HABERLER>POLİTİKA
6 Temmuz 2021 Salı - 17:09

AK Partili Artcı’dan Kayalar’a ‘çöp’ tepkisi… Vatandaşlara ‘itiraz’ daveti!

Menderes’te yapılması planlanan çöp tesisi ile ilgili olarak vatandaşlara çağrıda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı, “Halkımızı ve sivil toplum örgütlerini itiraza davet ediyoruz. Kendilerini yok sayan bu anlayışa dur diyeceklerine inanıyoruz” dedi.

AK Partili Artcı’dan Kayalar’a ‘çöp’ tepkisi… Vatandaşlara ‘itiraz’ daveti!

AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Artcı, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı çöp tesisini istediğini söyleyerek ‘Zararı yoksa buraya da yapılacak. Bu kadar basit’  sözlerine tepki gösterdi.  CHP’li Kayalar’ın başkanı olduğu ilçeyi göz göre göre uçuruma sürüklediğini söyleyen Başkan Artcı; “ Sayın Kayalar ilçemizin çöp meselesi ile ilgili karabatak gibi. Son olarak meclis toplantısında su yüzüne çıkarak ‘İstiyorum, yapılacak, bu kadar basit’ demiş ama hiç de o kadar basit değil. Askıya çıkardıkları projede pek çok eksik var. ÇED olumlu görüşü alınmamış, halkın tepkisi büyük; ama Menderes’in başkanına göre bu iş çok basit! Menderes halkını, sivil toplum gücünü ve ilgili meslek odalarını itiraz adavet ediyoruz. Biz yaptık, oldu; anlayışını kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Bu ilçemize ihanettir
Menderes’e dayatılan bu tesisin yapılmasına sonuna kadar direneceklerini belirten AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; halkı ve sivil toplum örgütlerini askıdaki projeye itiraza davet ederek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “CHP’li yerel idareler; ÇED olumlu görüşü alınmadan, proje kamuoyana doğru dürüst anlatılmadan, kurum görüşleri tamamlanmadan emrivaki bir tutum sergiliyorlar. 21 Haziran’da ÇED sürecini başlattılar, 14 Temmuza kadar askıda. Halkımızı ve sivil toplum örgütlerini itiraza davet ediyoruz. Kendilerini yok sayan bu anlayışa dur diyeceklerine inanıyoruz. Tesisin konumu, yerleşim yerlerine ve üretim alanlarına mesafesi, ulaşım güzergâhları gibi itirazı hak eden pek çok eksik ve yanlış var. Kayalar ise ilçemiz halkıyla bunları tartışmak, hatta onların yanında durmak yerine, Büyükşehir Belediyesi’ne kafa sallamayı tercih ediyor. 23 mahallenin temsilcisi olarak ortak bildiri yayınlayan muhtarlarımızı dahi ciddiye almadılar. Bu, ilçemize ihanettir. Büyük sorumsuzluktur. Halkın oylarıyla oturduğu o makamı halka karşı kullanmaktır.”

Neye göre zararı yok, anlatsın!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın halka rağmen istiyorum dediği ve tesisin zararı olmayacağını idda ettiğini anlamadıklarını belirten Başkan Artcı; “ Zararı olmayacağını neye dayanarak iddia ediyor; çıkıp anlatsın! Bir görünüp bir kaybolarak, dilinin ucuyla açıklamalar yaparak olmaz. İçme suyumuza, tarladaki ürünümüze, çevreye zararı olmayacağını kanıtlasın. Zahmet olacak ama, başkanı olduğu ilçe yaşayanlarını ikna etmek için çabalasın. Oturduğu yerden, tek satır bilgi vermeden, halkın tepkisine kayıtsız kalarak onayladığı bu tesisi Menderes’in başına bela etmekte ısrarlı görünüyor. O böyle devam etsin! Tarihe böyle geçsin. Ama, bilsin ki; Menderesliler de ilçesini, suyunu, toprağını, emeğini, geleceğini sonuna kadar koruyan bir direnişle tarihe geçecek.” diye konuştu.

Çevre, Ziraat ve Şehir Plancıları Odalarının da duyarlılık göstermesi ve bu konuyu masaya yatırması gerektiğini söyleyen Artcı; sözlerini şöyle sürdürdü; “ Çevreciler neden ortada yok? Bu şehrin çiftçisini, toprağını temsil eden Ziraat Odası’nden her şeye itiraz eden Şehir Plancılarından ses yok. Onların da konuya dahil olmasını bekliyoruz”

 
'Özgürlüğe müdahale' dedi... Bedri iki araba alabilir!
 
Bayram öncesi kurbanlık soygunu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Temmuz 2021 Çarşamba 10:37

Çöp için yırtınanların Kanal İstanbul felaketi için de yırtınması dileklerimizle...

Yorumu oyla      2      3  
Gürkan 6 Temmuz 2021 Salı 17:33

Kanal İstanbul kesin yapılsın diyordur. Tarım, su hikaye. Aksi de zaten mümkün değil. Neye göre zararı yok anlatsın diyenlerin de neye göre zararı olacağını söylemesi gerekiyor. Çöp tesisi yapan AKP'li belediyeler şehre-ilçeye ihanet mi etmiş oluyorlar? Binbir tane bahane. Öteki tarafta dere fotoğrafı paylaşıp, belediye çalışmıyor diyenler de; seçim zamanı meydanlarda İzmir kokuyor, çöp dağları diyenler de; çöp tesisine itiraz edenler de aynı kişiler. Her yere olmaz diye itiraz ediliyor; bu zıkkım nereye yapılsın? Biri menemen yapacağım der, öteki rüzgar der, diğeri turizm-tarım der ... fabrika bu fabrika. Çöpü getirip boş arsaya dökmeyecekler. Aklı, parası olan bu şehirde kalmaz; yoksa akıl sağlığını kaybedersin. Basit bir parkın bile yapımı itiraz, şu bu derken yapılamıyor.

Yorumu oyla      4      3  
VfV 6 Temmuz 2021 Salı 17:19

Bu kadar çevrecisiniz madem, hadi Selçuk Gökçealan'daki jeotermal santrali protestolarına, Bornova'daki taş ocakları sorununa, Çeşme'deki maden, yıllardır yılan hikayesine dönüp açamadığınız şehir hastanesinin yanı başına yapılacak olan taş ocağına karşı da protesto başlatın da samimi olduğunuzu anlayalım. Sözde çevreciler sizi.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Özgürlüğe müdahale' dedi... Bedri iki araba alabilir!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel trafik yoğunluğuna önlem için şehir ...
Muhtar 'adıma konuştular' dedi... MHP'yi yalanladı!
Bornova Belediyesi ile MHP arasında tartışmalara neden olan taş ocakları ...
AK Partili belediye CHP'ye geçti
Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Beldesi'nin AK Partili başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın tasarruf genelgesi işte bu!
Tasarruf Genbelgesi üzerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ...
Katı atık bertaraf tesisi krizi: Bakan Pakdemirli’ye çağrı!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
'Soylu'ya itibar suikastını kabul etmiyoruz'
MHP lideri Bahçeli, AYM'nin Gergerlioğlu kararını "Terör propagandası ...
 
AK Partili Kırkpınar: Kılıçdaroğlu, İzmir'e bir daha kolay kolay gelemez!
Bir televizyon programının canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda ...
CHP’li Bayır’dan ‘JES’ övgüsü: Gittiğim yerlerde sorun görmedim!
Aralarında CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın da bulunduğu TBMM ...
CHP’li Sertel, AK Partili Dağ’a ‘Kemeraltı çağrısı'nı yineledi: Gel çıkalım meydana!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva