HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ekim 2014 Perşembe - 18:53

Tire’de yine satış bombası: Milyonluk araziyi CHP’li Başkan aldı

Tire Belediyesi yerel seçimlerin ardından kapanan Gökçen Beldesi’ne ait 40 dönüm araziyi sattı. Toplam 1 milyon 230 bin TL’ye satılan araziyi CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in oğlu aldı. Birlik, “Biz almasak başka birisi alacaktı. Çiftçilik yapıyoruz. Araziyi ekip biçeceğiz” dedi.

Tire’de yine satış bombası: Milyonluk araziyi CHP’li Başkan aldı

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçimlerin ardından kapanan İzmir İl Özel İdaresi’nin malları ile birlikte tartışmalara neden olan köy malları ilçe belediyelerine geçerken mali kriz yaşayan belediyeler satış kararlarını hayata geçiriyor.

Ekonomik gerekçelerle köy malları ile kapanan Gökçen Belediyesi’nin mallarını satışa çıkartan Tire Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Tayfur Çiçek kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kararı geri çekmek zorunda kalmıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in bizzat ilçeye giderek müdahale ettiği satış listesinden köy malları çıkartılmıştı.
 
KÖYLÜ KULLANIYORDU
Başkan Çiçek, açık arttırma ile kapanan Gökçen Beldesi’ndeki 40 dönümlük tarlayı satışı çıkarttı. Köylülerin belli bedel ödeyerek ekip biçtiği arazi için açık arttırma usulü ihale yapıldı. İhaleyi CHP Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik’in oğlu ve yeğeni aldık. İlçe Başkanı Birlik’in oğlu Ali Birlik ile yeğeni Mustafa Metin ortak olarak araziye talip oldu. İhale sonrasında değerli arazi 1 milyon 230 bin TL’ye gitti.


 
MÜLK ALMAK YASAK MI?
Satış kararının ardından Egedesonsöz’e konuşan İlçe Başkanı Birlik, “Araziyi oğlum ve yeğenim birlikte aldılar. Kendisi 42 yaşında kendi ayaklarının üzerinde duran bir kişi. Biz çiftçilikle uğraşıyoruz. Araziye patates, buğday ya da başka bir ürün ekebiliriz.  İcar yöntemi ile köylülerin kullandığı arazide bundan sonra biz çalışacağız. Zaten kendi işimizi olan çiftçiliği yapıyoruz. Mülk almak yasak mı? Biz ihaleye girdik ve aldık. Zaten piyasa değerinin üzerinde bir teklif verildi. Özel şahıslardan aldığınızda burası daha düşük fiyata gelebilirdi.  Sonuçta biz almasak başkası, başkası almasa bir yabancı kişi alabilirdi” dedi.



ÇERÇİOĞLU: SATIYORSA HİZMET İÇİN SATIYOR
Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Sultanhisar’da 560, Bozdoğan’da 160 köy malları için alınan satış kararı ile ilgili konuştu. Çerçioğlu, “İlçe belediyeleri satıyorsa hizmet için satıyor. Ben satılsın ya da satılmasın demiyorum. Onu kendi ilçelerinde seçilmişler kararını verir. Gerçekten atılsa ve hiçbir iş yapılamıyorsa belediye başkanı ve meclis üyeleri toplanıp satma kararı alır. Satıştan gelen gelir hizmete harcanır. İlçe belediyeleri satacağım dediğinde karşı çıkılıyor da devlet özelleştirme yapmıyor mu? Siyasetin de bir çizgisi olur. Bir öyle bir böyle siyaset olmaz. O mallar satıldığı zaman o mallar yine ilçelerde kalacak. Hizmet olarak geri dönecek. Ankara’ya devredilen malların parası Aydın’a mı gelecek? Birileri bunun açıklamasını yapmalı” dedi.
 
MALLARIN PARASI ANKARA’YA GİTTİ
Asıl tepkinin köy mallarının satışına değil valilik bünyesinde yapılan mal paylaşım kararlarına gösterilmesi gerektiğini dile getiren Çerçioğlu, “Bizlerin vergileriyle zamanında alınan mallar nerede? Biz neden onlardan mahrumuz? O bağıran siyasetçiler Aydınlıların vergileriyle alınan mallar Ankara’ya giderken aynı tepkiyi gösterdiler mi? Aydın’ın malı Aydın’da kalsın desinler biz de helal olsun diyelim. Ciddi olmak lazım bir tarafta köy malları satılmasın deyip diğer taraftan kentin malları Ankara gitmesine ses çıkarmamak olmaz. Aydın’ın mallarına sahip çıkılması gerektiğini her platformda dile getirdik. Belediyeler seçim öncesinde yapılan harcamalarla borçlandı deniliyor. Bununla ilgili Sayıştay yetkilileri soruşturmasını yapar. Böyle bir şey varsa belediye başkanıyla ilgili soruşturma açılır. Kulp bulmaya çalışan siyasetçileri söylemi bu? Ben parti ayrımı yapmıyorum. Büyükşehir’e kalmayan malların parası Ankara’ya gitti. O ne olacak. O tepkiyi neden vermiyorlar. Bu söylediğim daha vahimi. Buna tepki gösterilmiyor da köy halkının hizmetine sunulacak bir hizmetler için yapılan satışlara niye tepki gösteriliyor? Adil olunmalı. Vatandaş bunu net anlıyor. Kimse vatandaşı kandıramaz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vicdan sahibi 11 Ekim 2014 Cumartesi 17:49

özel idare malları satılırken,cumhuriyetin kazanımları tek tek satılıp paraların nereye harcandığı açıklanmazken siz nerelerdeydiniz.akapa ihale yapıtor yine akapalılar alıyor sesiniz çıkmıyor.chp sattığı yerlerin gelirini yine kendi bölgesine harcıyor

Yorumu oyla      11      5  
megaköylü 10 Ekim 2014 Cuma 12:16

hiç şaırmadım bu habere.zihniyet aynı.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 10 Ekim 2014 Cuma 11:59

yazık oldu Tire'ye. Aziz başkan yarın Tire'ye gidip restoran açacakmış. En azından köylülere indirimli servis yapılsın. Fayda faydadır. yapcak bişey yok.

Yorumu oyla      11      5  
ESKİ CHP Lİ 10 Ekim 2014 Cuma 11:35

Geçen gün sitenizde çözüm olarak kooperatif kurulacağı yazmış idi. Birinci kooperatif üyesi belli oldu. Diğerleri kim? Bu konuda halkı aydınlatırsanız seviniriz. Cumbullop Hap Partisi olmuş haberimiz yok biz elimizde Atatürk bayrağı sallamaya devam edelim.

Yorumu oyla      13      7  
chp 10 Ekim 2014 Cuma 02:14

BU AYDIN BAŞKANI CHP Lİ DİMİ....

Yorumu oyla      12      7  
Merkez 9 Ekim 2014 Perşembe 23:18

Hani nerede chp yandaşları bir kaç yorum yazında görelim dürüstlüğünüzü

Yorumu oyla      16      6  
silo 9 Ekim 2014 Perşembe 22:56

Allah'tan Türkiye'yi yönetmiyorlar :))))

Yorumu oyla      17      7  
köylü 9 Ekim 2014 Perşembe 22:40

tire dönümü 2000m2 olarak anlaşılır belediyeden halka açıklanmasında fayda var

Yorumu oyla      12      5  
BUYURAN 9 Ekim 2014 Perşembe 21:38

İşte chp

Yorumu oyla      12      7  
gökçen efe 9 Ekim 2014 Perşembe 21:10

HEY GİDİ GÖKÇEN EFE KİMLERDEN KURTARDIN GÖKÇENİ.. KİMLER ALDI GÖKÇENİ... HER ŞEY YASAL .. YÜREKTE ALTIOKUN YOK OLDUĞU AN.. SÖZÜN BİTTİĞİ AN...

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan’dan sağduyu çağrısı ve flaş açıklama: Destekliyorsam…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Kobani protestolarında ...
Büyükşehir ile üniversiteden örnek işbirliği: Kent koleji!
Büyükşehir Belediyesi ve Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ...
Kemalpaşa dönüşüm için 2015'e odaklandı
Türkiye'nin genelinde 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi ...
 
Karşıyakalı çocuklara esnaftan özel indirim
Çocukların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için Çocuk Kulübü ...
Bu mağazada her şey ücretsiz!
Konak Belediyesi’nin maddi durumu yetersiz vatandaşlara yardım amacıyla ...
Selçuk Belediyesi'nden vatandaşa acı gününde destek
Selçuk Belediyesi cenaze sahiplerine yakın ilgi göstererek yeni bir birim ...
 
Doğal Yaşam Parkı’nda bayram rekoru
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, Kurban bayramında ziyaretçi ...
Ziyarete damga vuran sözler: Kocaoğlu Palme gibi!
İzmir Erzurum İlini Sevenler Derneği ile Şanlıurfa Kültür ve Dayanışma ...
Vali Toprak Twitter’da patladı: Peki sen kimsin?
İzmir Valisi Mustafa Toprak Twitter’dan seri mesajlar atarak dün gece ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva