HABERLER>POLİTİKA
18 Eylül 2015 Cuma - 15:16

AK Parti kulislerinde son durum: İzmir listesine kimler girecek?

YSK’ya listenin teslim edilmesine saatler kala iki bölgenin ilk sırası için Binali Yıldırım ve Nükhet Hotar isimleri öne çıkıyor. İşte en sıcak bilgiler…

AK Parti kulislerinde son durum: İzmir listesine kimler girecek?

EGEDESONSÖZ - Yüksek Seçim Kurulu’na milletvekili adaylarının sunulmasına kısa bir zaman kala AK Parti’de büyük hareketlilik yaşanıyor. 1 Kasım’da tek başına iktidar olmak için çabalayan parti aday listelerinde revizyon planlarken İzmir’de de durum netleşmeye başladı.
 
Partinin 7 Haziran’da İzmir’den aday gösterdiği Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun başka ilden aday yapılması kesinleşti. Eroğlu partide öncelikli olarak Afyon adayı düşünülürken İstanbul’a gönderilmesi de planlanıyor.


 
Partide üç dönem kuralı nedeniyle yeniden dönüş yolu açılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım’ın birinci bölge birinci sıraya yerleşmesi bekleniyor. Yıldırım’ın birinci bölgeye gelmesinden sonra Genel Başkan Yardımcısı Hükhet Hotar’ın da ikinci bölgenin liste başına geleceği dile getirildi. Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre bir ara İstanbul’dan aday gösterileceği ifade edilen İbrahim Turhan ise yine ikinci bölgede yer alacak fakat sırası iki olacak.
 
Partinin liste başları ağır toplardan oluşurken seçilecek yerler için de kısasıya rekabet sürüyor. 



Genel Merkez, listeye son şeklini vermeye çalışırken birinci bölgede öne çıkan isimler arasında eski Teşkilat Başkanı Atilla Kaya oldu. Önceki seçimde partinin arka sıralardan aday gösterdiği Kaya’nın ön sıralara gelmesi bekleniyor.  Partide, Yıldırım’dan sonra iki numaralı yere ise bir kadın aday formülü üzerinde duruluyor. Eski Milletvekili İlknur Denizli, İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, İşkadını Zerrin Kara, Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli gibi isimlerin gündeme geldiği ikinci sıraya partinin teşkilat içinden farklı bir ismi de tercih edebileceği dile getiriliyor.
 
Partinin, birinci bölgede göçmen oylarına hakim olabilmek için aday yaptığı Buca eski Belediye Başkanı Cemil Şeboy, seçilerek meclise giderken yerini koruması bekleniyor. Eski Milletvekili Rıfat Sait’in Balkan dernekleri üzerindeki etkisinin azalması üzerine Balkan ülkelerinde kendisini destekleyen bazı kanaat önderleri aracılığıyla genel merkeze mesaj gönderdiği biliniyor.
 
Birinci bölgede öne çıkan isimler arasında Roman aday Cemal Bekle’nin şansı CHP’nin Roman adayı Özcan Purçu’nun yeniden listeye yazılmasıyla artarken Karabağlar Belediye Başkan Adayı Necip Kalkan ve Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır da listeye ön sıralardan girmeyi bekliyor.  Birinci bölgede ayrıca, Teşkilat Başkanlığı’na yakından tanıdığı Mustafa Ataş’ın gelmesiyle çalışmaları hızlandıran eski Milletvekili Ali Aşlık’ın da ismi gündeme geliyor.
 


İKİNCİ BÖLGE DE HAREKETLİ
İkinci bölgede Hotar ve Turhan’ın ardından listede yer bulmasına kesin gözüyle bakılan isimlerin başında MKYK Üyesi Milletvekili Hamza Dağ ve Milletvekili Kerem Ali Sürekli geliyor.  Milletvekili Nesrin Ulema’nın yazılsa bile arka sıralarda olacağı parti kulislerinde konuşulurken eski Milletvekili Aydın Şengül ve Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Ethem Yorulmaz ise beşinci sıraya konulabilecek isimler arasında yer alıyor.
 
Öte yandan partinin, 7 Haziran seçimlerindeki oy oranlarına göre seçilebilecek yerler olan dört ve beşinci sıradan sonraki yerlere teşkilatın bildiği isimleri yazacağı konuşuluyor.

 
Bugün Gazetesi yazarı İzmir’de gözaltına alındı
 
Bariyerlere çarpan balık kamyonunun şoförü yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Tuğrul Türkeş’in yeni adresi belli oldu
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, AK Parti'den milletvekili adayı oldu. ...
Ve CHP listeyi teslim etti: İşte yeni isimler
YSK’ya teslim edilen listelerde, 7 Haziran Genel Seçimlerinde milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çankaya sürprizi!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cuma namazını kılmak için Çankaya Köşkü'ndeki ...
 
CHP’den Abdüllatif Şener açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP milletvekili aday listelerini ...
Liste dışı kalan Akşener’den tek cümlelik mesaj
MHP'de Meral Akşener'in milletvekili listesinin dışında bırakılması siyasette ...
CHP İzmir'de bir işgal daha: Bu kez işçiler!
CHP İzmir İl Başkanlığı ikinci işgal krizi yaşanıyor. Geçtiğimiz ay Urla ...
 
MHP Manisa’da liste depremi!
MHP'nin Manisa'da, 1 Kasım'daki seçim için milletvekili adayı 9 ismi belli ...
Eroğlu’ndan flaş açıklama: Yeniden İzmir adayı olacak mı?
Orman ve Su İşleri Bakanı listelerin YSK’ya teslim edilmesine saatler ...
CHP İzmir’de ‘engelleri kaldıracak’ zirve: 2016 yılını...
CHP İzmir İl Başkanlığı İzmir’deki engelli dernekleriyle bir araya geldi. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva