HABERLER>SPOR
30 Kasım 2022 Çarşamba - 11:55

Ahmet Avni Atayol'dan derbi açıklaması: Şiddete 'ama'sız hayır diyoruz

Spor Toto 1'inci Lig'de pazar günü oynanan Göztepe-Altay karşılaşmasında çıkan olaylar tüm Türkiye'nin gündemine otururken, Altay Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ahmet Avni Atayol, kişisel hesabından açıklamalarda bulundu. Skor ne olursa olsun güzel bir derbi maçı beklentisiyle stada gittiklerini belirterek söze başlayan Atayol, "Ne yazık ki önce tribünümüzden rakip tribüne atılan bir fişekle Göztepe taraftarı Mehmet Çakır’ın, sonrasında sahaya giren bir taraftarın sopalı saldırısıyla kalecimiz Ozan Evrim Özenç’in canlarına kasteden vahşice saldırılar sonucu dehşete uğradık" dedi.

Ahmet Avni Atayol dan derbi açıklaması: Şiddete  ama sız hayır diyoruz

En büyük tesellinin can kaybı olmamasına dikkati çeken Atayol, "Gerek stat içerisinde, gerekse maç öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarda bir can kaybının olmaması bizi teselli etti. Tedavisi hastanede devam eden Mehmet Çakır'a ve taburcu olan kalecimiz Ozan Evrim Özenç'e tekrar geçmiş olsun diyor daha iyi haberlerini bekliyoruz. Bir kez daha tekrar etmek istiyoruz ki bırakın cana kastetmeyi, bir insanın burnunun kanamasına dahi yol açacak her türlü eylemi lanetliyor ve sorumlularının en ağır cezaları almasını istiyoruz. Her türlü şiddete 'ama'sız, 'fakat'sız hayır diyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"BİRLİKTE OMUZ OMUZA HAREKET ETTİK"
Yaşanan olaylar sonrasında herkesin birlikte hareket ettiğini vurgulayan Ahmet Avni Atayol, "İlk andan itibaren valiliğimiz öncülüğünde emniyet birimlerimiz, Göztepe Spor Kulübü ve federasyonumuz ile koordinasyon ve tam işbirliği içerisinde, öncelikle olayların büyümemesi ve sorumluların tespiti için hep birlikte omuz omuza hareket ettik. Derin üzüntü duyduğumuz olaylara dair en doğru tavrın itidali korumak ve paydaşlarımızla işbirliği içerisinde hareket etmek olduğunu, olayların tazeliği içerisinde maksadını aşan paylaşımlar yapılabileceğini, ancak kısa süre içerisinde aklı selimin hakim olacağını düşündük" cümlelerini kullandı. 

"PROVOKASYON AMAÇLI PAYLAŞIMLAR ARTTI"
Provokasyon amaçlı paylaşımların arttığını da ekleyen Atayol, "Geçen sürede ne yazık ki, kulübümüzün ve camiamızın tümünü hedef alan art niyetli ve provokasyon amaçlı paylaşımların azalmak yerine arttığını, sistematik ve çirkin bir karalama ve iftira kampanyasına dönüştüğünü üzülerek gözlemledik. İnfiali arttırmaya yönelik dezenformasyonlar  kulübümüz bileşenlerine ve tüm Altaylılara yönelik şiddet tehditleri, kulübümüzü, camiamızı toplu olarak töhmet altında bırakarak zarar vermeye yönelik paylaşımlar giderek artmaktadır. Bırakın mahkemede hüküm giymeyi, daha şüpheli sıfatıyla gözaltında olan ve savcılığa bile sevk edilip edilmeyeceği belli olmayan kişilerin açık isim ve adres bilgilerini teşhir ederek hedef gösteren paylaşımlar yapılmaktadır" dedi.

"HUKUK KURULUMUZ KAYIT ALTINA ALIYOR"
Bu paylaşımları yapanların suç işlediğini anlatan Atayol, "Paylaşımların çoğaltarak yayılmasına neden olanlara hatırlatmak isteriz ki ciddi yaptırımları olan bir suç işlemektedirler. Hukuki yaptırımların ötesinde, suçsuz tek kişinin bile kılına zarar geldiğinde taşıyamayacakları bir vicdani yükün altına girmektedirler. Konunun vicdani boyutu paylaşım sahiplerine ait olmakla birlikte, bu nitelikteki tüm paylaşımlar hukuki boyutta işlem yapılmak üzere Hukuk Kurulumuzca kayıt altına alınmakta olup yarından itibaren yargı makamlarına suç duyurularında bulunulacaktır. Kuvayımilliye’nin takımı, Kurtuluş’un ve Kuruluş’un kulübü Altay Spor Kulübü yüz yılı aşkın süredir taşıdığı spor ve ahlak meşalesini taşımaya devam edecek, hep olduğu gibi kendi içindeki ve dışındaki tüm zorlukların altından yine kalkacaktır" dedi.

"ŞİDDET KÜLTÜRÜNÜ KALDIRACAĞIZ" 
Asbaşkan Atayol sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kentimizin, ülkemizin hak etmediği bu şiddet kültürünü, ancak hep birlikte ve topyekün mücadele ederek kaldırabiliriz. Bu mücadelenin tüm bileşenleri, kendi yaptıklarını unutmadan, farklı kaygılarla başkasına saldırmadan, işe öncelikle kendi içerisinden başlamak zorundadır. Kulübümüz, bu yolda samimiyetle yer alan tüm paydaşlarla omuz omuza verecek, Her türlü şiddete 'ama'sız, 'fakat'sız hayır diyerek üstüne düşeni yapacaktır." (DHA)

 
Kuşadası Milli Parkı Müdürü görevden alındı
 
Pınar Karşıyaka, Flatten ile yolları ayırdı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'ya şampiyon teknik adam
TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta bu sezon mutlak şampiyonluk hedeflerken ...
Olaylı derbide yeni gelişme... 'Fişekçi' ifadesinde ne dedi?
Göztepe ile Altay arasında oynanan, konuk takımın kalecisi Ozan Evrim'in, ...
Menemen FK 10 maçta sadece 2 kez kazandı
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta sezona şampiyonluk hedefiyle giren ve 5'inci ...
 
İngiltere ve ABD son 16 turuna adlarını yazdırdı
2022 FIFA Dünya Kupası B Grubu’nda oynanan 3'üncü ve son maçların ardından ...
Dünya Kupası tarihinde ilk!
FIFA, 2022 Dünya Kupası E Grubu'nda oynanacak olan Kosta Rika - Almanya ...
Pınar Karşıyaka'da yol ayrımı!
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Pınar Karşıyaka'da ABD'li ...
 
İzmir derbisi disiplinlik oldu!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Spor Toto 1. Lig'in ...
TFF Başkanı Büyükekşi, Altınordu tesislerinde!
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Altınordu'nun ...
Hollanda ve Senegal son 16 turunda!
2022 FIFA Dünya Kupası A Grubu'nda oynanan 3'üncü ve son maçların ardından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva