HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2020 Çarşamba - 10:34

AK Parti’den sert tepki: O isimler mi çıkartılacak?

Gaziemir Belediyesi’nde evde bakım hizmetlerinin alanında çalışan 17 çalışanın işten çıkarılmasının ardından 28 işçinin emekli olması istendi. SGK hizmet dökümleri  talep edilen işçiler, kıdemleri ve yaşları yüksek olmasına rağmen zorlu işlerde görev verildi. İşten çıkartılacağı söylenen isim listesi tartışmalara neden oldu.

AK Parti’den sert tepki: O isimler mi çıkartılacak?

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediyesi’nde yıl sonu itibariyle işçi çalıştırma sisteminde revizyon kararı alan belediye yönetimi 28 kişinin SGK hizmet dökümünü istedi. Belediyeye, mevcut Başkan Halil Arda döneminden çok önce giren ve yıllardır çalışan personelin emekli olması istendi.  Yaşları ve çalışma kıdemleri personelin ortalamasının üzerinde olan çalışanların yenileneceği ve yerlerine idarenin takdiri ile yeni isimler alınabileceği belirtildi.

Belediye yönetimi işçilerden hizmet dökümünü isterken çoğunluğu saha ve alan dışında idari birimlerde görev yapan isimleri sahaya gönderdi. Bazı isimler çöp kamyonu, şoför, temizlik hizmeti ve park bahçe işleri gibi alanlara yönlendirildi. İşten çıkartılması düşünülen ve revizyonda belediyeden ayrılacağı düşünülen kişilerin isim listesi dolaşmaya başladı. Birçok isim, kendi tercihleri dışında zorlu işlere görevlendirildiklerini bu uygulamanın yıldırma politikası olduğunu iddia etti.

Öte yandan  evde bakım hizmetlerinin alanının daraltılması sebebiyle de 17 işçi işten çıkarılmıştı.

KİMSE KENDİSİNİ DEV AYNASINDA GÖRMESİN!
Duruma tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca belediye çalışanlarına yılbaşı ikramiyesinin “işsizlik” olarak çıktığını söyledi. Belediye Başkanı Halil Arda’yı işçi ve memur karşıtı olmakla suçlayan Atmaca, “Günü dolan emekçi kardeşlerimizin emekli olmasına itirazımız yok, ama bu insanlık onurunu incitecek şekilde olmamalıdır. Yeni işe alınacak kişiler gerçek ihtiyaç sahibi olmalı, partizanlık yapılmamalıdır. Hiçbir emekçi kardeşimize mobbing uygulanmamalıdır. Emekçi kardeşlerimiz üzerinde disiplin sopası ile baskı kurulmamalıdır. Tasarruf, emekçiler üzerinden olmaz. Tasarruf kaynakların verimli kullanılması ile olur. Belediyede ne yazık ki memurlar için sosyal denge tazminatları hala ödenmiyor. İmza bir insanın sicilidir. İmzasını inkar edenin sicili bozulur. Sendikanın görevi emekçinin haklarını savunmaktır. Sendika aldığı aidatlara göre değil, emekçinin menfaatine göre hareket etmeli, emekçinin yanında durmalıdır. Belediye kimsenin babasının mülkü değildir. Belediyenin gerçek sahibi halktır, emekçiler belediyenin kurumsal yapısını ayakta tutan en büyük güçtür. Kimse kendini dev aynasında görmesin” ifadelerini kullandı. 

 
Soyer’den krizlere karşı uluslararası işbirliği vurgusu: Avrupa, İzmir'i dinledi
 
Kovid-19 ilaçsız geçer mi?
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bozkurt 10 Aralık 2020 Perşembe 02:18

Bunların genel Başkanları Namus,şeref sözü vermedimiydi işçi cikarilmayacak diye.Torbali da aynı. Herhalde bunların genlerinde sıkıntı var.

Yorumu oyla      2      3  
Gaziemirli 9 Aralık 2020 Çarşamba 23:44

Halil arda onurlu bir duruş göster (tabi varsa) ve istifa et.

Yorumu oyla      4      3  
Seydiköylü Uluç 9 Aralık 2020 Çarşamba 18:39

Vallahi bu kadar insanla uğraşan bir başkan görmemiştir yeryüzü acımasız vicdansız kalpsiz birisin! Park düzenliyorlar sözüm ona ama en tehlikeli oyun grubu ellenmedi düzgün yerlerini bozdular kırık pis oyun grubu duruyor rafet şenbaydur parkında! Sana oy veren herkes pişman beceremedin bu işi kinle olmaz! İş bilen işiyle iş bilmeyen işçiyle uğraşır diye boşa dememişler

Yorumu oyla      4      3  
Aylin hepgüder 9 Aralık 2020 Çarşamba 18:36

Dünyada zaten bi salgın var herkesin burnuna gelmiş güzel şeyler duymak istiyoruz. Allah kimseyi mevcut başkan ve çevresindeki bir kaç kişiye muhtaç etmesin. Belediye çalışanlarına allah sabır versin. Etrafında bir avuç olan ve ne korkusu yaşadığı bilimmez (artık işsizlik mi biz de biraz dönem adamı olalım diye bir istekmi) şu an mutlu olan insanlara çok değil 3 sene sonra bol şans diliyorum. Tez zaman da belediye yönetimine partisi hiç farketmez akli selim iş bilen birinin gelmesini diliyorum. Saygılar

Yorumu oyla      2      3  
Çarşı 9 Aralık 2020 Çarşamba 16:57

Halil Arda Gaziemiri okadar meşhur ettinki sayende hergün gazetelerde tv lerde haber oldu...Ah birde güzel işlerle gündeme gelseydin keşke. Senin Belediye çalışanlarına bu kinin öfken nedendir anlamak mümkün değil senin genel başkanın bizim kazandığımız balediyelerden işçi çıkarılmayacak demedimi niye sen genel başkanını dinlemiyon acaba geldiğinden beri bir sürü insanı ekmeğinden ettin yazıktır günahtır uğraşma artık çalşanlarla senden önceki başkan hem maaşları ödedi hemde Gaziemire birsürü hizmet yaptı madem beceremeyecektin ne diye aday oldun keşke partin seni aday göstermeseydi.

Yorumu oyla      17      4  
Şen ola hali iBo şen ola 9 Aralık 2020 Çarşamba 15:48

Bir zamanlar sadece çok içiyor diyor diye eleştirdiğiniz bir Halil iBo vardı Gaziemir de içmesine içiyordu ama Gaziemiri Gaziemir yaptı bir sürü eser bıraktı işçisiyle memuruyla asla uğraşmadı çalışanın parasına asla göz dikmedi dedim ya gaziemire bir sürü eser bıraktı keşke içmeye devam etseydi de Gaziemir belediye başkanı olarak kalmaya devam etseydi ortalık kaldı işte sahte CHP lilere

Yorumu oyla      17      4  
Seydiköylü 9 Aralık 2020 Çarşamba 15:47

CHP Halil Ardayı aday yaptığına pişmammı acaba? Yoksa CHP nin Gaziemirde düştüğü durumu görmüyormu? bir uyarı yapmıyor! Gaziemirde CHP bittii!!!! Yazıklar olsun koltuğa oturduğu günden beri işçiyle memurla esnafla uğraşıyor hizmet sıfır parklar yollar çöpten geçilmiyor şimdide Rafet Şenbaydur parkını düzenleme yapıyor birsürü çam ağacını kestiler ağaç kesmeden düzenleme yapılamıyormu? Ne gerek var bürün parkı bozup yeniden düzenlemeye! hem bütçe yok diye işçi çıkarcan hemde güzelim parkın altını üstüne getircen! geldiğinden beri düzenleme tadilat !mevcut olan yerleri bozup yeniden yapmak hizmet değil boşa para harcamak!!!

Yorumu oyla      17      4  
köylü 9 Aralık 2020 Çarşamba 13:00

Kurulduğu günden beri onlarca belediye başkanı gören ilçemiz,son iki yıldır tarihinin en kötü,en kibirli ve hastalık hastası bir belediye başkanını hayretlerle izlemektedir.YETER ARTIK BE!!! Senin derdin ne,ne istiyon! artık gölgenle bile neredeyse kavga etmeye başladın. YILDIRDIN BE YILDIRDIN ilçeyi,işçiyi,memuru,esnafı,pazarcıyı,öğrencileri...Kibrin şeytandan olduğu, gururunsa çok kötü bir özellik olduğu peygamber efendimiz tarafından sürekli vurgulanmıştır. Müslümanın tevazu sahibi olması gerektiği İslam'ın ana şiarlarından birisidir.“Kibirlenip de insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Zira Allah; kendini beğenmiş, övünüp duran kimseleri aslâ sevmez.” (Lokmân, 18)

Yorumu oyla      17      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer’den krizlere karşı uluslararası işbirliği vurgusu: Avrupa, İzmir'i dinledi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Başkanlık Divanı üyesi olduğu ...
Buca'nın engelleri kaldıran projesi Türkiye'ye örnek oldu
Buca Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi Engelsiz Tamir İstasyonu, ...
Doğal Yaşam Parkı'nın duvarlarına renk geldi
Koronavirüsle mücadele kapsamında geçici süreyle ziyarete kapatılan İzmir ...
 
Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hızla ilerliyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Kınık ziyaretinde gündeme getirdiği ...
İzmir'de yeni dönem: Caddelere kişi limiti getiriliyor!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kent genelinde yeni tip koronavirüs önlemleri ...
Ödemiş Belediyesi çalışanlarına ilkyardım eğitimi
Çalışanlarına yönelik eğitim programlarını sürdüren Ödemiş Belediyesi’nde ...
 
Torbalı’da yeni belediye binası için ilk adım atıldı
Yeni Torbalı Belediye binası için hazırlıklar start aldı. Kısa süre içerisinde ...
Narlıdere’de can dostlar için su kabı
Narlıdere Belediyesi, pandemi koşullarından etkilenen sahipsiz hayvanlar ...
Seferihisar'da belediyeden deniz sıfır satış!
Seferihisar Belediyesi mülkiyeti kendisine ait turizm tesisi imarlı iki ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva