HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2022 Çarşamba - 11:41

AK Partili Dağ'dan CHP'ye 'e-ticaret' soruları: Rant çeteleri Kılıçdaroğlu'na mı bulaştı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, muhalefetin de destek vermesiyle oy birliği ile kanunlaşan e-ticaret düzenlemesinin bazı maddelerinin iptal edilmesi için CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurduğunu açıkladı.

AK Partili Dağ dan CHP ye  e-ticaret  soruları: Rant çeteleri Kılıçdaroğlu na mı bulaştı?

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, elektronik ticarette tekelleşmenin önüne geçilmesi amacıyla hazırlanan ve muhalefetin de tam destek verdiği kanun teklifinin yasal sürecin tamamlanmasına 3 gün kala CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne iptali için başvuru yaptığını duyurdu.

Oylamaya katılan ve evet oyu veren 52 milletvekilinin imzası ile yapılan başvuru ile ilgili olarak AK Partili Dağ, TBMM’de bilgilendirmede bulundu.

Kanun teklifinin görüşüldüğü genel kurulda yasa teklifinin içerisinde CHP’lilerin de olduğu muhalefet tarafından tam destek verildiğini ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a kendileri tarafından teşekkür edildiğini kaydeden Dağ, “Bu olumlu havadan sonra CHP, yasalaşmanın tamamlanmasından sonra çark etmiş hem komisyonda hem genel kurulda desteklediği kanun teklifi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmıştır. CHP’nin tutumu bir çelişkiyi, tutarsızlığı göstermektedir. Bu eylem CHP’nin Türkiye siyasetinden genel ahvalinin yansımasıdır. CHP, AYM’ye kanunun bazı maddelerinin iptali için üç dilekçe verdi. İlk iki dilekçe yasal sürecinin bitimine 3 gün, ikinci dilekçe ise son günde AYM’ye verilmiştir. Bu işlem dahi şüphe uyandırmaya yeterdir. İlk iki dilekçenin bahsedilen hususlardan hangileri, kimler tarafından beğenilmedi de üçüncü dilekçeyi vermek zorunda kaldınız? Kanun teklifinde rant çeteleri bu kanunu engelliyor deyip kanunun çıkması için çabalayan CHP’liler aradan geçen zamanda ne oldu da AYM’ye başvurmuşlardır? Yoksa CHP kendi nitelendirmeleri ile rant çetelerine boyun mu eğmiştir? Rant çeteleri ilk iki dilekçeyi beğenmeyip üçüncüsü dilekçeyi mi verdirmiştir? TBMM tarihinde az rastlanır biçimde tüm siyasi partilerin oy birliği ile yasalaşması kararlanan teklifin görüşme sürecinde bir şirket hariç –adını biliyoruz- tüm sektörün desteği alınmıştı. Buna rağmen meclisin iradesine karşı bir şirketin menfaati mi gözetilmiştir? Yasanın AYM’ye taşınması ile ilgili bu şirketin lobi çalışması olmuş mudur? Kanun iptali için yapılan başvurunun CHP Lideri Kılıçdaorğlu tarafından verildiği biliniyor. Kılıçdaroğlu, kendi partisini karşısına alarak e-ticaret kanunun iptali için neden sarf etmektedir? Yoksa CHP’lilerin tabiri ile rant çeteleri Kılıçdaroğlu’na da mı bulaşmışlardır? Bu kanunun iptalini Kılıçdaroğlu’nun kulağına kim fısıldamıştır? İttifak ortağı İYİ Parti bu işin neresindedir? Meclis görüşmelerinde CHP Grubu’nun yerli ve milli olarak nitelendirdiği yasa teklifini Kılıçdaroğlu neden AYM’ye götürme talimatı verdi, iptal ettirmeye çalışmakta? Kılıçdaroğlu bu hamlesi ile e-ticaretteki tekelleşmeyi daha da mı körüklemek istiyor? Kanuna evet diyen 52 CHP’li vekil vardı. 52 vekil aynı zamanda AYM başvuru dilekçesine de imza atmışlardır. Bu vekillerin vicdanlarının rahat olmadığını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu, 52 milletvekilinin yasama iradesine ipotek koymuştur. Daha da ileri giderek oy birliği ile geçen düzenlemeyi AYM’ye götürerek meclis iradesini de açıkça yok saymıştır. Bazı şirketlerin iradesi CHP tarafından meclis iradesinin üzerine mi konmak istemektedir? “ dedi.

Kılıçdaroğlu’na çağrı yapan Dağ, “Bu konuda sessiz kalamazsınız. Kamuoyuna mutlaka izahatta bulunmak zorundasınız. İtiraz edilen ve e-ticarette asıl tekelleşmeyi önleyen maddenin bu alanda adil ve etkin rekabeti tesis edecek en önemli maddedir. Kanunu engellemeye çalıştığı tekelcilerin en çok itiraz ettiği maddenin dava konusu edilmesi manidardır. Biz bu alanda tekelleşmenin önüne geçmekle uğraş verirken CHP ileride oluşma ihtimali oluşan tekelleşmenin sorumlusudur. TBMM’de geçen bazı kanunları AYM’ye basın mensupları önünde davulla zurnayla götüren CHP, bu başvuruyu neden basına duyurmamıştır? CHP bu konuda günahkardır. Milletimizin menfaatine olan yasaya itiraz eden CHP’nin acilen bu başvurudan vazgeçmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Sosyal konut projesine başvuru 225 bini aştı!
 
Kamu görevlilerine saldıracaklardı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az Bilmiş 15 Eylül 2022 Perşembe 14:50

Yorum yazan arkadaşlar, ya ALLAH RIZASI için ayakları yere basan yorumlar yazın. İşte Pudra şekeri, işte 128 milyon dolar. Bir sepet yumurtadan bir tanesi kırık, çürük olabilir. Ama sizde sağlam yumurta çıkarda ZOR çıkar. 128 milyon dolara ne oldu. Demirel'' lerin damadı açıkladı ya. Sayın İlhan KESİCİ. Dedi ki 1 kuruş kaybolmaz. Sizin ağanız bir taş atıyor, hepiniz peşinden gidiyorsunuz. Ödediği TAZMİNATLARLA Göztepe'' den Karşıyaka'' ya köprü yapılır.????????

Yorumu oyla      2      3  
gazo 14 Eylül 2022 Çarşamba 19:36

pudra şekeri ne oldu? 128 milyar dolar ne oldu sen git kütahyaya oradan vekil ol izmir seni istemiyor.

Yorumu oyla      2      3  
Az Bilmiş 14 Eylül 2022 Çarşamba 16:51

Ah YORUM yazan kardeşlerim ah. Şu SOMUT haberde bile doğru dürüst ok gibi bir yorum yazamıyorsunuz ya şaşırmamak elde değil. Meclis çalışmalarında CHP'' li milletvekilleri destek vermiş. Sonrada ne olmuş Anayasa Mahkemesine iptal için gidilmiş. Peki nasıl bu koca GEMİYİ yöneteceksiniz. Sizler yönetemezsiniz. Kapasiteniz YETMEZ MEZ MEZ MEZ.

Yorumu oyla      2      3  
Alen doğu gencer 14 Eylül 2022 Çarşamba 16:49

Sayın vekil bir genç olarak sokağa çıkmanızı tavsiye ediyorum . gerçi çıkıyorsunuz ama anlaşılmış esnaf ve kişileri ziyaret ediyorsunuz. mesela birileri ile anlaşmadan bir gıda çarşısına gelseniz ne güzel olur. tabi cesaret edebilirseniz.

Yorumu oyla      2      3  
İZMİR YERLİSİ 14 Eylül 2022 Çarşamba 15:54

Rant ve çete deyince hep aklıma gelen tek parti var kim acaba???

Yorumu oyla      6      3  
sız once kendı kapınızın onunu süpürün 14 Eylül 2022 Çarşamba 13:53

spk başkanının evınde 180 mılyon dolar oldugunu ıddıa edildi araştırıldımı hayır..

Yorumu oyla      11      3  
SOKAK 14 Eylül 2022 Çarşamba 13:01

Rant çeteleri konusunda kimler tecrübeli olduğunu bu güzelim ülkemde, artık bunu sokaktaki herkes çok ama çok iyi biliyor. Bu konuda kimse kaygı taşımasın. NOKTA

Yorumu oyla      11      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’de 'okul’ tartışması... AK Parti'den CHP'li Ergül'e tepki!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yöneticisi Yasın Ergül’ün hasar gören ...
AK Partili Kırkpınar'dan çiftçiye destek mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti olarak tarım ve ...
Davutoğlu'ndan Soyer yorumu: Herkes ifadelerine dikkat etmeli
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
TBMM Başkanı Şentop'tan Yunanistan'a tepki
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Yunanistan'ın son dönemde Adalar Denizi ...
'Yunanistan başkalarının maşası oluyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan başkalarının maşası oluyor. ...
Selçuk Devlet Hastanesi’ne ihale güncellemesi: Tarih değişti!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk’a yapılacak olan ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Bir gece ansızın' eleştirisi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "O adalar işgal edildiğinde dedim, tık ...
Tayfun MARO yazdı... Tahammül ötesi
Tayfun MARO yazdı... Tahammül ötesi
CHP’li Bakan’dan İnciraltı çıkışı: Hükümet top çeviriyor, iktidar olup biz yapacağız!
İzmir kamuoyunun uzun süredir gündeminde olan İnciraltı Planları hakkında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva