HABERLER>POLİTİKA
22 Temmuz 2022 Cuma - 10:10

AK Partili Sürekli tepkili: Ağaçlar tüterken algıya başlıyorlar!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Çeşme’deki yangın bölgeleri ile Urla Orman İşletme Şefliğine, çıkan yangınlar nedeniyle geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Orman yangınlarının siyasi malzeme olarak kullanılmaması gerektiğini dile getiren Başkan Sürekli, yeşil vatanın korunmasında canla başla mücadele edenlerin motivasyonunun bozulmamasını istedi.

AK Partili Sürekli tepkili: Ağaçlar tüterken algıya başlıyorlar!

Urla ve Çeşme ilçesinde ziyaretlerde bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ilk olarak Urla İlçesinde AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programına katıldı. Burada AK Parti’ye gönül veren teşkilat mensuplarına seslenen Başkan Sürekli, “Haziran 2023’te yapılacak seçimlere yönelik sandıkta görev alacak dava arkadaşlarımızın ön eğitimlerini yapıyoruz. Bu eğitimleri belirli aralıklarla tekrarlıyoruz. AK Parti’nin bir özelliği var seçim olsun ya da olmasın her zaman alanlarda ve seçmenin yanında. Her zaman alanlardayız. Sandıkta milli iradeye sahip çıkmak, kimsenin hakkının kimseye geçmemesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

URLA VE ÇEŞME’DE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Programın ardından Urla Orman İşletme Şefliğine geçen Başkan Sürekli, alevlere göğsünü gererek orman yangınlarıyla mücadele eden orman sevdalılarına teşekkür etti. Daha sonra Çeşme İlçesi Karaköy Mahallesindeki yangından zarar gören makilik alanda incelemelerde bulunan Başkan Sürekli Mahalle Muhtarı Mustafa Lokmacı’ya geçmiş olsun dileklerini iletti.

YANGINLARA MÜDAHALE 11 DAKİKAYA İNDİ
Ziyaretlerine Ildır Mahallesi ile devam eden Başkan Sürekli, Mahalle Muhtarı Erdem Yavuz ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Orman Genel Müdürlüğünün 2022 yılı yaz dönemi için orman yangınlarına karşı hava gücünü 118’e çıkarttığını hatırlatan Başkan Sürekli, 2003 yılında ortalama 40 dakika olan ilk müdahale süresinin 2021 yılında 11 dakikaya kadar düşürüldüğüne dikkat çekti. Yangınla mücadelede Türkiye’nin birçok ülkeden çok daha başarılı bir performans sergilediğine vurgu yapan Başkan Sürekli, “Türkiye’nin yıllık çıkan yangın sayısı ve yanan alan miktarı ortalamaları açısından bakıldığında, yangının önlenmesi ve müdahalede, birçok Avrupa ülkesinden çok daha iyi performans gösterdiği görülüyor. Binlerce yer işçisi, arasöz ve iş makinesi ise adeta bir ordu gibi orman yangınlarıyla savaşıyor.” diye konuştu.

CANLA BAŞLA MÜCADELE EDENLERİN MOTİVASYONUNU BOZMAYIN
Orman yangınlarının siyasete malzeme yapılmaması gerektiğini dile getiren Başkan Sürekli, her bir orman işçisi, iş makinesi operatörü, hava aracı pilotu ve idari kadronun ilk yangın ihbarının hemen ardından canla başla mücadele verdiğinin altını çizdi. Başkan Sürekli, “Canla başla mücadele eden onca insanın teri kurumadan, yanan ağaçlar daha tüterken, yangın sönmemişken, başlıyorlar algı çalışmalarına. O güzel insanların emeklerine saygı duyulmalı” diye konuştu.

HEDEF 7 MİLYAR FİDAN
Çeşme İlçesinde “Geleceğe Nefes Projesi” kapsamında ağaçlandırma çalışmaları yapılan bölgede incelemelerde bulunan de bulunan Başkan Sürekli, Türkiye’de, son 20 yılda 5,5 milyardan fazla fidanın Anadolu’nun dört bir yanında toprakla buluştuğunu vurgulayıp, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hedefimiz 2023 yılında toprakla buluşan fidan sayını 7 milyara çıkarmak. Son 20 yılda orman varlıklarımız 20,8 milyon hektardan 23,1 milyon hektara ulaştı. İzmir’in bugün orman varlığı yaklaşık 479 bin hektar, son 20 yılda İzmir’de toprakla buluşturulan fidan sayısı ise 131 milyon 890 bin. Çeşme’de incelemelerde bulunduğumuz bölgeye bu yıl içinde 15 bine yakın fidan dikildi. Yanan bölgelerin eski haline getirilmesi için gerekenler yapılacak. Biz de bu konunun yakından takipçisiyiz. Orman alanlarımızın artması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.” dedi.

 
Başkan Sandal’dan Lider’e ziyaret!
 
Buca'da orman yangınları için seferberlik
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ARZU 22 Temmuz 2022 Cuma 14:04

BAYRAKLININ SON KALAN BAHÇELERİNİ İMARA AÇINCA KAÇ AGAÇ KESİLDİ HABERİNİZ VAR MI

Yorumu oyla      3      3  
EMEL 22 Temmuz 2022 Cuma 14:00

DEPREMDE YIKILAN BİNALARIN BAHÇELERİNDE KİKAÇ BİNLERCE AGAÇ YOK EDİLDİ İNCELEDİNİZ Mİ ÖNLEM ALDINIZ MI

Yorumu oyla      3      3  
VfV 22 Temmuz 2022 Cuma 11:30

Duman tüterken algı ha? Vatandaş o yanan yerlerin cengizlere, nihatlara peşkeş çekilmeyeceğinden emin olamadığı için haklı isyanını dile getiriyor olmasın? Uçak yokken uçaklar uçuyor dediğiniz için, THK uçakları hangarda bile değil güneşin altında çürüyorken 'onlar uçamaz motoruna kuşlar yuva yapmış' dediğiniz için, ardından onarıp....Amaaann neyi yazıp laf anlatmaya çalışıyorum ki. Nasıl olsa kapasite belli bunu anlayacak limit yok. Kentkart misali 'bakiye yetersiz'...

Yorumu oyla      12      3  
Oğulcan 22 Temmuz 2022 Cuma 10:44

Orman yangınlarını siyasete alet etmeyelim diyorsun ama reis, Muğla yangını için "Cehapeli belediye olmasına rağmen gittik" diyor. Bu siyaset değildir de nedir? Devlet insan ve parti ayırmaksızın her yere gitmek zorunda iken sizin yaptığını ayıp değildir de nedir?

Yorumu oyla      10      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tahıl krizini bitirecek anlaşma İstanbul'da
Tahıl koridoru için imzalar bugün atılıyor. Dünyanın gözü İstanbul’da ...
Adaylık açıklaması: Görüş birliğine vardık
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da muhtarlar ve kanaat önderleri ...
ODTÜ ve Boğaziçi'ne tören tepkisi
Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ'de mezuniyet törenlerinin iptal edilmesine ...
 
TBMM Başkanı Şentop'tan 'Duhok' açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Irak'ın Duhok vilayetinin Zaho ilçesinde ...
İyi Partili Çıray: Darbe girişimini karartıyorlar!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma ...
CHP'li Torun, Cumhurbaşkanı'na yüklendi: İzmir'e ayıbınızı temizleyin!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir Büyükşehir Belediyesini iftiralarla ...
 
İl Başkanı Ösen'den ölüm gemisi çıkışı: Sessiz kalmayacağız!
Asbest ve tehlikeli atık yüklü olduğu iddia edilen Brezilya donanmasına ...
CHP’li Polat: Bakanı devlet ciddiyetine davet ediyorum
Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili ...
CHP'li Sertel sordu: Pozitif ayrımcılık mı yapılıyor?
Türkiye’deki KİT’lerden 32 tanesinin yönetim kurullarında ve üst düzey ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva