HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ağustos 2022 Pazartesi - 20:39

Adım adım İzmir Fuarı... Anadolu'nun bereketi dünya ile buluşacak!

Bu yıl 91'ncisi düzenlenecek olan izmir Enternasyonal Fuarı'nın lansman toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Böyle bir fuar ev sahipliği yapma durumu İzmir için çok önemli. Bizde buna layık olmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Gerçekten çok zor bir zamandan geçiyoruz. Bu fuar aynı zamanda bu umudu büyüten, insanlara moral veren bir anlam taşıyor. Bu vesile ile insanlar belki bir nebze nefes alacaklar, Fuar’da koşup coşmanın tadını alacaklar" diye konuştu.

Adım adım İzmir Fuarı... Anadolu nun bereketi dünya ile buluşacak!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyetin miras değerlerinden İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 2-11 Eylül 2022 tarihleri arasında 91’inci kez kapılarını açarken, bu yıl dünyanın en büyük gastronomi fuarı TerraMadre’ye de ev sahipliği yapacak.

Gastronomi fuarı ile Anadolu topraklarının bereketini dünya ile buluşturacak olan 91’nci Enternasyonal Fuarı’nın lansman töreni yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımı ile gerçekleştirilen törene ayrıca Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı katıldı.

SOYER: ÇOK ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ
Tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın önemine dikkat çekerek, “İzmir Enternasyonal Fuarı bir Cumhuriyet mirasıdır. Herkes EXPO düzenlemek için mücadele eder ancak biz 91 yıldır küçük bir EXPO düzenliyoruz. Bu gelenek, bu miras son derece kıymetli ve bizde buna sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. 91 yıldır düzenlenen organizasyonun çıtasını her geçen gün yukarı çıkarmak zorundasınız.  Terra Madre ile biraz da bu nedenle buluşmak istedik. Uluslararası büyük fuarda aynı zamanda uluslararası büyük gündeme parmak basmış oluyoruz. Böyle büyük organizasyonu yapmak İzmir'de son derece önemlidir. İEF sadece bir fuar değil aynı zamanda sosyalleşme, eğitim, inovasyon meydanı... 1995 yılında Türkiye halkı ilk kez yürüyen merdiven ile İEF’de karşılaşıyor. İzmir, Türkiye’ye bir ayna tutuyor. Böyle bir fuar ev sahipliği yapma durumu İzmir için çok önemli. Biz de buna layık olmak için elimizden geleni yapmak zorundayız. Gerçekten çok zor bir zamandan geçiyoruz. Bu fuar aynı zamanda bu umudu büyüten, insanlara moral veren bir anlam taşıyor. Bu vesile ile insanlar belki bir nebze nefes alacaklar, Fuar’da koşup coşmanın tadını alacaklar. Bunun da son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu kasvet ikliminde bir umut, bir moral vermek zorundayız. Bu nedenle bu kadar zengin bir programla karşınıza çıkıyoruz. Bu fuarın bizim için bi anlamı daha var. Başından beri başka bir tarım söylemi ile geldik. Bu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Tam bağımsızlık kendi kendine yetmekle mümkündür’ sözünden feyz aldık. Uzun yıllar boyunda Türkiye kendi kendine yeten ekonomisi ile bilinen tahıl ambarı olarak bilinen bir ülkeydi. İthalat, ihracatı büyüttü, kırla kent arasındaki denge bozuldu, politikasızlık ve tarımın boş kalması ile bugün en çok canımızın yandığı bir noktaya geldik. Başka bir tarım derken, kuraklık ve yoksullukla mücadele demiştik. Bunu yapmak için uzunca bir süredir çalışıyoruz. Çoban haritasından tutun, kurduğumuz tarım araştırma merkezine kadar bir çok şey yaptık. Küçük üreticimizin ürettiği ile onları ilk kez ihracatçı haline getireceğiz.Terra Medra’da İzmirli markası ile ilk kez ihracatı gerçekleştireceğiz” dedi.

ALICI : İZMİR'İN LEZZETLERİ DÜNYA İLE BULUŞACAK
İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Canan Karaosmanoğlu Alıcı, vatandaşları fuara davet ederken, şu ifadeleri kullandı:

“İEF 91 yıllık uzun bir yolculuk. Fuarın en büyük sırrı İzmir’i dünyaya, dünyayı da İzmir’e taşıması. Fuar, bu yıl bu misyonunu yine hayata geçirecek. Bu yıl ayrıca Terra Madre’ye de ev sahipliği yapacağız. Yabancı katılımcıların yanı sıra yerli üreticiler de yer alacak. Dünyanın lezzetleri İzmir ile İzmir’in lezzetleri de dünyayla buluşacak. Bu yıl ayrıca İBB ve İZFAŞ olarak İzmir İş Günleri’nin 8'ncisi de düzenlenecek. Bu yıl, tarım ticareti konusu tartışılacak. İEF, 91 yıl boyunca kapılarını hep açtı. Yıllar boyunca Türkiye ticaretin dünyaya açılan kapısı oldu. İEF bu yıl da ticaretin yanı sıra kültür ve sanatın da buluşma noktası olacak. Toplamda 306 etkinlik gerçekleştirilecek. İEF bu yıl da yıllar boyunca devam eden misyonunu bu yıl da sürdürecek” ifadelerini kullandı.

SANCAK: BİZ İZMİR’İ, İZMİR BİZİ ÇOK SEVDİ             
Fuarın bu yılki ana sponsoru olan Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’e desteklerinin devam edeceğini vurgularken, “Pandemi nedeniyle 2-3 senedir görüşemiyoruz. Bu yıl İzmir için çok çok önemli bir sene. İzmir'in kurtuluşunun 100’ncü yılı olması çok önemli. Böyle bir yılda İzmir Fuarı’nın ana sponsoru olmak bizim için çok önemli. Ben bu fırsatı bize tanıdığı için Tunç Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biz birkaç senedir bu organizasyona ana sponsorluk yapıyoruz ve bu bizim için oldukça önemli. Bundan sonrada da İzmir’in bir çok etkinliğine katkı vermeye devam edeceğiz. Biz İzmir’de bir çok alanda iş yapan bir firmayız. Biz İzmir’e katkı koymaya devam edeceğiz çünkü biz İzmir’i, İzmir’de bizi çok sevdi. Şehrimizin 100’ncü yılı görkemli bir şekilde kutlanacak. Ben bu konuda Tunç Başkanım’ın ne kadar gayret gösterdiğine şahit oldum” dedi.

FIRILDAK: İZMİRLİLERE HİZMET VERMEYİ HEDEFLİYORUZ
Migros Kuzey Ege Direktörü Güneş Fırıldak, “Köklü bir geçmişi olan İzmir Enternasyonal fuarı İzmir ile özdeşleşmiş durumda. Etkinlik alanındaki mağazamız ile ziyaretçilerimize hizmet verirken, düzenleyeceğimiz etkinlikler ile İzmirlilere hizmet vermeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

 
Soyer'den Bahçeli'ye 'afiş' yanıtı: Geleceğin siyasal iklimini İzmir'den kuracağız!
 
Torbacılar polis takibinden kaçamadı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fırtına 30 Ağustos 2022 Salı 09:36

fuar mı panayır mı?... bu etkinliği de bitirdiniz... bu belediye bir işi de eline yüzüne bulaştırmasın arkadaş :)))

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Bahçeli'ye 'afiş' yanıtı: Geleceğin siyasal iklimini İzmir'den kuracağız!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'barış' sloganına ...
Başkan Soyer'den muhtarlar zirvesi: Türkiye ilham alacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentteki muhtar derneklerinin ...
Nae Sao Paulo gündemiyle toplanacaktı... İptal edildi!
Kamuoyunda ‘ölüm gemisi’ olarak adlandırılan Nae Sao Paulo gündemi ile ...
 
Karşıyaka'dan Milli Eğitim'e 'Atakent' çıkışı: Başvurularımız yanıtsız kaldı!
Depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle alınan yıkım kararı kamuoyunda ...
İZSU duyurdu... Kınık'ta düğüm çözüldü!
Kınık Atıksu Arıtma Tesisi için hazırlanan imar planının iptaline yönelik ...
Buca gençliğinden coşkulu 30 Ağustos kutlaması
Buca Belediyesi, gençleri 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Kaynaklar’ın ...
 
Çiğli'de Barış Günü'nde Zuhal Olcay sahnede
Çiğli Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Dünya Barış Günü ...
İzmir'de binlerce öğrencinin yüzü güldü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genç odaklı kent vizyonu ...
Zafer Yürüyüşü'nde 3. gün... Derelerden, tepelerden İzmir'e!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlamaları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva