HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2022 Cuma - 09:39

AK Parti'den katı atık tesisi tepkisi: Çöpü masum gösteriyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı Çöp Tesisi’nin ÇED süreci devam ederken tesisin yapılmak istendiği bölgedeki üretici köylüleri ziyaret eden AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Orhanlı Köyü için yaptığı JES açıklamasına tepki gösterdi. Artçı, "İzmir’in çöpünü, hayvansal atığını Menderes’te toplamayı masum gösteriyorlar. En kötüsü ayrımcı bakış açıları. Soyer’e soruyoruz; Seferihisar Orhanlı Köyü’ndekiler can da Menderes’tekiler değil mi?" diye sordu.

AK Parti den katı atık tesisi tepkisi: Çöpü masum gösteriyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı Çöp Tesisi’nin ÇED süreci devam ederken ayrıntılar da bir bir ortaya çıkmaya başladı. Tesisin yapılmak istendiği bölgedeki üretici köylüleri ziyaret eden AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Seferihisar Orhanlı Köyü için yaptığı JES açıklamasına tepki gösterdi. Artcı açıklamasında; “JES’le Çöp Tesisini aynı kefeye koyamazlar. Doğaya, çevreye hiçbir zararı olmayan bir enerji santrali için ortalığı ayağa kaldırırken; İzmir’in çöpünü, hayvansal atığını Menderes’te toplamayı masum gösteriyorlar. En kötüsü ayrımcı bakış açıları. Soyer’e soruyoruz; Seferihisar Orhanlı Köyü’ndekiler can da Menderes’tekiler değil mi? Bir şehrin başkanı için herkes her değer eşit ve kıymetli olmalı.  Seferihisar Orhanlı Köyü için bir bardak suda fırtına koparan; kamuoyu yaratmaya çalışan Sayın Soyer; Menderes’e nereden bakıyor acaba? İnsan merak ediyor.” diye konuştu.

Sanki Menderes’in başkanı değil!
Gölova Mahallesi’ndeki ağılları ziyaret eden ve köylülerle uzun süre konuşan Başkan Artcı; tesisi yapmayı planladıkları alanda tedirginliğin çok daha yüksek boyutlarda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Bu alanı mera olarak kullanan ve hayvancılık yapan insanlarımız var. Bir dokunuyoruz, bin ah işitiyoruz. Orhanlı Köyü’nün üreticisi üretiyor da buradakiler ne yapıyor? Sayın Soyer için Seferihisar’ın keçisi keçi de Menderes’in keçisi çakal mı, sırtlan mı? Yoksa, kendisi oranın başkanı da buranın değil mi?  İnsanın aklı duruyor. Böyle bir kayırmacı tutum ve söylem olamaz. Doğal kaynaklarla enerji üreten, zararsız bir sisteme körü körüne karşı çıkarken, çöp dağlarını istemeyen Menderes’e bunu dayatması korkunç. Menderes halkı, tesisle ilgili başından bu yana toplu bir şekilde tepki gösterirken, binlerce dilekçe verirken bu vurdumduymazlığı anlamakta zorlanıyoruz. Menderes Belediye Başkanı Kayalar’ın duruşu için ise söyleyecek kelime bulamıyoruz. Onun ki; başkanı olduğu, güvenoyunu aldığı insanlara, büyüdüğü topraklara, içtiği suya nankörlükten başka bir şey değil. Kendi çocuklarının geleceğini düşünmeyen, bizimkini hiç düşünmez!”

ÇED Raporu’nda da geçiyor; tedirginlik ve çaresizlik hakim…
Çöp Tesisi Projesi’ni uygulayacak Yılbatu Elektrik Üretim AŞ’nin, birçok üniversiteye rapor hazırlattığını hatırlatan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, açıklamasına şu ifadelerle devam etti; “Bizim şu anda yaptığımız ziyarette karşımıza çıkan tablo; buradaki üreticilerimizin tedirginliği; gerekçeleriyle birlikte ÇED Raporunda da yer alıyor. Hacettepe Üniversitesi’ne yaptırdıkları sosyolojik araştırmada; buradaki köylülerimizin koku, gaz gibi konularda tedirgin, ulaşım yolları ve taşıma işlemleri sorun olarak görüldüğü açıkça ifade ediliyor. Büyükşehir ya da Menderes Belediyesi’ne ait alanlara taşınmaları öngörülüyor ki, böyle bir alana sahip değiller. Tesiste öncelikli istihdam, diyorlar. Ama bu insanlar çöp öğütmeyi değil, fenni üretim yapmayı bilirler. Ömürleri böyle geçmiş. Bu toprağın üstünde, hayvancılık ve tarım yaparak geçmiş. Yerlerinden yurtlarından edilecekler ve çok korkuyorlar. Özetle neresinden bakarsanız bakın yanlışlarla dolu, insanları mutsuz edecek bir işin peşindeler. İzin vermeyeceğiz.”

 
'Beni Allah gönderdi, seni öldürmem lazım' dedi... Bıçaklı ısırıklı saldırı!
 
SİT alanında kaynak aranacak!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 21 Ocak 2022 Cuma 20:17

Çok istiyorlarsa Seferihisar a yapılsın o halde çöp tesisi, hodri meydan

Yorumu oyla      2      4  
21 Ocak 2022 Cuma 16:43

İstemezükçüler yine sahneye çıkmış.

Yorumu oyla      2      3  
ali 21 Ocak 2022 Cuma 14:10

o zaman yer gösterin yapalım.

Yorumu oyla      3      4  
İzmirli 21 Ocak 2022 Cuma 10:07

Tüm akp teşkilatı sözleşmiş gibi çöp tesislerine karşı çıkıyorlar. Bir tanesi de çıkıp öneride bulunmuyor. Onlara göre hiçbir yere tesis yapılmazsa izmir kalkınacak ama çöpler nolacak belli değil.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muhalefet liderleri akşam yemeğinde bir araya geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ...
'Amacımız Putin ile Zelenski'yi bir araya getirebilmek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele ile ortak ...
İl Yönetimi'nde gündem 'Bornova'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel haftalık olağan İl ...
 
AYM, başsavcılığın görüşünü HDP'ye gönderdi
Anayasa Mahkemesi, kapatma talepli davaya ilişkin Yargıtay Cumhuriyet ...
Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı, adayımızı belirleyecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı, adayımızı belirleyecek. ...
HDP'li vekil için komisyon kuruldu
TBMM Anayasa Adalet Karma Komisyonu HDP Diyarbakır Milletvekili Semra ...
 
AK Parti'den Soyer'e çifte salvo: Bir iş mi yapıyorsunuz da engelleniyorsunuz?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, hükümetin İzmir'i cezalandırdığı ...
CHP'li Bakan'dan 'yatırım' çıkışı: Her yıl aynı ‘astronomik’ bütçeler
2022 Yılı Yatırım Programı'ndaki İzmir için ayrılan bütçeye dair açıklamalarda ...
CHP'li Sertel'den Türksat eleştirisi: Bir kişi dışında hepsi çift maaşlı!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin KİT Komisyonu üyesi milletvekilleri Atila ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva