HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2022 Salı - 23:50

AK Parti CHP'li Özel'e sert çıktı!

Gezi Parkı eylemleri sonrasında çıkan dava sonuçlandı. Açıklanan karara tepkiler yükselirken bir eleştiri de CHP Grupbaşkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'den geldi. Özel, 'tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır' dedi. Özel'in açıklamaları sonrasında AK Parti cephesinden eleştiri okları yükseldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Özel'e yönelik olarak 'iyice seviyeyi aştın' diyerek yüklendi. Özel'in açıklamalarına bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. Kaya, 'sandığa gömülecekler' yorumunda bulundu.

AK Parti CHP li Özel e sert çıktı!

EGEDESONSÖZ – Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala ve Mücella Yapıcı’nın da içinde olduğu 17 sanıklı davada karar açıklandı. Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasının ardından birçok yerde kararın politik gerekçelerle verildiğine ilişkin eleştiriler yükseldi.

'RECEP TAYYİP ERDOĞAN HESAP VERECEKTİR'
CHP Grupbaşkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel kararın açıklanmasının ardından Çağlan Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Özel, 'Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir' ifadelerini kullandı.

Özel’in yaptığı basın açıklaması şöyle:

Burada bugün sonlanan davada hukukun ve adaletin gereği yapılmadı. Sadece ülkeyi yöneten bir tek adamın gönlü yapıldı. Sayın Kavala’nın deyimiyle Türk hukuk sisteminde olmayan bir halk jürisinin başkanı olarak kendi kendini atamış birisi mahkemenin kararını tanımıyor. Ve diyor ki tanımıyorum, ve saygı duymuyorum. O mahkemeler ki güçlerini yetkilerden ve en üstte de Anayasa’dan alırlar. Hakim talimatını hiçe sayan mahkeme bağımsızlığını yok eden birisi anayasal bu yetkileri tanımadığı için aslında kendini tanımıyor. Kendinin meşruiyetini ortadan kaldırıyor. Bugün burada verilen karar sadece ve sadece paranoyak bir yönetim anlayışın sonucudur. Ötekileştirme, hedef gösterme ve şeytanlaştırmanın son noktasıdır. O kan emerek yaşayan bir vampir gibi bugün bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nde hepimizin, herkesin adalet talebinin kanını emerek biraz daha yaşamaya çalışmaktadır. Adaletin kanını emen bu vampire bizim hiçbirimizin, hiçbir yapının tek başına gücü yetmez. Ama hepimizin gücü yeter. Hesap soracağız, ant olsun ki AKP’nin zulüm ettiği herkesin hesabını teker teker soracağız. Gezi özgürdür, Kavala özgürdür, bugün tutukladığınız bütün arkadaşlarımız özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan mahkum olacaktır, hesap verecektir. Ant olsun, ant olsun, ant olsun!

‘İYİCE SEVİYEYİ AŞTIN’
Özel’in açıklamalarından sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ sosyal medya hesabı üzerinden Özel’e eleştirilerde bulundu. Gezi Parkı eylemlerini darbe girişimi olarak gördüğünü söyleyen Dağ, Gezi Parkı’nı ihanet olarak suçladı. Dağ, Özel’in açıklamaların ‘seviyesizce, hadsizleşmiş’ diyerek çizgiyi aşmış olarak değerlendirdi.

Dağ’ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Birilerinin Gezi Parkı eylemlerini masum gösterme çabası yersizdir. Devleti milyonlarca dolar zarara uğratan, vatandaşın huzurunu bozan, demokrasiye darbe vuran Gezi Parkı eylemleri en net tabiriyle bir darbe girişimidir. Terörizmle vandallığın güven ve huzur ortamını baltaladığı, demokratik yollardan seçilen milli iradenin seçtiği hükümetin devrilmek istendiği, milli serveti milyonlarca dolar sabote eden Gezi Parkı net ifadesiyle bir ihanettir. Bu ihanetin, karanlık destekçilerinin aldığı hapis cezalarına tepki göstermek, kameraların karşısına geçerek kinini kusan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, her zamanki seviyesizce hakaret ve tehditleriyle iyice çizgiyi aşmış, hadsizleşmiş, seviyesizleşmiştir. Bugüne kadar olduğu gibi ahlaki seviyesini, ahlaksızlığını, edepsizliğini bir kere daha göstermiştir. Şu unutulmamalıdır ki; millet düşmanlarını kendisine dost tutanlar, milletin cumhurbaşkanını tehdit edemezler. Teröristler sokakları ateşe verirken el ovuşturanlar milletin vicdanında müebbet hapse mahkum olmuşlardır ve 20 yıldır da müebbet hapsi orada çekmeye devam etmektedirler ve siz öyle kalacaksınız. Millete rağmen olmaktan vazgeçin, haddinizi bilin. Demokrasi ve hukuka saygı gösterin.

‘SANDIĞA GÖMÜLECEKLER’
Özel’in açıklamalarına bir tepki de AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. Kaya, ‘çirkinlerinizde boğulup, yine sandığa gömülecekler’ ifadelerini kullandı. Kaya’nın yaptığı paylaşım şu şekilde:

Vandal sevici, Yassıada zihniyetli Özgür Özel, hadsizce ve densizce Cumhurbaşkanımızın üzerinden Türkiye'yi ve milli iradeyi tehdite yelteniyor. Bu zihniyeti, son 21 yıldır büyük milletimiz ile birlikte 15 kez sandığa gömdük. Çirkinliklerinde boğulup, yine sandığa gömülecekler.

'SENİN GİBİ BİR KORKAĞA MEYDANI BIRAKIR MIYIZ SANIYORSUN?'
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Alpay Özalan da, Özel'in açıklamalarına sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile cevap verdi.

Özel için, “Özel ve onun gibi densizlere sesleniyorum!" diyen Özalan, “Gazi Parkı Davası'nda yargı kararını verdi ve suçlular cezalandırıldı. Ülkemize ve milletimize yapılan en büyük ihanetlerden biri olan Gezi vandallığına her zamanki gibi CHP sahip çıktı. Özgür Özel denilen kendini bilmez, soykırım iftirasıyla ilgili Sezgin Tanrıkulu'nu da yanına alıp bir basın toplantısı düzenledi. Ağzından köpükler saçarak konuşan ve tedavi şart dedirten bir performans sergileyen Özgür Özel haddini çok fazla aştı. Rezil ifadelerle Cumhurbaşkanımızı hedef aldı. Tehditler savurdu” şeklinde konuştu. Sözlerine, “Neymiş? Mahkûm edeceklermiş, hesap soracaklarmış. Be densiz Özgür Özel, 15 Temmuz'da silahlı darbecilere bile geçiş vermeyen lider ve sevenleri senin alçak tehditlerinden korkar mı sanıyorsun? Ve hadsiz Özgür Özel, onca devletin düşmanlığıyla baş eden ve onların maşalığını yapan ve terör örgütlerinin başını ezen lider ve sevenleri senin gibi bir çapsıza pabuç bırakır mı sanıyorsun?” diyerek devam eden Alpay Özalan şunları kaydetti:

“Be seviyesiz Özgür Özel, fondaş kameralar karşısında şov yapıyorsun, Meclis’te adeta kuyruğunu sıkıştırarak geziyorsun. Senin gibi bir korkağa meydanı bırakır mıyız sanıyorsun? Halkın yüzde 52'sinin oyuyla seçilmiş bir cumhurbaşkanıyla adam gibi konuşacaksınız, haddinizi bileceksiniz. Milli iradeye yaptığınız bu rezil saldırılara karşı her zaman ve her yerde hak ettiğiniz yanıtı vereceğiz.”

 
Bakan Soylu: TÜGVA saldırganı yakalandı
 
Sahilde ceset bulundu!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haydar haydar 27 Nisan 2022 Çarşamba 10:08

bunların huyu budur vekilim kameralar karşısında klavye başında hep şovdalar. gerçek hayata döndüler mi kuyruklarını sıkıştırıp gezerler...

Yorumu oyla      2      4  
Sizin adaletiniz? 27 Nisan 2022 Çarşamba 10:06

Kaşıkçı davası, Rahip Bronson ve Gazeteci Deniz Yücel davas sizin adalet anlayışınızı sergiliyor. Karşınızda ABD, Almanya ve Saudi Arabistan olunca susu pus oluyorsunuz.

Yorumu oyla      3      4  
Oğulcan 27 Nisan 2022 Çarşamba 10:02

Sandığa biri gömülecekse o da sizsiniz. Hala bunun farkında değilseniz biz ne yapalım?

Yorumu oyla      2      3  
Vatandaş 27 Nisan 2022 Çarşamba 09:33

Vatandaş geçim derdinde bunların inandırıcılığı yoktur,birileri iktidara dayalı diğeri yerel yönetimlerin ballı ödeneklerine dayamışlar sırtlarını ortaklık toz duman,halk market market dolaşıyor üç kuruş indirimli ürün satın almak için,siz ekmeğin kaç lira olduğunu bilmezsiniz...

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk- İzmir hattı gergin... AK Partili Kaya’dan çukur çıkışı!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, sosyal medya hesabı üzerinden, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
ABD'ye Osman Kavala yanıtı: Onlar kendi işine baksın
Adalet Bakanı Bozdağ, Osman Kavala kararına yönelik yurtdışından gelen ...
 
Kılıçdaroğlu kürsüden 10 dakikada indi: Çok öfkeliyim
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi Davası'nda çıkan kararlara tepki gösterdi. ...
MHP lideri Bahçeli'den dikkat çeken açıklamalar
MHP lideri Devlet Bahçeli, Pençe-Kilit Harekatı hakkında, "TSK'mız taktik ...
CHP'li Bakan'dan İnciraltı isyanı: Orada tarım yapılabilir demek...
İnciraltı'nın planlama süreci ile ilgili 'tarım yapılabilir' sözlerine ...
 
Metin ÖNEY yazdı... ‘Daha çok var ve yıpranır…’
Metin ÖNEY yazdı... ‘Daha çok var ve yıpranır…’
AK Parti İzmir'de 'vefa' iftarı… Kim/ne mesaj verdi?
Ramazan ayı kapsamında AK Parti İzmir'de geçmiş dönemlerde görev almış ...
CHP'li Sertel hükümete yüklendi: Testiyi doldurma dönemi!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kesilen elektriği ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva