HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2022 Cuma - 17:07

AK Partili Şahin’den CHP’li Sandal’a mesaj var

AK Parti İzmir Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Sefa Şahin; CHP’li Bayraklı Belediyesi’ Başkanı Sandal’ın tümüyle müteahhit tarafından dönüştürülen bir binanın temel atma töreni organizasyonunu kendileri yapıyormuş gibi üstlenmesine tepki gösterdi.

AK Partili Şahin’den CHP’li Sandal’a mesaj var

Bayraklı’nın 3 yıldır, Serdar Sandal’ın yönetiminde, gerilediğine ve İzmir depreminin üssü olan ilçede sadece şovmenlik yaptığına dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin, şunları söyledi; “Cumhuriyet Apartmanı’nın temel atma törenine herkesi davet ediyor. Ancak, bu binanın dönüşümü için lütfedip yaptığı tek şey ruhsat vermek. Onu da versin bir zahmet! İzmir’in en büyük deprem dönüşümünü gerçekleştirdik. Hiç vakit kaybetmeden 5 bin 400 bağımsız birimin planlamasını yaptık, yapımına süratle başladık. 1 yıl bile bitmeden, 26 Kasım 2021’de yaptığımız toplam 741 bağımsız bölümü, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle depremzede kardeşlerimize teslim ettik. Bayraklı’da yerinde dönüşüm kapsamında bin 404 konut 289 iş yeri planlandı, etap etap hak sahiplerine teslim ediliyor. Ve CHP yıllardır “Engelleniyoruz” algısı yaratıp beceriksizliğini örtmeye çalışarak, Bayraklı’da da taş üstüne taş koymuyor. Boş laf, bol suç yükleme, bol reklamla 3 yılı geride bıraktılar. Bayraklı, 13 yıldır kentsel dönüşüm bekliyor. Onlar, kim bilir kaçıncı projeyi çizdirerek, halkı oyalıyorlar. Çözdük, çözüyoruz diyerek yerlerinde sayıyorlar. Sandal, bize elle tutulur, gözle görülür tek bir çalışmasını göstersin, tüm sözlerimizi geri alalım.”

Suç ve sorumluluk yüklemek, çözmekten kolay geliyor…
Belediyelerin sosyal sorumluluğu kapsamında hayata geçirebileceği nadir çalışmalardan biri olan Deprem Etüt Merkezi’ni, depremin ardından “Bakanlığın işi” diyerek kapatan bir zihniyetten çözüm beklenemeyeceğini vurgulayan Başkan Şahin; “’Bakanlığın işi.’ dedi. Hâlbuki vatandaşa ön etüt yapan, ön rapor düzenleyen bir sosyal sorumluluk projesiydi. Üstelik kendi partilisi bir başkanın yıllarca yürüttüğü en kayda değer işti. Korktu zaar. Bunun anlamı; sosyal sorumluluktan kaçmaktır. Eline yüzüne bulaştırmaktan korkmaktır.  Kütüphaneleri de aynı kibir ve korkaklıkla kapattı. Yine aynı dürtülerle, gencecik bir belediyeye yeniden kurumsal kimlik hazırlatmayı, logo çizdirmeyi iş yapmak gibi gösterdi. Bugün de bir müteahhidin ve uzlaşan vatandaşların tek başlarına yaptığı bina dönüşümünden nemalanmaya çalışıyor.  Bunlardan çıkaracağımız sonuç şudur: Bayraklı’nın vatandaşa hizmet etmeye tercih ettiği bir kin duygusuna sahip, yapmak yerine yıkmayı tercih eden, suç ve sorumluluk yüklemeyi, çözüm üretmekten kolay bulan, aslında külliyen kolaya kaçan, topu taca atan ve Bayraklı halkının dertlerine sırtını dönmüş bir belediye başkanı vardır. Sokağa çıkmaya zahmet ederse, bu tanımlamalarla kendisi de karşılaşacaktır. Nitekim bundan da korkmakta; Bayraklı yerine, kıyı köşe başkanlığı yapmakta, başkalarının emeğini kolayca yok sayıp kendi gemisini gösterişten ibaret işlerle yürütmeye çalışmaktadır. Ancak, bu uzun sürmeyecek. Geri sayım başlamıştır. Bayraklı, hak ettiği dönüşüme, hizmete belediyecilik noktasında da kavuşacaktır.” diye konuştu.

 
'Pınar Gültekin kararı adalet duygusunu zedeledi'
 
Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Pınar Gültekin kararı adalet duygusunu zedeledi'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, tartışılan Pınar Gültekin ...
'Müttefik olmak istiyorsan Türkiye'yi düşman gibi göremezsin'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ...
CHP'li Beko'nun Sarraf sorusuna bakandan yanıt!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'nun Rıza Sarraf'ın SGK'ya olan borçları ...
 
CHP'li Sertel İzmir YHT'yi sordu: 10 yılda yüzde 50'si tamam!
TCDD’nin bilanço ve hesaplarının görüşüldüğü KİT Komisyonu toplantısında ...
Aliağa'daki iş kazası meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir ilinde yakın zamanda yaşanan ...
Başkan Sürekli'den hemşehri dernekleri ile buluşma: İzmir göçün ve göçmenlerin şehridir!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ege Bölgesi Erzurum Dernekler ...
 
Bakan Akar'dan tahıl koridoru açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: İstanbul'da tahıl koridoru için merkez ...
Yücel'den il yönetimine çağrı: Tuzağa düşmeyeceğiz!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan kurul ...
İsrail ile karşılıklı büyükelçi adımı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Yair Lapid ile ortak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva