HABERLER>POLİTİKA
6 Temmuz 2021 Salı - 17:05

'Özgürlüğe müdahale' dedi... Bedri iki araba alabilir!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel trafik yoğunluğuna önlem için şehir merkezinde tek ve çift plaka uygulaması önerisi getiren Milletvekili Bedri Serter’e, “Bedri Serter iki araba alabilir. Garibimin bir arabası varsa o ne yapacak?” dedi. Sertel ayrıca öneriyi “özgürlüğe müdahale” olarak değerlendirdi.

 Özgürlüğe müdahale  dedi...  Bedri iki araba alabilir!

EGEDESONSÖZ - İzmirli vatandaşlardan ve şehirde muhalefet konumunda olan AK Partili siyasetçilerden gelen yoğun trafik eleştirileri üzerine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)İzmir Milletvekili Bedri Serter, araç sayısının arttığını belirterek çözüm olarak şehir merkezlerin tek plaka çift plaka sistemi getirilebileceği önerisinde bulunmuştu.

Serter’in araç sayısındaki artış yorumuna AK Parti cephesinden İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’da, trafikte ciddi bir araç sayısı artışı olmadığını, trafikten aldığı verileri kıyaslayarak yanıt vermişti.

SONSÖZTV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın programında İzmir’deki trafik yoğunluğu hakkında açıklamalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Trafikte çok araç var. Pandemi döneminde herkes aracına bindi, çok yoğun trafik oluştu. Sadece belediyenin sorumluluğunda değil bu durum, emniyet müdürlüğünün de sorumluluğunda. Öyle yerlere parklar yapılıyor ki… Emniyet çalışmıyor diyemem, çalışıyordur. Ben trafik polislerinin hakkını yiyemem ama trafiğin çözümü açısından emniyeti çok aktif görmüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş yıllarda kullandığı çekiciler zaten özelleşti… Belli alanlarda özel çalışma yapmak lazım” diye konuştu.

İNSANLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SINIRLAYAMAZSINIZ
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in önerisiyle ilgili değerlendirmede bulunan Sertel, “Bedri söylemiş, tek plaka çift plaka falan demiş, ben katılmıyorum. İnsanların özgürlüğünü sınırlayamazsınız. Ancak şöyle sınırlarsın, Avrupa’da şöyle bir sistem vardır; belli bölgelerini kapatırlar trafiğe o bölgeye girmek yasaktır araçla… Belli yerler kapalı ama ana caddelere, şehir merkezine sokmamak lazım araçları. Raylı sistem girmesi gerekiyor o bölgelere. Tramvaya binsin vatandaş. Ben Avrupa’daki sistemi söylüyorum; Trafiği yoğunlaştıracak alanlara adamlar araçları sokmuyorlar. Oradaki vatandaşlar araçlarını genelde hafta sonu şehrin dışına çıkmak, markete gitmek için kullanıyorlar. Toplu ulaşım kullanmayı öneriyorum, pandemi bittiğinde bunu yapmak lazım… Şu anda pandemi olduğu için insanlar daha çok kendi özel araçlarını kullanıyor” dedi.

CEZAYI TEK ARABASI OLAN ÇEKER
Tek plaka çift plaka sisteminin haksızlık ortamı yaratacağını söyleyen Sertel, “Tek plaka çift plaka uygulamasını özgürlüğe müdahale olarak değerlendiriyorum. İki tane arabası varsa birini çift birini tek alıyorsa o hep girecek, garibimin bir arabası var diye girmeyecek. İki tane araç alamaz mı? Mesela Bedri Serter alır, bende de 2 tane var ama ikisinin de plakası çift. Ekonomisi iyi olan 2 araba alır her gün girer. O zaman cezayı tek arabası olan çeker, bu yanlış değil mi?” diye sordu.

 
'Delta' bitmeden 'Lambda' varyantı geldi
 
AK Partili Artcı’dan Kayalar’a ‘çöp’ tepkisi… Vatandaşlara ‘itiraz’ daveti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Aktarma hakkı vardır 6 Temmuz 2021 Salı 20:59

Aktarma hakkı yoktur. İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki ( ESHOT ) aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden çevre ilçe ESHOT otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. 120 dk.?Aktarma hakkı olsa , 120 dk aktarma hakkı olmasa ne fark eder . 120 dk. Aktarma hakkı olan merkez ilçelerde biniş ( tam ) 3,46.- -TL. Aktarma hakkı olmayan çevre ilçelerde biniş ( tam ) 3,56.- TL . 10 krş farktan ne olacak ki ! Çevre ilçelerden ESHOT otobüsleri hizmetten çekilerek İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasında ( Seferihisar ilçesinde 2019 Aralık ayında başladı ) ısrar ediliyor, Ha ESHOT a bin ha İZTAŞIT a bin ne fark eder. Hiç bir şey fark etmez . CHP li belediye yapmışsa doğru yapmıştır. İzmir’de Tek Çift plaka uygulaması da olabilir. Bazıları her gün özel arabasına biner . Bazıları bir gün özel arabasına biner birgün binmez . Özel arabasına bilemediği gün. . Dolmuşa , , Taksiye , hatta bisiklete biner . . Ne fark eder ki . “ İzmir dendiğimde gözlerin parladığını görüyorum “

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhtar 'adıma konuştular' dedi... MHP'yi yalanladı!
Bornova Belediyesi ile MHP arasında tartışmalara neden olan taş ocakları ...
AK Partili belediye CHP'ye geçti
Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Bahadın Beldesi'nin AK Partili başkanı ...
Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın tasarruf genelgesi işte bu!
Tasarruf Genbelgesi üzerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı ...
 
Katı atık bertaraf tesisi krizi: Bakan Pakdemirli’ye çağrı!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
'Soylu'ya itibar suikastını kabul etmiyoruz'
MHP lideri Bahçeli, AYM'nin Gergerlioğlu kararını "Terör propagandası ...
AK Partili Kırkpınar: Kılıçdaroğlu, İzmir'e bir daha kolay kolay gelemez!
Bir televizyon programının canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda ...
 
CHP’li Bayır’dan ‘JES’ övgüsü: Gittiğim yerlerde sorun görmedim!
Aralarında CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın da bulunduğu TBMM ...
CHP’li Sertel, AK Partili Dağ’a ‘Kemeraltı çağrısı'nı yineledi: Gel çıkalım meydana!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
MHP İl Başkanı Şahin, TÜRKAV buluşmasında konuştu: 15 Temmuz'da siz olmasaydınız...
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin Türkiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva