HABERLER>POLİTİKA
2 Aralık 2020 Çarşamba - 11:59

CHP'li Bayır'dan 'fire' çağrısı: Cezası olmalı!

Menemen Belediye başkanvekilliği seçimlerinde yaşanan fire ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Bana göre normal şartlarda seçim sonucu kurayla belli olmasına rağmen bundan sonraki süreçte belediye meclis üyelerinden, kim yanlış oy verdiyse, hatalı oy kullandıysa, bunun kesinlikle siyasi parti olarak bir yaptırımı ve cezası olmalı" ifadelerini kullandı. Bayır ayrıca meclis üye seçimleri ile ilgili de gönderme yaptı.

CHP li Bayır dan  fire  çağrısı: Cezası olmalı!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Menemen'de eski belediye başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanması ve görevden alınması sonrası gerçekleştirilen başkanvekilliği seçiminde kazanan isim kura turunda Cumhuriyet Halk Partisi adayı Deniz Karakurt olmuştu.

Seçimin ilk 2 turunda çoğunluk yakalanamaz iken, salt çoğunluğun yeterli olduğu 3'ncü ve 4'ncü turlarda ise iki aday da eşit oy aldı. Oylamada bir türlü kazananın çıkmadığı seçimlerde 5'nci tur olarak kuraya gidilirken, Menemen Belediyesi'nde matematik çoğunluğu bulunan Millet İttifakı'nda kim fire verdi tartışmaları yaşandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, yaptırım çağrısında bulunurken, bir kez daha önseçimi işaret etti.

"SİYASİ PARTİ OLARAK BİR YAPTIRIMI VE CEZASI OLMALI"
Vekil Bayır, fire konusunun siyasi parti olarak bir yaptırımı ve cezası olması gerektiğini söyledi. Bayır açıklamasında, "Matematik olarak bizim millet ittifakında İYİ Parti ile birlikte oyumuz belli. Ancak öyle görünüyor ki 3 tane fire vermişiz. Bu 3 firenin verilmesi mevcut belediye meclis üyelerinin ideolojik anlamdaki yapısının özellikle yerel yönetimlerde seçen ve yerleştiren arkadaşlar tarafından yeteri kadar dikkate alınmamış anlaşılan. Gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek vermiş, belediye meclis üyesi olmayı hak etmiş arkadaşlarımız normal şartlarda oylamada asla kıpırdamaması ve CHP dışındaki birine oy vermemesi gerekli. Henüz partili olamamış arkadaşlar. Bana göre normal şartlarda seçim sonucu kurayla belli olmasına rağmen bundan sonraki süreçte belediye meclis üyelerinden kim yanlış oy verdiyse, hatalı oy kullandıysa, bunun kesinlikle siyasi parti olarak bir yaptırımı ve cezası olmalı" dedi.

BİZ DAHA İYİ BİLİRİZ DİYORLAR AMA...
Ön seçimin olması halinde bu tür olayların yaşanmayacağını belirten Bayır, "Biz yıllardır emek vermişiz, 37 yıldır çapa yapmışsız bu partide… Bizim görüşlerimiz alınmıyor kimlerin meclis üyesi yapılması konusunda… ‘Biz bu işi daha iyi biliriz’ diyor, il başkanı, ilçe başkanı, bazı yöneticiler… Bunu belirliyorlar  ancak olmuyor böyle… Benim her zaman söylediğim bir şey var. İster il başkanı, ister ilçe başkanı, ister milletvekili olsun bunların tamamını önseçim ile örgüte seçtirmek lazım.  Örgüt seçerse bunları, böyle şeyler yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

"CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPMAMIZ LAZIM"
Menemen için ciddi bir çalışma yürütülmesi gerektiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Bundan sonraki süreçte yeni bir yol haritası  belirlemek zorunda Cumhuriyet Halk Partisi. Bu oyların niye kaybedildiğini ve meclis üyelerinin tavrını irdelemesi gerekiyor. Bunun ile birlikte de yeni bir yol açması gerekiyor. Yeni seçilen başkanın da işi kolay değil bu anlamda. Hep birlikte yardımcı olacağız. Menemen içinde önce kaybedilmiş, sonra ise kazanılmış bir yer olarak ciddi bir çalışma yapmamız lazım" diye konuştu.

 "PARTİYE HAYIR GETİRMEZ"
Görevden alınan Serdar Aksoy için konuşan Bayır, "Bu işte örgüt en doğrusunu bilir. Kim emek vermiş, çapa yapmış diye.  Bu her kademe için geçerli. Böyle yaptığınız zaman doğru insanları bulup çıkartırsınız. Öbür türlü ahbap çavuş ilişkisi bu partiye hayır getirmez. CHP çok büyük bir partidir. Kişiler gelir gider. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin çimentosudur. Bu yüzden kişilere bağlı siyaset yapılmamalıdır" dedi.

 
Kadir Şeker'in kurtardığı Dırla'nın ifadesi ortaya çıktı
 
Anne ve kızı arasında sadece 1 yaş var!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nurettin Gelmez 2 Aralık 2020 Çarşamba 18:53

Tacettin bey atamalarda liyakat yoksa parti Böyle kişileri niye makama getiriliyor. Amaç nedir, niye Sandıklar yok,bumudur Demokrasi. İzmirde Atanan belediye baskanlarının iki tanesi hapise girdi, Urlada ki belediye baskanı Hapisten cıktı, Menemen belediye başkanı cezaevinde. Rant makam hastalığı korona virüs gibi. Hani Atatürkcü idik, Atatürkçü olsaydık bu ülke Böylemi olurdu. Parti yöneticileri ne işe yarıyor, bir Kurultay yapıldı tam bir Utanctır.

Yorumu oyla      3      3  
çok doğru 2 Aralık 2020 Çarşamba 15:06

Hata genel merkezde! Cezalandırılması gereken bu herifi aday seçen kimse o!

Yorumu oyla      8      3  
abuzer 2 Aralık 2020 Çarşamba 14:21

BUNLAR HİKAYE VEKİLİM PARA, PARA VARYA, ANAYI KIZDAN AYIRAN PARA BİRDE ZAYIF ADAMLARI ATARSANIZ HAL BU

Yorumu oyla      6      3  
Bülent ışık 2 Aralık 2020 Çarşamba 14:17

2018 seçimlerinde AKP+MHP nin aldığı toplam oy yüzde 34.90 iken 2019 yerel seçimlerinde aldığı oy yüzde 44.16 .

Yorumu oyla      4      3  
zfg 2 Aralık 2020 Çarşamba 13:48

ön secim konusunda sayın mılletvekıl ıle aynı fıkırdeyım.

Yorumu oyla      5      3  
Mustafa MOROĞLU - Buca 2 Aralık 2020 Çarşamba 12:47

Sözün özünü son paragrafta dile getirmiş Sn.Vekilimiz, her kademede seçimin aktif pasif üye yapılanması ile ,aktif üyeler tarafından yapılacak ön seçimlerle belirlenmelidir,aksi takdirde ahbap çavuş, ilişkileri içinde, ideolojiden yoksun ve partiye verilen emekler gözetilmeden yapılan adaylıkların sonu (bir çok kez yaşandığı veya muhtemelen yaşanacaklar gibi) bir bedel karşılığında saf değiştirmeler hep karşımıza çıkacaktır. Partililik demek,siyaset demek bir görüş sahibi, çizgi sahibi olmak demektir, görülüyor ki görüş, çizgi, düşünce değil nerede hangi koltuğa kimin desteği ile sahip olabilirim kurnazlığında olanlar hep ön planda rağbet görüyor,bu yapılanmalarda biri mertçe çıkıp ta 'bu arkadaşın aday gösterilmesinde benim gayretim var, tüm İzmir'den ve partimden özür diliyorum' deme cesareti gösteremiyorsa sinsi sinsi hiç rolü yokmuş gibi susuyorsa bu partiye ve siyasete bu tip kişilerden asla yarar gelmez. kırk yıllık kani misali..

Yorumu oyla      14      3  
Orhan polat 2 Aralık 2020 Çarşamba 12:30

Vekilim yanlış hatırlamıyorsam siz ön seçim istediniz diye sıralamada neredeyse seçilemeyecek yere koydular. Bunları söyleyerek eğer tekrar aday olursanız atanma durumunuzu sıkıntıya sokacaksınız bu sefer sizi 14 e yazarlar. Üzülerek söylüyorumki gördüklerimden sonra demokrasiye olan inancım sarsıldı çıkar ilişkileri ile yürüyor işler, fikir siyaseti yapılmadığı sürece sizi 14 e bizide son 4 e yazarlar

Yorumu oyla      8      3  
2 Aralık 2020 Çarşamba 12:23

Tüzük'de grup kararına aykırı oy kullanan meclis üyesine ağır disiplin cezası var da o üyeyi nasıl tespit edeceksiniz?

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li eski vekil Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanacak
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir eski Milletvekili Zeynep Altıok Cumhurbaşkanı ...
MHP'li Şahin'den 'yeni sayfa' çıkışı: Menemen'e pahalıya mal oluyor
Menemen'de gerçekleştirilen seçimi gazetemize değerlendiren Milliyetçi ...
Mehmer KARABEL yazdı... Vur… Dağıt… Unut!
Mehmer KARABEL yazdı... Vur… Dağıt… Unut!
 
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'dan Menemen iddialarına yanıt: İYİ Parti'de fire olmaz!
Menemen'de kıyasıya bir rekabete sahne olan belediye başkanlık seçimlerinde ...
Menemen’de yeni tartışma! Seçim mahkemelik oluyor
Menemen Belediyesi’nde yapılan ve CHP’li aday Deniz Karakurt’un kura ile ...
Fatih YAPAR yazdı... Pirus zaferi!
Fatih YAPAR yazdı... Pirus zaferi!
 
AK Parti İl Başkanı Sürekli: Menemen’e hizmet etmek isterdik
Menemen’de belediye başkanlığının kura ile belirlenmesinin ardından CHP’li ...
Menemen Belediye Başkanvekili Karakurt'tan seçim sonrası 'birlik' mesajı!
Serdar Aksoy'un görevden alınmasının ardından Menemen Belediyesi'nde yapılan ...
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan hükümete Katar eleştirisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk hissesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva