HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2020 Çarşamba - 10:12

Buca'nın engelleri kaldıran projesi Türkiye'ye örnek oldu

Buca Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi Engelsiz Tamir İstasyonu, çığ gibi büyüyor. ‘ Asla yolda kalmayacaksın’ sloganıyla hayata geçirilen proje, büyükşehirler başta olmak üzere birçok kente model olurken bugüne kadar 212 engelli vatandaşın imdadına yetişti. Tekerlekli sandalyesi arızalanan engelli bireylere acil ve ücretsiz tamir hizmeti sunan istasyon, pandemi döneminde koronavirüse karşı dezenfekte hizmeti de sağlayarak engelli vatandaşların engellerine köprü oluyor.

Buca nın engelleri kaldıran projesi Türkiye ye örnek oldu

Engelsiz kent olma yolunda ürettiği projelerle Türkiye’ye örnek olan Buca Belediyesi, Engelsiz Tamir İstasyonu projesiyle engelli yurttaşları yolda bırakmadı. 

Buca Engelliler Derneği ve Buca Belediyesi işbirliğiyle 9 ay önce hayata geçirilen Engelsiz Tamir İstasyonu,  tekerlekli sandalyesi arıza yapan engelli vatandaşlara ücretsiz tamir ve bakım hizmeti vererek yolda kalma korkusunu ortadan kaldırdı. İstasyon bünyesinde görev yapan, akülü tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımında uzman teknik personel, 0 538 848 36 87 numaralı çağrı merkezi üzerinden gelen sorunları arıza durumuna göre olay yerinde veya tam teşekküllü tamir atölyesine transfer ederek çözüme kavuşturuyor. İstasyon, kurulduğu günden bugüne kadar 212 vatandaşa ücretsiz bakım ve onarım hizmeti vererek engelli bireylerin derdine derman oldu.  

PANDEMİ SÜRECİNDE ENGELLİ ARAÇLARINA COVİD-19 ÖNLEMİ 
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara, “Projeyi hayata geçirmemizin ardından hepimizi etkileyen bir pandemi süreci yaşadık. Bu sürede bütün faaliyetlerimize ara vermemize rağmen engelsiz tamir istasyonu projemize hiç ara vermedik. Çünkü çalışmak zorunda olan engelli vatandaşlarımız var. Bakım ve onarım hizmetinin yanı sıra koronavirüs (Covid-19)sürecinde dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık verdik. Sadece temizlik ve dezenfekte işlemi için çok fazla kişiye hizmet verdik. Çünkü engelli vatandaşlarımız günün büyük bölümünü araçlarında geçiriyor. Bizler de buraya gelen engellilerimizin araçlarını ilaçlama hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU 
Proje için Türkiye’nin dört bir yanından taleplerin olduğunu ifade eden Kara, “Bu proje, tüm Türkiye’ye emsal oldu. Buca Belediyesi’nden sonra Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere Van, Kocaeli, Kayseri gibi birçok belediye bu proje hayata geçirildi. Şu anda biz tüm İzmir’e hizmet veriyoruz ama bize il dışından dahi araçlarını göndermek isteyenler oldu. Hatta il dışındaki vatandaşlarımızdan ‘bizim belediyemizle de görüşür müsünüz? Bizim belediyemiz de bu projeye başlasın’ diye telefonlar geldi. Gerçekten tüm engellilere ve ailelerine dokunan bir proje oldu. Çığ gibi büyümeye başladı. İnşallah bundan sonra da Türkiye’nin her yerine yayılmaya devam edecek” şeklinde konuştu.  

YAĞMUR, KIŞ DEMEDEN ENGELLERİ KALDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kış aylarında arızaların daha fazla olduğu için hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Kara, “Engelli araçları havalar soğuduğunda, kış döneminde yolda kalma oranları daha da artıyor. Aküler soğuktan etkilendiği için içerisindeki jeller donma yapabiliyor. Normalde 20 kilometre yol gidebilecekken kışın 8 kilometreye kadar sürebiliyor. Yağmurlu havalarda araçların elektronik aksamları etkilenebiliyor. Biz bu süreçte de 3 adet engelli servis araçlarımızla yağmur, soğuk demeden engelleri kaldırmaya devam edeceğiz” dedi. 

 
Somer Sivrioğlu MasterChef'e nasıl jüri oldu?
 
Tarım arazisine kum ocağı meclis gündeminde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğal Yaşam Parkı'nın duvarlarına renk geldi
Koronavirüsle mücadele kapsamında geçici süreyle ziyarete kapatılan İzmir ...
Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hızla ilerliyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Kınık ziyaretinde gündeme getirdiği ...
İzmir'de yeni dönem: Caddelere kişi limiti getiriliyor!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kent genelinde yeni tip koronavirüs önlemleri ...
 
Ödemiş Belediyesi çalışanlarına ilkyardım eğitimi
Çalışanlarına yönelik eğitim programlarını sürdüren Ödemiş Belediyesi’nde ...
Torbalı’da yeni belediye binası için ilk adım atıldı
Yeni Torbalı Belediye binası için hazırlıklar start aldı. Kısa süre içerisinde ...
Narlıdere’de can dostlar için su kabı
Narlıdere Belediyesi, pandemi koşullarından etkilenen sahipsiz hayvanlar ...
 
Seferihisar'da belediyeden deniz sıfır satış!
Seferihisar Belediyesi mülkiyeti kendisine ait turizm tesisi imarlı iki ...
İzmir'in deprem kampanyası sona erdi: İşte toplanan miktar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira ...
Konak Belediyesi'nden kira desteği
Konak Belediyesi, sağlık çalışanları, Roman vatandaşlar ve esnafın bulunduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva