HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2019 Cumartesi - 12:44

AK Partili Aslan projelerini açıkladı: Bayraklı’nın kaderini değiştireceğiz!

Proje tanıtım programında konuşan Bayraklı Belediye Başkan Adayı Aslan, “Bayraklı bizim öv vatanımız. Buraya birinin sahip çıkması gerekir. Herkes doğumdan ölüme kadar Bayraklı Belediyesi’nin vereceği hizmeti bekliyor. 10 yıldır Bayraklı CHP’li bir başkan tarafından yönetiliyor. O verilen hizmetlerin Bayraklı’yı mutlu etmediğini düşünüyoruz. Güven çok önemli. Bugün soruyorlar Bayraklı Belediyesi’ne güven yüzde 10 çıkıyor. Bize başta CHP’liler güveniyor. Bayraklı’nın kaderini değiştireceğiz”  dedi.

AK Partili Aslan projelerini açıkladı: Bayraklı’nın kaderini değiştireceğiz!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhur İttifakı’nın Bayraklı Belediye Başkan Adayı AK Partili Ali Aslan projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Aslan 31 Mart yerel seçimlerinde Bayraklılı hemşerilerinden vize isterken önemli mesajlar verdi.

‘Geleceğimiz olan çocuklarımız için, gelişim sizin elinizde’ sloganıyla yola çıkan Başkan Adayı Aslan’ın hazırladığı kitapçıkta yer alan projeler dikkat çekti. Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Halil Polat, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mehmet Aydın, çok sayıda teşkilat mensubunun kendisine destek verdiği programda 11 başlık altında hazırladığı yatırımları kamuoyuna açıkladı.

Aslan konuşmasında, ‘İstihdam’, ‘ulaşım’, ‘çevre’, ‘altyapı’, ‘planlama ve imar’, ‘eğitim’, ‘kültür ve sanat’, ‘sağlık’, ‘spor’, ‘turizm, kültür ve sanat’, ‘sosyal projeler’ adı altında ilçesinde hayata geçirmek istediği projelerden örnekler verdi.

BAYRAKLI 10 YILDIR VERİLEN HİZMETLERDEN MUTLU DEĞİL
Aslan, “Bir hayal ile yola çıktık. Bu hayalimiz Bayraklı’nın geleceği hayali… Bayraklı bizim öv vatanımız. Çocuklarımızın geleceği. Buraya birinin sahip çıkması gerekir. Partisi, inancı, düşüncesi ne olursa olsun. Hangi kesimden olursa olsun. Herkes doğumdan ölüme kadar Bayraklı Belediyesi’nin vereceği hizmeti bekliyor. 10 yıldır Bayraklı CHP’li bir başkan tarafından yönetiliyor. O verilen hizmetlerin Bayraklı’yı mutlu etmediğini düşünüyoruz. Biz daha bir insan odaklı, çevreye, doğaya saygılı, halkla barışık bir yönetim kuracağız. Seçildikten sonra halkımızı unutmayacağız. Çalmayan, çaldırmayan ve çalışan bir yönetim istiyoruz. Gönüllere dokunan bir belediye istiyoruz. Eğer gönüle dokunmuyorsa orada büyük eksiklik vardır. Halktan, insanından koptuysa öyle bir belediyeyi arzu etmiyoruz. Bayraklı’nın bir kimliği olsun. Bayraklı tarih ve turizm kenti olsun istiyoruz” dedi.

SÖZDE DEĞİL ÖZDE GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ
Aslan, “Biz gönül belediyeciliği sözde değil özde yapmak istiyoruz. Biz gelmedik dava için bizim işimiz sevgi için, dostun evi gönüllerdir, biz gönüller yapmaya geldik. Bugün burada Bayraklı’nın önde gelen tanınmış temsilcileri bulunmaktadır. Burada muhtarlarımız, STK başkanlarımız, spor kulüpleri başkanlarımız, iş insanları, kanaat önderleri bulunmaktadır. Sizler Bayraklı’nın önderlerisiniz. Umarız ki gönüllere hitap eden projeler sunarız” açıklamasında bulundu.

İŞE ALIMLARDA PARTİZANLIK YAPMAYACAĞIZ
İstihdam üzerinden mesajlar veren Aslan, “Bayraklı’daki en büyük sorun işsizlik… Bu belediyenin sorunu değil ama bizim için önceliktir. Belediyede çalışanı kim işe almış olursa olsun hepsinin başımızın üstünde yeri var. Hepsinin garantisi var. Onlar bize emanettir. Onlara sahip çıkacağız. İş güvenliği bizim garantimiz altındadır ve şartlarının iyileştirilmesinin sözünü veriyoruz. Belediye bütçesinden doğru, gerçekçi yatırımlar yapılmadığı için istihdam arttırılamadı. Sadece Ankara’dan gelen payla yapılan yatırımlarla istihdam maalesef azalmadı. Açılan yeni yerlerde, yatırımlarda asla sadece AK Partili ve MHP’li gençleri işe almayız. Böyle bir partizanlığı reddederiz. Binlerce genç istihdam edeceğiz” diye konuştu.

PROJE DEMETİ
Aslan yaptığı detaylı bilgilendirmede çok sayıda projeden örnekler verdi. Aslan, “Kentsel dönüşüme eğileceğiz. Doğalgaz gelecek. Kömür kullanımız mümkünse sona erdirilecek. Hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. Otopark ve yeşil alanlar öyle bekliyor. Yatırım için bütçe ayrılmadığı için bekliyor. Biz gelince hayata geçireceğiz. Altyapı ve imar için Büyükşehir Belediyesi’nin işi diyebilirsiniz. Ama temizlikler bakımlar yapılacak, Bayraklı’nın güzelliğine nasıl katkı yapıldığını göreceksiniz. Her yere asfalt yapılıyor. Asfalt yapılacak yer var yapılmayacak yer var. Osmanlı ve Selçuklu, bizim atalarımız, bir çeşmeyi bile o kadar güzel, işlemeli yapmışlar ki su içesin yoksa bile gidip su içiyorsun. Her çalışmayı güzel yapacağız. Bazen bir iş yapılıyor, kurumlar birbiri üzerine atıyorlar. Belediye bahane yeri değildir. Bakansa bakan, milletvekiliyse milletvekili, gerekirse sizleri alıp götüreceğiz. Yan gelip yatma yok! Kentsel dönüşüm bir türlü Bayraklı’da başarılamadı. Halkımız kentsel dönüşüme sıcak bakıyor fakat güven duyula, şeffaf bir belediye olmadığı için insanlarımız kentsel dönüşüme yaklaşmadı. Biz şeffaf ve güvenilir olacağız. Müteahhidi aradan çıkaracağız. Belediye yapacak. Biz yapacağız ama rızayla. Vatandaş istemiyorsa yapmayacağız. Gücümüzün yetmediği yerde hükümetten destek alacağız. Güven çok önemli. Bugün soruyorlar Bayraklı Belediyesi’ne güven yüzde 10 çıkıyor. Bize başta CHP’liler güveniyor. ‘Ali Aslan bizim partili değil ama paramızı düzgün harcıyor’ dedirteceğiz. Bayraklı’nın kaderini değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

KARŞIMIZDAKİ ŞER VE ZİLLET İTTİFAKINI ÇÖKERTMEK ADINA CUMHUR İTTİFAKINI GÜÇLÜ KILALIM
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat, “Bayraklı’ya hizmet siyaseti getirelim. Karşımızda duran şer, zillet ittifakını çökertmek adına Cumhur İttifakını güçlü kılalım. Ülkemizin bekası, vatanımızın birliği bütünlüğü için tüm şer odaklarına meydan okuyalım inşallah! Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açmış olduğu, işaret ettiği bu kutlu yolda bir olalım, iri olalım diri olalım inşallah!” dedi.

BİRLİKTELİĞİ MEZARA KADAR GÖTÜRECEĞİZ
MHP Bayraklı İlçe Başkanı Mehmet Aydın ise, “Biz sözün bittiği yerdeyiz. Biz bitti demeden de bitmez. Bayraklı’da Ali Aslan ağabeyimizi, Büyükşehir’de Nihat Zeybekci ağabeyimizi seçtireceğiz. Allah bu birlikteliğimizi bozmasın. Desteğimiz açıktır. Genel başkanımızın,  ‘birlikteliğimiz pazara kadar değil mezara kadar’ diye bir lafı var. Biz bu birlikteliği mezara kadar götüreceğiz” diye konuştu.

ASLAN’IN HAYALLERİ
Aslan’ın, ‘Hayalimdeki Belediye’ başlığı altında yönetimin nasıl olması gerektiğine kitapçıkta yer verdiği görüldü. Aslan, insanı esas alan şeffaf ve güvenilir çözüm odaklı, çevreci ve doğaya saygılı aktif dinamik ve sosyal gönüllere hitap eden, halkla barışık ve iç içe mütevazi ve alçak gönüllü hak ve adaleti gözeten, çalmayan, çaldırmayan, çalışan modeli benimseyen bir belediye yönetimi oluşturacağının mesajlarını verdi. Aslan’ın ayrıca ‘Hayalimdeki Bayraklı’ şeklinde dosyasında yer verdiği bölüme de ‘mutlu ve huzurlu güven içerisinde yaşayan, en güzel ve konforlu ilçe modern ve çağdaş, kalkınmış ve inovatif gurur duyulan ve özlenilen, tarih ve turizme başkentlik yapan maviyle yeşilin buluştuğu’ ifadeleri yazıldı.   

İŞTE ASLAN’IN PROJELERİ:

İstihdam
çalışmakta olan tüm personelin iş güvenliği garantimiz altına alınacak. Belediye bütçesinin 3’te 1’i yatırıma ayrılacak, yapılacak yatırımlarda Bayraklılı gençler istihdam edilecek. Kentsel dönüşüm çalışmalarında çok büyük sayıda personel istihdamı sağlanacak. Bayraklı Şehir Hastanesi Bayraklılı gençlerin ve vatandaşların istihdamında önem arz edecek.

Ulaşım
İZBAN demir yolu yapay tünel ile yer altına alınacak. Altınyol’un Turan bölgesinden yeni bir viyadük ile Bayraklı’ya bağlantısı sağlanacak. Smyrna Meydanı’nda trafik battı çıktılar ile yer altına alınacak. Bayraklı Vapur İskelesi aktif hale getirilecek. Yeni ve modern otoparklar yapılacak.

Çevre
Görüntü ve ses kirliliği ile mücadele edilecek. Doğalgaz altyapısı hızla tamamlanacak. Planlardaki otopark ve yeşil alanlar fonksiyonel hale getirilecek. Tüm cadde, park ve bahçelerde peyzaj düzenlemeleri yapılacak.

Altyapı
Tüm dereler ıslah edilecek. Kent mimarisine uygun sokaklar asfalt, bordür, tretuvar inşa edilecek. Trafo ve doğalgaz sorunları çözülecek.

Planlama-İmar
Halkımızın kalkınması ve menfaati doğrultusunda, müteahhitlerin olmayacağız halkın güvenine ve rızasına dayalı yerinde ‘Ada Bazlı Kentsel Dönüşüm’ başlayacak. İmar sorunu olan ve ihtiyaç duyulan alanlarda revizyon imar planı yapılacak. Mevcut pazar yerleri proje tadilatı yapılarak otopark, yaşam kompleksi haline getirilecek.

Eğitim
Çocuklar için kreş, yaşlılar için bakım evleri ve evde sağlık, temizlik hizmetleri verilecek. Kadın destek ve misafir evi kurulacak. Okul projeleri ve tadilatları için yapım ve bakım desteği sağlanacak. Engelli fertleri için bakım, sağlık ve misafir evi yapılacak. Öğrencilerimiz için eğitim ve burs desteği sağlanacak. Eğitim görecek engelli çocuklarımıza yardım desteği sağlanacak.

Kültür ve sanat
Resim, müzik ve sanat eğitimlerinin verildiği sanat merkezleri ve galeriler açılacak. Kültür ve sanat şenlikleri, fuarlar, sergiler, konserler, film gösterimleri ve yarışmaların yer aldığı Bayraklı Gençlik Festivali düzenlenecek.

Sağlık
Acil sağlık hizmetleri yaygınlaştırılacak. Anne adaylarına gereken belli başlı konular hakkında hamile eğitim seminerleri verilecek. Hasta, yaşlı ve engelli nakil araçlarının ve ekiplerinin sayısı arttırılacak, 24 saat faaliyette olmaları sağlanacak.

Spor
Sporcu eğitim merkezleri yapılacak. Spor kulüplerinin profesyonel liglerde yer almaları için spor kulüpleri teşvik ve destek programları düzenlenecek. Çevre ve doğa sevgisini oluşturmak için gençlik kampları organize edilecek. Aktiviteler için spor tesisi, yüzme havuzları ve parkurlar yapılacak.

Turizm, kültür ve sanat
Turan bölgesinde bin yat kapasiteli Bayraklı Yat Limanı yapılacak. Birçok eski yerleşim alanının tarihi eser envanteri çıkarılacak. Mülkiyet konusu çözümlenmiş anıt eserler ve sivil mimarlık örneklerine uygun tarihi eser restorasyonu yapılacak. Müdahale tipleri belirlenecek ve buna göre projeler üretilecek. Smyrna Antik Kent restore edilip, yürüme alanları, gezi alanları, kafe ve turistik alanlarının yer alacağı, Smyrna Kent Meydanı yapılacak. Turizmin gelişimini, turizm kaynaklarının tanıtımını, satış ve pazarlamasını bir elden yürütecek Bayraklı Turizm Gelişim Kurulu oluşturulacak. Kültürel ve tarihi zenginliklerinin sergileneceği modern Bayraklı Şehir Müzesi inşa edilecek. Kültür merkezlerinde toplulukların kütüphane, tiyatro, halk oyunları, müzik, resim, el sanatları gibi faaliyetlerine imkan sağlanacağı Bayraklı Kültür ve Sanat Merkezi yapılacak.

Sosyal projeler
Mevcut belediye başkanlık makamı tadilat yapılarak Halk Makamı Sosyal Tesisine dönüştürülecek. Belediyeye ait tüm düğün salonlarında, gelir düzeylerine göre kademeli olarak belediye düğün salonları cüzi ücretli olacak. Kadınlar için istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik projeler yapılacak. Şiddete maruz kalmış ve ihtiyaç duyan tüm kadınlarımız için kadın misafir evi yapılacak. Sokak çocukları ve çalışan çocuklar için çocuk koruma merkezleri kurulacak. Prestij cem evi ve kültür merkezi yapılacak. İbadethanelere bakım ve temizlik desteği verilecek. Taziye evi, aşevi misafirhane ve muhtarlıkların içerisinde bulunduğu mahalle konakları yapılacak. Basketbol, futbol, tenis gibi branşlarda büyük spor kompleksleri ve yarı olimpik yüzme havuzları yapılacak. İçerisinde sosyal tesislerin olduğu keyifli vakit geçirilecek Bayraklı seyir terasları yapılacak. Sadık dostlarımız için eğitim, bakım ve ihtiyaç alanı ile ayrıca evcil hayvan oteli yapılacak. Yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları yapılacak. Açık-kapalı fitness salon ve alanları yapılacak. Açık hava sineması ve açık hava tiyatrosu yapılacak. Tüm mahallelerde esnafı destekleme festivalleri yapılacak. Turan askeri bölgesine Bayraklı Millet Bahçesi projesi hayata geçirilecek. Her eve ve her siteye ağaç dikim kampanyası yapılacak. Vatandaşlarımızı dinlemek için randevusuz halk günü uygulaması başlatılacak. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza evde bakım, sağlık ve temizlik hizmeti verilecek. Bayraklı izcilik birimi kurulacak. Kır gezileri, yöresel folklor ve konserler, aşure günü etkinlikleri, toplu evlendirme, toplu sünnet programları düzenlenecek. Yoksul ailelere temel gıda ve ihtiyaç desteği sağlamak amacıyla sosyal yardım marketleri açılacak. Bayraklı Belediyesi sosyal tesislerinde haftada bir gün halk günü düzenlenecek ve tüm ürünlerde yüzde 50 indirim uygulanacak. Bayraklı Belediyesi’nin tüm sosyal tesislerinde 2019 yılı için, çay fiyatı 1 TL olacak. Belediye ihtiyaç masası kurularak her konuda vatandaşın sorun ve ihtiyaçları giderilecek. Başta lösemi olmak üzere kanser ile mücadele edilecek. Gazi dernekleri desteklenecek.

 
'Elimde öyle istihbaratlar var ki, kanınız donar'
 
Çalkaya’nın adaylığı düşürüldü mü?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 23 Şubat 2019 Cumartesi 21:40

chp li belediyeler bu projeleri hayal bile edemezler.

Yorumu oyla      4      5  
yahu 23 Şubat 2019 Cumartesi 18:13

bunlar yat limanını matah birşey zannediyorlar çevre kirliliği umurlarında değil,bin tane zengin için koca bölgeyi kirletecekler.Orada koruluk mesire yeri yapılacak dese hadi bir derece. dertleri imanları viyadük.Yahu kardeşim soyula soyula bıktık artık reisin bunlar köpekleriyle yatar diye izmirlileri eleştiriyordu ne oldu isyan mı ediyorsun yani.

Yorumu oyla      4      5  
Ercan 23 Şubat 2019 Cumartesi 14:31

Dogalgaz konusunun ilce belediyelerin yetkisinde oldugunu öğrenmiş olduk.Kandırilmışız bugüne kadar.Turan bolgesine bin yat kapisiteli liman,Altınyol’un Turan bölgesinden yeni bir viyadük ile Bayraklı’ya bağlantısı .Say say bitmiyor.Hangi yetkiyle yapacaksın biraktim yetkiyi,bayraklı belediyesinin hangi geliri yeter bu anlattiklarina.Zekâmızla bu kadar dalga geçmeyin artık.

Yorumu oyla      10      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Elimde öyle istihbaratlar var ki, kanınız donar'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkenin en büyük korkusunun istikrarsızlık ...
Erdoğan: Bu manzara yatırım düşmanlarına ders
Tersane İstanbul'un açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugünkü ...
Adaylık tartışması: İYİ Parti’den şok dilekçe, Zeybekci’den jet yanıt!
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Soyer pedalladı, bisiklet vizyonunu anlattı: Bizzat sözcüsü ve takipçisi olacağım
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer 23 Şubat’ta ...
Karamollaoğlu: İktidardan Saadet'e oy kayacak
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek ...
Kılıçdaroğlu en kritik 4 kenti ilçe ilçe gezecek
Kulislere göre, CHP’de yerel seçimlere yönelik kampanya kapsamında Kılıçdaroğlu’nun ...
 
Zeybekci'den 'kuzey'e yeni serbest bölge müjdesi
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Bergama ...
CHP adayı Soyer: Yüzde 57 ile seçimi alırım!
CHP’den Millet İttifakı’nın başkan adayı Tunç Soyer, Sözcü’ye konuştu. ...
Eş Zeybekci'den sahada mesaj: İzmir dönüşecek
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva