HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2018 Cumartesi - 09:39

AASSM'de 2018'e renkli veda!

2018'de pek çok dünya sanatçısına evsahipliği yapan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, yılı müzik ve dans tutkunlarının uzun süre unutamayacağı dört muhteşem etkinlikle uğurluyor.

AASSM de 2018 e renkli veda!

Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en önemli konser salonları arasında yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), müzik tutkunlarını seçkin sanatçı ve grupların konserleriyle buluşturmaya devam ediyor. 2018 yılına veda ederken aynı zamanda  10. yaşgününü kutlayacak olan sanat merkezinin 2018 Aralık ayı programı yine hayli iddialı.

O GÜN GÜNLERDEN "TURUNCU"  
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'ndan Sema Korkut önderliğinde kurulan ve kadına şiddete karşı farkındalığın artması amacıyla geçtiğimiz yıl "turuncu" rengini tema olarak seçen “İzmir Turuncu Oda Müziği Topluluğu”, 5 Aralık Çarşamba akşamı “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması Günü”nde sanatseverlerle buluşuyor. Uluslararası ve Ulusal birçok konser ve eğitim projesiyle başarılara imza atan kadın sanatçılardan oluşan ve ilk konserini 2017'de İzmir Sanat'ta veren topluluk, Barok dönemden günümüze uzanan dünya müziklerinden seçkiler sunacak. Küçük Salon'da saat 20.00’de başlayacak konserde Soprano “Ayşe Şener Özmen” de sahne alacak.

RUSTAVİ İLE YER YERİNDEN OYNAYACAK
Gürcistan’ın efsane dans ve müzik topluluğu Rustavi, İzmir'de ilk kez, 10 Aralık Pazartesi akşamı saat 20.00'de, AASSM Büyük Salon'da nefes kesen bir gösteri gerçekleştirecek. Tam 70 ülke ve 4 bin gösteri ile adını dünyaya duyuran grup, Paris’te ‘Olympia’, ‘Player’ ve ‘Mogador’, Londra’da ‘Albert Hall’, Roma’da ‘Auditorium’, New York’ta ‘Bekon’, Rusya'da Büyük Moskova Tiyatrosu ve St. Petersburg Büyük Filarmoni Salonu gibi dünyanın en prestijli konser salonları ile Chicago, Los Angeles, Milano, Tokyo, Kahire, Şanghay, Varşova, Berlin, Viyana, Prag ve Kudüs gibi kentlerde sahne aldı. Sahne ışıkları, müzikleri, kostümleri ve danslarıyla izleyenlere kendilerini "Kafkas dağlarında gibi" hissettiren grubun koreograflığını, Gürcistan’ın efsane dansçısı Pridon Sulaberidze üstleniyor. FİLM MÜZİKLERİ AKŞAMI
Soprano Aytül Büyüksaraç ve bariton Altuğ Dilmaç’ın solist olarak yer aldığı ve piyanoda Demet Eytemiz'in eşlik edeceği “Film Müzikleri” konseri, 18 Aralık Salı saat 20.00’de AASSM Küçük Salon’da gerçekleşecek. Dünya sinema tarihinin en bilinen ve belleklerden uzun yıllardır silinmeyen eserlerin seslendirileceği konserde ayrıca; klarnet sanatçısı Atıf Peynirci, kontrabas sanatçısı Sudi Kunduz ve vurmalı saz sanatçısı Mehmet Kızılateş de yer alacak.10. Yaş günü hediyesi “İzmir Süiti”
İzmir Belediyesi'nin kuruluşunun 150. yılı anısına, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan piyanist-besteci Fazıl Say'ın yaptığı özel beste İzmirlilerle buluşacak. Say, İzmir Belediyesi için beseletiği ve Ekim ayında ilk kez seslendirdiği  "İzmir Süiti"ni, 27 Aralık Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nin 10. yılı nedeniyle ve yeni yıla güzel bir başlangıç için gerçekleştirilecek konserde bir kez daha seslendirecek.

İzmir Süiti, "Körfez Dalgaları", "Brahms İzmir’de", "Kordon’da Sessiz Sabah", "Chopin İzmir’de", "Urla Şiiri", "Rachmaninov İzmir’de" ve "Zeybek" başlıklı 7 bölümden oluşuyor.

 

 
Karşıyaka'da hem iş hem keyif
 
İzmir'deki dönüşümün "püf noktasını" sordu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da hem iş hem keyif
Karşıyaka Belediyesi, hizmet binasına gelen Karşıyakalıları sanatla karşılıyor. ...
Bornova'da ailelere ücretsiz soğan dağıtıldı
Bornova Belediyesi zam rekortmeni “Kuru Soğan” derdine de derman oldu. ...
Bornova Belediyesi çalışanları futbol turnuvasında buluştu
Bornova Belediyesi’nin çalışanların motivasyonunu arttırmak ve kaynaşmasını ...
 
Turizm buluşmasında geri sayım başladı
12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, sektörün tüm kollarını ...
Başkan Şenol’dan Zeybekçi’ye mesaj: İzmir sadece zeybek oynarken diz çöker
Gaziemir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu “32 Adam”, Ankara’da düzenlenen ...
Türkiye Meclis Üyeleri Birliği'den Başkan Batur'a destek!
Narlıdere Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ...
 
İzmir'de belediyelerden yeni hamle: Bedavaya soğan dağıttlar!
Buca Belediyesi, ilçedeki 2 bin 500 ihtiyaç sahibi vatandaşa soğan ulaştırdı. ...
Karşıyaka’nın Kadına Saygı Müzesi’ne büyük ilgi 
Karşıyaka Belediyesi’nin baştan sona yedilediği Atatürk, Annesi ve Kadın ...
Üniversitede İzmir Modeli masası: Tarım Bakanlığı örnek almalı
"Yerel Yönetimde İzmir Modeli"nin tartışıldığı sempozyumunda konuşan Prof. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva