HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2016 Pazar - 08:10

AK Partili Doğan 'altgeçit'i sordu: İptal mi oldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçit inşaatını yerinde inceledi, projenin akıbetini sordu.

AK Partili Doğan  altgeçit i sordu: İptal mi oldu?

"Proje iptal mi edildi?" diye soran Doğan, şantiyenin kapatıldığını ve inşaatın yaklaşık bir ay önce durduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi.

Projeyle ilgili son durumu değerlendiren ve çarpıcı tespitlerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, "Sayın Aziz Kocaoğlu, tıpkı diğer projeler gibi bunu da yüzüne gözüne bulaştırdı" dedi.

ŞANTİYE KAPATILDI, İNŞAAT YARIM KALDI

2015 yılında inşaatına başlanan Mithatpaşa Altgeçidi'nin şantiyesinde incelemelerde bulunan Doğan ayrıca, alanda haftalardır hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek "Görünen o ki İzmir Büyükşehir Belediyesi yine bir azizliğe uğradı. Büyük umutlarla başlanan bu projenin de tıpkı diğerleri gibi kötü kaderine kurban gittiğini görüyoruz. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde Mithatpaşa Parkı önünde başlanan çalışmalarının 500 günde tamamlanarak karayolu altgeçidinin hizmete açılacağı duyurulmuştu ancak henüz bir yıl olmadan havlu atıldığını görüyoruz. Görünen manzara itibarı ile altgeçidin söz verilen tarih olan Kasım'a yetişmesi mümkün değil. Şantiye kepenk kapatmış, iş makineleri inşaatı terk etmiş. Ortada ne inşaat var, ne de herhangi bir faaliyet...

Burada adeta in cin top oynuyor. Sayın Kocaoğlu'na soruyoruz, yoksa bu projeden vaz mı geçtiniz? Mithatpaşa Altgeçidi projesi iptal mi edildi? Neden inşaat durdu?" diye sordu.

METRO GİBİ ORTADA MI KALACAK?

Sahil yolundaki inşaatın yaklaşık üç hafta önce durduğunu ve somut bir çalışma yapılmadığının altını çizen Doğan, "Büyük umutlarla başlanan bu yatırımda yine hayal kırıklığına uğradık. İzmir'in 36 milyon lirası boşa harcanarak, kamu kaynakları adeta denize gömüldü. Bunun adı israftır. Yoksa bu proje de metro gibi ortada mı kalacak? Sahildeki altgeçit projesi yarım mı kaldı? Bu da mı bir sabah ansızın bitecek? Sayın Kocaoğlu'nun bu proje hoyratlığı ne zaman bitecek? İzmir vakti ve kaynakları bu kadar bol mu? Üstelik bu projeyi yapacağım diyerek çevreye verdiğiniz zarar da cabası... Madem projeden vazgeçecektiniz, neden denize kaçak dolgu yapıp, sahildeki palmiyeleri ortadan kaldırdınız? Söz verdiniz, sözünüzde durun" dedi ve projenin metro inşaatı gibi hüsranla sonuçlanmamasını diledi.

NEDEN İKİNCİ İHALEYE GEREK DUYULDU?

Projenin devam etmesi için ikinci bir ihale yapılacağı yönündeki haberlere de değinen AK Parti'li Doğan son olarak şunları kaydetti: "İnşaat duralı neredeyse bir ay oldu. Projenin ikinci etabı için yeni ihale yapılacak ve inşaatın yeniden başlaması toplamda üç ayı bulacak. İzmir'in vakti bu kadar bol mu? Altgeçit inşaatı ve çevre düzenlemesi ne zaman bitecek? Sayın Kocaoğlu, çıkın şeffaf ve net şekilde açıklayın. İzmirliler adına sizden kesin bir yanıt istiyoruz. Artık İzmirlinin sabrını zorlamayın. Bu proje neden durdu? Aynı proje için neden iki defa ihaleye çıkılıyor? Altgeçidin temeli atıldığında İzmirli birçok firma devre dışı kalmış ve yapım ihalesi çeşitli tartışmalara yaşanmıştı. İkinci ihalenin yapılma gerekçesi nedir? Yaşanan duraklamanın nedeni İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş bilmezliği midir, yoksa İzmirli hemşerilerimizin bilmediği bir şey mi var? Kamuoyundaki bu tartışmalara ve halkımızın kafasındaki soru işaretlerine bir yanıt verilmesini bekliyoruz."

 
Mardin'den Aydın'a bir de yaralı haberi
 
Egeli işkadınının markası dünyaya açıldı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Cengiz Kurt 10 Temmuz 2016 Pazar 21:02

Metronun çalıştığını göz ardı mı ediyorsunuz.İstanbula ankaraya kepçe ile veren akepe neden izmirimize zırnık koklatmıyor.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 10 Temmuz 2016 Pazar 14:33

Sade Vatandaş isimli arkadaşım kamu ihalelerine bir bak hangisini chp'liler almış? Üçyol-F.Altay metrosunu belediye 9 yılda bitirdi Ankara Keçiören metrosu 16 yıldır bitirilemedi. Sorun Bilal Doğan'ın sorunları dile getirmesi değil bu şehirde sadece belediye kaynaklı sorunlar yok kendi partisinden kaynaklanan sorunlar da var onlara değinmeli Halkapınar-Otogar metrosuna koca devlet bunca yıldır neden tek çivi bile çakmadı diye sormadı? ya da bazı projelerde çed raporu neden bu kadar gecikti diye sormadı? Ama geçtiğimiz kış 3 yetişkinin çektiği kurmaca fotoğrafla sanki ilkokul çocukları yokuş yukarı koca servisi itiyormuş gibi algı yaratmayı çok iyi biliyorlar onun için Bilal Doğan artık samimiyetini yitirmiştir yaptığı her eleştiri karalama ve oy devşirme içindir İzmirliyi düşündüğü yoktur eğer düşünseydi sorduğum soruları kendi partisinin ilgili bakanlarına da sorar bir şeyler için çabalardı.

Yorumu oyla      11      5  
Seydiköylü 10 Temmuz 2016 Pazar 13:35

Bilal Doğan konuştukça batıyorsun, bu çıkışlar size asla puan kazandırmaz bilesin istedim. Bu yaz sıcağında takım elbiseyle fotoğraf çektirip komik duruma düşme !

Yorumu oyla      11      5  
10 Temmuz 2016 Pazar 13:22

Sade Vatandaş, benim zoruma giden bir şey olsa "yıl sonu bitecekti. bu nasıl ihale yapmak?" diye önceki ihale haberinde yorum yazmam. http://www.egedesonsoz.com/haber/sahil-bulvari-nda-altgecit-icin-bir-ihale-daha/929855 Amaç İzmir projeleri mi yoksa şov mu? Altta saydığım bakanlık projelerini söyleyince AKP cephesi son gaz devam ediyor diyorlar :)

Yorumu oyla      11      5  
10 Temmuz 2016 Pazar 12:59

"ŞAKA GİBİSİNİZ SAYIN YORUMCU METRO ORTADAMI KALDI DİYORSUNUZ. KAÇ YILDA BİTTİ?" sonuçta bitti değil mi? Ortada kaldı ne demek ? Bir metro hattı da AKP İzmir'e yapsa da o da geç bitse ona da razıyım.

Yorumu oyla      11      5  
vatandaş 10 Temmuz 2016 Pazar 12:03

Evet sevgili kardeşim, biz İzmir'de bu işleri usul usul, acele etmeden, belki yavaş ama sağlam yaparız. Hakkıyla bitmeden, yarım yamalak açılış yapmayız, sırf hızlı yaptık diyebilmek için. Bu sizi neden bu kadar rahatsız ediyor???? Siz de biraz daha gevşek, daha rahat olmayı deneyin. Hayattan biraz daha fazla tat alırsınız belki...

Yorumu oyla      11      5  
SADE VATANDAŞ 10 Temmuz 2016 Pazar 11:31

ŞAKA GİBİSİNİZ SAYIN YORUMCU METRO ORTADAMI KALDI DİYORSUNUZ. KAÇ YILDA BİTTİ? ŞEHRİN GÖBEĞİNDEKİ YATIRIMLAR ON YILLARCA SÜRMEZ. SORUNU BİLAL DOĞAN IN ORTAYA ÇIKARMASI ZORUNUZA MI GİTTİ? MUHALEFET İŞTE BUDUR? AKPARTİNİN BİTİRMEDİĞİ PROJELERİ DE ÇIKSIN BİR CHP Lİ AÇIKLASIN VE NEDENLERİNİ SORSUN. AMA NE GEZER. İHALE PEŞİNDE KOŞMAKTAN İŞ PEŞİNDE KOŞMAKTAN MUHALEFETE VAKİT KALMIYOR

Yorumu oyla      11      5  
10 Temmuz 2016 Pazar 11:29

Kalan işler için ihale yapılmış ve teklif değerlendirme tamamlanmış. Keşif artışına gidilmiştir. O da yetmeyince yeni ihale yapılmıştır. Zor bir arazide çalışılıyor. Normal bir yer olsa tamam da ... denizin içinde 400 metre yolu yeraltına almak kolay değil. Zaten kazık çakma işlemi büyük oranda bitti. Geçici yol açıldı. Sonraki iş kazım işi. Yıl sonu bitmese bile yeni yılın ilk aylarında biter.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 10 Temmuz 2016 Pazar 10:41

Bilal Doğan, az dürüst ol da kendi partinin beceriksizliklerini de eleştir. Hani böyle fotoğraf çektiriyorsun ya eminim o zaman geniş bir albüme sahip olursun.

Yorumu oyla      11      5  
10 Temmuz 2016 Pazar 09:55

Bu projeyi engellemek için her türlü olayı yap ondan sonra ne oldu diye sor ? Havuz medyası bu projeyi şikayet etti mi etmedi mi ? Soruşturma açıldı mı açılmadı mı ? Bırakın bu işleri ? Önce gidin 35 projeyi yapın. Yıllar önce temelini attığınız projeleri biritirin. Kamu kaynakları hoyratça kullanılmış. Konak Tüneli ilk yapılırken 150 milyona yapıyoruz dediniz, bittiğinde 310 milyona mal oldu dediniz. Arada fark niye oluştu ? Sabuncubeli Tüneli YİD ile yapılıyor dediniz sonra ilk ihaleyi alan firma işi bıraktı ve oluşan borç kamuya kaldı. Tünel inşaatı aylarca durdu ki tünel inşaatları aylarca durmaz , çökme tehlikesi oluşur ki 4 defa girişler çöktü.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgar bakana sigarayı bıraktırdı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigara içerken gördüğü Bulgaristan ...
Başbakan Yıldırım Osman Gazi Köprüsü'nde
Başbakan Binali Yıldırım, 1 Temmuz'da kullanıma giren Osman Gazi Köprüsü'nde açıklamalarda bulundu.
CHP PM Üyesi Kılıç'tan 'danıştay kanunu' açıklaması
CHP Parti Meclis Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç Danıştay Kanunu’ndaki ...
 
CHP’li Çam’dan 63 mahallede bayram mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Musa Çam, il ve ilçe ...
Eroğlu'ndan 'Suriyelilere vatandaşlık' açıklaması
Suriyelilerin Türk vatandaşlığında alınmasıyla ilgili tartışmalar da sorulan ...
CHP İzmir'in acı günü: Eski başkan hayatını kaybetti
CHP’li Torbalı eski Belediye Başkanı Ertan Ünver yaşamını yitirdi.
 
CHP'li Purçu’nun 'istek' isyanına Romanlardan tepki!
CHP İzmir’in Roman milletvekili Özcan Purçu’nun Roman vatandaşların yoğun ...
İlçeyi karıştıran montaja tepki yağdı!
Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde, Ak Parti İlçe Başkanlığı binasının cephesinde ...
AK Partili Kaya 'Yıldırım' müjdeyi verdi: Efes'e büyük proje!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva