HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Nisan 2022 Salı - 10:31

Acil Çözüm ekipleri dertlere derman oluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kentin refahını eşit paylaştırma vizyonu doğrultusunda kurulan Acil Çözüm ekipleri, dezavantajlı mahallelerin sorunlarını hızla çözmeye devam ediyor. Buca, Bornova ve Karabağlar’daki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Tunç Soyer, “Acil Çözüm Ekibimiz, küçük büyük demeden tüm ihtiyaçlara yardım eli uzatıyor, dertlere derman oluyor” dedi.

Acil Çözüm ekipleri dertlere derman oluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “adil ve eşit refah” vizyonu doğrultusunda kurulan Acil Çözüm Ekibi, dezavantajlı mahallelerin ihtiyaçlarını hızlıca çözüme kavuşturmaya devam ediyor. İşlerin takibini sağlamak için Acil Çözüm Ekibi Koordinatörü ve İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ile sahaya çıkan Başkan Tunç Soyer, Bornova Serintepe Mahallesi, Buca Göksu, İnönü ve Mustafa Kemal mahalleleri ile Karabağlar Limontepe Bölgesi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Soyer, ilk olarak Bornova Serintepe Mahallesi muhtarlığını ziyaret etti ve mahalle halkının talebi üzerine ekiplerden bakımsız olan Kandere Pazaryeri’nin yenilenmesini istedi.

Altyapı ekiplerini ziyaret etti
Buca’da Acil Çözüm projesi kapsamında yapılan parkları ziyaret eden Soyer, buradan Karabağlar’a geçerek İZBETON ve İZSU ekiplerinin çalışmalarını inceledi. Başkan Soyer ilk olarak Limontepe 9683. Sokak’ta İZBETON ekiplerinin düzenleme çalışmalarını yürüttüğü parkı ziyaret etti. Bölgedeki ilk park olacak alanda spor alanlarından dinlenme bölgelerine kadar sıfırdan yeni bir yaşam alanı inşa edilecek.

Buradan 9686, 9685, 9687, 9683 ve 9674. sokakları kapsayan İZSU şantiyesine geçen Soyer, 1,5 kilometrelik yağmur suyu ayrıştırma hattı imalatlarını inceledi. Bölgedeki su baskınlarının hızlıca önüne geçmek için alternatif çözümler üretilerek başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Eyüp Ensari Camii’ne destek
Başkan Soyer, Limontepe’de 30 Ekim depreminde hasar gören Eyüp Ensari Camii’ni de ziyaret ederek, yenileme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Başkan Soyer “Depremin yıkıcı etkilerini İzmir’in birçok noktasında derinden yaşadık. Elimizden geldiğince bu etkiyi azaltmak için çalışıyoruz. Acil Çözüm Ekibimiz, küçük büyük demeden tüm ihtiyaçlara yardım eli uzatıyor, dertlere derman oluyor. Burada çalışan arkadaşlarıma ve verilen desteğe çok teşekkür ediyorum. Ramazan ayı öncesi imkânlarımız el verdikçe ibadethanelerimize yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

24 park yenilendi
Karabağlar, Konak, Buca ve Bornova’nın dezavantajlı mahallelerinde çalışmaya başlayan Acil Çözüm Ekibi, çalışma yapılan mahallelerde yurttaşlarla tek tek görüşüp ihtiyaçlarını dinliyor. Daha sonra bu ihtiyaçlarla ilgili bir program hazırlanarak uygulamalar hızla başlatılıyor. Bugüne kadar 16 mahallede 115 noktada çalışıldı, 19 noktada çalışmalar devam ediyor. 24 park ise yenilendi.             

  

 
Buca'da 3 yılda 28 bin can dosta hizmet
 
Karşıyakalı yazar adayları sertifikalarını aldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sait Ada 5 Nisan 2022 Salı 13:08

Urla Yağcılar mahallesindeki açık kanalizasyon sorunu için çözüm bekliyorum…

Yorumu oyla      2      4  
“ Dertlere derman “ 5 Nisan 2022 Salı 11:53

Suya ve ulaşım fiyatlarına aylık ÜFE ‘ye göre fiyat güncellemesi ( zam değil, güncelleme ) yapan bir belediye hangi dertlere derman olabilir ? Sosyal belediyecilik anlayışı her ay ÜFE ‘ye göre zam üstüne zam . Ulaşımda 90 dk. aktarma hakkı geri gelsinmiş. Merkez ilçeler de bu hakkı unutsun . 13.02.2016 tarihinde İzmir çevre ilçe belediye otobüslerindeki 90 dk. aktarma hakkı iptal edildiğinde sessiz kalındı . 2020 Eylül ayında sıra İZMİR merkez ilçelere geldi ve 90 dk. aktarma hakkı iptal edildi . 120 dk. sadece algı . İzmir’de ilk binişten sonra 2 aktarma ile istediğin yere 90 dk. da hatta daha az süre içinde gidilebilinir .İZMİR BB’si çevre ilçe 90 dk. iptali baskısına ancak 2020 Eylül ayına kadar dayanabildi ve merkez ilçelerde de iptal etti . Bu baskıdan kurtulmanın en kolay yolu İZMİR çevre ilçe toplu ulaşımını İZTAŞIT ( Ticari toplu ulaşım ) adı altında özelleştirmekte ( 2019 Aralık ayı Seferihisar - 2022 Mart ayı Kiraz ilçesinde başlatıldı - devamında ısrarcılar ve diğer ilçelerede gelecek ) bulundu . Peki İzmir çevre ilçe halkına toplu ulaşımda bu uygulamaları reva gören CHP’si ; otoyolların , köprülerin , elektriğin , fabrikaların özelleştirilmesini neden , nasıl eleştiriyor, fark ne ? Önemli olan Kişilerin değil , CHP’nin Kurumsal hizmet anlayışıdır . İZMİR merkez ilçelerdeki toplu ulaşımda belediyenin tüm kaynakları kullanılarak belediyeye ait metro, otobüs , vapur ve tramvaylarla 120 dk. aktarma hakkı var . İzmir çevre ilçelerindeki toplu ulaşımında aktarma hakkını bir kenara bırakın , İzmir çevre ilçelerine belediye otobüsü bile ( İZTAŞIT uygulamasında devam edilirse ) yok. İşte CHP’nin sosyal , eşitlikçi , adil , halkçı belediyecilik anlayışı . Toplu ulaşım ücretlerinin aylık ÜFE ‘ye bağlanmasında çevre ilçelere İZTAŞIT uygulamasının başlatılmasının etkisi de ne kadardır ?

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da 3 yılda 28 bin can dosta hizmet
Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, 3 yılda 28 bin ...
Başkan Eriş'ten 2021 değerlendirmesi: Hiç boş durmadık!
Ödemiş Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Belediye ...
AK Parti rapora CHP'yi dahil etmedi... 'Bu iş şaibeye yol açar!'
Kemalpaşa Belediyesi'nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı Kemalpaşa ...
 
Nasreddin Hoca LÖSEV'li çocukları ağırladı
Açıldığı günden bu yana yoğun ilgiyle karşılanan Karabağlar Belediyesi ...
Konak'ın özel çocukları doyasıya eğlendi
Konak Belediyesi Engelsiz Yaşam Köyü’nün özel çocukları, Kuşadası’nda ...
Güzelbahçe'de iftar bereketi
11 ayın sultanı Ramazan’ın başlamasıyla paylaşım ve dayanışmanın en güzel ...
 
Başkan İduğ’a kentsel yenileme alkışı
Kızılay Mahallesi sakinleri, Bornova Belediyesi’nin başlattığı kentsel ...
Karabağlar'ın borçlanma talebine oy birliği!
Karabağlar Belediyesi’nin encümen ve komisyon üyelerinin seçildiği meclis ...
Çiğli'de Denetim Komisyonu raporuna şerh! Gümrükçü: '2022'nin yol haritası olacak!'
Nisan ayı olağan meclis oturumunu gerçekleştiren Çiğli Belediyesi Denetim ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva