HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2020 Çarşamba - 09:18

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hızla ilerliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Kınık ziyaretinde gündeme getirdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için arazi inceleme ve İstişare toplantısı yapıldı.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hızla ilerliyor

Toplantıya Kınık Kaymakamı Erol Türkmen. Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, Tarım Orman Bakanlığı Tarım Reformu İhtisas OSB  Daire Başkanı Deniz Oruç, Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje ekibi Hitay Baran, Fatih Üçgün, Kınık Tarım ve Orman Müdürü Yıldırım Kavlak, Bergama Tarım ve Orman Müdürü Ümmiye Çelik, Kınık Ziraat Odası Başkanı Murat Tosun, Esnaf Odası Başkanı Uğur Ağar, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Çetin Şimşek, AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, Milliyetçi Hareket Partisi Kınık İlçe Başkanı Adem Paydaş ve belediye meclis üyeleri ve proje teknik ekibinin katılımları ile gerçekleştirildi.

BAKAN PAKDEMIRLİ’YE TEŞEKKÜR...
Kınık Belediyesi Delez Yaşam Vadisi’nde pandemi kurallarına uygun olarak yapılan toplantıda konuşma yapan Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer “Son bir ayda  Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için 2 büyük toplantıya katıldık. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin talebi ile İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger, Kınık Kaymakamımız Erol Türkmen ile birlikte Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası temsilcileri ile bir araya gelip projenin detayları ile ilgili konuştuk. Kınık'ta üretilen ürünlerin üreticilere daha fazla gelir getirecek ve işsizliğin azalmasına büyük katkı sağlayacak olan Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında bugün arazi inceleme ve istişare toplantısını gerçekleştiriyoruz. Projede emeği olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK
Tarım Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Deniz Oruç yaptığı konuşmada 'Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat talebi ile kuruluş aşamasına gelen Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin arazi çalışmaları için bugün Kınık'a geldik. Bu proje ülkemizde ve dünyada ilk kez uygulanacak bir projedir. Proje katma değeri yüksek ve cari açığı azaltacak  bir projedir. Projemiz çok hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Bunun en büyük nedenlerinden birisi proje ortağı olan Kınık Belediye Başkanımız Sadık Doğruer'dir. Ne zaman proje ile ilgili evrak ve bilgi gerekse Sadık Başkanımız bizlere anında evrak  ve bilgileri bize ulaştırmaktadır. Kendilerine bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.  

YATIRIMCILARDAN KINIK OSB’YE YOĞUN İLGİ
Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje ekibinden Hitay Baran yaptığı konuşmada “Tarım Ve Orman Bakanlığı olarak İzmir'de 3 ilçede Tarım İhtisas Organize sanayi Bölgesi için çalışma yapmaktayız. Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği projedir ve bu da bizi sevindirmektedir. Bugüne kadar 38 yatırımcı Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak için başvuruda bulundu. Proje ortaklarımızla hem ilçe hem de ülke ekonomisine ciddi olarak katma değer  kazandıracak olan projeyi tamamlayacağız' dedi.

 
İzmir'den İran'a online kız isteme!
 
FETÖ elebaşı Gülen korona mı oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yeni dönem: Caddelere kişi limiti getiriliyor!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kent genelinde yeni tip koronavirüs önlemleri ...
Ödemiş Belediyesi çalışanlarına ilkyardım eğitimi
Çalışanlarına yönelik eğitim programlarını sürdüren Ödemiş Belediyesi’nde ...
Torbalı’da yeni belediye binası için ilk adım atıldı
Yeni Torbalı Belediye binası için hazırlıklar start aldı. Kısa süre içerisinde ...
 
Narlıdere’de can dostlar için su kabı
Narlıdere Belediyesi, pandemi koşullarından etkilenen sahipsiz hayvanlar ...
Seferihisar'da belediyeden deniz sıfır satış!
Seferihisar Belediyesi mülkiyeti kendisine ait turizm tesisi imarlı iki ...
İzmir'in deprem kampanyası sona erdi: İşte toplanan miktar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı “Bir Kira ...
 
Konak Belediyesi'nden kira desteği
Konak Belediyesi, sağlık çalışanları, Roman vatandaşlar ve esnafın bulunduğu ...
AK Partili Hızal'dan 'mektup' sonrası Başkan Soyer'e sert çıkış
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, ...
Bornova'ya 2 yılda 16 bin fidan
Daha yeşil bir kent yaratma hedefiyle çalışmalar yapan Bornova Belediyesi, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva