HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2022 Çarşamba - 12:59

AK Parti’den arbede sonrası açıklama: Arıtmanın yüzde 70’i çalışmıyor!

Çiğli Arıtma Tesisi önünde meydana gelen arbede sonrası basın açıklamasında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmir’in bütün atıkları, kanalizasyonu toplanıyor Çiğli’ye ve bunun yüzde 30’u arıtılıyor, yüzde 70’ı arıtılamıyor. Yüzde 70’i nerede? Bizi sokmadıkları yerde” dedi. Sürekli ayrıca koku sorunu sebebiyle CHP’nin İzmir merkezde oylarının eridiğini Cumhur İttifakının güçlendiğini de belirtti.

AK Parti’den arbede sonrası açıklama: Arıtmanın yüzde 70’i çalışmıyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir İl Başkanlığı, İzmir’deki koku sorunu ile ilgili olarak Çiğli Arıtma Tesisi Sahası kapısı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklama öncesinde ise arbede yaşandı.

-ARBEDEDE NELER YAŞANDI?

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tarafından gerçekleştirilen açıklamaya AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve AK Parti İl Yönetimi de yer aldı.

VAADİN BOŞ OLDUĞU KABUL EDİLMİŞTİR
AK Parti hükümetinin Türkiye’yi aya götürdüğünü ancak yerel yönetimin vatandaşları yaya bıraktığını söyleyen Sürekli, “Sayın Cumhurbaşkanımız geçen gün ulusa seslenişinde 2023 vizyonumuzu Türkiye’nin 100 yılı mottosuyla açıkladı. Onlar, 100 yılın en büyük koku sorununu bu dönemde yaşattılar. CHP ve Tunç Soyer döneminde 100 yılın koku sorununu yaşadık, yaşıyoruz. Yaşamaya da devam edeceğiz. Bunlar iyi günlerimiz. Bütün telaşları bundan kaynaklı… Herkes gidiyor aya, AK Parti hükümeti Türkiye'yi aya götürüyor, bunlar İzmir’de bizi yaya bırakıyorlar. Koku sorununa biz 4 yıldır dikkat çekiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 10-15 yıldır bu konuya değiniyor ve vurgu yapıyor. CHP belediyeciliği demek; çöp, çamur, çukur… Bunların sonucu da koku... Çamur konusunun en önemli olduğu alan bulunduğumuz alan. Bu çamurlardan nerelere geleceğiz? Büyükşehir belediye başkanı aday olduğunda ‘3 sene sonra Körfez’de yüzeceğim’ dedi. Konu oradan başladı, kendisi başlattı. İncelemeden, araştırmadan böyle bir vaatte bulundu. Çünkü yalan söylemeye ve boş vaatlere alışmışlar. İzmirlinin iradesine ipotek koyduklarını sanarak İzmirlileri boş vaatlerle meşgule diyorlar. Sonuçta seçildiler. İzmirlinin iradesi başımızın üzerinde. 3,5 yıl oldu, 4’ncü yıla giriyoruz. Yüzmeyi artık bir tarafa bıraktık. Kendisi de bıraktı. İlk önce bir deneme yaptı. Dış körfezde yine bir algı operasyonu, İzmirliyi aldatma operasyonu yaptı. Tabii bizler bunu çürüttük. İç körfezde yüzülemeyeceği, bu vaadin boş olduğu tartışmasız kabul edilmiştir” diye konuştu.

BİZİ SOKMAK İSTEMEDİKLERİ İÇİN PROVOKASYON YAPTILAR!
Kokunun sadece Çiğli ile sınırlı kalmadığına da vurgu yapan Sürekli, “İzmir’de koku sorunu geçtiğimiz yıllarda da vardı. Sayın cumhurbaşkanımız da buna dikkat çekiyordu. Ancak bu yıl evlerimizde oturamadık. Sokaklarda kokudan dolayı yürüyemez hale geldik. Özellikle Çiğli, Mavişehir ve Güzelyalı’da koku sorunu hat safhaya ulaşmışken gerilere doğru da koku nüfuz etti. Bu sorun çözülür mü? Bu sorun kısa vadede ve orta vadede çözülmez. Uzun vadede çözülür. Neden CHP belediyeciliği bunu çözemez? Çözemediler ve çözemezler de… Tespit, teşhis ve tedavi yanlış. Bu zihniyetle bu çözülmez. İlk önce, ‘Koku sorunu yok’ dediler. Bizim Büyükşehir Belediye Meclis üyemiz burnuna mandal takınca alay ettiler. ‘Gel Mavişehir’de gezelim’ dediler. Yalan söylediler. Koku sorununu bu yıl hepsi kabul etti. Kabul edilmeyecek bir durumda da değildi. Bunun nedeni onlara göre Körfez kirliliğiydi. Bunun sebebini de Gediz nehrinin körfezi kirletmesine bağladılar. Yanlıştı, yalandı, algı operasyonuydu. Söyledik. 2 yıl önce Büyükşehir Belediye başkanı İzmir'i ve Körfez’in kokusunu bıraktı Gediz’in doğduğu yere gitti. Algı operasyonları yaptı. İzmirlileri yine oyaladı. Kendince bir film çekti ve vizyona soktu. Ama Gediz nehri kirletmiyordu Körfez’i. Çünkü Gediz, dış körfeze akıyordu. Biz sorunu anlattık. Körfez’in kirlilik sebebi nedir dedik. Bilimsel konuştuk. Siyaset ve demagoji yapmadık. Doğruları söyledik. Muhalefete kulak verin dedik. Vermediler. Körfez’in kirlilik sebepleri 3 tanedir. Birincisi, dereler. Körfeze akan dereler kirlilik oluşturuyor. Bu dereleri ıslah için yaptığınız çalışmalar külliyen yanlıştır. Bu yanlıştan dönün dedik. İki… Yağmur suyuyla kanalizasyon aynı hattan gidiyor. Bunların derhal ayrıştırılması lazım dedik. 5 bin km yağmur suyu hattı yapılması lazım dedik. .Onlar bu süreçte 642 km yapmışlardı ve bu yüzde 12’lik bir dilime tekabül ediyordu. Şimdi yüzde 15’lerde... 5 bin km yağmur suyu hattı yapılması gerekirken şu an geldikleri nokta 850 km. Yine yaya kaldılar. Esas körfezin kirleticisi ve kokunun kaynağı… Bizi sokmak istemedikleri, provokasyon yaptıkları, asker gibi, polis gibi güvenlik görevlilerini dizdikleri yerden kaynaklanıyor. Telaşları da bu” ifadelerini kullandı.

TESİSİN SADECE YÜZDE 30’U ÇALIŞIYOR!
Tesisin durumuna dikkat çeken Sürekli, “İki tane yan madde var bir tane esas madde var. İzmir'in ana kirlilik nedeni Büyük Kanal Projesi’nin çalışmamasıdır. Büyük kanal projesi 4 fazda planlanmıştır, 3 faz yapılmıştır. İdealı, doğru olanı, sonuç alınması için yapılması gerekeni Avrupa’da da incelendiğinde 4-5 faz olması lazımdır. Burada da 4 faz olarak planlanmıştır ancak Büyük Kanal İzmir’de 3 fazdır. 4’ncü fazın ihalesini 10 yıldır yapamadılar, 4’ncü faz yapılmalıdır, ancak 10 yıldır yapamadılar. En son ihalesini 24 Ağustos'ta iptal ettiler. Kredisi de hazırken.  Bu faz olmadan Büyük Kanal Projesi çökmüştür. Zaten diğer 3 fazdaki durum da içler acısıdır. 4’ncü faz olmayınca, 3 fazda teknolojik yenilemeler yapılmadığı için Büyük Kanal Projesi çökmüş ve fiilen bitmiştir. Bu proje yüzde 30 ile çalışmaktadır. Bu ne demektir? İzmir’in bütün atıkları, kanalizasyonu toplanıyor Çiğli’ye ve bunun yüzde 30’u arıtılıyor, yüzde 70’ı arıtılamıyor. Yüzde 70’ı nerede? Bizi sokmadıkları yerde. Niye telaşları var diye merak edildi… Biz CHP Genel Başkanı gibi kamu kurumlarını basmıyoruz, kamuya açık alana geliyoruz. Geçen sene tekneler ile gelmiştik ve çamura saplanmıştık. Yığınla denizin önündeki alana biriktiriyorlar atığı. Gerçekler burada. Onlar sanal dünyada yaşıyorlar, biz gerçeklerin olduğu yerdeyiz. Çalışan 3 fazdan yapılan arıtma sonucu çıkan çamurlar ne oluyor? Bu çamurlar normalde kurutma tesisinde kurutulması lazım. Planlamada normalde kurutma tesisi de var. 3 fazda çıkan çamurla kurutulmalıydı burada. Bu tesis olmadığı için çamurlarda denizin önünde alan bulmuşlar ve oraya çamurları döküyorlar. Denizin önünde bir alan bulmuşlar, oraya da bir alan yapmışlar. Çamuru da döküyorlar, üstüne de kireç örtüyorlar.

NUROL İHALE ALMASIN DİYE İZMİR KOKMAYA DEVAM EDECEK
Büyükşehir belediyesi burada yıllık 20 milyon lira kireç maliyetiyle karşı karşıya kalıyor. Burası da doldu, çamuru dökecek, üzerini kireçle kapatacak yer de yok. Ne yapacağız bu 3 fazdan çıkan çamuru? Muradiye’ye götürüyorlar ve 50 milyon lira nakliye bedeli ödüyorlar. Sonuçta burada arıtılmayan yüzde 71 kanalizasyon artığı, bu alanda depolanmış ve İzmir kokuyor. Diğer kısmı denizin altında bir alana gömülmüş, üstüne kireç yapılmış. Bir kısmı da Muradiye’ye gidiyor. İşte kokunun kaynağı burada. Bütün telaşları burada.  Peki, 4’üncü Faz ihalesi ne oldu? 10 yıldır yapmıyorsunuz? Niye yapmıyorsunuz? 3. ihaleyi Nurol firması aldı. Nurol firmasını tanıyorsunuz değil mi? Buca Metrosu’nda en düşük teklifi veren firmaydı, 529 milyon lira düşük teklif vermişti. Zararına başkasına verdiler. İzmir’i zarar uğrattılar. Aynı Nurol firmasının burada kazandığı ihale de bu sefer de yüksek maliyet var diye iptal edildi. Nurol ihale almasın diye İzmir kokmaya devam edecek. Ceza verelim derken İzmir'in koku sorunu devam edecek. Ne kadar devam eder? Bakmayın siz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının gerçek dışı beyanlarına, en az 10 sene devam eder. Ancak AK Parti belediyeciliği İzmir’in koku sorununda kurtarabilir” dedi.

HARMADALI’YA GİDECEĞİZ, ORAYA DA ÇEVİK KUVVET ÇAĞIRIN
Harmandalı’da meydana gelen göçüklerle ilgili de bir açıklama yapacaklarını söyleyen Sürekli, “Yakın zamanda Harmandalı’ya da gideceğiz. Orada can güvenliği tehlikesi var şimdiden söylüyorum. Bundan sonraki hedefimiz, Harmandalı. Oraya da isterseniz çevik kuvvet çağırın, gideceğiz. Biz sizler gibi zorbalık yapmıyoruz. Biz demokratik hakkımızı kullanıyoruz” dedi.

MERKEZ İLÇELERDE CHP ERİYOR
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesisi konusunda lider konumda bulunmasına rağmen bu sorunların nelerden kaynaklandığı yönündeki soruya, “Hepsi safsataymış, yalanmış. Yalan söylüyorlar. Algı operasyonu yapıyorlar. CHP siyaseti yalan siyaseti. Gördünüz, yaşıyorsunuz, somut. Anketler var ellerinde, telaşları ondan. Bu anketler ne diyor biliyor musunuz? Merkez ilçelerde kokudan çöpten ve çamurdan dolayı hızlı bir eriyişleri var.  Çevre ilçelerde zaten Cumhur İttifakın bariz üstünlüğü var. Şimdi merkezde de üstünlüklerini kaybediyorlar. Telaş buradan kaynaklanıyor” yanıtını verdi.

PROVOKASYON YAPTILAR AMA TUTMADI
4’ncü faz çalışmalarının 10 yıldır tamamlanamaması sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından bir çalışma yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Sürekli, “Hiç topu taca atmaya gerek yok. Tamamen onların yetkisinde, sizin dediğiniz gibi de övünüyorlar. Arıtmada Türkiye'nin bir numarasıyız diyorlar. Hepsi hikayeymiş, senaryoymuş. Yaşadık ve gördük. Söylemiyoruz, yaşıyorsunuz. Burada gidin yakın kafeteryalardan birinde oturun… Koku sadece burada da değil Güzelyalı’da bile var. Şehrin içlerine de nüfus etmeye başladı. Artık kendileri de kabul ediyor. Önce koku yok dediler, ondan sonra Gediz'e gittiler. Bunların hepsinin ispatı bir şekilde İzmir’le paylaşıyoruz. Etkin, yerinde, düzeyli muhalefet yapıyoruz. Biz onlar gibi provokasyon üzerine kurulu bir muhalefet yapmıyoruz. Bugün de provokasyon yaptılar ama tutmadı. Kim emri verdiyse bugün burada yaşadığımız sıkıntıya kim sebebiyet verdiyse İzmirlilere şikayet ediyorum.  Ama baş sorunlu Tunç Soyer’dir. Tunç Soyer belediye başkanıysa bugün yaşadığımız sıkıntı ver gerginliği ana sebebi kendisidir. Kendisini İzmirlilere şikayet ediyorum” diye konuştu

AK PARTİ İÇİN ZOR HEMENDİR, İMKANSIZ ZAMAN ALIR
2024 seçimlerini kazanmaları halinde ne kadar sürede bu sorunu bitirecekleri yönündeki soruya yanıt veren Sürekli,  “Alacağız, inceleyeceğiz. Çok hızlı bir şekilde 4. Faz belki de 5. Faz çalışmalarını yapacağız. AK Parti enflasyonda da, hayat pahalılığında olduğu gibi sorunu kabul eder. Sorunu kabul edeceksiniz çözümün en pratiğini bulacaksınız ve yapacaksınız. Ak Parti’nin özelliği budur. Kabul etmek, çalışma ve sonuç almak. AK Parti için zor hemendir, imkansız zaman alır” dedi.

 
WhatsApp'ta ekran görüntüsü alma dönemi sona eriyor
 
CHP'ye çağrı: Başörtüsünü anayasayla çözelim
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serkan 6 Ekim 2022 Perşembe 01:00

AKP sana oy moy yok. Gidiyorsunuz artık

Yorumu oyla      3      4  
Ergün Tasdemirel 5 Ekim 2022 Çarşamba 21:14

Hah,boyle,pasa pasa .provakasyon yapmadan aciklamani yaparsin ve gidersin.Mümkunse,hayat pahaliligi,yolsuzluklar ve 5 er maaş alanlar hakkindada basin aciklamasi bekliyoruz.

Yorumu oyla      5      3  
Bülent Işık 5 Ekim 2022 Çarşamba 20:23

Oylar hayat pahalılığı nedeniyle değil kokudan dolayı eriyormuş. Buzdolabı boş ama olsun deodorant var.

Yorumu oyla      3      4  
öz izmirli 5 Ekim 2022 Çarşamba 20:00

KOKUDAN MEMNUN OLAN İZMİRLİ HEMŞEHRİLERİME NE DESEMKİ...BRAVO...ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...

Yorumu oyla      2      6  
zülfikar 5 Ekim 2022 Çarşamba 18:05

Chp nin oyları sadece merkezde değil, izmirin her yerinde eridi...

Yorumu oyla      5      15  
Ha ha ha ha ... 5 Ekim 2022 Çarşamba 14:29

Nurol, şu an Çiğli Tramvay Hattı'nı yapan firma. Bu açıklamaları nasıl yapıyorsunuz? Tramvay ihalesinde en düşük ikinci teklifi Gülermak vermişti. Art niyet olsa orada da iş Gülermak'a verilirdi. İhale konusunda en son konuşması gerekenler de sizlersiniz. Arıtma işini çok iyi biliyordunuz da 30 yıl yönettiğiniz İstanbul'da Marmara Denizi neden bu hâle geldi? Kirlilikten ne hâle geldiğini herkes biliyor. İzmir Körfezini bu hâle getirenler de geçmişte sizin zihniyette şehri yönetenlerdir. Bildiğin lağım gibi kullanılmış. 2000 öncesi körfezin kokusu, şimdikinin 1000 katıydı. 40-50 sene öncesinin konusu. Cüneyt Arkın'ın gençlik filmlerinden birinde bu konu işleniyordu.

Yorumu oyla      16      5  
eskiköy 5 Ekim 2022 Çarşamba 13:51

ceketimi koysam kazanırım demişti biri...haklı çıktı.

Yorumu oyla      5      14  
Fikret ASLAN 5 Ekim 2022 Çarşamba 13:48

İzmirde körfez kokuyor sorun yok bizim için, siz Ülkenin her yerini kokuttunuz, AKPnin olduğu her yerde mafya var, yolsuzluk var. Bunları bize yaşatanlar utanmadan körfezin kokusundan bahsetmesi gülünç bir durum.

Yorumu oyla      19      5  
gezici 5 Ekim 2022 Çarşamba 13:46

ben bir seçmen olarak açıkça söyleyim . Ben akp ye oy vereceğime izmir'in kokmasını tercih ederim . AKP bu ülkenin başından def edilir ondan sonra gider bir daha da CHP ye oy falan vermem . bak 3 kişyiz evde ve 750TL elektrik faturam geldi. belki bir şeyleri fazla kullanmışızdır bilemem ama evde trafo yok onu biliyorum . gelecek doğal gaz faturalarından çok korkuyorum. mazot 23.26TL !!! ülkedeki ekonomik sıkıntılar çok başka boyutta. gıdaya erişim çok ama çok pahalı. açık ve net yazıyorum 9000TL maaş ile geçinmekte çok zorlanıyorum . hiç bir sosyal aktivitemiz kalmadı. yahu ayda bir eşimle takı balık yapardık. şimdi yanından geçmemiz mümkün değil. sinemaya gidemiyoruz. tatil yapmak mümkün değil. sayın sürekli bunların farkındamı ? inmanın izmir'in kokması falan umrumda değil yahu ! düşün bu milletin yakasından artık.

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener'den 'Onur Şener cinayeti' tepkisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara'da öldürülen müzisyen Onur Şener ...
CHP'den AK Parti'ye 'arbede' tepkisi!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından koku sorunu sebebiyle Çiğli Arıtma ...
AK Partili Kaya'dan Soyer'e 'Buca Cezaevi' yanıtı: Yeşil alan yok, AVM yapan sizsiniz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, yıkımı tamamlanan Buca ...
 
AK Parti İzmir’in basın açıklamasında arbede!
AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından Çiğli Arıtma Tesisi Sahası kapısı ...
CHP’li Torun ‘Fotoroman Süleyman’ diyerek yüklendi… ‘Belediyelerimize teşekkür et’
CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Seyit Torun, Mersin Büyükşehir ...
CHP İzmir’in dayanışma yemeğinde şok… Yumruklar konuştu!
CHP Kiraz İlçe Örgütü tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinde İlçe Gençlik ...
 
AK Partili vekil koronaya yakalandı!
AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.
Erdoğan: Gereği neyse her zaman yapacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ...
Binali Yıldırım koronavirüse yakalandı
AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Covid-19 ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva