HABERLER>POLİTİKA
16 Ocak 2023 Pazartesi - 19:11

AK Parti'den seçim tarihine ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, seçim tarihi konusuyla ilgili "Erken seçim gibi değil ama tarihte bir değişiklik söz konusu olacak" dedi. MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Çelik, EYT düzenlemesinin seçim sonrasına kalacağı iddialarını da yalanladı.

AK Parti den seçim tarihine ilişkin açıklama

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantı gündemine ilişkin parti sözcüsü Ömer Çelik, açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İsveç'te terör yandaşlarının yaptığı gösteri, bir ifade hürriyeti olarak kabul edilemez. İsveç'in bunun gereğini yerine getirmesi gerekir. Bu şahısların yargı önüne çıkarılması gerekir. İsveç'teki savcı bunların cezalandırılmayacağını söylemiş. Bir hakaret olarak değerlendirilebileceğini söylemiş. İnceleme neticesinde bunların cezalandırılmayacağını söylemiş. Savcının açıklamaları kabul edilemez. 

Demek ki İsveç'te isteyen isteğini yapabilir. İsveç terör yandaşlarının propaganda merkezi olarak konumlandırır. Demek ki terörle mücadele konusunda siyasi otoriteyle yargı arasında tamamen zıt bir durum var. İsveç terörle mücadele yasasını gözden geçirmeli.

Türkiye'nin yaklaşımı tabii ki NATO’nun genişlemesinden yanadır. Biz de prensip olarak genişlemesini destekliyoruz. Ama burada terörle mücadelenin desteklenmesi şartıyla.

'ORTAK YETKİ' TARTIŞMASI
Bir cumhurbaşkanı olacak, siyasi parti genel başkanları yardımcısı olacak. Cumhurbaşkanı bu 6 kişinin onayını almadan siyasi bir karar almayacak. Cumhurbaşkanı bunu yaparsa ne olur, mutabakat bozulur ve ülke seçime gider.

Bu demokratik bir model değil, politbüro modeli. Kendi cumhurbaşkanı adaylarını şimdiden etkisiz bir eleman olarak gösteriyorlar. Bu altılı eş başkanlık modelidir. Bu demokratik bir sistemdir diyorlar. Devlet hayatı içerisinde ortak karar almanın mekanizmaları belli. Bu anayasının dışında siyasi bir paralel yapı çıkarır. 

Hükümeti devlet işine karıştırmadığın zaman vatandaşın seçtiği hükümet devleti yönetemeyecekse egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi yazı olarak kalır. Vesayet dönemlerinin Türkiye'yi nasıl büyük sıkıntıların içerisine soktuğu, ne gibi sonuçlar doğurduğu geçmişte çok görüldü. Buradan güçlendirilmiş bir parlamenter sistem de çıkmıyor.

EYT SEÇİM SONRASINA KALACAK MI?
EYT konusuyla ilgili önemli olan siyasi iradenin ortaya çıkmasıydı, karar verildi. Meclis'in çalışma takvimine göre sonuç çıkacaktır. Hiçbir gecikme olmayacak. Seçim sonrasına kalması gibi bir durum söz konusu değil. Bakanımız gerekli açıklamayı yaptı. Herkes müsterih olsun. Şubat en geç mart ayında sonuca ulaşılmış olacaktır. Kendi takvimi içinde gecikme olmadan yasalaşacak.

SEÇİM TARİHİNE GÜNCELLEME
Seçim konusuyla ilgili tarih budur dediğimiz zaman duyuracağız. Erken seçim gibi değil ama seçim tarihinde bir değişiklik söz konusu olacak. Biraz geriye çekebiliriz. Birkaç tarih konuşuluyor. Çok kısa bir süre olarak güncelleme söz konusu olacak.

KILIÇDAROĞLU'NA 'KOMUTA KADEMESİ' TEPKİSİ
TSK'nın komuta kademesine Ortadoğu'nın bol apoletli komutanları gibi derseniz, bu siyasi eleştiri değil hakarettir. Çıkmış bana birileri vesayet için geçmişte siz de eleştiriler yapıyordunuz diyor. Biz demokrasiye müdahale eden siyasetin işine karışan iradeyi eleştirdik. Ordu bir bütündür, verilen emirleri en başarılı şekilde yerine getirerek son yıllarda Kurtuluş Savaşımızdan bu yana en etkili mücadeleyi ortaya koyuyorlar.

ALİ BABACAN'IN İHA AÇIKLAMASI
İHA'ların SİHA'ların dünyada yaptıkları ile birlikte ortaya çıkardıkları algı oyun değiştirici bir teknolojiye sahip olduklarını gösteriyor. Biz bu çabalarla gurur duyuyoruz, buna emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bir tekelcilik söz konusu değil, tam tersine başka bir durum söz konusu. Herkes için geçerli olan teşviklerden faydalanmamışlar. Firmaya özel bir iltimas gibi bir yaklaşım yok. Selçuk Bey'in Cumhrubaşkanımızla akrabalığının gündeme getirilmesi ahlaki bir durum değil. 'Bu işler çok şeffaf olmayabilir, yarın bir gün biz bunlara bakacağız' deniliyor. Bu iyi niyetli bir cümle değil. Bu Türkiye'nin milli kazanımıdır. Bütün dünya tarafından takdir edilmelidir. 

SURİYE İLE NORMALLEŞME
Süreç kendi seyrinde işliyor. Çalışmalar tamamlanmak üzere, sonrasında dışişleri bakanları bir araya gelecek. Suriye için esas tehdit terördür. Suriye'nin toprak bütünlüğünü en güçlü şekilde savunuyoruz. Yaptığımız bütün müdahaleler hukuka uygundur. Diplomasi hattını sağlam tutmak lazım. Türkiye orada işgalci değildir.

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLEYECEK Mİ?
Milletimizin her kesimine ulaşmak için gayret gösteriyor. HÜDAPAR ile görüşme gerçekleştirildi. Nasıl güç birliği yapılabilir, görüşmeler devam ediyor. Şu anda görüşmeler gayet olumlu kendi seyri içerisinde devam ediyor.

ALTILI MASA ELEŞTİRİSİ
İstişare yapmak için istişare yapma süreci o masada devam ediyor. Milletin önüne çıkmış haliyle Türkiye'ye önerdikleri anayasal model yok. Tamamen yasama yürütme yargı altılı masa liderlerinde olacak. Topluma verdikleri model açısından biz de eleştirilerde bulunacağız. Buradan bir demokrasi çıkmaz. Herkesin görmesi gereken bir hesap vardır, kapalı kapılar arkasında bir ittifak olmaz."

 
Kazaya müdahale ederken kamyonet çarptı: 1 ölü!
 
CHP Sözcüsü Öztrak’tan EYT tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Bozdağ: 'Çat kapı' icra dönemi kapanıyor
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bundan sonra hakim kararı olmadıkça evde ...
Bozdağ'dan İsveç'e tepki: Gereği yapılmalı!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İsveç’teki terör destekçilerinin provokasyonuna ...
F-16 açıklaması: Süreç olumlu ilerliyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'den F-16 alımıyla ilgili, "ABD ...
 
'Antidemokratik uygulamalar kaldırıldı'
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Ülkelerin en kalıcı sermayesi, beşeri ...
Erdoğan'dan muhalefete başörtüsü tepkisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, başörtüsü için anayasal teklif için muhalefete, ...
CHP’li Sındır'dan personel çıkışı: Kadro bekliyorlar
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 657 Sayılı Devlet Memurları ...
 
Yeni başkan Aslanoğlu'ndan AK Partililere 'arbede' yanıtı: Altında ezildiler!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ...
CHP'li Arslan'dan Bakan Koca'ya 'önerge' çıkışı: 1 yıl sonra gelen yanıt!
CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan 5 Ocak 2022 tarihinde ...
CHP'li Purçu: Roman vatandaşlar CHP’yi iktidar yapacak
CHP’li İzmir Milletvekili Özcan Purçu, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva