HABERLER>GÜNCEL
26 Eylül 2017 Salı - 14:55

ABD'li kadının havalimanında ölümünde 4 numaralı polis aranıyor

ABD vatandaşı Tracey Lynn Brown'un, 2013'te transit yolcu olarak bulunduğu Atatürk Havalimanı'nda tartışma yaşadığı polisler tarafından etkisiz hale getirilmek istenirken nefessiz kalarak yaşamını yitirmesine ilişkin 12 polis ile bir doktorun yargılanmasına devam edildi.

ABD li kadının havalimanında ölümünde 4 numaralı polis aranıyor

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatlar hazır bulundu. Mahkeme Heyeti Başkanı Güler Kurt, sanık polislerden M.K'nin 9 Eylül'de yaşamını yitirdiğinin bildirildiğini söyledi. M.K'nin kalp krizi sonucu Amasya'da vefat ettiği belirtildi. Kurt, emekli emniyet müdürü, CD inceleme uzmanı Necati Erdem'in, olayla ilgili fotoğraf ve video görüntülerin yer aldığı DVD'yi incelediğini ve 18 Eylül 2017 tarihli raporunu mahkemeye gönderdiğini ifade etti.

Erdem'in raporunda, polis memurları tarafından maktulün sırt ve boyun bölgesine uygulanan baskıların yer aldığı görüntülerin olduğu, 5 Nisan 2013'te saat 00.06.23'te polis memurlarının Brown'u yere yatırmaya çalıştıkları anlatıldı. Raporda, 1 numaralı polisin Brown'un sırt bölgesine diziyle baskı uyguladığı, 2 numaralı polisin de maktulün sağ koluna ve bel bölgesine diziyle baskı yaptığı, 1 numaralı polisin sonrasında maktulün üzerinden kalkarak 3 numaralı polisle yer değiştirdiği, bu polisin de kadının sırt bölgesine diziyle bastırdığı, 3 numaralı polis memurunun maktulün üzerinden kalkarak 4 numaralı polisle yer değiştirdiği kaydedildi.

Oynat

Ses Kapa

Süre0:02

/

Toplam Süre4:40

Yüklendi: 0%

Yükleniyor: 0%

Tam Ekran



4 NUMARALI POLİSİN FOTOĞRAFI YOK

Brown'un önce sırt bölgesine sonrasında da hem sırt hem de boyun bölgesine diziyle baskı uygulayan 4 numaralı polisin maktulün boyun bölgesine uyguladığı baskının 00.12.21'de başlayıp 00.14.43'te sona erdiği belirtilen raporda, 00.20.15'te de maktulün üzerinden kalkarak 5 numaralı polisle yer değiştirdiği, bu polisin de kadının sırt bölgesine diziyle baskı yaptığı ve 00.23.49'da kadının üzerinden kalktığı anlatıldı. 
Raporda, incelenen görüntülerde 1, 2, 3, 4 ve 5 numaralı polislerin maktulün bel, boyun ve sırt bölgesine baskı yaptıkları, 25 Nisan 2016 tarihli raporda ise bu polisler arasında 4 numaralı olanın dosyada fotoğrafı bulunmaması nedeniyle kimliğinin tespit edilemediğinin belirtildiği aktarıldı. 

Raporda, fotoğraflar üzerinde yapılan inceleme de 4 numaralı polisin M.E.Ö. ile benzer olduğu ifade edilerek, olay sonrasında kaydedilen görüntülerdeki şahıs ile dosya sanığının kuvvetle mümkün derecede aynı kişi olabileceği kaydedildi. Duruşmada, avukatlar ek bilirkişi raporuna ilişkin beyanda bulunmak için süre istedi. Mahkeme, dosyanın Adli Tıp Kurumu Grafoloji ve İhtisas Dairesi'ne gönderilerek, 25 Nisan 2016 tarihli rapor ile 18 Eylül 2017 tarihli ek bilirkişi raporunda 4 numaralı sanık olarak belirtilen ve maktulün sırt ve boyun bölgesine bası uygulayan kişinin dosya sanığı M.E.Ö. olup olmadığının kesin tespiti konusunda rapor hazırlanmasına karar verdi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Atatürk Havalimanı Pasaport Kontrol Büro Amirliği'nde görevli 12 polis memurunun "zor kullanma yetkisini aşarak kasten yaralama sonucu ölüme neden olma" suçundan 12'şer yıldan 16'şar yıla, doktorun da "görevi kötüye kullanma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. (AA)

 
AK Partili Sürekli de tepki gösterdi: Barzani'nin bu pervasız hareketi...
 
Başkan Uğurlu, Büyükşehir’e süre verdi: Yapmazsanız…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yangın dönüşü can pazarı: 1 itfaiye eri şehit, 5 yaralı!
İzmir’in Menderes ilçesinde orman yangınına müdahaleden dönen arazöze ...
Bodrum'da turist çıldırdı! 'Dün geldim bugün gidemiyorum'
Yunan adalarına sefer yapan Türk bayraklı ticari yatların liman çıkışları, ...
Yargıtay'dan ByLock kararı
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, FETÖ'nün gizli haberleşme sistemi ByLock'un ...
 
Bakan Tüfenkci'den flaş 'Habur' açıklaması!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'nın şu an ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 5'i avukat 6 tutuklama!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
İlkokul müdürü öğrencisini 'hırsız' diye teşhir etti!
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü T.Ö. ...
 
İzmir Adliyesi'ni 'fişleme' davasında söz sanıkta: 'FETÖ'nün icazetiyle cennete gideceğime...'
FETÖ/PDY üyelerinin, "bazı hakim, savcı ve personeli fişledikleri", "bazı ...
Araç sahiplerinin dikkatine: Bu gece yarısından itibaren...
Motorine, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, litre başına 13 kuruş zam geliyor.
Üniversiteye girişte yeni dönem! LYS ve YGS...
Üniversiteye giriş sınavında sistem değişiyor. LYS-YGS ayrımı sona erecek. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva