HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2022 Pazartesi - 17:59

AK Partili Sürekli, CHP’li Yücel’e ‘koku’ üzerinden yüklendi: Ön seçime çalışıyor!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Körfez'de yaşanan koku sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kendilerinin koku sorununu ve çözümünü 1 yıl öncesinden söylediğini ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bunu 1 yıl sonra kabul ettiğini belirten Sürekli, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e de sert sözlerle yüklendi.

AK Partili Sürekli, CHP’li Yücel’e ‘koku’ üzerinden yüklendi: Ön seçime çalışıyor!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de uzun yıllardır yaşanan ve son dönemlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni diğer partiler ile karşı karşıya getiren 'koku' tartışmaları hız kesmeden devam ediyor.

AK Parti İzmir İl Yönetimi'nin basın mensupları ile körfez turu yaptığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ise 'kokunun kaynağı' çıkışıyla Gediz turu gerçekleştirdiği tartışmalar ile ilgili son olarak dün 12 (Haziran) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti tarafından Van'da gerçekleştirilen Gençlik Buluşması'nda "İzmir şu anda onun( Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek) partisinde... Bugüne kadar acaba belediye olarak siz İzmir'e ne yaptınız? Körfez kokusundan geçilmiyor. Bir yağmur olduğu zaman alıp gidiyor" ifadelerini kullanmıştı.

SANIRIM ÖNSEÇİME ÇALIŞIYOR
Süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e de tepki gösterirken, "Yine algı siyaseti. Kokunun sebeplerini ben anlattım... Ben ne dediysem Tunç Bey ayrı ayrı açıklamalarda bunların aynısını diyor. Biz tekne turu yaptık onlar Kütahya'ya gidip 'Gediz körfezi kirletiyor' dedi. Biz bunun algı oyunu olduğunu söyledik ve Turgutlu Belediyesi cevap verdi ve 'Herkes kendi evinin önüne baksın' dedi. Körfezin kirletilmesinde ana nedenin arıtma sisteminin yeterli çalışmaması olduğunu ve 4'üncü fazın ihale edilmesi gerektiğini söyledik. Büyük kanal projesinin revize edilmesi lazım... İzmir'deki dereler körfeze akıyor ve kirletiyor. Bunların ıslah edilmesi lazım. Kısmen temizleme çalışmaları yapılıyor ancak bunlar da bilimsel tekniklerden uzak yapılıyor. Mikroorganizmaların dere ile teması engelleniyor ve böylece daha çok koku oluyor. Biz bunları söyledik Tunç Bey 1 sene sesini çıkarmadı, benim mevkidaşım (CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel) ise sürekli hakaret etti ve ekonomi dedi... Takdir İzmirlilerin. Ön seçim var sanırım, çalışıyor kendisi" dedi.

KOCAOĞLU'NUN SÖYLEMLERİNE BAKSINLAR...
Koku sorunun çözülmesi için gerekli olan çalışmalar hakkında da konuşan Sürekli, "İzmir'de 5 bin kilometre yağmur suyu hattı yapılması lazım. Ancak gerçekleşme oranı yüzde 14. Kaplumbağa hızı ile gidiliyor. Bunları 1 yıl sonra söyledi Sayın Soyer. Kütahya'yı bırakıp İzmir'e gelmeleri bizim için memnuniyet verici... Algı operasyonuna cevap verirsem onların oyununa gelmiş oluruz. Bakanlık ile ilgili yapılması gereken 1 şey var ve yapıldı. Sirkülasyon kanalı… Bu kanalı Aziz Kocaoğlu söylemişti. Gereği yapıldı bununla ilgili. Sirkülasyon kanalı ile ilgili de Tunç Bey 'Buna gerek yok, körfez kendi kendine çözer' diyor. Bıraksınlar Çevre Şehirciliği ve gerçek dışı ifadeleri, Aziz Kocaoğlu'nun söylemlerine baksınlar. ilçe başkanlarımız ilçelerinde kapanmayan tüm çukurlarla ilgili paylaşımlar yaptı. Söylemler sonrası çukurlar kapatıldı. Biz dolaylı olarak İzmir'e hizmet ediyoruz" diye konuştu.

MİLLET İTTİFAKI ÜYELERİ BİR KEZ DE KOKU İLE İLGİLİ BİR ŞEY DESİN
Millet İttifakı üyelerine de çağrıda bulunan Sürekli, "İzmir'de koku sorunu had sahadayken bunu görmezden gelip soluğu Kütahya'da alıp sorun Gediz demedik. Millet İttifakı'nda siyaset yapan yerel yöneticiler sözler söylüyor anca bir kere de koku ile ilgili samimi sözler söylesin. Ancak bu yok. Anca saldırıyorlar… Genel Başkanları talimat verdi saldırın diye... Bunlar bize kazandıran şeyler" ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'yüzülebilir körfez' vaadi ile ilgili de umutlarının olmadığını belirten Sürekli, "O konuyu Tunç Bey de kapattı. Dönem sonrası dediğine göre kendisi de kapatmış durumda bunu. Kokuyu halletsinler de yüzmeseler de olur" dedi.

 
Kuntz'dan 'İzmir' vurgusu: Ayrı heyecan olacak!
 
'Yatırımla' vatandaşlık yargıya taşınıyor
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fikret ASLAN 15 Haziran 2022 Çarşamba 18:36

Ülke yolsuzluk kokularıyla lağım gibi kokuyor. Sen İzmirde körfez kokuyor diyorsun Kerem Ali. Sen önce Karadeniz mafyalarının çöktüğü şirketleri gündeme getir. Mesela Bodrumda çökülen oteli gündeme getir Kerem Ali. Tabi dile getirmezsin çünkü çöken hem AKP'li hemde senin gibi Karadenizli.

Yorumu oyla      3      3  
Hüseyin Ahmetoğlu 13 Haziran 2022 Pazartesi 21:43

Sn Kerem Ali beyi tebrik ediyorum. Ciddi anlamda ve sert bir şekilde muhalefet sesini yükseltmiş oldu.Devamini diliyoruz.Kaynaginda muhalefet en güzel muhalefet seklidir

Yorumu oyla      2      3  
tcdd kanal açıcaktı 13 Haziran 2022 Pazartesi 21:06

siz sadece şikayet edıyonuz koku var ewet ama hukumet istanbula yagdırırken izmire bişi verdımı fazladan hayır..kültür merkezını bıle efese yaptınız çürüyo..bu kadar kıskançsınız..

Yorumu oyla      4      4  
Otogar metro ne oldu? 13 Haziran 2022 Pazartesi 18:47

kokuyu dış güçlerin yaptığını herkes biliyor. 2023 sonrası Lozan bittiğinde koku sorunu da bitecek.

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6'lı Masa kurumsal reformlarını açıkladı
Altı muhalefet partisince oluşturulan Kurumsal Reformlar Komisyonu, hazırladığı ...
Akşener, Uysal ve Karamollaoğlu ile görüştü
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ...
CHP'li Öztrak'tan 'polise yumruk' açıklaması!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün İstanbul'da ...
 
CHP'li Yücel: Türkiye için mücadele veriyoruz
 CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Bu ülkede 82 milyon vatandaşımızla ...
AK Partili Sürekli'den Büyükşehir'e çağrı: Zammı tekrar masaya getirin!
İzmir'de ulaşıma üst üste gelen zamlar sonrası, UKOME'de ilçe belediye ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a F-16 tepkisi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri ...
 
'Enflasyon farklarıyla her kesim rahatlayacak'
Türkiye İhracatçılar Meclisi Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Beko sordu: İşçiler neden işe geri alınmıyor?
Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi A.Ş.’de Öz Gıda İş Sendikası’nın yetkilendirilmesine ...
Cumhurbaşkanı'ndan CHP'ye körfez tepkisi: İzmir kokudan geçilmiyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden İzmir'i eleştiren Cumhurbaşkanı ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva