HABERLER>POLİTİKA
22 Kasım 2012 Perşembe - 08:10

AK Parti'den 'Tekke ve zaviye' açılımı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dünya Ehli Beyt Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada 'Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılabileceği sinyalini verdi.

AK Parti den  Tekke ve zaviye  açılımı!

İSTANBUL - Hükümet geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Alevilerin Muharrem iftarı programlarını ihmal etmedi. Dünya Ehli Beyt Vakfı’nın iftarına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı. Gecenin sürprizi ise hükümetten gelen ‘Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılabileceği yönündeki sinyaldi.

İftar sonrası gerçekleştirilen sema ve semah törenlerinin ardından bir konuşma yapan Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun, ‘Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılması gerektiğini' aksi halde Türkiye genelinde açlık grevi de yapabileceklerini dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Altun'un konuşmasında değindiği Tekke ve Zaviyeler Kanunu konusunda adım atılabileceğini söyledi.

İdeolojik yaklaşımları başka yaklaşımların yerine ikame etmeye çalışıldığında o yaklaşımların yok olmayacağını ifade eden Bozdağ, Türkiye'de tarikatların yasaklanmasıyla tekkeler ve zaviyelerin kapanmasıyla tarikatların yok olmadığını, dergahların bitmediğini, zikirlerin ve ayinlerin devam ettiğini kaydetti.

Bekir Bozdağ, şöyle devam etti: ''Hiçbiri yok olmadı hepsi varlığını devam ettiriyor. Peki devlet bunu bilmiyor mu. Öyle ise niye biz birbirimize karşı muvazaa yapalım. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak devletin birinci vazifesidir. Biz ihtiyaçları görüp onu gidermekle mesulüz. Vatandaş bize bu noktada yetki veriyor sorunları göreceğiz ve bu sorunlara beraber çözümler arayacağız. İnşallah diyorum önümüzdeki zaman içerisinde bu noktalarda da önemli adımları birlikte atma imkanını yine beraber yakalayacağız.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REEL YORUM 22 Kasım 2012 Perşembe 11:59

BUNLAR İŞİ ARTIK AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE AYMAZLIĞA VURDULAR. BUNLARIN TEK DERDİ ATATÜRK VE ARKADAŞLARININ KURDUĞU ÇAĞDAŞ CUMHURİYET. ARTIK AŞİKARE BİR ŞEKİLDE "ŞERİAT" DEVLETİNİ İSTİYORLAR. YOZ VE YOBAZ BİR DÜZEN İSTİYORLAR. DİNİ, İMANI SÜREKLİ ŞEKİLDE SİYASİ MALZEME YAPIYORLAR. KÖYLÜ PERİŞAN, EMEKLİ PERİŞAN, ESNAF PERİŞAN. CARİ AÇIK PERİŞAN. UYAN ARTIK HEYYY HALKIM...

Yorumu oyla      16      5  
misafir 22 Kasım 2012 Perşembe 11:24

görün bunların gerçek yüzünü! şeriatı getirmeye çalışıyorlar dedik 10 yıldır alın size kanıtı 4+4+4 denen sistem ve üzerine tekke, zaviye denen bazı kişilerin din üzerinden nemalanmasını sağlayan dini çarpıklıklarla donatan ve kanser gibi saran illet! açın gözünüzü de uyanın artık. bunu reddedenlere yine dinsiz yaftasını yapıştıracak bunlar izleyin de görün. bu arada sizler tekke ve zaviyeler için açlık grevi yaparsanız biz de Atatürk devrimleri için yaparız.

Yorumu oyla      14      5  
isimsiz 46 22 Kasım 2012 Perşembe 10:41

1925 lerde yapılan devrimler ile 2012 lerde yapılan konuşmalara bakar mısınız ? Ne kadar ileriye ! gidiyor olduğumuzun işaretidir..2012 leri değil 1912 leri yaşıyoruz sanki.Ama maalesef öyle bir millet olduk ki herşeyi kanıksayıp kabullendiğimiz gibi buna da alışırız..Birkaç suni gündem birkaç flaş güncel sansasyonel haber , unutup gideriz..Bunlar da arada bir yere sıkıştırırlar , olur biter..Bu iş nereye kadar gidecek bilinmez ama bunun böyle gitmemesi gerek gelecek kuşakların işi çok zor..

Yorumu oyla      19      5  
private35 22 Kasım 2012 Perşembe 10:00

bu konuşmalar 10 yıl içinde eğitimin içine ettiğinizin kanıtıdır.Çok zaviye ve tekke istiyorsan Talibanı incele.

Yorumu oyla      19      5  
Bucalı 22 Kasım 2012 Perşembe 09:24

“Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması”, 30 Kasım 1925 tarihinde kabul edilip 13 Aralık 1925 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 677 sayılı kanun ile uygulamaya konmuş bir Atatürk Devrimi’dir. Konya milletvekili Refik Bey (Koraltan) ve beş arkadaşının önerisiyle meclise sunulup kabul edilen Tekke ve Zaviyeler ile Türbelerin Seddine ve Türbedarlar ile Bazı Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun; bütün tarikatlarla birlikte şeyhlik, dervişlik, müritlik, dedelik seyitlik, çelebilik, babalık, emirlik, halifelik, falcılık, büyücülük, üfürükçülük, gaipten haber vermek ve murada kavuşturmak amacıyla muskacılık gibi, eylem, unvan ve sıfatların kullanılmasını, bunlara ait hizmetlerin yapılmasını ve bu unvanlarla ilgili elbise giyilmesini de yasaklamıştır. Ayrıca yasa ile Türkiye Cumhuriyeti içinde padişahlara ait ya da bir tarikata çıkar sağlamaya yönelik tüm türbeler kapatılmış, türbedarlıklar kaldırılmıştır. Yasaya aykırı davrananlara para ve hapis cezası getirilmiştir. Yasa, 1982 anayasasında "inkılap kanunları" (anayasanın 174. maddesine göre anayasaya aykırılığı iddia edilip iptal edilemeyecek kanun) arasında kabul edilerek koruma altına alınmıştır [1].

Yorumu oyla      20      5  
Ahmet Türkan 22 Kasım 2012 Perşembe 08:38

AKP 35 projesinden birini daha açıklamış anlaşılan. Bir de utanmadan İzmir'liden oy isterler.

Yorumu oyla      21      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li başkana lokma soruşturması!
Balıkesir’in MHP’li Belediye Başkanı, babasının ölümü nedeniyle halka ...
'Öğretmenlere ikramiye ve ek ders zammı ne oldu?'
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
Engin'den örgüte ayar: Başkanlara devamsızlık uyarısı
İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis grubuna katılan CHP İl Başkanı Ali ...
 
CHP İzmir öğretmenleri unutmadı
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla harekete geçen CHP İzmir İl Başkanlığı, ...
CHP İzmir’de Dikili zirvesi: Engin ilçeye gidiyor
CHP İl Başkanı Ali Engin, yarın Dikili’ye giderek Çiğli Belediye Başkanı ...
CHP İzmir'de üye krizi tam gaz: 7 bin kişi silindi
CHP’de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın uyarısı ile üyelikten çıkartılanların ...
 
Arınç’tan salvoya devam: İnce istifa etsin!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin, ...
AK Parti İzmir’de ‘koordinatör’ rotasyonu
AK Parti Ege Bölge Koordinatörü Mehmet Müezzinoğlu ve İzmir Koordinatörü ...
AB müsteşarından Akay’a ziyaret
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Basın ve Enformasyon Bölüm ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva