HABERLER>POLİTİKA
14 Eylül 2022 Çarşamba - 10:12

Gaziemir’de 'okul’ tartışması... AK Parti'den CHP'li Ergül'e tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yöneticisi Yasın Ergül’ün hasar gören okulların durumu ile ilgili eleştirilerine AK Parti Gaziemir Belediyesi Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca tepki gösterdi.

Gaziemir’de  okul’ tartışması... AK Parti den CHP li Ergül e tepki!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin en sık karşı karşıya geldiği ilçe olan Gaziemir’de  bu kez de ‘yatırım’ tartışması yaşandı.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül, tadilatları yapılmadığı için İzmir'de birçok okulda eğitim verilemediğini, özellikle Gaziemir'de sıkıntının büyük olduğunu ve Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse'yi eleştirerek “Binlerce öğrenciyi ilgilendiren sorunlar ortada dururken, en temel sorumlu olan ilçe müdür, ak trollük yapıyor. Siyasete bu kadar meraklıysa derhal istifa etsin” ifadelerini kullanmıştı.

ERGÜL’E ATMACA’DAN TEPKİ
Ergül’ün sözleri sonrası ise Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’dan tepki geldi. 20 yıllık AK Parti iktidarında yapılanları belirten Atmaca, “CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül bugün internet haber sitelerinde gördüğümüz talihsiz açıklamasında: “Ülkeyi yönetemeyen beceriksizler gibi, onların yerel temsilcileri de aynı beceriksizlikteler ve bu beceriksizliklerin kahrını yine milletimiz çekiyor!” dedi.

Atmaca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ayrıca şu ifadeleri kullandı;

20 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde sanayi, dış ticaret, enerji, milli savunma, altyapı, havacılık, ulaşım, teknoloji, sağlık, eğitim ve kentsel dönüşüm alanlarında yapılan yatırımları ve hizmetleri anlayamamış birinin bu söylemini ciddiye almamakla beraber, okuduğumuz bu cümlede vurguladığı beceriksizleri arıyorsa, kendisini de işten kovan, Gaziemir Belediye Başkanına bakmasını, yeterli olmazsa, 30 Ekim depreminden sonra kendi hizmet binasını dahi yapamamış Büyükşehir Belediyesine bakmasını tavsiye ediyoruz.

Rant arıyorsanız, Aktepe – Emrez Mahalleleri kentsel dönüşüm ve gelişim alanının 10 yıldır imar planlarını dahi yapamayan İBB’nin , milli emlaktan 12 milyon gibi çok cüzi bedelle aldığı 1200 konutluk arsayı halkın içinde olmadığı rant çetelerine teslim ettiği sözde kooperatiflere de bakabilirsiniz. Olmadı 529 milyon fazla bedelle verilen Buca Metrosuna o da olmazsa yılan hikayesine dönen opera binasına bakabilirsiniz.

25 yıldır aralıksız yönettiğiniz İzmir’i, kışın taşan, yazın kokan şehir haline getirdiniz. Kentsel dönüşüm, trafik, altyapı konusunda durum ortada, yolların hali perişan ama İl Bşk Yrd çıkmış Gaziemir’de depremde zarar görmüş okulların durumu ile siyaset yapıyor. İzmir ‘de okul yatırımları sadece Gaziemir’de yapılmıyor. Ama İBB İzmir ‘in her tarafında bu sorunları çözmekten aciz. Deprem kapıda ama İBB’nin 15 yıldır yenileyebildiği konut sayısı 1000 ‘i geçmiyor.

Gelelim Kaymakamlık hizmet Binasına, Her bakanlığın ayrı bütçesi ve yatırım programları var. Kaymakamlık İçişleri Bakanlığı, okullar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde işlem görüyor. Kaymakamlık Hizmet Binası yapılmasından rahatsız olan zihniyeti anlamak mümkün değil. Gaziemir Belediye Binası yapılırken siyaset gözetmeden destek olan biriyim. Çünkü tüm birimler bir araya toplanıp halka daha iyi hizmet verilmesi sağlanacaktı. Şimdi de Kaymakamlık Hizmet Binası yapılınca Alsancak’ta hizmet veren, halkımızın zorlukla gidip geldiği Tapu Müdürlüğü dahil tüm birimler bu binada toplanacak ve halkımıza daha iyi hizmet verilecek.

Mesnetsiz açıklamalarında CHP İl Başkanı ile yarışacağı anlaşılan Ergül’ün Gaziemir Belediyesi’ndeki işine son verildikten bu yana sesi pek çıkmıyordu. Bürokrasiyi de unutmuş olabilir, yapılması muhtemel yapım işlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü değil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilidir. Ayrıca okul servisleri konusunda CHP ‘nin seçim vaadini kendisine hatırlatmak isterim. Hatta bunu ilk meclis toplantısında yazılı önerge olarak sunacağız. CHP’li belediyelerin ilkokul servis ücretlerini karşılayacağı konusundaki seçim vaatlerinde samimi olup olmadıkları ortaya çıkacak.

Bir açıklama yapmadan, kurumları hedef almadan önce hangi kurumun yetkili olduğunu araştırmasını tavsiye edelim ve Gaziemir’de 30 Ekim depreminde hasar gören okullar ile ilgili kısa bir açıklamayla konuya netlik kazandıralım.

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremde 3 okulumuz hasar görmüştür. Okullarımızdan Anafartalar İlkokuluna yıkım, Mevlüt Aysun Özer İlk ve Ortaokulu ile Şehit Furkan Yavaş Anadolu Lisesi’ne ise güçlendirme kararı verilmiştir.

Bu karar doğrultusunda; Anafartalar İlkokulu 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 31 öğretmen ve 832 öğrencisi ile 15.09.2021 tarihinde Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu’nun C bloğuna taşınmıştır. Bu tarihten itibaren ikili öğretim devam etmektedir. Okul binasının yıkım kararı çıkmış olup yerine 24 derslikli okul yapılacaktır. Konu ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan KAYGISIZ bizzat ilgilenmektedir. 16 Eylül 2022 tarihinde ise okul ihalesi yapılacaktır. Gerekli iş ve işlemler İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Bölümü tarafından yürütülmektedir.

Mevlüt Aysun Özer İlk ve Ortaokulu 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 41 öğretmen (18 ilkokul, 23 ortaokul) ve 599 öğrencisi (286 ilkokul, 313 ortaokul) ile 30.11.2020 tarihinde tahliye edilerek 9 Eylül İlköğretim okulu binasına taşınmıştır. Depremde okulun A bloğunun zarar görmesi nedeniyle tahliye kararı çıkmıştır. Okulumuzun güçlendirme ihalesi yapılmış olup 90 iş günü içerisinde bina teslimi öngörülmektedir. Gerekli iş ve işlemler İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Bölümü tarafından yürütülmektedir.

Şehit Furkan Yavaş Anadolu Lisesi 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 40 öğretmen ve 698 öğrencisi ile 01.09.2021 tarihinde Gazi Umurbey Ortaokulu Ek Binasına taşınmıştır. Okulumuzun güçlendirme ihalesi yapılmış olup 90 iş günü içerisinde bina teslimi öngörülmektedir. Gerekli iş ve işlemler İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat Emlak Bölümü tarafından yürütülmektedir.

Okulların açıldığı şu günlerde, özveriyle çalışan tüm Milli Eğitim Camiasına karşı yapılmış bu iftiraları kınıyor,  yeni eğitim döneminde başarılı çalışmalar yapacaklarına inancımı ifade ediyorum.”

 
Brent petrolün varil fiyatı düştü
 
İzmir polisinden operasyonlar... 5 ayrı adres, 16,5 ton!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemirli Partili 16 Eylül 2022 Cuma 12:52

Açıklama yapan şahısın, Kendi oturduğu mahallesinde bile parti adına toplasan maalesef 3 tane oyu yok seveni hiç yok.. umut abisi gibi gölgesine selam vermeyen ne oldum delisi olan bu kişinin açıklamalarının hiç ciddiye alınacak bir tarafına da yok! Ayrıca koskoca parti İzmir'de böyle çoluk çocuğun eline kalması ve böylelerinin yönetici olması da çok üzücü ve düşündürücü.. Bunlarla mı isanlara ümit verecek bu parti ?? yazık ki ne yazık.. Zaten matah biri olsaydı eski Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol bunu işten atmazdı..

Yorumu oyla      21      3  
Seydiköylü 14 Eylül 2022 Çarşamba 12:39

Bu Yasin Ergül bir ara MHP teşkilatında takılan mı ? Şimdide CHP'li mi olmuş

Yorumu oyla      23      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kırkpınar'dan çiftçiye destek mesajı
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, AK Parti olarak tarım ve ...
Davutoğlu'ndan Soyer yorumu: Herkes ifadelerine dikkat etmeli
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye ...
TBMM Başkanı Şentop'tan Yunanistan'a tepki
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Yunanistan'ın son dönemde Adalar Denizi ...
 
'Yunanistan başkalarının maşası oluyor'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Yunanistan başkalarının maşası oluyor. ...
Selçuk Devlet Hastanesi’ne ihale güncellemesi: Tarih değişti!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk’a yapılacak olan ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'Bir gece ansızın' eleştirisi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "O adalar işgal edildiğinde dedim, tık ...
 
Tayfun MARO yazdı... Tahammül ötesi
Tayfun MARO yazdı... Tahammül ötesi
CHP’li Bakan’dan İnciraltı çıkışı: Hükümet top çeviriyor, iktidar olup biz yapacağız!
İzmir kamuoyunun uzun süredir gündeminde olan İnciraltı Planları hakkında ...
CHP’li yöneticiden 'Gaziemir' çıkışı: Ya tadilat et yada istifa et!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Yasin Ergül, 2022-2023 ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva