HABERLER>POLİTİKA
23 Mart 2023 Perşembe - 08:33

AK Parti’den CHP’ye geçti, iddialı konuştu: Adaylığım oyları artırır!

CHP’den İzmir 2. Bölge Milletvekili aday adayı olan İzmir’in tanınmış Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tanju Çelik, 2015 seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olmasının bir sorun teşkil etmeyeceğini, tam aksine CHP’nin oylarını artıracağını iddia etti. “O kesimden, benimle birlikte hareket edecek çok insan var” diyen Prof. Çelik, en büyük hayalinin, kralların doktoru Galenos’un adını taşıyan bir üniversite kurmak olduğunu söyledi.

AK Parti’den CHP’ye geçti, iddialı konuştu: Adaylığım oyları artırır!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. Tanju Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi 2. Bölge Milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Prof. Çelik, 2015 seçimlerinde AK Parti’den aday olmasının bir sorun teşkil etmeyeceğini, tam aksine CHP’nin oylarını artıracağını öne sürdü, “O kesimden, benimle birlikte hareket etmeye hazır olduğunu belirten çok sayıda insan var” dedi.

SOSYAL DEMOKRAT YAŞAMI BENİMSEMİŞ BİR AİLEDEN GELİYORUM
Ailesinin, aile yakınlarının Cumhuriyet Halk Partili olduğunun altını çizen Prof. Dr. Tanju Çelik, “Ben Bergama’da doğdum büyüdüm, bizi herkes tanır. Kayınpederim Kahraman Cengiz, 2004 yılında CHP Aliağa İlçe Başkanlığı yaptı. Hakkı Ülkü’nün başkan olduğu dönemde meclis üyesiydi. Ailem, sosyal demokrat yaşamı benimsemiş bir ailedir” yorumunu yaptı. 2015 seçimlerinde AK Parti’den aday adaylığıyla ilgili olarak, “Her şeyden önce genç, hızlı ve atak biriyim. Ülkeme hizmet etme konusunda çok farklı biriyim. Benim bu özelliğimi gören AK Partililer, milletvekili adayı olmamı istemişti. O dönemde teklif AK Parti’den gelmişti. Aday adayı olduk ancak listeye giremedik. Benim daha önce AK Parti’den adayı olmam sıkıntı yaratmaz, tam tersine CHP’nin oy sayısını artırır. Çünkü o çevreden, listeye girersen yanındayız, diyen, benimle birlikte hareket etmeye hazır binlerce insan var. Ben zaten çok fazla siyasallaşmadım Benim tek derdim, ülkeme hizmet etmek. Hiçbir parti için kötü konuşmuşluğum yoktur, olamaz zaten. Üretim endeksli çalışırım” diye konuştu.

BERGAMA’YA GALİNOS’UN ADINI TAŞIYAN ÜNİVERSİTE KAZANDIRMAK İSTİYORUM
Bakırçay’ın çeşitli dönemlerde Muharrem Toprak ve Rıfat Serdaroğlu dışında uzun yıllardır milletvekili olmadığını, vekil olması durumunda Bakırçay’ın sesi olacağını belirten Prof. Dr. Tanju Çelik, en büyük arzusunu şu sözlerle dile getirdi:

“Ben Bergamalıyım. Bergama Krallığı’nın hüküm sürdüğü kadim bir şehirde doğdum büyüdüm. Zeus’un Bergama’ya gelmesi için çok büyük uğraşlar verildi, hala veriliyor. Henüz Zeus gelmedi ama Bergama’nın bir de doktoru var, kralların doktoru Galenos… Galenos adını yaşatacak bir üniversite kurulmasını arzu ediyorum, Profesör unvanlı bir hekim olarak. Bakırçay Havzası’na bir üniversite kazandırmak, en büyük hayalim. Dünyanın kabul ettiği Galenos’a biz neden sahip çıkmıyoruz? Biz Bergama olarak Galenos’a sahip çıkacağız ve onun adına üniversite kuracağız.”

PROF. DR. VELİ LÖK’ÜN DESTEĞİNİ İSTEYEREK ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Prof. Dr. Tanju Çelik, seçim çalışmalarına, İzmir’in ünlü duayen hekimlerinden Prof. Dr. Veli Lök’ü ziyaret ederek başladı. Prof. Çelik, 91 yaşındaki Veli hocanın desteğini istediğini söyledi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Güçlü Türkiye' için şifreler!
 
İzmir’de Ramazan manzaraları… Dışarıda iftar hayal!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partisiz 24 Mart 2023 Cuma 10:18

Chp'nin 70 yıldır aynı oy oranıyla patinaj yapmasının nedeni hep bu partiliyim diye ortalıkta gezenler, partiden geçinenlerdir. İzmir'de chp'ye beyaz türkler oy verir ama baktığınızda belediye başkanlıkları ve milletvekilliklerinde bir kaç istisna hariç hep hemşeri, mezhep ilişkisidir. Bir de parayı basanlar! O nedenle Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olsa da chp mecliste birinci parti olamaz. Partinin artık bunlardan kurtulması gerekir.

Yorumu oyla      2      3  
DR 23 Mart 2023 Perşembe 15:47

HOCAM Bİ BAĞIMSIZ ADAY OLSANDA ORDAN GEÇSEYDİN İZMİRDE BİZİM OYUMUZ BİZE YETER DE SANA YETMEZ..SEN BAĞIMSIZ DAN GEL

Yorumu oyla      4      3  
columna vertebralis 23 Mart 2023 Perşembe 12:23

AKP'den CHP'ye !! Oradan da MHP'ye geçsin, Sonra da TİP'e belki düşünülebilir OY vermek

Yorumu oyla      6      3  
izmirli 23 Mart 2023 Perşembe 10:13

ikinci teğmen vakası olmasın

Yorumu oyla      10      3  
Hamdi Özlü 23 Mart 2023 Perşembe 10:11

Bu arkadaş 3 ay önce Bergama'da AKP propagandası yapıyordu. Ne zaman CHP'ye üye olmuş?

Yorumu oyla      9      3  
partili 23 Mart 2023 Perşembe 09:41

sn şimşek, bir yanda yıllarını chp'ye gönül vermiş diyorsunuz. bir bilim insanı ya da tıp doktoru yıllarını bir partiye veremez. kimler verir, zamanı çok olanlar. bu kıyaslama yanlış. partiler artık devlete ya da yerel yönetime kendi ya da çoluğunu çocuğunu, yakınını monte etmeye çalışan mesleksizler topluluğu haline gelmiş. akp daha önceki yıllarda yukarıdaki başhekim örneğinde olduğu gibi başarı hikayesi ve toplumda karşılığı olan insanları aday yapıyordu. chp'de ise yıllardır aynı kişiler her yere aday. bırakalım artık 21. yüzyılda bu "partili" ya da yıllarını partiye hizmetle geçirdi söylemini...

Yorumu oyla      15      3  
Partili 23 Mart 2023 Perşembe 09:36

Siyasî partiler arasında transferler olmayan demokrasinin patlak lastiği değildir işine gelmediği zaman başka partiye gidebilir şayet genel başkan adayı olupta seçimi kazanmazsa yeni bir parti kurarak yoluna devam eder işte böyle bir durum vardır...

Yorumu oyla      7      3  
İnci Şimşek 23 Mart 2023 Perşembe 09:00

Doğruyu görüp partimize katılmasına sözüm yok. Hoşgelmiş. Ancak Milletvekili olduktan sonra AKP''ye geçerse ne olacak. Yıllardır CHP''ne gönül vermiş, çalışmış, bu uğurda bedeller ödemiş insanlar varken henüz daha yeni CHP''ye üye olan, üstelik hemen milletvekili adayı olmak için müracaat eden birini aday yapmayı doğru bulmuyorum. Beyefendinin hele bir CHP içindeki çalışmalarını görelim. Sonra başımız üstüne.

Yorumu oyla      10      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TBMM Genel Kurulu toplandı!
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ...
Erbakan, Cumhur İttifakı'na kapıyı kapatmadı!
Habertürk'te Serap Belet ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan Yeniden ...
Meral Akşener'den dikkat çeken paylaşım!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İcazetini nereden aldıkları belli ...
 
Süreç başladı: Hangi aday ne kadar imza topladı?
Seçmenler tarafından belirlenecek cumhurbaşkanları adayları için ilk gün ...
HDP seçime Yeşil Sol Parti ile girecek!
Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Biz Yeşil ...
Gün sonu raporu… AK Parti İzmir’den aday adayı olanların tam listesi!
AK Parti İzmir’de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde ...
 
İYİ Parti İzmir’de ön seçim hamlesi!
İYİ Parti Genel Merkezi’nin aldığı kararla milletvekili adaylarının belirlenmesi ...
Ve kararını verdi… Binali Yıldırım'ın tercihi İzmir oldu!
AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler için başvuru süreci ...
MHP’den başvuruda bulundu… Murat Koç da aday adayı!
7 Haziran 2015 seçimlerinde İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye giden ancak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva