HABERLER>POLİTİKA
9 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:35

AK Partili Dağ yol haritasını anlattı… 11 büyükşehir için ‘karne’ stratejisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, yerel seçim ile ilgili olarak partisinin yürüteceği strateji hakkında açıklamalarda bulundu. CHP’deki 11 büyükşehir belediyesinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, belediyelerin karnelerinin zayıflarla dolu olduğunu söyleyen Dağ “Yapamadıklarını anlatacağımız bir karne üzerinden bir strateji kuracağız. Her şeyi yapma niyetinde olan belediye başkanları oldu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan belediye başkanları oldu, genel başkanlığa aday adayı olan belediye başkanları var ama bir türlü belediye başkanı olamadılar" dedi.

AK Partili Dağ yol haritasını anlattı… 11 büyükşehir için ‘karne’ stratejisi!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, NTV'de katıldığı bir TV programında gündeme dair açıklamalarda buldu. 

KONGREDE HEDEF 7 EKİM
AK Partili Dağ, partisinin olağanüstü kongre sürecine dair de bilgi verdi. Olağanüstü kongrenin 7 Ekim tarihinde yapılmasının planlandığını belirten Dağ "Bir terslik olmazsa MKYK kararı alınmadı ama bir sonraki toplantıda alınacak. Bir değişim olmazsa 7 Ekim’de kongremizi yapacağız. Burada da milletvekilliğinde kabinede bakan yardımcılıkları ve diğer alanlarda değişim olup süreç yürürse değimler böyle olut. Bir arkadaşımızın daha az yetenekli olduğu için değil hayatın içinde değişim var ve dinamik bir yapı olmalıyız." dedi. 

KASIM ORTALARI GİBİ ADAYLAR SAHAYA İNMEYE BAŞLAR
Yerel seçim ile ilgili parti tarafından yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirme yapan AK Partili Dağ, “Her siyasetçi şunu söyler: Bir seçim bittiğine diğer seçimin çalışmaları başlar diye… Bu seçim biraz somut gerçekleşti. 28 Mayıs akşamı Cumhurbaşkanımız Kısıklı’daki konutundan çıktığında konutun önünde toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada yerel seçim hedefi koydu. Bir gün sonra başlamadık, o gün başladık. O günden beri Mart seçimlerine hızlıca hazırlanıyoruz. Bir yandan biz Mayıs 2023 seçimlerinden sonra yeni stratejik ekibimiz oluşturduk. Yeni strateji ekibimiz her hafta toplanıyor. Rakiplerimiz değişim tartışmaları yaşarken biz tamamen biz yerel seçimlere yönelik olarak stratejimizin ne olacağı, aday belirlenme sürecinin ne şekilde gerçekleşeceği konusunda adımlar atıyoruz. Bu biraz daha mutfak... Hazırlık dönemi… Kasım ayının ortaları gibi hızla sahaya çıkma dönemi adaylar için başlar. Zaten siyasetçilerin saha dışında olması gibi bir durum imkan dahilinde değildir. Siyasetçi iseniz sahada olmak zorundasınız, değilsen siyasetçi değilsinizdir. Siyasetçi arkadaşlar bazen ‘sahadan hiç kopmadım’ diyorlar. Zaten sahadan kopsan siyasetçi olamazsın” şeklinde konuştu.

SAHA GÖZLEMLERİ BİR HAVUZDA TOPLANIYOR
Diğer yandan illerin nabzını tutmak için görevlendirmelere de başlandığını söyleyen Dağ, “biz şehir buluşmalarına da başladık, teşkilat başkanlıklarımız organize ediyor. Her bakanımıza, her MYK üyemize, vekilimize iki tane il verildi. İkişer ile gidip oralarda saha çalışmasını kendi seçim bölgesi dışında da gerçekleştirecek. Buradan aldığımız bilgilerle birlikte yerel yönetimler başkanlığımız kendi içinde de çalışıyor ve bilgileri havuzda topluyor. Sonrasında aday belirleme ile ilgili kampanya ve çalışma olacak” açıklamasını yaptı.

HER İLDE TEŞEKKÜR ZİYARETİ
Ülke genelinde Mayıs 2023 seçimlerinde yüksek oy alınan bölgelerde teşekkür ziyaretlerinin gerçekleştirildiğini de söyleyen Dağ, “Deprem bölgesi ve teşekkür ziyaretlerimiz başladı. Bu ziyaretler Bayburt ve Gümüşhane’den başladı. Sonrasında Adıyaman ve en yüksek oy aldığımız ilçeler olacak. Kendi ilimizde en yüksek oy aldığımız mahallelerde teşekkür ziyaretine başladık. Her milletvekilimiz kendi ilinde başladı. Cumhurbaşkanımızın ülke genelinde yaptığını kentimizde yapıyoruz. Sonrasında saha çalışmaları var. Burada asıl mevzu aday belirleme süreci olacak” diye konuştu.

HEM KENDİ BELEDİYELERİMİZİ HEM MUHALİF BELEDİYELERİ TAKİPTEYİZ
Aday belirleme süreci hakkında konuşan AK Partili Dağ, “AK Parti yeni bir siyasi parti değil. 22’nci yılımız kutlayacağız. Bunun 20 yılı iktidarda geçti. 2004 seçimlerinden beri aday belirliyoruz. Bir kültürümüz, tecrübemiz var. Bu tecrübeyi inşallah iyi bir şekilde yansıtacağız. İyi bir şekilde çalışacağız. Yerel yönetimler başkanlığımız lokomotif görevi görecek. Belediye başkanlarımızı denetliyorlar. Bizde olmayan belediyelerin çalışmaları ve performansı da takip ediliyor. Oralarda hangi adaylarla kazanılır çalışması yapılıyor. 2004’ten beri tecrübemiz var. Bu doğrultuda hamlelerimiz olacak. Geçtiğimiz yerel seçimde biz önce 40 ili sonra 41 ili açıkladık. Sonra ilçeleri açıkladık. Bir takvim doğrultusunda açıklama yaparız. Şu an için tarih vermek mümkün değil ama bir önceki döneme bakıldığında Kasım’da bu sürecin başladığını görüyoruz” dedi.

11 BÜYÜKŞEHİR İÇİN KARNE STRATEJİSİ
CHP’de bulunan 11 büyükşehir belediyesinin karnesinin zayıf olduğunu ve seçim sürecinde bu karneyi vatandaşlara anlatacaklarını söyleyen Dağ, bu kentlerde uygulayacakları strateji hakkında da bilgi verdi. Dağ açıklamasında “Bir önceki seçimde yönetimi bizde olan bazı belediyeler CHP belediyesi olarak 4,5-5 yıldır yönetimde. Bu seçim onlar için karne seçimi… Mayıs 2023 seçimleri bir anlamda karne seçimlerinde biriydi. Çünkü Türkiye’nin yüzde 50’den fazla nüfusunu yöneten belediyeler CHP’de… İktidar yerelden başlar sloganı ile başlamışlardı. İlk karneyi aldılar. 2023 seçimlerinde ‘Sana Söz’ dediler, millet senin sözüne inanmadı. Şimdi Mart 2024’te 5 yıllık süreçte karnelerini görecekler. Biz karneyi biliyoruz, vatandaşlardan alıyoruz. Karne zayıflarla dolu… Her şeyi yapma niyetinde olan belediye başkanları oldu, cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olan belediye başkanları oldu, genel başkanlığa aday adayı olan belediye başkanları var ama bir türlü belediye başkanı olamadılar. Mayıs 2023 öncesi 21 yıllık iktidarımızda iyi yönlerimiz anlattık, zorlu, sıkıntılı yaşadığımız süreçleri yıkıcı bir şekilde söylediler. Şimdi sıra onlarda… Bakalım bu karnede neler olup olmadığını konuşacağız. Yapamadıklarını anlatacağımız bir karne üzerinden bir strateji kuracağız. Sadece yapamadıkları değil, yapmaya söz verdikleri ama yapmadıkları da var. Yapamadıkları noktasında hizmet ortaya koyamadıklarını biliyoruz. Bunun yanında belki hizmet ortaya koyamasalar da bir takım şeyleri başka şeylerle kapatıyorlardı ve vatandaş oy veriyordu belki. Onu da bu dönem yapmadılar ve sadece ve sadece şov yaptılar. Şehirler huzurlu şehirler olmaktan uzaklaştı ve şehirlere bir katkı dahi koymadılar. Hayata dinamik, devam ediyor. Yerel yöneticiler olarak iktidarla beraber hayatla aynı hızda ilerlemeniz lazım. Aynı hızla ilerlemediğiniz zaman sorun çıkıyor. Aslında basit olan bir takım meseleler büyük mesele oluyor. Küçük bir ilçede olsanız hayat bu kadar hızlı atmıyor. Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde küçük görülen bir takım şeyler açıkçası o şehirde hayatı olumsuz etkileyecek büyük meseleler oluyor. Bu şehirlerde konsantrasyonunuzun çok olması lazım” değerlendirmesini yaptı.

HER İLDEN 5-10 ADAY SAYARIM
Aday belirleme noktasında sahadan gelecek olan dönüşleri önemsediklerini kaydeden AK Partili Dağ, seçime oldukça hazır olduklarını ve her ilden 5’er-10’ar aday isim söyleyebileceğini kaydetti. Dağ açıklamasında “Bizim en büyük avantajımız 22 yılda nicelik oy anlamında birinci olan siyasi partiyiz. Şu an oyumuz 35,5… 49,5’a kadar çıkmış oyumuz var. Allah’a hamdolsun milletimizin destek verdiği, birinci parti yaptığı partiyiz. Sadece nicelik değil nitelik anlamda da güçlü partiyiz. Yani hem halk desteğini güçlü bir liderle arkasında sürükleyen hem de kadro yetiştiren bir siyasi partidir. Sadece 2 ayda yaşananlara bakın… AK Parti ile diğer siyasi partiler arasındaki pratikleri karşılaştırın. Milletvekili listelerinin yüzde 70-80’i değişti. Üç dönem kuralı konuldu. Ben üç dönemim. 40’lı yaşlarda üç dönemlik oldu. Bunu sancısız sıkıntısız çözdük. Önümüzde kongre var ve benzer değişimler olacak. Değişim kavgası yapıyorlar ama burada sessiz sedası bir değişim var. Hem illerde hem genel siyasette adayların fersah fersah ötesinde hizmet yapabilecek kadrolar yetiştirmiş bir siyasi parti. Bu milletin derdiyle hemhal olan bir siyasi parti. Bizim aday sorunumuz yok. Her ilde bu işi yapacak 5’in üzerinde arkadaşımız var. Her ilden 5’er-10’ar isim sayarım. Verileri biliyorum, sahadan dönüşler var, arkadaşlarımızın yapacağı yapamayacağı işler, nitelikler var. Birimiz hukukçu, birimiz mühendis mesela. Velhasıl Cumhurbaşkanımız önerliğinde süreç tamamlanacaktır” yorumunu yaptı.

OCAK SONU, 2024’ÜN İLK ÇEYREĞİNDE EKONOMİDE SONUÇ ALMAYA BAŞLARIZ
Ekonomideki son durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Dağ, “Ekonomide neredeyse 3 yıldır koronavirüsten bugüne birbiriyle zincirleme devam eden süreç yaşıyoruz. Korona sonrası oluşan sıkıntı sonrası Ukrayna-Rusya Savaşı oldu. Gerçekten birçok ülkeyi felç edecek belki de 1-2 yıl ayağa kaldıramayacak bir deprem yaşadık.  Bunların hiçbirini konuşmadan ekonomiyi konuşmak haksızlık olur. Bir ülkede siyasi istikrarsızlık oluşur, bunun ekonomiye yansıması olur ve bunun sebebi buysa çıkar söyleriz. Ama bir de böyle kendi elinizde olmayan bir takım neticelerin ortaya çıkardığı sonuçlar var. Biz böyle bir durumda seçim öncesinde şunu konuşuyorduk: Deprem bir gerçek ve önümüzde bu depremin yaralarını sarmak için topyekun irade ortaya koymamız gereken bir durum var. İnşallah bu konuda önemli adımlar atıyoruz. Ekonomi alanında Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası istikrarlı ve koordineli bir şekilde adımlarını atıyor. Sürekli kamuoyu ile bilgilendirme sürecinin devam ettiğini görüyoruz. Kamuoyundan gelen geri dönüşler sonrası bir güven hususunun olduğunu görüyoruz. Bugün sorunlar var ama vatandaş bunun çözümü konusunda bir yola girdiğimizi söyleyebiliriz. Olağanüstü bir şey yaşanmazsa süreç içinde attığımız adımların meyvelerini göreceğiz. Özellikle emeklilerde bir dönüş yaşıyoruz ve sahada buna bize bir şikayet diyebilirsiniz, görüş de diyebilirsiniz. Bunun zamanını cumhurbaşkanımız zaten ifade etti. Ocak ayını işaret etti. Netameli ve zorlu süreçte esas aldığımız en önemli nokta sabit çalışanı enflasyona ezdirmemek… Bunu uyguladık bugüne kadar… Hem cumhurbaşkanı yardımcımız, hazine ve maliye balkanımız, Merkez Bankası istikrarlı ve koordineli olarak dünya piyasalarına uygun bir şekilde bu süreci yürütüyorlar. Depremin yaralarının sarılması, enflasyonla mücadelenin sonuçlarını elde etme noktasında 2023 sonu, 2024’ün ilk çeyreğinde bir sonuç alacağımız öngörüyoruz. İhracat artış gösterdi. Sanayide ciddi anlamda çarklar dönüyor. Sahadan aldığımız geri dönüşlerde istihdam için birçok kesimin işçi aradığını ve istihdam istediğini görüyoruz. Bütçe konusunda deprem özellikle öngörülmüyordu. Açığı kapama noktasında atılan adımlar var. Kamuda tasarruf konusunda adımlar atıldı, daha da atılacak. Özellikle enflasyonu can yakıcı olmaktan çıkarıp tek haneye indirmek için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BUNA CÜZDAN ATATÜRKÇÜLÜĞÜ DEMEK YERİNDEDİR
Türkiye'de yayın hayatına başlayan Disney Plus, Atatürk dizisini iptal etmesi üzerine de konuşma yapan Dağ şunları söyledi:

Parti sözcümüz Ömer bey bir açıklama yaptı. Devletin ilgili kurumlarında yaptırım ve boykot çağrıları oldu. Böyle bir konuya topyekun karşı koymak çok önemli. Her şeyin ötesinde Ermeni lobisinin faaliyeti ile cumhuriyetimizin banisinin ve onunla ilgili bir dizinin yayından kaldırılması herkesin cevap vermesi gereken bir nokta… Bugüne kadar Mustafa Kemal Atatürk istismarı noktasında siyaset yaptığına şahit olduğumuz siyasilerin ses vermemesi yada kısmi anlamda ses vermeleri manidar… Hele hele sanatçılar… Birçok sanatçıyı ajans ünlüsü olarak nitelendirmiştim. Her ödül töreninde siyasi mesaj vermek gelenek haline gelmişti. Daha gündem olmak için bu ajans ünlüleri o ajanslardan aldığı direktiflerle hareket ediyorlardı. Gördük ki cep telefonlarındaki mobil bankın sesi kadar ses verebiliyorlarmış bu konuda… Sanatı dışında gündeme gelen birçok kişi bu kez gündeme gelmek istemedi. Ciddi bir soru işareti… Buna cüzdan Atatürkçülüğü demek yerindedir. Kendilerini biliyorlar. İktidar mesele olduğunda, kendileriyle ilgili bir konu gündeme geldiğinde Atatürk üzerinden mesaj vermeye çalışanların sessizliği manidardır.

 
10 kişi ölmüştü... Binanın mühendisine 22 yıl hapis istemi
 
Neslihan Atagül ile Kadir Doğulu'nun tekne tatili!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Ağustos 2023 Perşembe 08:36

Ekonomiyi seçimde hile ile kazanıp rezil hale getirenler yerel seçimden bahsediyor. Halkın tokatı yüzünüzde patlayacak.

Yorumu oyla      3      3  
İzmir li vatandaş 9 Ağustos 2023 Çarşamba 15:26

Az lâf çok iş yapacak adam gibi adamlara ihtiyaç var İzmir de. Şowculardan ve şowlarından bıktık. İzmir de İzmir li özellikle kentsel yenilenme adına birşeyler yapabilecek cesarette tecrübeli inşaat mühendisi aday adayları çoğunlukta olmalı.

Yorumu oyla      3      6  
izmirli 9 Ağustos 2023 Çarşamba 13:43

sizin vereceğiniz not burada geçmez..

Yorumu oyla      5      4  
Her gün zam! 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:34

Sizin başkanlar çok başarılı olduğu için mi istifa ettirilmişti? Çok başarılı olduğunuz için mi yeni adaylarınız seçilemedi? Ülkenin ekonomik koşulları belli; bu ortamdan belediyeler nasıl etkilenmesin? Ekonomiyi bu hale belediyeler mi getirdi? İzmir'de son 4 yılda bakanlıkların yaptığı bir tane büyük proje var mı? Otogara metro yapacaksınız, 3 bin TL ödenek koyuyorsunuz. 8 yıldır hat yapılmayı bekliyor. Ankara'da bakanlık havaalanına metro yapacak ama çivi çakmadı. Ondan önce de Gökçek çivi çakmadı. Hadi kaynak bulun yapın da görelim.

Yorumu oyla      5      3  
BUCALI 9 Ağustos 2023 Çarşamba 12:31

Adaylarnız dolaşmaya başlasın bizde size karnenizi göstereceğiz,emekliye yapılmayan zamları,her gün gelen zamları,düşmeyen fiyatları,zenginden alınmayan fakirden alınan vergileri soracağız adaylarınıza,bakalım onlar ne cevap verecek,Ocak ayında %300 zam yapsanızda emekli maaşlarımıza size ve yandaşlanıza artık oy yok!!! Boşuna uğraşmayın bu karne sizi sınıfta bırakır...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM kürsüsünde öfke: Bağırma lan, gel buraya!
Akbelen gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda konuşan DP ...
Değişim kanadından hamle: Özgür Özel sahaya iniyor!
CHP’de kurultay takvimi hızla ilerlerken, kulislerde istifa etmeye hazırlandığı ...
CHP Kiraz'da kongre günü... İki adaylı seçimde kazanan belli oldu!
Mahalle delege sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan CHP Kiraz İlçe ...
 
Yeniden Refah, İzmir için iddialı… 4 ilçede patlama yapabiliriz!
Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan, yerel seçimlere iddialı ...
Ala: Yargıda reformlar devam edecek
AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Habertürk'te ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl koridoru mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Temmuz'da askıya alınan tahıl koridoru ...
 
AK Partili İnan’dan ‘zeytin ağacı’ tepkisi: Muhalefet iyi izlesin!
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bornova Belediyesi’nin zeytin ...
TBMM Genel Kurulu yeniden tatile girdi
TBMM Genel Kurulu, Akbelen için olağanüstü toplandı. Muhalefet partilerinin ...
Eski bakan zeytinyağı dağıttı… CHP’li Bakan yağları geri verdi!
Mecliste önceki dönem Enerji Bakanı Fatih Dönmez konuşması sırasında milletvekillerine ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva