HABERLER>POLİTİKA
12 Nisan 2021 Pazartesi - 12:47

AK Parti Buca'dan belediye raporu: 356 milyonluk borç eleştirisi!

Buca'da yerel seçimler sonrasında belediyenin 2 yıllık süreci değerlendirmek üzere düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu, borç vurgusu yaptı. Kalfaoğlu, "  2020 sonu itibariyle kısa ve uzun vadeli borç tutarı toplamı 356 Milyon TL’yi bulmuştur. Belediye Borçlanması her geçen gün artmakta ve Buca’ya yatırım olarak gelmesi gereken kaynaklar maalesef faiz olarak ödenmektedir " dedi.

AK Parti Buca dan belediye raporu: 356 milyonluk borç eleştirisi!

EGEDESONSÖZ - AK Parti Buca İlçe Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak göreve seçilen Erhan Kılıç'ın görev süresinin üzerinden geçen 2 yıllık süreci değerlendirmek amacı ile basın toplantısı düzenledi. Toplantıya ev sahibi AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu'nun yanı sıra, Yerel Yönetimler Birim Sorumlusu Şerif Yıldız, Tanıtım Medya Başkanı Celal Selik ve Buca Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu da katıldı.

Buca Belediyesinin 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan çalışmalarının değerlendirildiği basın toplantısında konuşan Kalfaoğlu, Başkan Erhan Kılıç’ı hedef aldı. Kalfaoğlu, “CHP’li belediyenin 2 yılda yaptığı hiçbir şey yoktur. Hiçbir proje üretememiştir. Belediye Başkanı 56 seçim vaadinin şu ana kadar 1 tanesini bile gerçekleştirememiştir. Buca Belediyesi insanı canından bezdiren trafik, temizlenmeyen sokaklar, çöp, bakım onarımı olmayan, aydınlatılması yapılmayan parklar, altyapı sorunları, meydanı, vizyonu olmayan bir kent tablosu sundu” dedi.

ERDOĞAN'IN RESMİ NEDEN YOK?
Buca Belediyesi tarafından hazırlanan 2020 yılı faaliyet ve denetim raporu dosyalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin olmamasını da eleştiren Kalfaoğlu, “Bu durum, devlet hiyerarşisini bilmemek, devlet adabını anlamamaktır. Bu nezaketsiz tutumu yanlış buluyor ve reddediyoruz. Bu konuda yine kendi partilerinden Konak Belediyesini örnek almalarını öneriyoruz. Diğer CHP’li belediyelerin sunum kitapçıklarını incelediğimizde Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını görüyoruz. Olması gereken de budur. Maalesef Buca Belediyesi yönetim zaafını burada da göstermiştir, kendilerini esefle kınıyor, bu hadsizlikten vazgeçmelerini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YEŞİL ALANLAR NEREDE?
Buca Belediyesi, atık toplama işini kiralık araçlarla ve akaryakıt dâhil bir şekilde ihale ettiğini ve Bucalı’nın kaynaklarını israf ettiğini savunan Kalfaoğlu, “Buca Belediyesi 2020 yılında 81 milyon TL gider yaptığı çöp ve temizlik işleri için 2021 Bütçesi’nde çöp toplama işi için akaryakıt dâhil kiralık araçlar için 52 milyon ödenek ayırmıştır. Sayıştay raporuna göre akaryakıt dâhil kiralanan araçlarda çalışılmayan süreler için de akaryakıt ödendiği tespit edilmiştir. Tüm Buca Halkı adına soruyoruz. Önceki yıla göre % 77 artış olduğu söylenen yeşil alan ve ağaç varlığı nerededir? Sıcak yaz aylarında Buca halkı yeşil ve ağaç artışını neden hissetmemektedir. Bucalı’nın ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” şeklinde konuştu.

ACİL OLARAK DÖNÜŞÜM İRADESİ ŞART
Buca'da kentsel dönüşüm noktasındaki eksiklikleri de belirten Kalfaoğlu, “Kentsel dönüşüm kapsamındaki Seyhan Mahallesi için yaklaşık 85 hektarlık riskli alana ilişkin çalışmalar tamamlanamamıştır. Riskli alan ilan edilen Seyhan Mahallesi kentsel dönüşüm projesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapım ve revizyonu Belediye meclisine sunulamadı. Çaldıran Mahallesi için de bu konuda hiçbir çalışma yapılmamıştır.  1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı taslakları henüz tamamlanmamıştır. Acilen kentsel dönüşüm için irade koymaya, vatandaşlarımızı sürece dâhil etmeye çağırıyoruz.” dedi.

UZUN VADELİ BORÇLARIN TOPLAMI 356 MİLYON TL
Buca Belediyesi yönetiminin finans kaynaklarını kötü yönettiğini, Belediyenin borçlarının her geçen yıl arttığını ifade eden Kalfaoğlu,  “ Belediyenin hisselerinin tamamına sahip olduğu Bucamar’da Sayıştay Raporu'na göre 9 milyon liralık ispatlanamayan, tarif edilemeyen bir açık var. Bununla ilgili çok acil belediye başkanının teftiş kurulu oluşturarak, denetleme yapılmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde yasal yollara başvuracağız. 2020 sonu itibariyle kısa ve uzun vadeli borç tutarı toplamı 356 Milyon TL’yi bulmuştur. Belediye Borçlanması her geçen gün artmakta ve Buca’ya yatırım olarak gelmesi gereken kaynaklar maalesef faiz olarak ödenmektedir. 2020 yılı sonu itibariyle 79 Milyon TL’yi bulan banka borcu bulunmaktadır. Buca Belediyesi 2020 yılında borçlanmaya ilişkin 17 Milyon TL faiz ödemiştir.  Enerji yatırımı yapılacağı belirtilerek Meclisten borçlanma kararı ve kredi onayı alınmasına rağmen, bu güne kadar güneş enerjisi yatırımları ile ilgili gelinen bir aşama yoktur” diye konuştu.

BUCA HALKININ MALINI SATARAK BELEDİYE BORÇLARINI KAPANMAZ
Buca da tartışmalara neden olan 'benzinlik ' istasyonu ile ilgili de konuşan Kalfaoğlu, "Buca Belediyesi çözümü Buca Belediyesi’ne ait Kaynaklar yolu üzerindeki benzinliği satmakta bulmuştur. Bizler Buca Belediyesi’nin Buca halkının malını satarak belediye borçlarını kapatamayacağını ve daha kalıcı çözümler bulunması gerektiğini Erhan Bey’e anlattık. Maalesef Erhan Bey bizleri dinlemedi. Israrla yaklaşık 100 milyon değerindeki Benzin İstasyonu’nu 39 milyon bedelle ihale etti. Bu ihaleden sonra tabi ortada batık bir belediye var. SGK ve Vergi Dairesine takriben belediyenin takriben 100 milyon bir borcu bulunuyor. Bu kurumlar ihaleden sonra bedele haciz koyduğu için Erhan Bey ihalenin kesinleşmesine bir gün kala ihaleyi iptal etti. ‘Para benim cebime girmeyecek devlete gidecek’ diyerek ihaleyi iptal etti. Bu durumu da basına kahramanca bir hareketmiş gibi lanse etti. Sonrasında vergi affı geldi belediye başkanı tam zamanı dedi. Ancak yapılandırmayı dahi yapamayan basiretsiz bir yönetim olduğu için benzin istasyonu ihalesi belge eksikliği bahanesiyle tekrardan iptal etti. Satmaması gereken bir benzin istasyonunu ihale edecek ve satacak kadar bir kabiliyeti olmadığını görmekteyiz. Sonuç olarak iki defa ihale edilen benzin istasyonu ihale harcamaları için 80 TL çöpe atıldı" ifadelerini kullandı.

 
CHP'li Sertel'den tapusu olmayan köy eleştirisi
 
İGC’de seçim zamanı: Gazeteciler sandığa gidiyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den tapusu olmayan köy eleştirisi
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kars’taki ziyaretleri kapsamında ...
CHP'li Beko 'Balkanlar'dan gelen öğrencileri' sordu
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması ...
Muharrem İnce koronavirüse yakalandı
Memleket Hareketi'ni başlatan ve yeni parti hazırlığında olan Muharrem ...
 
CHP'li Sındır'dan tarım çıkışı: Çiftçi tefeci girdabında!
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek kabul edilen 18 Maddelik ...
CHP'den belediyelere Ramazan talimatı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine, Yerel Yönetimlerden ...
Dağ'dan CHP Lideri'ne adaylık çağrısı: Cesaretinin olduğunu düşünmüyorum
2023 yılında gerçeklemesi beklenen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet ...
 
Manisa ekibi şampiyon olup 1.Lig'e yükseldi!
Manisa FK Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'ta bitime 5 hafta kala şampiyon ...
CHP'li Sertel'den Karslı üreticiye İzmir örneği
Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan Kars, 80 ilin ...
Askeri hastaneler yeniden mi açılıyor?
Asker hastanelerinin yeniden açılacağı gündeme geldi, CHP İzmir Milletvekili ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva