HABERLER>POLİTİKA
9 Ağustos 2023 Çarşamba - 08:29

CHP Kiraz'da kongre günü... İki adaylı seçimde kazanan belli oldu!

Mahalle delege sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan CHP Kiraz İlçe Örgütü bugün yeni ilçe başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Kongrede mevcut ilçe başkanı Yücel Çetinkaya ile kadın kolları başkanlığı görevini yürüten Yasemin Bayram'ın yarıştığı seçimde kazanan isim belli oldu. Toplam 140 oy kullanılan seçimlerde 3 oy geçersiz sayılırken, geçeri oyların 116 tanesini alan Mavi Liste seçimi kazandı. Kırmızı Liste ise 21 oy alabildi.

CHP Kiraz da kongre günü... İki adaylı seçimde kazanan belli oldu!

Oktay GÜÇTEKİN /  EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de tamamlanan mahalle delege seçimleri sonrası gözler ilçe kongrelerine çevrilmişti.

‘Değişim’ sloganları ile gerçekleştirilen kurultay sürecinde kritik bir role sahip olan delege seçimlerinde İzmir’in birçok noktasında tartışmalar yaşanırken, geçtiğimiz hafta başlayan ilçe delege kongre sürecini tamamlayan ilçeler arasında olan Kiraz’da da bugün sandıklar kuruldu. 

KAZANAN BELLİ OLDU
Belediye Düğün Salonu’nda yapılması kongrede mevcut ilçe başkanı Yücel Çetinkaya ile kadın kolları başkanlığı görevini yürüten Yasemin Bayram’ın yarıştığı seçimlerde kazanan belli oldu. 

Toplam 140 oy kullanılan seçimlerde, geçerli oylardan 116 tanesini alan Mavi Liste seçimi kazandı. Kırmızı Liste ise 21 oy alabilirken 3 tane de geçersiz oy kullanıldı. Mavi Liste ile mecvut İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya kazanan taraf olurken, Kırmızı Liste'nin adayı Yasemin Bayram kaybeden tarafta yer aldı. 

ÇETİNKAYA 'DOKUZLAR' I İŞARET ETTİ... ÇANTADA KEKLİK SANANLAR DERSİNİ ALACAK
Gerçekleştirilen kurultay sonrasında, seçimi kazanan meccut İlçe Başkanı Yücel Çetinkaya, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu memlekette demokrasiyi en fazla yaşayan, yaşatan partiyiz. Ben de hep şu düşünce içerisindeyim; Partimizin bir gereği, bir üyesi eğer bir kongrede aday olmak istiyorsa çıkıp onu desteklemek lazım. Aday olması lazım. Çünkü bizlere seçecek olanlar, yine bizim partililerimiz, partili bireylerimiz. Onların tercihine saygı duymak lazım. Yasemin Başkanımı daha temin de söylediğim gibi medeni cesaretinden dolayı tebrik ederim. Ayrı gayrı yok, kaybeden yok. Tüzük gereği kanunen bir kişinin ilçe başkanı olması gerekiyor. Delege üyelerimiz beni takdir etti. Teşekkür ederim herkese, katıldıkları için" dedi. 

DEVLETİN GÜCÜ İLE YARIŞIYORUZ!
Gerçekleştirilen seçimlerde 2 liste arasındaki oy farkı hakkında konuşan Başkan Çetinkaya, “Delegenin takdiridir, sağ olsunlar. Teşekkür ederim… 3,5 yıldır ilçe başkanıyım. Zor bir ilçede, zor bir coğrafyada siyaset yapıyoruz. Burada ilçe belediyesi AK Parti'de. Onların, devletin imkânlarıyla ve her türlü karalamalarıyla karşı karşıyayız. Burada devlet gücüyle yarışıyoruz. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bize destek çıkıyor, elinden geldiğince yardımcı oluyor. Ben çıkan sonuçtan şunu görüyorum; emeğimizin karşılığını aldık. Devamlı köylerdeyiz, partililerimizdeyiz. Bizim yapmış olduğumuz çabayı partililerimiz görüyor. Onlar da burada takdir ettiler. Sağ olsunlar, var olsunlar" ifadelerini kullandı. 

DOKUZLAR'I ÇANTADA KEKLİK GÖRENLERE DERS OLACAK!
İzmir'de CHP'nin en düşük oy aldığı yer olan Dokuzlar Köy'ü hakkında açıklama yapan Başkan Çetinkaya şunları söyledi:

"Dokuzlar Köy'ü, Tunç Başkanın döneminde en az oy alınan köydü. Ben sadece buradan sizin aracılığınızla bütün İzmir'e şunu söylüyorum; 2024 yerel seçiminde Dokuzlar Köyünün sonucunu hep beraber göreceğiz. Bakalım ne olacak? 31 Mart 2024, Dokuzlar’ı çantada görenlere de iyi bir ders olacak"

NELER YAŞANDI?
Düzenlenen kongreye Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam ve çok sayıda partili katıldı.

Divana Başkanlığına CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam getirildi.

ÇAM: YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ
Konuşmasını gerçekleştiren Divan Başkanı Musa Çam, "Çok adil ve demokratik bir kongre yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Bildiğiniz gibi 14 ve 28 Mayıs'ta ülkemiz açısından tarihi bir seçim gerçekleştirdik. Bu seçimler hem ülkemiz hem rejim açısından önemli bir seçimdir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzun süredir üzerinde çalıştığı bir masa etrafında farklı kesimleri bir araya getirme ile ilgili önemli çabaları oldu. Bunda başarılı oldu ve 6'lı bir masa oluşturdu.9 Eylül 1923 CHP’nin kuruluşu... Bu yıl 9 Eylül 2023... CHP'nin kuruluşunun 100'nc yılını kutlayacağız. Dünyanın birçok yerinde 100 yıllık partiler ver ancak Türkiye’de de 100 yıllık bir parti var. Bu bizim için çok önemli. 29 Ekim 1923, 29 Ekim 2023... Cumhuriyetin kuruluşunun 100'ncü yılını kutlayacağız. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk diyor ki benim iki büyük eserim var. Biri Laik Türkiye Cumhuriyeti, diğeri CHP. Ben ikisine de sonuna kadar bağlıyım diyor. Bizlere emanet ediyor ikisini de. Bize emanet edilen bu büyük iki eseri sonsuza kadar korumak, kollamak bizim görevimizdir. Sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

NEREDE/NE EKSİK VARSA KONUŞACAĞIZ
Seçim süreci hakkında konuşan Çam, kongre kürsülerinin parti içi tartışmalar için önemne de dikkat çekerek "100 yılın seçimini yaptık. Çok adil ve vicdanlı bir seçim olmadı. 21 yıldır iktidarda olan AKP iktidarı devletin tüm imkanlarını seferber ederek Türkiye’nin 81 ilinde 36 bin köyünde bu gücü ile kampanya yaptı. Cumhurbaşkanı adayımız 25 milyon oy aldı. Önemli bir oy. Bütün bunlara rağmen seçimi kıl payı kaybettik. Şimdi bizim oturup seçimi neden kaybettik,nerede eksiğimiz hatamız var onu konuşmamız lazım. Onu konuşacağımız yer burası. TV ve gazetelere çıkıp karalama yapmak yerine burada konuşacağız. Diyeceksiniz ki Musa Çam sen yanlış yaptın... Bunları bu ailenin içinde konuşacağız. Burada dışarıya çıkınca bunu burada saklayıp önümüze bakacağız. Bizim göremediğimiz, hissedemediğimiz eksiklikler hatalar ne oldu  bunları çıkıp söylemeniz lazım" dedi.

ORTADA BİR GÜVEN SORUNU VAR
Depremde yardıma ilk koşan CHP'li belediyeler olmasına rağmen deprem bölgelerinde başarı kazanılamaması hakkında yorum yapan Çam, "Büyük bir deprem yaşadık.  İnsanlarımız evsiz barksız kaldı. CHP'li belediyelerin olanaklarını o yıkılan yok olan yerlere seferber etti. Ellerinden gelen her şeyi yaptı belediye başkanlarımız. Hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz. Ancak seçimlere baktığımızda depreme ilk koşan CHP olmasına rağmen deprem olan bölgelerde AKP birinci oldu, biz ikinci parti oldu. CHP Cumhurbaşkanı adayı sizlere ev yapacağım sizlere ve 5 kuruş para almayacağım diyor. Devlet yapacak diyor.Seçimden hemen sonra Kurban Bayramı geliyor, hepinizin hesabına 15 bin tl bayram ikramiyesi yatıracağız, en düşük memur maaşı 22 bin tl olacak diyor. Erdoğan da diyor ki 'ben bedava yapmayacağım, hepinizi borçlandıracağım, bayram ikramiyesi 2 bin tl vereceğim' diyor. Seçmen gidiyor borçlandıracağım diyen insana oy veriyor. O zaman bizim oturup düşünmemiz lazım. Ortada bir güven sorunu, bir problem var. Neden gidip oy veriyor araştırmamız gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Çam şunları söyledi:

"Seçim bir kez daha kazanıldı, kabine kuruldu, gelen milli eğitim bakanı kız ve erkek okullarını ayıracağım diyor.Sağlık bakanı diyor ki artık erkek doktor kadınlara, kadın doktor erkeklere bakmayacak. Türkiye laik, demokratik cumhuriyetten bir Ortadoğu ülkesine götürme noktasına geldik. O yüzden Cumhuriyetin kurucusu olan CHP'ye tarihsel görevler düşüyor. Büyük sorumluluklar düşüyor. Ne kadar seçimlerden sonra hepimizin yorgun olduğunu ve kendinize gelmediğini biliyorum. Bende o haldeyim.Ancak bu kongreler ile üstümüzdeki ölü toprağını atarak 8 ay sonra yapılacak olan Türkiye açısından önemli yerel seçimlere gidiyoruz. Sizleri 5 yıl yönetecek olan belediye başkanlıkları ve muhtarlık seçimlerini gerçekleştireceğiz. Hemen kongre sonrası toplanarak Kiraz'da son seçimlerde aldığımız oyu masaya yatırıp neler oldu, neler bitti diyerek yerel seçim çalışmasına başlamamız lazım. Kiraz bizim için çok önemli ve stratejik değer taşıyan bir ilçedir. Burada Beydağ ve Ödemiş belediye başkanlarımız var. Bir sonraki dönem 3 belediye başkanımızı burada görmek istiyoruz"

ERİŞ: AK PARTİLİ İNSANIMIZ DÜŞMANIMIZ DEĞİL 
Konuşmasını gerçekleştiren Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş , “Burada güzel bir tablo izliyorum. Neden yan yana durmamız gerekiyor? Seçim yaşadık, bitti. Kimse şunu konuşuyor, senin İstanbul nüfusu kadar Suriyeliler bu ülkede. En büyük yardım onlara yapılıyor. En büyük destek onlara veriliyor. Bunu hastanede yaşıyorsunuz. Kendi köylüne, hemşerine bakmayacaksın. Suriyeliyi baş tacı yapacaksın. Seçimde bunları konuştuk. Kendi iş insanımıza, çiftçimize, emeklimize mi sahip çıkalım, yoksa Suriyeliye mi bakalım… Sandığa gittiğimizde Suriyelileri baş tacı yapan bir anlayış vardı. Suriyelilerin bakılabilmesi için toplam 14 milyar dolar harcanıyor. Ne kadar yapıyor bu? 400 katrilyon yapılıyor. Yeni para ile 400 milyar. Çiftçiye geçen yıl yapılan destek 29,5 katrilyon. 11 milyon çiftçi hanesine 30 katrilyon, Suriyelilere 400 katrilyon. AK Partili insan bizim düşmanız mı? Değil. Ben belediye başkanı seçildiğimde ekmek 1 TL idi, şimdi 7 TL. AK Partili arkadaş bunları ucuz mu alıyor? İran’dan gelip blok blok apartmanlar alan insanlar Türk vatandaşı sayılıp oy kullandı. Senegalli gelip oy kullandı. Sizle aynı oyu kullandı” dedi.

İZMİR AİLESİ OLARAK 40 VERİYORUZ, 1 ALIYORUZ
Ekonomi üzerinden açıklama yapan Eriş, “ÖTV’ye yüze 273 zam yapıldı. Akaryakıta bugün-yarın zam geliyor.  Siyasi parti ayrımı düşünmeyin. Emeği ile geçinmek isteyenler, tarım ile emeğini kazanmak isteyenler bir tarafta. AK Parti'nin bugün uyguladığı ekonomik politika ile başarılı olmasını isterim. Enflasyonu tekrar biz tek rakama düşüreceğiz diyorlar. Hepimiz beklemedeyiz. Merkez Bankası’na ABD'den transfer ettiğimiz genel müdürü enflasyon rakamını 58,5 olarak güncelledi. Bizim yükümüz, borcumuz çok. 30 milyonun üzerine çıkmış icra dosyası. Kiraz, Beydağ ve Ödemiş'te binlere çıkmış dosya sayısı. Evlerde huzur yok. Bunları konuşmalıyız, birbirimizi yememeliyiz. 29 Mayıs seçimlerinde rekor bir oy olan yüzde 48 oy aldı Kılıçdaroğlu. Kazanmaya yetmedi. Arkasında Suriyeli oyu yoktu. Güneydoğu’daki oylara bakın.  Her şeye rağmen yan yana gelebilmek kolay değil. 6'lı ittifak çok güzel bir başarı kazandı. Bugün hükümet olsak hangi alanda, hangi politika uygulanacak her biri en ince ayrıntısına kadar planlandı ama olmadı. Komşumuz başkalarına oy vermiş olabilir. Biz Suriye'den seçmen getiremeyeceğimiz için beraber olduğumuz arkadaşımızı kazanmak zorundayız.  Hepimiz İzmir ailesi olarak 40 TL vergi veriyoruz, bize dönüşü 1 lira. Bunu AK Partili MHP'li arkadaşlarımız kabul eder mi? 7 bin 500 emekliye para verdik... Açlık sınırının altında… En çok bu hükümete destek veren yine emekliler.  İnsanlarımızın değişmesi için bizim daha çok çalışmamız lazım. Aynı köyde aynı sorunları yaşıyor ancak farklı farklı yerlere oy vermiş. Yem fiyatları desek hepiniz ağlarsınız. Süt fiyatı yeni açıklandı 11,5... Zaten 11,5'du. Sorunların çözümünü biz beraber yaşıyoruz. Beraber aynı hastanede oluyorsak, bankalarda beraberiz, okullarda beraberiz... Demek ki birbirimizden ayrılmaz bir durumdayız. Birbirimizi yiyen konuları değil birleştiren konuları konuşmalıyız” ifadelerini kullandı.

Nazilli’nin il yapılması ve Küçük Menderes’teki bazı ilçelerin buraya bağlanması konusunda ise Eriş, “Nazilli’ye bağlanma konusu gündeme geldi... Biz varken ne Ödemiş, ne Kiraz, ne Beydağ Nazilli'ye bağlanamaz! Bunu herkes böyle bilsin” dedi.

ÜNSAL: HEDEFİMİZ KİRAZ'I CHP'Lİ BELEDİYELER ARASINA KATMAK OLACAK
İl Başkanı Şenol Aslanoğlunu temsilen konuşan CHP İzmir İl sekreteri Özlem Ünsal, “28 Mayıs seçimlerinden sonra iktidar ve yalakaları topyekun saldırıya başladılar. Tüm belediyelerimiz üzerinden baskıyı arttırmaya çalıştılar. Bizi yıldırmaya çalıştıkları ortada ancak biz yılmıyoruz. Çünkü bu ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi var. Partimize ve tüm muhalefet partilerine yapılacak saldırıya verilecek en güzel cevap kongrelerimizdeki birlik ve beraberlik cevap olacak. Bu kongrelerde ayrışma, kavga, bölünme bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmak boynumuzun borcudur. Kimse bizim birbirimize düşmesini beklemesin. CHP dimdik ayaktadır. Bizim derdimiz bu kongrelerden sadece ilçe başkanı yöneticileri çıkmak değil, toplumu AKP'den kurtaracak vatandaşın sorunlarını çözüme ulaştıracak kadroları oluşturmaktır. Bu kongreler vatandaşlarımız için bir umuttur. Bugün seçilecek ilçe başkanımız ile 8 ay sonraki yerel yönetim seçimlerin çalışmasına başlayacağız. İlk hedefimiz Kiraz'ı CHP'li belediyeler arasına katmak olacak. Bunu hep beraber başaracağız. Bizler kongrelerimizde. Birileri de uzun zamandır sözüm ona partimize ayar vermeye çalışıyor. Sizlerin huzurunda bir kez daha ifade etmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğine değişimin nasıl olacağına sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri karar verir. Partimize, genel başkanımıza hakaret eden, yandaş kanallar, bizim adımıza karar veremez” dedi.

RODOPLU: GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRMEMİZE İHTİYACI VAR
Kongrede söz alan Doktor Ülkümen Rodoplu ise ülkenin CHP'ye ihtiyacı olduğunu belirtirken, "Bize size çok ihtiyacı var bu ülkenin. Son 2 yıldır çok yurt dışına çıkıyorum. Orada Türk meslektaşlarım ile karşılaşıyorum. Kongrelerde karşılaştığımda gerçekten çok üzülüyorum. Ülkenin yaşadığı yüzlerce sorundan birine değineceğim; Ülkenin en iyi eğitim görmüş, belki de bugüne kadar tarihini değiştirmeye hazır olan doktorlarını rahatça kontrolsüz şekilde yurt dışına gidiyor. Onları biz yetiştiriyoruz. Kolay değil bir insanı alıp doktor haline getirmek. Aralarında çok değerli cerrahlar var. Avrupa onları kapıyor. Onlar 3 bin Euro gibi maaşla son derece kötü koşullarda ve 4 yıl boyunca uzmanlık eğitimi alma hakkı olmadan yaşama çabası veriyorlar. Bunun için CHP’ye ihtiyaç var. Bizim hep birlikte olup gücümüzü birleştirmemize ihtiyaç var" diye konuştu.

ÇETİNKAYA: BİZİM BİR ŞANSSIZLIĞIMIZ OLDU
Mevcut İlçe Başkanı ve yeni dönem ilçe başkan adayı Yücel Çetinkaya yaptığı açıklamada “10 Ocak 2020 yılında yine bu salonda sizlerin karşısına CHP ilçe başkan adayı olarak çıktım. Takdir ettiniz bizi ilçe başkanı seçtiğiniz. O günden itibaren yönetim kurulumuz kadın kollarımız meclis üyelerimiz ile canla başla partimiz genelde ve yerelde birinci parti yapmak için çalıştık. Bizim bir şanssızlığımız oldu. Göreve geldiğimiz andan itibaren ülkemiz de covid-19 salgını oldu. Sonradan ülke içinde çıkılmaz bir ekonomik sıkıntıya düşüldü. O sürede bile bize gelen tüm talepleri yerine getirdik. Delegelerimizle, partililerimiz ile sadece kongrelerde, alınan etkinliklerde değil her zaman sahada beraberiz. Ben bir köyde bir etkinlik yapıldığında o köyün muhtarından sonra o köydeki partili arkadaşlarımız ile temasa geçerim. Onların talepleri noktasında köylerimize yardımcı olmaya çalıştık. 20 küsur senedir AKP iktidarı ülkemizi yönetiyor. 22 yıl sonunda geldiğimiz hal içinden çıkılmaz durumda. Kimse yarın ne olacağını bilmiyor” dedi.

BELEDİYENİN MİKROFONU BİLE ÇALIŞMIYOR
AK Partili Kiraz Belediyesi’ni hedef alan Çetinkaya, “İlçemizi 9 yıldır AKP'li belediye yönetiyor. CHP döneminde yapılan bir düğün salonu var, mikrofonu bile çalışmıyor.Biz insanların yolunu yapmak suyunu kavuşturmak için öncü olmaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik krize rağmen ilçemize hizmet yapan kurum İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu önümüzdeki seçimde artarak devam edecek” açıklamasını yaptı.

EN BÜYÜK VAADİM YEREL SEÇİM İÇİN ÖNSEÇİM
Yeniden başkan seçilmesi durumunda ilçe belediye başkanlığında çoklu aday olması durumunda ön seçim yapacaklarını söyleyen Çetinkaya, “En büyük vaadim, önümüzde yerel seçim var, tekrar ilçe başkanı olursam en büyük vaadim Kiraz Belediye Başkan adayını sizlerle hep beraber belirleyeceğiz. Çoklu aday adayı olursa sandığı koyup ön seçim yapacağız. Bunun sözünü veriyorum size. Eğer dayatma olursa ben bu işin içinde yer almam. Kongreler gelip geçer, yarışlar olur. Adaylar olur, adayların olması güzeldir. Yasemin Hanım’a da oy verecek delegeler benim  partilimdir. İkimizde parti için emek veriyoruz. Ben inandığım doğrudan, bildiğim yoldan yürümeye devam ettim. Ben partinin öz evladıyım. 3,5 yılda kimse bana ayrım yaptı diyemez.  2024'de biz yerel seçimleri kazanacağız. Kirazlı seçmen kan ağlıyor ve oy vermemek için CHP adayını bekliyor” ifadelerini kullandı.

ŞAPKAYI ÖNÜMÜZE KOYUP…
Genel seçim sonuçları ile ilgili, özeleştiri yapan Çetinkaya, “Bir genel seçim geçirdik adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu oldu. İlçemiz zor bir ilçe, 30 ilçeden geri kalmış ilçe. Genel seçimlerde tek tek örgütümüz ile  mahallelerimizi gezdik, partimiz için oy istedik. Ancak yapılan kara propagandalar, terör yakıştırmaları... Bu şekilde başarılı oldular. İlçemizde genel başkanımız yüzde 46 oy aldı.  Gönül isterdi ki birinci çıkarmak ancak olmadı. Şapkayı önümüze koyup eksiklerimizin, sorunlarımızın hesabını, kitabını yapacağız. Bunu sadece biz değil herkesin yapması lazım.  Seçimden sonra değişimden bahsediliyor. Evet olmalı ancak bu sadece genel başkan değiştirmek ile çözülecek bir durum değil. Bizim tüzüğümüzün değişmesi lazım. Ön seçim şartı olması lazım... Kiraz’a, Ödemiş’e, Beydağ’a, Konak'a sandığı koyduğumuzda zaten bizim üyelerimiz en iyi adayı seçecek kapasitede. Partimizi iktidar yapmak istiyorsak birbirimiz ile çekişmeyi bırakıp bir bütün olarak bize kazandıracak en iyi aday kimse onu tercih etmeliyiz” diye konuştu.

BAYRAM:  AHDI OLANLARDANIZ
İlçe Başkan Adayı Yasemin Bayram ise kısa bir konuşma gerçekleştirirken, “Sosyal demokratlar toplumdaki eşitsizliği gidermek için yola çıkmışlardır.  Cumhuriyet Halk Partimizin Kuvay-i Milliye’ye dayanan köklerinden bu değişimi görmekteyiz. Bizler Kiraz’da iki dönemdir partimizin bayrağının dalgalanmasından ahdı olanlardanız. Yerelde ve genelde partimizin bu yolundan dönmeyecek olanlarız” dedi.

LİSTELER BELLİ OLDU!

Kırmızı liste:

Mavi liste:

 

 

 
Yeniden Refah, İzmir için iddialı… 4 ilçede patlama yapabiliriz!
 
Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğünde deprem!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tahsin 10 Ağustos 2023 Perşembe 09:46

gercek kazanan yasemındır hakkı yenıstır lakın yasemın de ajandır secımden sonra gidip beraberce ellerı havaya kaldırmıstır

Yorumu oyla      3      3  
Eriş''e 10 Ağustos 2023 Perşembe 05:54

Sayın Eriş akp oy vermiş vatandaş tabiki düşman olamaz ama AKP yöneticileri ile dostta olunmaz ama CHP belediye başkanı olarak M.B ile yakinen dostluğunuzu biliyoruz,özel dolma kaleminizle birlikte üçlü bir sarmaş dolaş bir dostluk ??????

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 9 Ağustos 2023 Çarşamba 23:17

Kilicdaroglu yavaş yavaş genel başkan yolunda ilerliyor...

Yorumu oyla      3      3  
kazim emir 9 Ağustos 2023 Çarşamba 14:56

delegeler neden sormazsınız genel seçimlerde: DELEGE AĞALIĞI yapanlar niye sandık çevresinde görünmediniz,niye bir yaşlının koluna girip sandığa getirmediniz,niye bir gençle omuz omuza sandık çevresinde dolaşmadınız TARLADA İZİ OLMAYANLAR neden mahsüle göz dikersiniz

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeniden Refah, İzmir için iddialı… 4 ilçede patlama yapabiliriz!
Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan, yerel seçimlere iddialı ...
Ala: Yargıda reformlar devam edecek
AK Parti Genel Başkan Vekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Habertürk'te ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tahıl koridoru mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Temmuz'da askıya alınan tahıl koridoru ...
 
AK Partili İnan’dan ‘zeytin ağacı’ tepkisi: Muhalefet iyi izlesin!
AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Bornova Belediyesi’nin zeytin ...
TBMM Genel Kurulu yeniden tatile girdi
TBMM Genel Kurulu, Akbelen için olağanüstü toplandı. Muhalefet partilerinin ...
Eski bakan zeytinyağı dağıttı… CHP’li Bakan yağları geri verdi!
Mecliste önceki dönem Enerji Bakanı Fatih Dönmez konuşması sırasında milletvekillerine ...
 
CHP Manisa, Ali Kuyumcu'ya emanet
İstifaların ardından düşen CHP Manisa il teşkilatında İl Başkanlığı görevine ...
AK Partili İnan Büyükşehir'e yüklendi: Son 20 yılda İzmir geriye gitti!
Bergama'da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunan AK Parti ...
Dokunulmazlığı kaldırılmak istendi, rest çekti: Evet tek adam ve diktatör diyorum!
Menemen’de yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva