HABERLER>POLİTİKA
21 Temmuz 2020 Salı - 09:36

AK Partili Dağ: Renklere değil, Soyer’in tavrına karşıyız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza DAĞ, İzmir’de LGBTİ tartışmasına ilişkin açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal olarak LGBTİ destekçiliği yaptığını belirten Dağ “Bizim renkler üzerinden bir rahatsızlık duymamız söz konusu değildir. Üzerinde durduğumuz konunun özü, Tunç Soyer Belediye Başkanı olduktan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal olarak verdiği destektir.” dedi.

AK Partili Dağ: Renklere değil, Soyer’in tavrına karşıyız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik LGBTİ eleştirilerine devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin personel girişinde bulunan kolonların 197 bin lira harcanarak LGBTİ renklerine boyandığını söyleyen ve bu duruma sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösteren Dağ, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2019 yerel seçimi öncesinde Bir dernek tarafından hazırlanan ‘LGBTİ+ Dostu Belediyecilik Protokolü’ nü imzaladı. Seçimden sonraki süreçte ise artık bu protokole bağlı olarak sözlerini yerine getirmek için bazı hamleler yapmaya başladı. Bunun en somut örneği protokolde yer alan bir maddeye bağlı olarak, Belediye Meclisi’nde Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu’nun adının Toplumsal Cinsiyet Eşitliği olarak değiştirilmesi ve bu komisyona malum derneğin logosuna benzer bir logo tasarlanmasıdır” dedi.

- SOYER O BİNAYI ÖRNEK GÖSTERDİ... DAĞ'A YANIT VERDİ: BUNUN ADI AKIL TUTULMASI!

“RENKLERİ VE GÖKKUŞAĞINI KİRLETTİLER”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın İzmir’de bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin de rengârenk boyalı olduğu yönündeki açıklamasına cevap veren Hamza Dağ, konuyu gündeme getirme sebeplerinin Tunç Soyer’in LGBTİ dernekleri için ortaya koyduğu çalışmalar olduğunu belirtti ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Burada çok açık bir şekilde simgesel bir kullanımve anlam yüklenmesi söz konusudur. Bahsi geçen bina rahmetli Ahmet Piriştina döneminde boyanmıştır. Sayın Piriştina ile ilgili düşünüldüğünde akıllara LGBT gelmemesi doğaldır. Çünkü kendisinin bu zihniyete yönelik desteği bulunmamaktadır. Fakat şu an yapılanlar ise verilen bir taahhüdün pratiğe dönüşmesi halidir. Kendisi bir protokol imzalamış vebuderneklere onların mutlulukları için çalışacağına, onları stratejik plan hazırlama sürecine dâhil edeceğine söz vermiştir. Örneğin; İsveç Konsolosluğu ile ortak organize ettiği ‘Gökkuşağı Film Günleri’ adında bir etkinliğe belediyeden salon tahsis edilmesi, akla gelen ilk örnektir. AK Parti, kimliği ne olursa olsun, bu ülkede, herkesin eşit vatandaş olarak yaşamasının önünü açtı. Ancak toplumsal ifsada sebebiyet verecek sapkınlıklar karşısında da net bir tavır aldı.Dolayısıyla, bizim ne renkler ne de gökkuşağı ile herhangi bir derdimiz olamaz. Biz net olarak, LGBT derneklerine verdiği sözleri yerine getirmek için kamuya ait alanları onların istediği gibi boyayan, imzaladığı protokolün gereğini yerine getirmek için, bu topraklara ait olmayan değerleri toplumumuza dayatmayı hedef edinen ve bunu meşrulaştırmaya çalışan eylem ve söylemlere karşıyız. Kültürümüz, geleneklerimiz ve yaşantımız, ne kadar hoşgörüyü ve iyiliği salık veriyorsa da bizim bu kültüre ve yaşantıya yönelik yürütülen tehdidin tüm varlığımızla karşısında durmamız icap etmektedir. Değerlerimizi ve geleceğimizi, toplumsal bir ahlakî bozukluğun pençesine teslim edemeyiz.

Eğer Tunç Soyer çıkıp yapılanların LGBT ile herhangi bir ilgisi yoktur. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kesinlikle bu derneklerebir desteğimiz bulunmamaktadır’ diyebilirse, saygı duyarız. Ancakİzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sistematik kurumsal desteğine karşıyız. Renkleri ve toplumu kirletmelerine izin veremeyiz”

 
Foça'daki su kesintisine AK Partili Sürekli'den tepki: Yarım asır önce değil, bugün yaşandı!
 
İzmirli genç kadın 11 günlük yaşam savaşını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atatürkçü 21 Temmuz 2020 Salı 16:56

Komik olan savunulan kişinin Tunç Soyer olması. Yaptığı her işi şova çeviren birisi. Bina boyamak bir iş olarak sayılmaz, onun dışında yaptığı bir iş de yok o ayrı konu tabi...

Yorumu oyla      4      8  
izmir 21 Temmuz 2020 Salı 15:42

izmirin milletvekili olarak şuana kadar hangi gün bir sorun için gördük sizi şimdi kalkmış saçma sapan iddalarla gündeme geliyorsunuz galiba seçim yaklaşıyor

Yorumu oyla      10      3  
Bülent ışık 21 Temmuz 2020 Salı 13:51

Show tv nin logosuda gökkuşağı renklerinde.

Yorumu oyla      10      4  
neyin kafası 21 Temmuz 2020 Salı 13:14

Metro istasyonunda sanat eserine, heykele baltayla saldıran da bu kafalar işte

Yorumu oyla      11      4  
Mustafa -Buca 21 Temmuz 2020 Salı 12:35

Sayın Dağ, iktidarınız ülkeyi her alanda 100 yıl geriye götürdü, ne dıraıda bir itibarımız var, ne içeride insanlara verilen değer var, ülke yangın yeri olmuş, demokrasi lafta kalmış, 3 Y ile geldiniz o Y lere bir göz atın bakalım ne durumdalar, bu nedenle verdiğiniz hiç bir demecin kıyneti harbiyesi, kaale alınacak bir tarafı yok . Doğruluğu ve karşılığı da yok, eğer bu ülkeye bir iyilik yapmak istiyorsanız tövbe edin ,af dileyin uhuletle ve suhuletle bir kenara çekilin ki liyakat sahibi insanlar tekrar ülkemizi Demokratik saygın bir yere getirebilsinler, yoksa bıraktığınız miras sizi hep beddua ile anacaktır, sizden sonraki nesiller bile bu utancı yaşamanın ızdırabını çekecektir.

Yorumu oyla      19      3  
Komedi 21 Temmuz 2020 Salı 11:35

2 gündür süt kutularının üstüne eklenen Güneş, gökkuşağı ve 3-5 tane kolonun çeşitli renklere boyanması ciddi ciddi konuşuluyor. Bu arada da sosyal medyaya düzenleme ayağına sansür getiriliyor. Niye, çünkü bu beyler sakıncalı bulduğu içeriği kendi izlemek istemiyor diye başları da izlemesin istiyorlar. Kitap alıyorsun, içinde 10 sayfa eksik. Yapılmak istenen tam da budur. Renkleri tartışırken, diğer tarafta Nedim Şener son yazısında yeni cemaatlerden bahsetmiş. Sonra yine kandırıldık demeyin de.

Yorumu oyla      15      3  
Refika 21 Temmuz 2020 Salı 11:07

Sayın dağ eleştiri yapacaksanız biraz milletin sorunlarına bakın örneğin kentsel dönüşüm metro yeşil alanlar bu tarz şeyleri eleştiri için öne alın.

Yorumu oyla      16      3  
21 Temmuz 2020 Salı 11:06

Dön baba dönelim... Hamza bey dün ne diyordu bugün ne... Dün söyledim yine söylüyorum. Sizin karanlığınıza inat renklenecek bu ülke. Hem de tüm kurumlarıyla beraber...

Yorumu oyla      15      3  
KARSIYAKALI 21 Temmuz 2020 Salı 10:38

Sadece yorumları okumaya geldim :) başlığı okumam yeterli oluyor gereksiz bir konuşma olduğunu anlamam için :)))

Yorumu oyla      14      3  
Z.B 21 Temmuz 2020 Salı 10:04

Şimdi oldu. Eleştiride bulunmak herkesin en doğal ve demokratik hakkıdır. Ötekileştirme ve hedef gösterme yaklaşımı ise asla kabul edilemez...

Yorumu oyla      13      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'daki su kesintisine AK Partili Sürekli'den tepki: Yarım asır önce değil, bugün yaşandı!
İzmir'in Foça ilçesinde 55 saat süren su kesintisi yaşandı. Kesinti olan ...
İlhan Cihaner, Kılıçdaroğlu'na rakip oluyor
"Gelecek İçin Biz" grubu Yürütme Kurulu Üyesi Örgütlenmeden Sorumlu Murat ...
MHP'li Cemal Enginyurt'a kesin ihraç talebi!
MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, basına yansıyan açıklamalarından ...
 
Yücel’den delege zirvesinde net mesaj: Genel başkanın listesine sahip çıkalım
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayına sayılı günler kala İzmir’de ...
CHP’li Sındır: Renklerle derdi olan siyaseten mefta olmuştur
İzmir’deki “renk tartışması”na Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ...
MHP’den Karşıyaka ve 1928 Bucaspor'a destek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den bir ...
 
AK Parti'den Netflix açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Netflix Türkiye yetkililerinin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 46'ncı yıl ...
CHP’li Polat’tan ‘renk’ çıkışı: AK Partili Dağ nefret suçu işliyor!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Süt Kuzusu Projesi’nin ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva