HABERLER>POLİTİKA
8 Temmuz 2016 Cuma - 10:42

CHP'li Purçu’nun 'istek' isyanına Romanlardan tepki!

CHP İzmir’in Roman milletvekili Özcan Purçu’nun Roman vatandaşların yoğun taleplerine karşı yaptığı, “elimde sihirli değnek var sanıyorlar” açıklamalarına İzmirli Romanlardan sert tepki geldi. İzmir Roman Dernekleri Başkanı Abdullah Cıstır, Purçu’ya yüklenerek, “Biraz söz dinleyin” dedi.

CHP li Purçu’nun  istek  isyanına Romanlardan tepki!

EGEDESONSÖZ - CHP’nin 7 Haziran seçimlerinde en çok konuşulan adaylarından olan İzmir’in Roman milletvekili Özcan Purçu’nun açıklamaları Romanları kızdırdı.

SANIYORLAR Kİ ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK VAR
CHP’li vekilin ulusal bir gazeteye verdiği demeçler, İzmir’deki Romanları kızdırdı. Purçu’nun açıklamasında Romanların vekillik süresi boyunca kendisine ilettikleri istekleri dile getirerek, “Sanıyorlar ki elimde sihirli bir değnek var, dokununca her şeyi yapacağım”  ifadelerini kullandı.

'AT ÖLDÜ AT AL'
Roman vatandaşların meclise ziyarete 150 – 200 kişi gelmeleri nedeniyle meclis lokantasının “misafiriniz gelecek mi” sorusunu anlatan Purçu, gelen istekler içinde, “Çadırda kalıyoruz, ev yapacağız deyip tuğla isteyen oluyor. Bazıları iş istiyor. Çiçek satarken zabıta çiçeklerini alıyor. ‘Çiçeklerimi zabıtadan geri al’ diyenler oluyor. Atı ölür, ‘at al bana’, ‘Boya sandığımı zabıta aldı, boya sandığı al bana’ gibi böyle günlük istekler. Benden ilaç, çocuk bezi, süt istiyorlar” açıklamalarında bulundu.

Özcan Purçu’nun ifadeleri sonrası  ilk tepki İzmir Romanlar derneği Başkanı Abdullah Cıstır’dan geldi.  Yaptığı yazılı açıklama ile haberdeki ifadeleri eleştiren Cıstır, Purçuya çağrıda bulundu.

MECLİSTE YEDİRİP İÇİRDİĞİNİZİ SÖYLEMEYİN
Cıstır yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Sayın Vekil Romanların sisteme ulaşamamaları ve sizden talep yoğunluğu hakkında neredeyse şikayete varan bunalım halleriniz travmatik bir vakadır.

Romanların sorunlarını  mevcut sistem biriktirdi Romanlar değil. Dolayısı ile Romanlar’dan şikayet etmeyin. Hele mecliste yedirip içirdiğinizi hiç söylemeyin. Ne mutlu sizi yalnız bırakmıyorlar ne mutlu sorun çözmek adına çıktığınız yolda sizi sayıp sizi sayıp sorun iletip sizi ziyaret ediyorlar.”

TEK BAŞINA ÇÖZEMEZSİN SAYIN VEKİL
“Siz de neredeyse bu sorunları yalnız çözmeye talip halleriniz var çözemezsiniz sayın vekil çözemezsiniz. Burada sorunlara sistemi ortak etmeniz gerekmektedir. Başta CHP’li vekiller Belediye başkanları ve Meclis üyeleri olmak üzere sorun yoğunluğunu paylaşmanız ve çözüm ortakları oluşturmanız şart.”

VATANDAŞLARI YÖNLENDİRİN
Problem havuzu oluşturun. Sorun başlıklarını kategorize edin. Romanlar ile ilgili çözüm kulübü oluşturun (adı sorun varsa çözüm de vardır olsun) Roman STK’lar Roman mahalle muhtarları tüm yerel dinamiklerden gönüllü üyeler oluşturun.  Belediye Başkanlarını çözüm ortakları olarak sorumluluğa davet edin. İş dünyasına yakın vekilleri sorunlarımıza ortak olun diye sorumluluğa davet edin. Sorun söyleyen vatandaşı yönlendirin sistemin tüm kanallarını zorlamasını öğretin danışmanlarınız örnek dilekçeler ve nereye yazacakları ile ilgili yönlendirme yapsın ve dilekçe numaralarından hep birlikte takip edelim.”

BİRAZ SÖZ DİNLEYİN
Biraz söz dinleyin. Birlikte hareket edemeyince birlikte yol alınmıyor siz kırmızı plakaya vardınız ancak romanlar yerinde sayıyor  sorunu fırsata çevirin sayın vekil Romanların talep yoğunluğunu bunalıma değil fırsata çevirin farkındalık oluşturmaya yönelik tabii ki toplum adına biz buradayız.

 
İlçeyi karıştıran montaja tepki yağdı!
 
Tatil cennetinde yoğunluk kıtlık getirdi!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rubenis 35 9 Temmuz 2016 Cumartesi 23:12

Cıstır ve Cumhur beye katılıyorum bir Başbakan bizden 92 yıl sonra özür diliyorsa bizleri sistem bu hale getiriyorsa ve bu zorluklara rağmen bir vekil çıkarıyorsak vekil bu tür söylemler de bulunmayacak nereden geldiğini bilmiyor mu yükü azaltması adına yetki vermeli ama basından takip ettiğimize göre vekil roman sorunları ile uğraşmak yerine Selçuk ve Urla da ecrimisil yaparak büyük balık peşinde hayırlısı olsun...

Yorumu oyla      11      5  
ilk Dernek 9 Temmuz 2016 Cumartesi 13:35

Aslinda normalde herkez haklı bu işler zor işler güzel ve kolay işler her il ve ilçeler de kurulması gereken bld.destekli çözüm masası olması gerek bu çözüm masasında Roman temsilcileri yer alması gerek ve vekili nde yükü azda olsa alınır meclisteki yemek konusu na gelince mecliste ki yemekler vekillere özel fiyat bu yemekler dışarda yenilse dünya para yapar yani yenilen içilen konusulmamasi lazım.

Yorumu oyla      11      5  
Hüsnü Oral 9 Temmuz 2016 Cumartesi 12:36

Abdullah Çıstır Yorumu Güzel , Gerçekçi ve Yol Gösterici. Pes Etmek Yok . Özcan Purçu Milletvekili olarak İZMİR'i Haketmeli. Sevgiler.

Yorumu oyla      11      5  
Cüneyt 9 Temmuz 2016 Cumartesi 09:57

Dışarıdan davulun sesi hoş sayın çistır eleştiri yapıcagınıza kendi ilçenizdeki vekilinize sahip çıkın bizim romanların sorunları bidmez vekilimizin dedigi gibi sorunlar bidmez küçük istekler tamamı toplandıgı zaman vekilin maaşıda yetmez kimseyi geri çevirnez derdine ortak olur birtane vekilimiz var sahip çıkalım

Yorumu oyla      11      5  
Mehmet Bavank 9 Temmuz 2016 Cumartesi 08:57

Sn.CISTIR veCumhur YETİŞİR bence doğru bir çıkış yapmışlar. Sn.Mv.Özcan PURÇU, kendi insanlarıyla parti içinde ve dışında örgütlenmelidir. Aslında arkadaşlar ona politikayı öğretiyorlar.Sonuçta; Sn.Mv. nin bir daha

Yorumu oyla      11      5  
Ümit 8 Temmuz 2016 Cuma 21:12

Bir vekil bunu söylerse ,,! ülkenin her yerinde ki garip romanların sorunlarını kim dinler kim çözer,,,bir milletin vekili bu hataya düşmemelidir bence,,!!!, medyanın tuzakları konusunda kendisini bir uyarıcı danışman bulsa tam isabet olur kanatindeyim,,,, (kol kırılır yen içinde kalır

Yorumu oyla      11      5  
Partili 8 Temmuz 2016 Cuma 19:26

Madem şikayet ediyorsunuz niye vekil oldunuz.

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 8 Temmuz 2016 Cuma 13:48

Sayın Vekil gelen bu tarz taleplerden haklı olarak sıkılmış olabilir. Dışardaki adama bunu anlatamazsın ayrıca Abdusllah CISTIR için eleştirmek kolay.sayın Vekilin yapacağı tek bir şey var Abdullah CISTIR ı danışman olarak yanına alacak tam yetki verip sorunlarla Abdullah bey ilgilenecek. Bak bakalım ozaman eleştirebilecek mi?

Yorumu oyla      11      5  
Fatma 8 Temmuz 2016 Cuma 13:37

Sn.Abdullah Cıstır'a katılıyorum.Çok mantıklı ve yerinde konuşmuş aslında.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlçeyi karıştıran montaja tepki yağdı!
Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde, Ak Parti İlçe Başkanlığı binasının cephesinde ...
AK Partili Kaya 'Yıldırım' müjdeyi verdi: Efes'e büyük proje!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın ...
CHP Tire’de muhaliflere imza şoku!
CHP Tire’de mevcut yönetime muhaliflerin başlattığı imza hareketinde şok ...
 
Erdoğan: NATO yeni tehditler karşısında...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya'ya hareketinden önce açıklama yaptı.
CHP İzmir'den bayramın son günü şehitlere ziyaret
CHP İzmir İl örgütü bayramın son gününde Kadifekale Şehitliği’ni ziyaret ...
CHP'li Sertel'den şehit ailelerine ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Anneler ...
 
'Çelenk krizi'nde bugün: Önce ters çevrildi...
Giresun’da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan asker ve sivil ...
'Dağlar, Kayalar Sürekli Kalkan' oluyorsunuz!
CHP İzmir Milletvekili Balbay parti ve ülke gündemine ilişkin pek çok ...
Akşener'in bayramlaşma töreninde arbede çıktı!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepki gösterdiği Meral Akşener'in ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva