HABERLER>POLİTİKA
3 Ocak 2023 Salı - 09:42

AK Partili Kaya, İnciraltı Planlaması’nda son durumu anlattı: Belki yarın, belki yarından da yakın!

Şehrin kronik sorunlarından birisi olan İnciraltı Planlaması’nda son aşamaya gelindiğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “İnciraltı’nda plana artık çok yakınız. Belki yarın belki yarından da yakın. Çok kısa sürede İncirlatı planları askıya çıkabilecek noktaya doğru geldi” dedi.

AK Partili Kaya, İnciraltı Planlaması’nda son durumu anlattı: Belki yarın, belki yarından da yakın!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda İnciraltı ve Çeşme planlamalarındaki son durum hakkında bilgi verdi.

AZİZ BEY GİBİ DAVA AÇMAYACAĞINI SÖYLESİN
Uzun yıllardır çözümü için uğraşılan İnciraltı Planlaması konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alan Kaya, “Keşke şehrin Büyükşehir Belediye başkanı takip etseydi. Partisindeki Murat Beyle ile de görüşsünler. Bizim yaptığımız her iş şeffaf. İnciraltı’nda 2 yıl kaybettirdi Tunç Soyer bize. 2019’da cezaevi için yaptığımız çağrıyı İnciraltı için de yaptık. Fikrini söylesin dedik, Aziz Bey gibi dava açmayacağını bakanlık ile görüşebileceğini söylesin dedik. 2 yıl konuşmadı ancak kamuoyu baskısı ile çıkıp konuştu. Sonra Balçova Belediyesi, bakanlık ile Büyükşehir toplantılarda bir araya geldi ve herkes kendi fikrini görüşünü ifade etmiş oldu” dedi.

Planın askı aşamasına geldiğini söyleyen Kaya, “Yıl sonu itibari ile çok şükür bu işin önünde engel kalmadı. İnciraltı’nda plana artık çok yakınız. Belki yarın belki yarından da yakın. Çok kısa sürede İncirlatı planları askıya çıkabilecek noktaya doğru geldi” şeklinde konuştu.

ÇEŞME PROJESİ, İZMİR'İN GELECEĞİDİR
Çeşme Planlaması’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in aldığı tutumu eleştiren AK Partili Kaya şunları söyledi:

“Bakanlık bir çalışma grubu kurup Büyükşehir ve Çeşme Belediyesi’ni bu çalışma grubunun içine aldı mı? Aylarca toplantılar yapılmadı mı? Sayın Soyer bakanın yanında görüşünü belirtmedi mi? Ancak her zamanki gibi Tunç Bey marjinal gruplar ile birlikte çark etti. Yanlış bir şey varsa söyle. İzmir turizmi nasıl gelişecek? Yatak sayısını arttırırsan gelişecek. Biz 40 bin yatak ile kaç milyon turist umut ediyoruz. Antalya’da yatak sayısı 622 bine geldi. İzmir’de 80 bin yatak… Antalya ile İzmir’e baktığınızda kim avantajlarımızın daha az olduğunu söyleyebilir. Çıktı bakan açıkladı, 7 üniversiteden rapor alınmış… Şimdi çıkıp Buca’daki gibi bir görsel hazırlarla burası için de. Gerçek ortada, eser bitince görürler. Çeşme Projesi için de gerçek dışı görseller çıkardılar. Buca’daki işe benzer. Bu İzmir'in geleceği projelerden biri. Üstünde konuşur tartışırız.  CHP’li vekillerle de oturup konuşuyoruz. Bu soluğu mahkemede alacak iş değil. Biz tüm İzmirlileri sahip çıkmaya davet ediyoruz”

 
Bin 500 litre etil alkol ele geçirildi
 
Karabağlar'da yeni yılın kedi evleri yapıldı
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Manda yoğurdu, bal, yulaf 4 Ocak 2023 Çarşamba 01:07

Her seçim dönemi aynı hikaye.

Yorumu oyla      2      3  
Uğur 3 Ocak 2023 Salı 21:58

Artık iptal olmayacak bir İnciraltı planı istiyoruz. Laf değil sonuç istiyoruz, inşallah bu sefer de yalan olmaz, sabırla son kez bekliyoruz...

Yorumu oyla      2      3  
Beton sevdası 3 Ocak 2023 Salı 15:25

Servet Bey, Buca Cezaevi yerine ne yapılacağı belli. Zahmet edip de açar okursanız, kimin doğru, kimin yanlış bilgi verdiğini görürsünüz. Alan çok net yapılaşmaya açılmış. Üretmekten kasıt bina dikmekse, her yere bina dikelim.

Yorumu oyla      2      3  
Harun Solak 3 Ocak 2023 Salı 14:41

Vallahi ben siyasi gözle baktığımda, insan ruhum ile çatışıyorum maalesef.. Bu siyasi rekabet ile adeta "memleketin imkanlarından bakalım hangimiz menfaatleniriz" den başka bir şey çıkmadı bu güne kadar.. Bu güne kadar, aşiret igibi, intikam duygusu içinde, gözü gerçeklere kapalı bir siyasal anlayışın kurbanı oldu güzelin İZMİR . İdeolojik hastalıkların kurbanı oldu İZMİR.. Bir yandan ranta ulaşırlarken, iline gelmeyen noktaları da mantıksız engellemekere girdiler.. Bu şehir ağaları işine geldiği gibi mahkemeleri kullandılar. İşine geldiği gibi de rantı, gökdelenleri görmezden geldiler.. Antalya''da yatak sayısı arttıkça ilerledi.. Geek İnciraltı, gerekse Yarımada, Çeşme''de Ortak akılla çözüleceğine, yılların hastalıklı menfaat rekabetine kurban edildi.. İzmir, yıllarca kan kaybetti.. Üstelik, kamu ılmayan özel mülk sahipleri, İzmir''e örnek bir bilinç ile yoksullaşma pahasına orayı yıllarca korudular ve bu günlere taşıdılar.. Orası gecekodulaşabilirdi.. Ve bu gün büyük sermayenin beton talanı gibi İzmir''deki diğer bölgelerine benzemiş olabilirdi.. Oysa bu gün örnek bir plan çıkarsa, bu o fedakâr toprak sahiplerinin direnmesi sonucunda gerçekleşmiş olacaktır.. Umarım bu kez yine intikam itirazları ile mahkemelerde yine zaman kaybettirilmez.. Büyükşehir hem kaçak güreşip, hem planlara itiraz edemez, ederse bu sefer sandıkta, o yakın akıldaşkarının verdiği aklın karşılığını da acı bir şekilde yaşarlar.. İzmir halkı artık siyasetin ucuzluğunu da çözdü.. Siyasette artık samimi yaklaşımların karşılık bulacağı bir çağa girdiğimizi göreceğiz.. İnciraltı konusunda katkıda bulunan Mahmut Atilla Kaya ve Murat Bakan''ın, birlikte bir basın açıklaması faydalı olur kanısındayım..

Yorumu oyla      4      5  
Serdar yüksel 3 Ocak 2023 Salı 13:47

İzmir in kanayan yarası imar planı cesme projesi basmane çukuru kentsel dönüşüm inciralti balcova mağdurları ve imar bekleyen birçok yer acilen plan Yapılması lazim İzmire ihanet eden tayfa belli gruplar yatırım turuzim gelişim düşmanı bunları devre dışı bırakmak çevre bakanlığı resen onaylaması lazım mahkemelerde hakimlerde itiraz hakkı vermemek lazım yoksa İzmir berbat durumda kalacak mezbelelik ve alt yapı çalışmaları biran önce bitsin koku berbat etti İzmir i başkan koyunla fotoğraf cektirsin doğru tarım yalanı ile sahte çevrecilik yapsın

Yorumu oyla      4      6  
Yanlış olan tam olarak neresi? 3 Ocak 2023 Salı 12:17

Buca cezaevi yerine planda yazdığı gibi büyük bir kısmına konut+ticaret alanı yapılmayacak mı? Görsellerin neresi yanlış?

Yorumu oyla      2      3  
laf çok, icraat yok 3 Ocak 2023 Salı 11:49

20 yıldır bir şeyi beceremediniz, hep suçu başkalarına atıyorsunuz. Kanuna aykırı iş mi yapılıyor da dava açmayın deniyor? İkinci çevre yolu haberleri çıkmıştı; yine bu beyefendi Soyer karşı çıkıyor diye ortaya çıkmıştı. Tek görevi konuşmak. İkinci çevre yolu ne oldu? Projenin ilk açıklanma tarihi 2013, daha ortada Soyer yok. Aradan 10 yıl geçmiş, tek bir çivi çakılmamış. Hep aynı şey yapılıyor. Diğer İzmir vekili, eski topçu da sürekli twitter'da video çekiyor. İzmir'e tek faydaları yok; biri belediye eleştiriyor, diğeri Akşener, kılıçdaroğlu. Bitti bitiyor, süreci bilmem kim engelliyor diye aradan yıllar geçmiş. Yazık!

Yorumu oyla      5      5  
Balçovalı Salih 3 Ocak 2023 Salı 11:24

İnciraltı planları hep yılan hikayesi oldu yıllardır... Dedem ve babam görmedi bende 46 yaşımdayım inşallah ben görürüm, çünkü dayanacak gücüm kalmadı benim.

Yorumu oyla      4      3  
Çiğdem Nalcı 3 Ocak 2023 Salı 11:22

Yeter artık "bitsin şu inciraltı" planları dedik ama artık biz bitiyoruz. Teşekkürler Milletvekili ama artık gerçekten bitsin.

Yorumu oyla      4      3  
Servet 3 Ocak 2023 Salı 11:11

Eğer gercekten bucaa için Buksehir belediyesi tarafından çıkartılan görseller yalan ise belediye için çok büyük bir ayıp.Bu görseller insanları yanlış yönlendirir.Karsi çıkıp uretmemek hep bunların yöntemi.inciraltinin moloz yiyini olarak kalmasını istediklerini düşünmek istemiyorum.Tunc beyin vizyonunu göreceğiz.

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sürekli üniversitelilerle buluştu... TEKNOFEST İzmir için tarih verdi!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği ...
'Altılı Masa'nın adayı bu ay açıklanabilir'
İYİ Partili Buğra Kavuncu, Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin ...
CHP'li Faik Öztrak'tan dış ticaret tepkisi!
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “‘TL değer kaybedecek, rekabet gücümüz artacak, ...
 
Bayraklı Meclisi'nde Sandal'dan 'kredi' çıkışı: AK Partili vekilin kapısını çalmam!
Gerekli durumlarda kullanılmak üzere kredi çekilmesi için Bayraklı Belediye ...
'Kadına şiddet '0' olana kadar mücadeleye devam'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlık tarafından hazırlanan '2022 Aile ...
AK Partili Çelik'ten erken seçim açıklaması
AK Parti MYK toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer ...
 
İhracatta hedef: İlk 10'da yer almak!
Geçen yıl 254,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğine dikkati çeken ...
Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu bir araya geldi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Erdoğan: 2022'de ihracat rekoru kırdık!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 ihracat rakamını açıkladı. Erdoğan, ihracatın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva