HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2021 Pazar - 22:16

Dağ'dan CHP Lideri'ne adaylık çağrısı: Cesaretinin olduğunu düşünmüyorum

2023 yılında gerçeklemesi beklenen Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olup olmayacağı söylentilerine de değinen AK Parti İzmir Milletvekili ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, "Kılıçdaroğlu inşallah Cumhurbaşkanlığı için aday olur. Ancak buna ne Kılıçdaroğlu'nun cesareti vardır, ne de CHP'liler bu işe girer. Ben Kılıçdaroğlu'nun cesaretinin olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Dağ dan CHP Lideri ne adaylık çağrısı: Cesaretinin olduğunu düşünmüyorum

AK Parti İzmir Milletvekili ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, 24 TV'de yer alan 'Arafta Sorular' programına katıldı.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Dağ, '128 milyar dolar nerede' tartışmalarından sosyal medya kullanımına, '104 amiral' bildirisinden Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulundun.

SOSYAL MEDYANIN DİLİNİ İYİ YAKALAMAK GEREKİYOR
Sosyal medya dan yapılan eleştirilere ve desteklere bakarken medyayı iyi okumak gerektiğinin önemine dikkat çeken Hamza Dağ, "Sosyal medyaya nasıl baktığımızda bağlı. Sosyal medyaya okuma yaptığımızda, bunu inceleme yeri sadece Twitter değil. Tüm sosyal medya hesapların ayrı ayrı dili ve kullanma yöntemleri var. Bazen kullanma dilini yanlış yerlerde kullandığımızı görüyoruz. Twitter siyaset yeri. Tribün gibi. Yani bir tarafta Galatasaray ve Fenerbahçe var. Maç anında açıklama yapıyorlar ancak maç sonrası çıktıklarında yine kendi takımını destekleyenler gibiler. Yani Twitter'da ki siyasi kitleyi değiştirmek mümkün değil. Facebook'ta da siyasiler programlarını paylaşabiliyorlar.  İnstagram ise gençlerin olduğu yerler. Sosyal medyanın dilini iyi yakalamak gerekiyor. Sosyal medyada CHP  yalan çok rahat söyleyebiliyorlar. Şimdi yalan dağları aşmış, doğru yerinde kalkamamış derler. Biz bununla da     mücadele etmesini biliriz, bunun dilini de biliriz" dedi.

İÇİMİZE BAKTIĞINIZDA VAZİFE VE GÖREV YER ALIYOR
Kendisinin de sosyal medya kullanımına dikkat ettiğine dikkat çeken Dağ, partililerine uyarılarda da bulundu. Dağ, "10 senedir milletvekiliyim 4 senedir genel başkan yardımcısıyım. Dıştan baktığınızda bir mevki makamda bulunuyoruz. İçimize baktığınızda da, vazife ve görev yer alıyor. Bu görevi hakkı ile yerine getirip, sonrasında teslim etme noktasında bakıyoruz. Kendi şahsi hayatımda bunlar çok dikkat etmeye özen gösteriyorum. Birçok kişi ticaretinde başarılı bir süreç geçiriyor… Biz bunlara bir yandan siyasette de var olun diyoruz. Ön planda olan insanlar olarak dikkat etmemiz geriyor. Teşkilatımızın bu anlamda daha dikkat etmemiz gerekiyor. Bazen hayatımızda olmuyor ancak sosyal medyanın algısı ile bunları göstermekte olan insanlar var. Özellikle bizim camiamızın bu konuda daha dikkatli olmalı. Bizde kendi hayatımızda dikkat ediyoruz" diye konuştu.

KAYBEDİLME KONULARINI DEĞERLENDİRİYORUZ
Hamza Dağ açıklamalarına şu ifadeler ile devam etti;
"İstanbul ve Ankara seçimlerini niye kaybettik konusunu kendi içimizde konuşuyoruz tabi. 30 Mart seçimlerinde de biz 2019 seçimlerinde birinci parti olduk. Ancak kaybettiğimizi belediyeler oldu. Bununla ilgili konuları da değerlendirip konuşuyoruz. Bununla ilgili konuların sonuçlarından da partimizi daha iyi bir noktaya götürmeye çalışıyoruz. Biz kaybedilme konularını değerlendiriyoruz.  Bunları inceleyip önümüzdeki seçimlerde hata ya da eksik ne varsa onları düzeltip, geleceğe ve önümüze bakmayı hedefliyoruz. Bu da sanırım AK Parti'nin en büyük özelliklerinden biri" dedi.

GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMA HUYU VARDIR
"Ben hissetmedim. Çünkü eğer bir hareketim varsa, yanlışım varsa bu yanlışımdan kaynaklı partimin zarar görmesini istemem. Ben kendimden eminim abdestimden şüphem yok. Kısaya ya da uzun vadede gerçeklerin ortaya çıkma huyu vardır, o yüzden kendimden hiç şüphe etmedim.Buradaki tavırlara bakmak gerekiyor. Kendi yönetimde olduğunuz zaman yapmış olduğunuz hata yanlış gibi durumları bugün sanki ahlaki üstünlükte bulunuyor gibi yapılması bana çok samimiyetsiz geliniyor. Bir da ülkede tek gündem buymuş gibi, tek gündemleri AK Parti ve Cumhurbaşkanımızı eleştirmek ise bu da samimi gelmiyor."

CHP PİNPON TOPU GÖREVİ GÖRÜYOR
"Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 yıl gibi bir süre kaldı. Burada Cumhur İttifak konusunda durum net. Politikalar da neredeyse tam olarak anlaşma var. Ancak diğer yere baktığımızda yaşanan bazı hadiselere baktığımızda bir bocalama söz konusu. Böyle bir kafa karışıklığı görülüyor. CHP sulandırmaya çalışıyor. İYİ Parti zevzeklik diyor, İYİ Parti içinden bazıları imzamı atarım diyor, HDP sessizlik kalıyor. Yani sürekli bir  projeler var. 3'ncü ittifakta böyle bir durumdan ortaya çıktı ki cezaevinde bulunan bir kişi 3'ncü bir ittifaka gideceğiz diye açıklama yaptı. Bu bizden ziyade CHP ve İYİ Partiye bir tehdit, ültimatom ve uyarı. Bu uyarıya karşı ne yaptı CHP ve İYİ Parti, böyle bir gündemimiz yok diyip konuyu halının altına süpürdüler. Bizim açımızdan projeyi milletimize anlatmak düşüyor. Bu kurulması planlanan ittifakta ülkeyi daha iyi yönetiriz değil, sadece AK Parti gitsin diyorlar. CHP pinpon topu görevi görüyor. Ne kadar toplarlarsa toparlasalar da yine Cumhur İttifakı'nın çok altında kalıyorlar. "

OLİGARKLAR BU ÜLKEYİ YÖNETEMEZLER
"Muhalefetin tavrı da ilk değil, bu tarz olayların bizim tarihimiz yönünde darbe ve darbeye yönelik açıklamalarda ilk değil.Tarihi muhtıra darbe, balans ayarı ile doğru bir ülkeyiz ne yazık ki. Bir sistem inşa edilmiş 1960'tan sonra, siyasetçiler o çizgiden çıktığında düğmeye basıyorlar. 2015 yılında yaşadığımız hadiseye CHP farklı mı yaklaştı? CHP'de şu durum car; Ya darbeyi eleştirir ya da 'ama'larla bunu meşrulaştırır. Geçmişi  gece yarısı e bildirgeler olan, sabah erken kalkanların darbe yaptığı ülkede siz Türk milletine duyuru diye bir bildirge yayınlıyorsanız bunun neticesinde bir takım tepkilerin olabileceğini göreceksiniz. Tamamen organik tepkiler ortaya konuldu.  Bu ülkede 2007'd e2008'de iktidar partisine kapatma davaları açılmıştı. Biz demokrasiyi taçlandıracağız. Bu ülkede 50+1 alanlar ülkeyi yönetir, oligarklar bu ülkeyi yönetemezler. Siz CHP olarak devletin kademeleri ve kademeleri üzerinden bu ülkeyi yürüttüğünüz dönem geride kaldı. Şimdi sanki onlar geride kalmış gibi, 'Yeni CHP' diyerek CHP içindeki demokrasi mücadelesini demokrasi ile taçlandırıyoruz dediniz ancak gece yarısı yayınlana bildiriye karşı koyduğunuz tavırla gerçek tavrın ortaya çıktı. "

SAKLAYACAĞI, GİZLEYECEĞİ BİR ŞEY DEĞİL
Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz tarihinde yaşanan hain darbe girişimindeki tutumunu da değerlendiren Dağ, "Bence her halükarda kendi menfaatleri noktasında bakıyorlar. 15 Temmuz'da banka kuyruklarına girenler, Bağdat Caddesi'ne tanklar girerken alkışlayanları,  darbe olduğunda tankın üzerine ben çıkarım diyen Genel Başkanın tam o gece o imkan önüne geldiği halde o tankların açılmasını sağlayıp… Ki Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Milletvekili'dir. Biz İzmir milletvekilleri olarak kendisini ziyaret ettik bunu bizzat kendisi anlattı zaten. Saklayacağı, gizleyeceği bir şey değil zaten. Tank oraya gelmiş ve siz defalarca buna müdahile edeceğinizi dediğiniz halde, tankların açılmasını sağlayıp belediye başkanınızın evine giden siz değil misiniz? "

ORTADA ÇOK AÇIK BİR YALAN VE MANİPÜLASYON VAR
"128 milyar dolar kasada. Havaya mı uçtu? Böyle bir soru olabilir mi? Ben sorunun dahil… Bir şekilde slogan belirlemişler ve bunu soruyorlar. Buharlaştı desek buharlaşamaz. Bir defa Merkez Bankası rezervlerini AK Parti 128 milyar TL'ye kadar çıkarttığını kabul ediyor onlarda. 104 amiral ile ilgili düşmüş oldukları içler acınası hale, bahane bulmak ve gündemi değiştirmek için bir şey ortaya attılar ve bizlerinde peşlerinden gelmemizi bekliyorlar. Ortada çok açık bir yalan ve manipülasyon var. Bugün İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili de birçok şey söylenebilir, ancak biz utanıyoruz. "

KILIÇDAROĞLU İNŞALLAH CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ADAY OLUR
"Kılıçdaroğlu inşallah Cumhurbaşkanlığı için aday olur. Ancak buna ne Kılıçdaroğlu'nun cesareti vardır nede CHP'liler bu işe girer. Ben cesaretinin olduğunu düşünmüyorum. CHP'nin kadrolarının da böyle bir risk alabileceğin düşünmüyorum."

 
Kongre öncesi fenalaşmıştı... Acı haber geldi
 
Su saatlerinin hırsızı yakalandı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
boşver 12 Nisan 2021 Pazartesi 10:30

Boşverin siz Kılıçdaroğlunu, yan tarafta kendini asan çiftçi haberi var, ona bak, onun hesabını ver! Kılıçdaroğlundan sana ne? 128 milyar doları anlatın! Nerede afişlerini neden yasaklıyorsunuz, onu anlatın! Tek adam rejimini anlatın! her birinizin evine birden çok maaş giriyor, onu anlatın! Nasıl oluyor da Bilal'in arkadaşı 41 şirkete yönetim kurulu üyesi oluyor, onu anlatın!

Yorumu oyla      3      3  
süleyman 12 Nisan 2021 Pazartesi 08:22

Kemal Kılıçdaroğlu cesaretsiz ama yıllardır televizyonda karşılıklı tartışma yapalım diyor.Bu teklifi kim kabul etmiyor açıklasana.

Yorumu oyla      4      4  
İzmir Belediye Başkan Adayı olur mu? 12 Nisan 2021 Pazartesi 00:28

128 milyar dolar, TL. Salgın döneminde, dolara müdahalede ... kullanıldı deniyordu; şimdi de kasada deniyor. Kafalar karışık. Kılıçdaroğlu'nun aday olmaya cesareti yok, Bahçeli'nin var mı?

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manisa ekibi şampiyon olup 1.Lig'e yükseldi!
Manisa FK Misli.com 2. Lig Beyaz Grup'ta bitime 5 hafta kala şampiyon ...
CHP'li Sertel'den Karslı üreticiye İzmir örneği
Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi olan Kars, 80 ilin ...
Askeri hastaneler yeniden mi açılıyor?
Asker hastanelerinin yeniden açılacağı gündeme geldi, CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP'li Kılıç İzmirli hemşireleri meclis gündemine taşıdı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi ...
DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe: Tek çare, yerli aşıyı üretmek
Türkiye'nin yerli covid 19 aşısını üç ay önce üretmiş olması gerektiğini ...
AK Partili eski milletvekili hayatını kaybetti
Kastamonu'da eski milletvekili ve avukat Mehdi Keskin, otomobilinde geçirdiği ...
 
Emine Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı'nın eşini ağırladı
Emine Erdoğan, Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey (YDSK) ...
Şentop'tan emekli amirallere 'Fevzi Çakmak' cevabı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "O (Mareşal Fevzi Paşa) ancak emekli olduktan ...
Kritik hamle: Mısır'la üst düzey temas!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva