HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2022 Cuma - 18:38

AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'Menderes' çıkışı: Şikayetçi sizin içinizden!

Urla, Menemen ve Menderes ilçe belediye başkanlıklarında yaşanan süreçler hakkında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi’nin suçluyu başka yerde aramaması gerektiğini belirtirken, Menemen ve Menderes’teki ‘yolsuzluk’ şikayetlerinin CHP'nin kendi içinden geldiğini söyledi.

AK Partili Kaya dan CHP ye  Menderes  çıkışı: Şikayetçi sizin içinizden!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olarak seçime giren isimlerin belediye başkanlık koltuğundan görev süreci bitmeden el çektirilmelerinin yankıları devam ediyor.

İlk olarak 2019 yılında Urla Belediye Başkanlığı görevini yürütürken FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiası ile görevden alınan ve yerine kayyum atanan Burak Oğuz, sonrasında ise geçtiğimiz yıl yolsuzluk operasyonu ile görevden alınan Serdar Aksoy ve ardından geçtiğimiz haftalarda da Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ‘yolsuzluk’ iddiası ile İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.

Yapılan operasyonlar ve sonrasında CHP’li yöneticiler ‘Hükümet bizimle uğraşıyor’ eleştirilerini yöneltirken, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya iddialar ile ilgili net konuştu.

İZMİRLİLERDEN ÖZÜR DİLEMELERİ LAZIM
Yerel yönetimler içindeki sıkıntıyı oy veren vermeyen herkesin fark ettiğini vurgulayan Kaya, “Gülüyorum bu duruma... Hep beraber görüyoruz. İzmir’in yaşadığı özellikle yerel yönetim konusunda ki sıkıntıyı oy veren de vermeyen de kabul ediyor. Vizyonsuz bir yönetim var. Bu adayları kim belirledi? CHP Genel Merkezi belirledi. Bu adamları biz belirlemedik. Urla’daki FETÖ’cü çıktı ve karar verildi. Menemen’dekini partiden attılar. Kim aday gösterdi? Menderes’teki son hadise… Görüyorsünüz hepsi kendi adayları. Adayları hakkında çıkan sorunlar ve sonrasındaki adli süreçler… Kendi kabahatlerini örtmek için hemen siyasi bir konuya çekmeye çalışıyorlardı. Adamı partiden attınız sonra Menemen’e sahip çıkacağız diyorsunuz. Bu adayı kimler belirlediyse hata ondadır. Menderes’teki de şikayet edildi. CHP'li meclis üyesi şikayet etmedi mi? Bunlar çıktı ortaya. Menemen’de de şikayet eden CHP’li meclis üyesi değil miydi? Menemen’de 3 meclis üyen gitmiş, Torbalı’da gitmiş, Menderes’te 1 üyen gitmiş... Siz CPH olarak 'İktidara geliyoruz' diyorsunuz ama sürekli meclis üyesi kaybediyorsunuz… Kendilerinin muhasebesini yapıp İzmirlilerin karşısına çıkıp özür dilemeleri lazım” dedi.

İŞLEYEN BİR SÜREÇ VAR
Adli kontrol şartının da ceza hukuku içinde yeri olduğunu hatırlatan ve ‘Suçsuz bulundu’ yorumlarını reddeden Kaya, “Hukuki işleyen bir süreç var. Adli Kontrol’de aynı tutuklama gibi bir durumdur. Bunlar kanunda açıkça ifade edilmiş. CHP’de ceza hukukundan anlayan biri de yok. Adli kontrolde bir suç dolayısıyla soruşturma yürütülüyordur, suç vardır ve sizde bu süreçte yargı sürecini işletirken adli kontrolü uygulayabilirisiniz. Aynı tutuklama gibi ceza mahkemesindeki mekanizmalardan bir tanesidir” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ YOLSUZLUK VAR DEDİ
CHP’nin suçluyu başka bir yerde aramaması gerektiğini de vurgulayan Kaya, “Menderes’teki konuda bizlik değil... CHP’li meclis üyesi 'Yolsuzluk var' dedi ve şikayet etti. Hepsi basına yansıdı. Kendi belediye başkan yardımcılarının şikayet ettiği ortaya çıktı. Kendileri çok güzel şekilde tarif edebilirler, suçluyu başka yerde aramasınlar” diye konuştu.

 
AK Parti'li Sürekli, Çeşme'de incelemelerde bulundu
 
AK Partili Çankırı İzmir'de şehit ailesini ziyaret etti
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 24 Temmuz 2022 Pazar 08:46

Incirin kurdu içindedir, CHP her zaman kıdem liyakata bakılmadan görev verilirse böyle olması doğal,genel merkez liste yapıyor günlerce uğraşıyorlar senin adam benim adamım diyerek halk rozet için tıpış tıpış oy veriyor,gerçi ön seçim yapmıyorlar bizi yormuyorlar,atamaların da nasıl yapıldığını en son eski disiplin kurulu üyesi açıkladı eğer arıza çıkarsa iade yok değişim mantığı ile hareket edilmeye devam ediyor, işte resim böyledir,elin ağzı torba değil ki büzmezsin...

Yorumu oyla      3      3  
23 Temmuz 2022 Cumartesi 00:19

tweet atıyor

Yorumu oyla      2      3  
chp li 22 Temmuz 2022 Cuma 21:58

Sayın Mahmut Atilla Kaya doğru söylüyor ,geçen yıl menderes belediyesi CHP meclis üyesi ve belediye başkan yardımcısı Gürsel Rüzgar CİMER üzerinden Menderes belediye başkanı Mustafa kayaları ŞİKAYET ETMİŞTİ .

Yorumu oyla      3      3  
İzmirli 22 Temmuz 2022 Cuma 19:19

Ya sen ne işe yararsın allah için

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'li Sürekli, Çeşme'de incelemelerde bulundu
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çeşme'de yangından zarar ...
CHP İzmir’de kritik zirve sona erdi… Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Binası’nda CHP İzmir İl Başkanı Deniz ...
Hızal net konuştu: Mahkeme iptal etti, Danıştay da onayladı!
Buca Metrosu İhalesi ile ilgili Danıştay’dan çıkan karar üzerine açıklamalar ...
 
Bakan Akar'dan 'Ukrayna'da ateşkes' çağrısı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey ...
Tahıl Koridoru açıklaması: Dünyaya müjde vereceğiz
Tahıl koridoru için imzalar bugün atılacak. Tüm dünyanın gözü İstanbul'dayken ...
AYM'den 'Millet' İttifakı kararı!
Anayasa Mahkemesi'nin Millet İttifakı'nın ismine ilişkin verdiği karar ...
 
AK Parti'li Çankırı Dikili'de sahaya indi
AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda ...
AK Partili Kaya'dan Buca Metrosu yorumu: Yeniden ihaleye çıkılmalı!
Buca Metrosu süreci hakkında Danıştay’ın verdiği karar sonrası yaşanan ...
AK Partili Sürekli tepkili: Ağaçlar tüterken algıya başlıyorlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çeşme’deki yangın bölgeleri ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva