HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2019 Cumartesi - 10:35

Zeybekci'den 'kuzey'e yeni serbest bölge müjdesi

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Bergama ve Kınık'ta seçim mesaisindeydi. Zeybekci, Bergama yakınlarında da olmak üzere yeni serbest bölge alanları oluşturacaklarını bildirdi.

Zeybekci den  kuzey e yeni serbest bölge müjdesi

Ziyaret ettiği Kınık ve Bergama ilçelerinde yoğun ilgi ve “İzmir’in Efesi” sloganlarıyla karşılanan Nihat Zeybekci, Kınık Belediyesi, İŞKUR ve Kınık Halk Eğitim Merkezi’nin organizasyonunda hayata geçirilen halı atölyesini ziyaret etti. El dokuma halıları inceleyen ve dokuyan kadınlardan bilgi alan Zeybekci, 1 Nisan’dan sonra İzmir’de “halı dokuma atölyeleri”ni hızlı şekilde faaliyete geçeceklerini söyledi.

Türk halılarının dünyada rağbet gördüğünü, fakat halıların daha ucuz maliyet gözetilerek Afganistan, Pakistan, Çin gibi ülkelerde üretilmeye başlandığını vurgulayan Zeybekci, bu değeri Türkiye’ye getirmek ve kadınlara istihdam alanı açmak hedefiyle proje hazırladıklarını aktararak şunları söyledi:

“Türk halılarının hayat bulduğu yer İzmir olacak. Halı atölyelerimizi kuracağız, elektrik, doğalgaz gibi masrafları ile sigorta, stopaj gibi giderleri ilgili bakanlıklarla iş birliği yaparak karşılayacağız. Halı dokutanlar, üretim ipini, modelini atölyelerimizdeki kadınlarımıza teslim edecek ilmek başına ücretini ödeyip dokutacak. 3-5 yıl içerisinde İzmir, Türk halıcılığının merkezi haline gelecek. Bu projemizle 20 bin kadınımıza istihdam oluşturacağız, aile bütçelerine katkı sağlatacağız.”


 
BERGAMA’YA SERBEST BÖLGE 
Erkekler için de yeni sanayi bölgeleri, yatırım alanları oluşturup yatırımcıyı çekerek iş sahaları açacaklarını bildiren Zeybekci, “Evet bu belediyenin görevi. Şehirde yatırımcının ihtiyaç duyduğu bölgeleri, yatırım alanlarını planlamak, imar planlarına işlemek, altyapısını oluşturarak yatırımcıya cazip hale getirmek belediyelerin görevi” dedi.
İzmir’deki 4 gençten birinin işsiz olduğuna dikkati çeken Zeybekci, bunu da kent enstitülerinde iş garantili eğitimler verip gençleri sektörlerin istediği nitelikteki hale getirerek çözeceklerini anlattı. Bergama’nın da en büyük sorununun işsizlik olduğunu ifade eden Zeybekci, 20 bin çalışanla 4.5 milyar dolar ciro, 2.2 milyar dolar ihracat yapan Ege Serbest Bölgesi’ni örnek göstererek, Bergama yakınlarında da olmak üzere yeni serbest bölge alanları oluşturacaklarını bildirerek, “Bu bölgede kurulacak serbest bölge, Bergama’yı bambaşka hale getirecek. Buna yönelik bir süredir çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.


 
MARKALAR YARATACAĞIZ
Bergama’da bir zamanlar dünyanın en güzel pamuğunun yetiştirildiğini aktaran Zeybekci, ayrıca hayvancılık ve süt ürünlerinin de bölgenin önemli gelir kaynağı olduğunu ifade etti. Bergama tulum peynirinin meşhur olduğunu söyleyen Zeybekci, “Belediye bünyesinde kuracağımız şirketle üreticimize önemli destekler sağlayacağız. Ürünlerinin pazarlanmasını, marka halini almasını sağlayacağız. Et, süt, hayvancılık ürünleri, yoğurdumuz, peynirimiz, sütümüz dünyanın bildiği markalar olacak. Ürünlerin zebil olmasına müsaade etmeyeceğiz. Bir iki kooperatifle değil İzmir’in tamamındaki üreticiyi kapsayacak çalışmalar yapacağız” dedi.
İzmirli’nin 31 Mart’ta hizmet belediyeciliğini tercih ederek yaşam kalitesi sorununu aşacağını aktaran Zeybekci, “Bu seçimlerden kardeşliğimiz galip çıkacak. Bizim aramıza fitne tohumlarını ekmeye çalışanlara buradan ders vereceğiz. Ecdadımız diyor ki; yukarıda gök kubbe çökmedikçe altta yağız yer yarılmadıkça senin tören, yani devletin bozulmayacak. Siz tarafsınız, ilçenizin, şehrin tarafındasınız. Bu nedenle oyunuzu kendinize, çocuğunuza, geleceğinize, ilçemize, İzmir’imize, birlik beraberliğimize verin” ifadesini kullandı.

Zeybekci her iki ilçede muhtarlar, STK temsilcileri, partililer ve vatandaşlarla toplantı yaptı, esnafı ziyaret etti.
Zeybekci Bergama Bisiklet Grubu üyesinin ilçeye bisiklet yolu talep etmesine olumlu yanıt verdi. Zeybekci’ye, AK Parti İzmir eski Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Bergama Başkan Adayı Hakan Koştu, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları da eşlik etti.

 
Başkan İnce'den gece mesaisi ve seçim tıraşı!
 
Göztepe taraftarından derslik hareket!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 23 Şubat 2019 Cumartesi 13:30

Nedir bu seçimden sonra ekonomik korku pompalama hastalığı

Yorumu oyla      5      9  
Gürkan 23 Şubat 2019 Cumartesi 12:37

Her gün yeni bir müjde ama bakıyorsun "yıllardır" yapılmayı bekleyen projelere kuş kadar ödenek çıkıyor. Ha ha ha ...

Yorumu oyla      12      5  
krm 23 Şubat 2019 Cumartesi 11:49

Ne yapıcağını şaşırdı.Çak yapıyor,kot giyiyor , Kordon da ,Karşıyaka sahilinde biraz daha dolaşırsa .... ayrandan vazgeçicek.

Yorumu oyla      12      5  
HASAN GÜRSEL ALTUĞ 23 Şubat 2019 Cumartesi 11:23

Müjdelerinizi artık Bakırçay yemiyor Sayın bakan. Çandarlı Limanı gibi mesela. 1 Nisan'dan sonra oluşacak ekonomik durumda hükümet 10 yıl çivi çakamaz. Birbirimizi kandırmayalım.Hükümet şu an atımı kurtarayim yoksa binicisinimi kurtarayim derdinde.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP adayı Soyer: Yüzde 57 ile seçimi alırım!
CHP’den Millet İttifakı’nın başkan adayı Tunç Soyer, Sözcü’ye konuştu. ...
Eş Zeybekci'den sahada mesaj: İzmir dönüşecek
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi ...
AK Partili Dağ'dan CHP'li belediyelere: 8 yıldır vekilim, bir tane talepleri olmadı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Ben 8 yıldır milletvekilliği ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’in ezber bozan ‘siyasi’ tercihleri
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir’in ezber bozan ‘siyasi’ tercihleri
İYİ Parti'nin meclis başkanı adayı belli oldu
İYİ Parti ve HDP, Meclis Başkan adaylarının başvuru dilekçelerini TBMM ...
AK Partili Dağ: Biz bile İzmir'i Soyer kadar eleştirmedik!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
CHP'li kadınların 'liste' itirazına Seçim Kurulu'ndan ret!
Bazı ilçelerde CHP'li kadınlar, belediye meclis üyesi aday listelerinde, ...
Büyük şok! Dikili adayı seçime giremiyor
Cumhur İttifakı'nın Dikili Belediye Başkan Adayı MHP'li Buğra Akın'ın ...
İYİ Partili Çıray'dan tepki: Derhal görevden alın!
Bayburt’ta İstiklal marşı çalınırken aralarında askerlerin de bulunduğu ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva