HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2020 Çarşamba - 12:48

AK Partili meclis üyesinden şok iddia: 2 milyon rüşvet teklif ettiler!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından yapılan başkanvekilliği seçimi öncesinde ortaya çıkan durum tartışmalara neden olurken AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can kendi arkadaşlarından birisine seçim öncesi 2 milyon TL rüşvet teklif edildiğini söyledi. Can, “Sizde hiç utanma yok mu?” ifadelerini kullandı. CHP Menemen İlçe Örgütü ise iddialara yanıt verdi.

AK Partili meclis üyesinden şok iddia: 2 milyon rüşvet teklif ettiler!

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menemen İlçesi’nde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından başkanvekili secimi gerçekleştirildi. Millet ittifakı CHP’li Deniz Karakurt’u aday gösterirken Cumhur İttifakı ise AK Partili Aydın Pehlivan’ı aday gösterdi. Yapılan seçimde oylar eşit çıkınca seçimi kura yöntemiyle CHP’li Karakurt kazandı.

Seçimin ardından AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can’dan şok bir rüşvet iddiası gündeme geldi. Can, seçim öncesinde kendi arkadaşlarından birisine 2 milyon TL rüşvet teklif edildiğini söyledi.

Can şu açıklamayı yaptı:

“Menemenli kardeşlerim bizler sizlerin oylarıyla seçildik ve belediye meclis üyesi olduk. Sizin hakkınızı savunmak için bizlere oy verdiniz. Şuan gelinen tablo ortada 6 milyona satın alınabilecek araçlar, 37 milyona kiralanmış. Devletin yani sizlerin haklarını çaldılar bir vazo alınmış 100 bintl verilmiş. Bu para çocuklarımızın hakkı yazık değil mi ? Devlete ait sağlam araçları kesip satmışlar, bunlar sizlerin çocuklarımızın hakkı,  şahıslara satılmış, yemişler . Pazar esnafımız 15 aydır mağdur pazar yeri yarım kalmış, rezil bir halde . İşçi kardeşlerim, 4 ay oldu maaşlarını alamıyor, evlerine ekmek  götüremiyorlar.  Bu kardeşlerimiz bizleri arıyorlar. Kim bizim hakkımızı savunacak diyorlar.  Peki soruyorum; Menemenli kardeşlerime sadece Serdar Aksoy mu suçlu ? Bu çalınan Menemen halkının  şu anki CHP Meclis üyesi arkadaşların da imzası var. Şimdi birileri çıkmış davul çalıyor. Kim bu arkadaşlar? Sizde hiç utanma yok mu ya? Sonra seçim olacak gece 2 milyon rüşvet  teklif ediyorsunuz. Arkadaşımız namuslu, şerefli biri parayı almıyor. Bu belgeli merak edenler vardır. Şimdi, siz rüşvet vereceğinize Menemen belediyesinde Çalışan işçi arkadaşlarımızın ‘önce 4 aylık maaşını ödeyin’ diyor. Takdiri Menemen halkına bırakıyorum”

CHP'DEN İDDİALAR YANIT!
Hanifi Can'ın flaş iddialarına ise CHP Menemen İlçe Örgütü'nden yanıt geldi. Yapılan yazılı açıklama iddialar rededildi. Açıklamada " Böylesine ağır ve gerçek olmayan bir ithamda bulunan kişiyi, rüşvet teklif edildiği iddia eden arkadaşıyla birlikte, derhal elinde olduğunu iddia ettiği belgeyi açıklamaya ve konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz" denildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:
"AKP Menemen Belediye Meclis Üyesi Hanifi Can’ın, Partimize attığı iftiraya cevabımızı, bilgilerinize sunarım. Bu şahsın iddiasına cevap vermek bile bizim için vakit kaybı sayılır. Anlaşılan bu beyefendi Cumhuriyet Halk Partisini kendi ahlaki yoksunluğu ve iftira siyaseti seviyesine çekmek istemiş ama hiçbir CHP’li bu seviyeye inmez. Bu arkadaşın iftirasını Cumhur ittifakına mal etmeyi de doğru bulmayız. Kişinin kendi hırsları ve ahlakıyla ilgili bir durum olarak görüyoruz. Böylesine ağır ve gerçek olmayan bir ithamda bulunan kişiyi, rüşvet teklif edildiği iddia eden arkadaşıyla birlikte, derhal elinde olduğunu iddia ettiği belgeyi açıklamaya ve konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz. Eğer bunu yapmazsa kendi iftirasıyla baş başa kalacak ve tüm Menemenliler de kendisinin ne kadar iftiracı, yalancı ve seviyesiz bir siyasetçi olduğunu anlayacaktır. 

Madem böyle bir iddiası var, bu iddiayı olay gerçekleştiğinde neden partisinin il başkanına bildirmemiş de kendisine saklamış. Eğer bildirdi de böylesine “sözde” bir rüşvet iddiası saklandıysa, bu daha büyük bir skandaldır. Anlayacağınız bu iddianın neresinden bakarsanız bakın tutarsız, mesnetsiz ve gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bir iftira olduğu anlaşılıyor. Bu siyaset tarzı Menemenlilere hakarettir. Bu tarzı benimseyenlere de, destek verenlere de en güzel cevabı yine Menemenliler verecektir. Demokrasilerde seçimler olur ve sonuca herkes saygı gösterir. Demokrasiye ve meclisin iradesine saygı duyan herkesin seçim sonuçlarını kabul etmesi gerekir. Anlaşılan bazıları seçimi kaybetti ama sonucu hazmedemedi"

 
İzmirli engelli psikolog, Kovid-19'u ikinci kez yendi
 
'Kanlı et parçasına ateş etmemi istedi!'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eski Müdayim. 2 Aralık 2020 Çarşamba 21:04

Şayet doğruysa derhal C. Savcılığına niçin başvurup suç üstü yapmadınız, hadi doğru kabul edelim o çok namuslu arkadaşınız bu rüşvetçi yi niçin ifşa etmiyor??

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli Asena 2 Aralık 2020 Çarşamba 17:12

Kardeşim kaybedince niye çirkinleşiyorsunuz. Böyle adamlar yüzünden cumhur ittifakı hep yara alıyor.Belgesini gösterseydin (Tabi varsa) Rüşvet verilirken açıklasaydında inansaydık.

Yorumu oyla      3      3  
BAK BAK 2 Aralık 2020 Çarşamba 15:12

14:21 DEMEK Kİ, TEREDDÜT VAR İŞİ SAĞLAMA ALMAK İÇİN ZATEN SONUÇ DA ONU İFADE EDİYOR

Yorumu oyla      5      6  
Bülent ışık 2 Aralık 2020 Çarşamba 14:21

Çoğunluk azınlığa niçin rüşvet teklif etsin?

Yorumu oyla      9      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de zayıf zemine çok katlı imar izni iddiası!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını ...
CHP'li Bayır'dan 'fire' çağrısı: Cezası olmalı!
Menemen Belediye başkanvekilliği seçimlerinde yaşanan fire ile ilgili ...
CHP’li eski vekil Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanacak
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok Cumhurbaşkanı ...
 
MHP'li Şahin'den 'yeni sayfa' çıkışı: Menemen'e pahalıya mal oluyor
Menemen'de gerçekleştirilen seçimi gazetemize değerlendiren Milliyetçi ...
Mehmer KARABEL yazdı... Vur… Dağıt… Unut!
Mehmer KARABEL yazdı... Vur… Dağıt… Unut!
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan Menemen iddialarına yanıt: İYİ Parti'de fire olmaz!
Menemen'de kıyasıya bir rekabete sahne olan belediye başkanlık seçimlerinde ...
 
Menemen’de yeni tartışma! Seçim mahkemelik oluyor
Menemen Belediyesi’nde yapılan ve CHP’li aday Deniz Karakurt’un kura ile ...
Fatih YAPAR yazdı... Pirus zaferi!
Fatih YAPAR yazdı... Pirus zaferi!
AK Parti İl Başkanı Sürekli: Menemen’e hizmet etmek isterdik
Menemen’de belediye başkanlığının kura ile belirlenmesinin ardından CHP’li ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva