HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2022 Pazartesi - 12:21

AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e Aktepe-Emrez uyarısı: Yargılanınca ağlamasınlar!

Aktepe-Emrez kentsel dönüşüm alanında basın açıklamaları düzenleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kooperatifleşme konusu üzerinden Büyükşehir'i hedef alarak “Yapılan işlemler hukuksuz. Kanuna ve yönetmeliklere aykırı. Uyarıyoruz! Bunun hesabı sorulur. Mağdur olacak vatandaşlar, bunun hesabını sorar. Biz de bu vatandaşların yanında oluyoruz. Onları destekleriz. Yarın öbür gün buradan hukuki sorunlar çıktığı, şikayetler yapıldığı ve davalar açıldığı zaman… Onların vekilinin söylemiyle söylüyorum. Dava açılınca, yargılanınca ağlamasınlar” dedi.

AK Partili Sürekli den Büyükşehir e Aktepe-Emrez uyarısı: Yargılanınca ağlamasınlar!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İZBETON’u ve kooperatifleri kentsel dönüşüm projelerine dâhil ederek sürece hız kazandırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi ile anlaşmıştı.

Kentte en fazla tartışmalara neden olan dönüşüm alanları arasından yer alan Aktepe-Emrez’de geçtiğimiz aylarda  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Engin Altay’ın da katılımları ile temel atma töreni düzenlenmişti.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı ise temel atma sürecinin üzerinden geçen yaklaşık 45 günün ardından dönüşüm alanının önünde basın açıklaması düzenledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli başkanlığında gerçekleştirilen açıklamaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili, İl Başkan Yardımcısı Deniz Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ve parti teşkilatı katıldı.

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde İzmir’de yaşanan deprem ile başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Bugün Gaziemir’deyiz. Emrez Mahalle muhtarlığı sınırları içindeyiz. Burada kentsel dönüşüm ile ilgili gidişat hakkındaki görüşlerimizi belirteceğiz. Deprem, İzmir depreminden 5 gün sonra meydana geldi. Korkunç bir deprem yaşadı. Bu bize bir hatırlatma. Geçtiğimiz perşembe gecesi İzmir’de Buca merkezli depremden kaynaklı tekrar tüm İzmirlilere geçmiş olsun. Bu deprem sırasında balkondan atlayarak hayatını kaybeden Efe kardeşimize rahmet diliyorum. Allah’ım İzmir’imizi ve ülkemizi doğal afetlerden korusun. Hükümet kanadı olarak biz üzerimize düşeni yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Depremle oluyor olmaya devam edecek. Deprem öldürmez bina öldürür. İzmir yapı stokunu yüzde 70’inin sıkıntılı olduğu, dönüşüme tabii olması gerektiğini defalarca ifade ettik ve ediyoruz” dedi.

HİÇBİR ŞEY YAPMAMAKTA KARARLILAR
Yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm anlamında yeteri çalışmayı yürütmediğini belirten Sürekli, “Bu çerçevede depremden sonra yapılan çalışmaları yerel yönetimler açısından çok yetersiz buluyoruz. Yerel yönetimler başta İZBB olmak üzere bir arpa boyu alamadılar. Kentsel dönüşüm yapılmalı, deprem bunu hatırlattı. Deprem sonrası ne yaptı İZBB? AK Parti'nin muhalefet baskısı ile emsal artışını aylar sonra yarım yamalak yaptı.  Emsal artışı sadece Bayraklı ile sınırlı kaldı. Deprem sadece Bayraklı'da olmadı. Karşıyaka ve Bornova’da da sonuçları oldu. Geçen hafta deprem Buca ve Gaziemir’de de oldu. Önlemlerin acilen alınması lazım. Ancak yerel yönetimler bu konuda hiçbir şey yapmamakta kararlılar. Kentsel dönüşümde hiçbir şey yapmamakta kararlılar. Bugün Emrez-Aktepe Mahallesinin içinde bulunduğu Ankara'da hükümet ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ederek yerel yönetimlere yetki devri yaptı. 10 sene önce bu devirler yapıldı. Birçok yerde sözleşmelerde yapıldı. Yurtoğlu Mahallesi’ne gitmiştik. Sözleşme yapılalı 10 yıl olmuştu. Hiçbir sonuç yoktu. CHP Genel Başkanı gittiğinde vatandaş isyan etmişti ve o da hükümet  yapsın demişti. Bizde verin yapalım demiştik ancak vermediler, vermek istemiyorlar ve oylama safhasına geçtiler. Hem oyalayalım hem rant elde edelim safhasına geçtiler” ifadelerini kullandı.

ALTI AY GEÇTİ AMA…
Kentsel dönüşüm konusunda yetkinin geçmişte yerel yönetimlere verildiğinin altını çizen Sürekli, “10 yıldır kentsel dönüşümde yetki alınmasına rağmen bir arpa boy ilerleyemediler. Son 1 yıldır İZBB bir araç çıkardı ve kooperatifler aracılığı ile kentsel dönüşüm metodu dediler. Biz hemen istemeyiz demedik, bir takip edelim dedik. Hatta iyi niyetle. İZBB'yi ziyarette bu dönüşüm modeli nedir, vatandaşın ve bizim çekincelerimiz var. Bu konuda ihbarlar, duyumlar ve basında çıkan metinler var bize brifing verin eleştirimiz varsa söyleyelim, destek olacağımız konu varsa olalım dedik. Ancak üzerinden 6 ay geçti brifing veremediler, veremezler de. Çünkü yapacaklar sadece algı oluşturma. Amaçları kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm. Seçimlere kadar bir hayal peşinde giderek oyalama taktiğine girerek hem topu taca atıyorlar hem de büyük bir rant ortaya çıkıyor” diye konuştu.

OLMAYAN TEMELİ ATIYORLAR
Yapılan dönüşümün kentsel dönüşüm olmadığını vurgulayan Sürekli, “Bu rantsal dönüşümle ilgili tabii ki sıkıntılı durumlar ortaya çıkacak. Burada söz konusu alanda bir çalışma var. Burada 42 gün önce CHP Genel Başkanının katılımıyla bir temel atıldı. Ama temeller böyle olmaz. Orada küçük bir alanda temel var. Zaten o da temel değil, saha betonu. Yine bir aldatmacayla karşı karşıyayız. 42 gün önce atılmış bu temel. Burada saha iyileştirme çalışmaları dahi bitmedi. Bu sadece göstermelik bir oyun. Ancak şunu da net olarak ifade etmek gerekir ki; burada planlanan konut sayısı 275. Ama 10 yıl önce Büyükşehir Belediyesi’ne Aktepe-Emrez mahallelerinde planlanan konut alanı 1 milyon 220 bin metrekare. 10 bin konut yapılması gerekiyor, 275 konurun göstermelik, olmayan temeli atılıyor ama hala bir şey yok” dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİ YANILTMIŞ OLACAKLAR
Örnekköy’de devam eden dönüşüm sürecini de örnek gösteren Sürekli, kooperatifleşme konusunun hukuki olarak sorunlar yaratacağını belirterek “Bu kooperatif dönüşümüyle ilgili başka örnekler de var. 1,5 yıl önce Karşıyaka Örnekköy’de kooperatif yoluyla kentsel dönüşüme başladılar. Şu anda yüzde 50 seviyesine gelmesi lazımdı. Ama yüzde 5 seviyesine geldi şu anda. Birinci katı ancak çıktılar. Yani oyalama taktiği, topu taca atmak. Genel seçime 7 ay, yerel seçime 1,5 yıldan az bir zaman kaldı. Yani demek oluyor ki genel seçimde de yerel seçimde de İzmir’de kentsel dönüşüme ilişkin bir şey olmayacak. Ancak sevgili hemşerilerimizi yanıltmış olacaklar. Yanıltma ve algı operasyonunu bir tarafa bırakalım. Burada vahim olaylar var. Yapılan işlemler hukuksuz. Kanuna ve yönetmeliklere aykırı. İZBETON’a bu işi devrettiler, İZBETON ihalesiz olarak kooperatifler kurarak, uydurma… Bu kooperatifler içinde kimler hangi sıfatla yer alıyorlar belli değil. Kimdir bu kooperatif yöneticileri, ne amaçla oradalar belli değil. Bunların bir kısmını CHP'nin yerel siyaseti ile bağlantılı olduğunu da maalesef görüyoruz. Büyük bir hukuk faciasıyla karşı karşıyayız. Hülle, hile yapılmıştır. Hukuksuzluk yapılmıştır. Bunun bedeli ağır olacaktır. Uyarıyoruz! Bunun hesabı sorulur. Mağdur olacak vatandaşlar, bunun hesabını sorarlar. Biz de bu vatandaşların yanında oluyoruz. Onları destekleriz. Yarın öbür gün buradan hukuki sorunlar çıktığı, şikayetler yapıldığı ve davalar açıldığı zaman… Onların tabiriyle söylüyorum. Ağlamasınlar sonra. Onların vekilinin söylemiyle söylüyorum. Dava açılınca, yargılanınca ağlamasınlar. Yargılanırlar vahim sonuçlar çıkar. Burada vahim şeyler var” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir bünyesinde bulunan ve en çok tartışmaya neden olan şirket olan İZBETON hakkında da ‘batık’ iddiasında bulunan Kerem Ali Sürekli, “Öncelikle İZBETON batık bir şirkettir. Müteahhitlerine borcunu ödemeyen bir şirkettir. İZBETON’un faaliyetlerinin öncelenmesi gerekmektedir. Burada büyük sorunlar ve sıkıntılar vardır. Batıktır İZBETON. Batık bir şirkete bu işi devrediyorsunuz, bu şirkette hülleyle, kanuna aykırı yöntemlerle kooperatifler kurarak burada bir şeyler yapma görüntüsü veriyorlar. Burada 3,5 milyarlık inşaat rantı söz konusu. Bu batık şirkete hayali işlerle 3,5 milyar liralık rantı teslim ediyorsunuz. Burada parasını kim ödeyecek? Vatandaş. Evi yapılmayan, para ödediği halde evine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaş olacak. Bizler uyarıyoruz. Sadece uyarmakla kalmayız. Biz iktidarız. Yarın öbür gün burada vatandaş hukuk yoluna başvurduğu zaman biz vatandaşın yanında yer alırız” diye konuştu.

ŞİMDİDEN SÖYLEMESİ BİZDEN…
Yalova’da yaşanan sürece gönderme yaparak sözlerine devam eden Sürekli, “Son zamanlarda mahkemeleri baskı altına almaya çalışıyorlar. Yani biz 21 yıllık iktidarımız döneminde burada çok şeffaf, adil, demokratik, hukuk devleti gerekliliklerine uygun bir yönetim sergilerken… Onlar daha muhalefetteyken mahkemeleri baskı altına alma, mahkemelere hakaret etme eylemlerinde bulunmaları kabul edilebilir bir şey değil. Yarın öbür gün iktidar olma umuduyla bunu yapıyorsanız… Kentsel dönüşümünüzün hayal olduğu gibi iktidarınız da hayal. Yarın öbür gün hesap verirken üzücü duruma düşmeyin. Şimdiden söylemesi bizden. Bu konuda gerekli tedbirleri alın. Siz burada bu işi yapamayacaksınız. Karabağlar’da vatandaş bunu bizden istedi. Bırakın sözleşmeleri biz müdahil olalım. Ben 2 sene evvel Büyükşehir Başkanvekilimizle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teklif ettim. Siyasi kaygıları bırakın” dedi.

 HER TÜRLÜ ÖNEMLİ ALACAĞIZ
Depremin milat olması gerektiğini de vurgulayan Sürekli, “Deprem bir milat olsun. Bayraklı’da biz bir birliktelik sergileyelim dedim. Biz o zaman İZBETON’un bu kadar batık olduğunu bilmiyoruz. İZBETON ve TOKİ el ele verelim depremden başlayalım, deprem konutlarını dönüştürelim. Arkasında İzmir’i dönüştürelim dedim. Cevap yok. Onların işi gücü rantla. Rantsal dönüş yapıyorlar. Bizler de takip etmiyoruz, sadece takip etmekle de kalmıyoruz. Tabi ki vatandaşımızın hakkını da koruyoruz, korumaya da devam edeceğiz. Her türlü önlemi bu konuda alacağız. Bu basın toplantısı da bunun işaretidir. Bunları bu hayali işlemlerle, kooperatiflerle uğraşırken depremde sona zar zor emsal artışı alırken sadece de Bayraklı ile sınırlı tutarak yetersiz bir şekilde yaparken hükümet, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vasıtasıyla 5 bin konut, 300 iş yerini Bayraklı’da bitirmek üzere. Pek çok konut hak sahiplerine teslim edildi. Bayraklı’da deprem mağduriyeti büyük ölçüde giderildi. Onun dışında da orta hasarlılar için tedbirler alınıyor. Kentsel dönüşümde kredi faizleri, kredi süresi, ödemesi, talepleri karşılandı. AFAD ile ilgili talepler karşılandı. Hükümet yüzde 95 taleplerin hepsini karşıladı. Yerel idare depremde de, kentsel dönüşümde de sınıfta kaldı” dedi.

İFTİRA DA YALAN DA ÇOK GÖRECEĞİZ!
Temel atma töreninde CHP Lideri’nin ‘belediyelerimiz engelleniyor’ yorumuna da tepki gösteren Sürekli, “Engelleniyoruz iddialarına da açıklık getirmek isterim. Bu dönüşüm yaptıkları alan Milli Emlak’tan 12 milyon bedelle alındı. 80 dönümlük alan Belediye devredilmişti. Net ve açık, ne istiyorlarsa ne destek almak istiyorlarsa devlet yapıyor. Biz İzmirliler için onların bütün taleplerini karşıladık, karşılamaya devam edeceğiz. Onlar çok yalan söylüyorlar. Çok iftira atıyorlar. Genel Başkanları hükümeti geçtim, devletle ilgili vahim iftiralar atıyor. Artık bir kez daha kaybetmenin eşiğindeler, anladılar, biliyorlar. Bu sebepler daha iftira da yalan da çok göreceğiz. Ama sonu güzel olacak. Haziranın sonunda yeni bir dönem tekrar başlamış olalım” dedi.

CEVAP VEREMEZLER!
Gaziemir Belediyesinde AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’nın Aktepe Emrez ile ilgili soru önergelerine cevap verilmediğini hatırlatılması üzerine konuşan Sürekli, “Sorulara cevap veremezler. Sözleşmeleri vermediler sonra konu açıklığa kavuştu. Tamamen hukuka, kanuna, yönetmeliklere aykırı işlemler oldukları için verecek cevapları yok. Cevap verdikleri an bütün durum belgeli olarak açığa çıkmış olacak. Net olarak söylüyorum; bu yerel ve genel seçim öncesi bir algı operasyonudur. Bir oylama taktiğidir. Bu kooperatif işinden de kentsel dönüşümle ilgili faydalı bir iş çıkmayacaktır” diye konuştu.

RANTSAL BİR TAKIM FAALİYETLER VAR
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun açıklamalarını örnek gösteren Kerem Ali Sürekli “Bakın, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu… Kentsel dönüşümle ilgili eski genel sekreter yardımcısıydı. Ona bağlıydı. Eşi  Figen Selvitopu da kentsel dönüşümün başındaydı. Uzun zaman İzmir’de kentsel dönüşümü yönettiler. O dönemde de fazla bir yol alınmadı ana kanunlara yönetmeliklere uygun yaklaşık bin konut dönüştürüldü. Az d olsa bir şey yapıldı ama bu döneme hem yapılmıyor hem kandırma var hem de rantsal bir takım faaliyetler var. Şaibeli durumlar var. Biz de bunun takipçisiyiz. O yüzden şimdiden söylüyorum; yarın ağlamasınlar. Burada Selvitopu’nun beyanlarına dikkat etmek lazım. Diyor ki, “kentsel dönüşüm bizim bildiğimiz kadarıyla ya belediyenin kendisi tarafından yapılır ya da ihaleye çıkılır, başka bir yönete yoktur. Biz bu yöntemleri denemedik. Doğru bulmuyoruz” diyor. Muhittin Bey, bürokrat yönüyle başarılıdır ama belediye başkanlığı ayrı bir konu. Onu Karabağlılar tartışıyorlar” ifadelerini kullandı.

HUKUKİ OLARAK SIKINTI YOKTU…
Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde çalışmaların yapıldığını belirten Sürekli, “Aziz Bey döneminde yaklaşık bin konut dönüştürüldü. Artık Aziz Bey'in dönemi de bittiği için CHP zihniyeti olarak nitelendiriyoruz. Zaten dönüşümde sınıfta kaldıklarını ifade ediyoruz. Hadi sınıfta kaldılar, şimdi mağduriyete de yol açıyorlar. Hem yapmıyorlar hem de Emrez’de, Karşıyaka Örnekköy’de, Yurtoğlu Mahallesi’nde vatandaştan finans toplanıyor. Ayrı bir mağduriyet olacak. Hem eve kavuşamayacaklar hem de bedel ödemenin mağduriyeti olacak. Daha vahim olacak. Aziz Bey'in döneminde yavaş gitti, hasıl olmadı ama tertemiz 976 konut dönüştürüldü. Hukuki olarak sıkıntı yoktu. Ama yavaştı ve sönüşümde sınıfta kalmıştı” dedi.

 
Irak'ta Şehit olan askerlere son görev!
 
Meta'da da işten çıkarmalar başlıyor
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Objektif Yorum 7 Kasım 2022 Pazartesi 18:25

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sizin Fikirtepe örneğinde olduğu gibi vatandaş mağdur olmasın diye herkesle tek tek görüşüp rızasını aldıktan sonra dönüşüme başladı. Size ne oluyor? Aklı Selim'in yorumunda dediği gibi size yakın inşaatçıların iş alamayacak olmasından mı bu yaygaranız?

Yorumu oyla      4      3  
sezarın hakkı sezara 7 Kasım 2022 Pazartesi 18:20

AK partili sürekliyi iyi izleyin . millet vekili olamayacağı gibi il başkanlığınıda kaybedecek.

Yorumu oyla      3      3  
hadi ordan 7 Kasım 2022 Pazartesi 17:45

azız kocaoğlunuda çete reisi olarak yargıladınız noldu sızden korkan szin gibi olsun hasabını verıceksınız

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Işık 7 Kasım 2022 Pazartesi 16:00

Yeni imar barışına hayır. Yapılan her imar barışı yapı stokunu daha kötü duruma getiriyor ve kentsel dönüşümün önündeki en büyük takoz.

Yorumu oyla      9      3  
Aklı Selim 7 Kasım 2022 Pazartesi 14:45

İşiniz gücünüz engellemek, 10 yıl boyunca hazineye ait arazileri büyükşehire devretmediniz, Büyükşehir’in açtığı davalarla devirler yapıldı. Şimdi inşaatlar başlayacak, elinizden maması alınmış bebek gibi esas siz ağlıyorsunuz.İnşallah ülkenin başından da gideceksiniz ve herkes rahat nefes alacak. Batırdınız memleketi vesselam !

Yorumu oyla      7      3  
izmirli 7 Kasım 2022 Pazartesi 14:42

ha bir de tehdit!?.. geliyor gelmekte olan...

Yorumu oyla      8      3  
Emrezli 7 Kasım 2022 Pazartesi 14:42

Vatandaşın mağdur olacağı bir durum yok ki ! Vatandaş direk bitmiş eve yerleşecek, ama siz bitmiş evle ilgili içinde insanlar otururken dava açarsanız onu bilemem.

Yorumu oyla      7      3  
Ağam 7 Kasım 2022 Pazartesi 14:07

Ya kardeşim bırak sanane ağlayacak olan vatandaş eğer onlar razıysa ne konuşuyorsun orada bekçi gibi

Yorumu oyla      7      3  
Yapın, tutan mı var? 7 Kasım 2022 Pazartesi 13:17

20 yıldır iktidardasınız; ben bakanlığın İzmir'de bir bölgeyi komple kentsel dönüşüme alıp da bitirdiği hiçbir proje hatırlamıyorum. Bütün dönüşümü belediye tek başına nasıl yapsın? Sihirli bir formülü varsa söyleyin. Burada akıl veriyorsunuz, 30 yıl yönettiğiniz İstanbul'da beklenen Marmara Depremi olduğunda kaç bina yıkılacak? Kaç kayıp olacak? Neden çözmediniz? Bakanlık, belediye yıllardır sizin elinizdeydi? Bize verseler biz yaparız diyorsunuz, diğer tarafta otogar metro yıllardır yapılmayı bekliyor. 3 bin TL ödenek koyuyorsunuz.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Buca Cezaevi Planı'na itiraz!
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın çağrısıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ...
‘Kamuoyu araştırması yapılsın’ dedi… Murat Bakan mı, Süleyman Soylu mu görelim!
TSK ve polislere yönelik savunuculuğu gerçek anlamda sadece Millet İttifakı ...
CHP'den Buca Cezaevi Planı'na 'dilekçeli itiraz' çağrısı!
CHP İzmir İl Başkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın ...
 
Mecliste yoğun hafta: Gündemde neler var?
Türkiye Büyük Millet Meclisi hareketli bir haftaya daha giriyor. Genel ...
'Erdoğan'a inanmadığım gibi 6'lı masaya da inanmıyorum'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "6'lı masaya hayırlı olsun. ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na uyuşturucu tepkisi!
Gaziantep'teki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uyuşturucu ...
 
İzmir siyasetinde 'kriz masası' polemiği: Soyer davet edilmedi, CHP ve AK Parti karşı karşıya geldi!
İzmir’de yaşanan ve Buca merkezli olan depremden sonra İçişleri Bakanı ...
AK Partili Kırkpınar muhtarlarla buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, ...
'Erdoğan'a inanmadığım gibi 6'lı masaya da inanmıyorum'
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "6'lı masaya hayırlı olsun. ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva