HABERLER>EKONOMİ
14 Şubat 2013 Perşembe - 22:46

TOBB zirvesi: İş dünyası EXPO için buluştu

İzmir'in EXPO 2020 adaylık dosyasını yerinde incelemek için Türkiye'ye gelen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) İnceleme Heyeti'nin son durağı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) oldu. EXPO delegasyonu onuruna düzenlenen akşam yemeğinde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, işvereninden sendikasına kadar her kesimden temsilcinin kenetlendiğini belirterek, "Hepimiz bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmayı istiyoruz. Hepimiz EXPO 2020 için kenetlendik" diye konuştu.

TOBB zirvesi: İş dünyası EXPO için buluştu

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir'in EXPO 2020 adaylık dosyasını yerinde incelemek için Türkiye'ye gelen Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) İnceleme Heyeti'nin son durağı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) oldu. EXPO delegasyonu onuruna düzenlenen ve iş dünyasının çok sayıda temsilcisinin akşam yemeğinde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, işvereninden sendikasına kadar her kesimden temsilcinin kenetlendiğini söyledi.

İnceleme Heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Ege'nin incisi İzmir'in EXPO adaylığı çerçevesinde sizleri ağırlamaktan mutluyuz. Tarih, İzmir için 'Güneşin göçlerini kamaştıran şehir' diyor. İzmir bereket tanrıçasının evidir" dedi.

Konuşmasında yeni fikirler üretmenin adının EXPO olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Daha yaşanabilir bir dünya için buradayız. Bu adaylıkta İzmir, Birleşmiş Milletlerin bin yıllık kalkınma hedefi olan herkes için sağlık temasını seçti. Bu aynı zamanda, insan hakları temel ilkesinde birinci sırada yer alır. Herkes için sağlık teması ile yola çıkan İzmir, güneşi denizi ve şifalı suları ile kaliteli yaşamın merkezi olmaya hazırdır. İzmir sağlık konusunda buluşma noktası olacaktır. Bu kentimiz aynı zamanda tarım, sanayi, ticaret ve kültür merkezidir. Dünyaca ünlü kentlere ev sahipliği yapmıştır. Dünyanın da ilk liman kentlerinden birisidir. Hep bir kavşak noktasıdır" diye konuştu.

İzmir'in korunaklı bir körfezi olması nedeniyle çağlar boyunca korunduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, "İzmir'de 19 Organize Sanayi Bölgesi (OSB), iki serbest bölge ve ileri teknoloji merkezleri ile Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden birisidir. Turizm ve üniversite şehri; hoşgörü merkezidir. İzmir bu özelliklerini insanlığın hizmetine sunmaya hazırlanıyor. Kamu ve özel sektör yatırımları ile gelişmesini sürdürüyor. Sağlık kompleksleri kuruluyor" ifadesinde bulundu.

 
İZMİR'İN YANINDAYIZ
İzmir'in her zaman yanında olduklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Bu salonda bulanan ve Türk iş dünyasının temsilen eden herkes, bizimle beraber. Sadece iş verenlerin değil işçilerimizi temsilen iki konfederasyon başkanımız da burada bulunuyor. İzmir'in tüm sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri de burada. Bizdeki heyecanı başka şehirde bulmanız mümkün değil. Herkes İzmir için kenetlenmiş durumda. Biz EXPO 2020'yi istiyoruz. Açık söylüyorum: EXPO burada olursa işvereni, esnafı, işçisine kadar hepimiz bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmayı istiyor. Hepimiz EXPO için kenetlendik" dedi.
 
TAKDİRE ŞAYAN
Yemekte konuşan BIE İnceleme Heyeti Başkanı Danimarkalı Steen Christensen, sağlığın uluslararası işbirliği gerektiren bir konu olduğuna dikkat çeken, "Bu noktada bütün camiayı sorumluluk almaya davet eder. EXPO dünyası, aynı zamanda eğitim ile kültür ve halklar arasında diyalogdur. EXPO, organizasyonların, şirketlerin ve vatandaşların ortak çabalarını temsil eder ve uluslararası işbirliğin en güzel halidir. Türkiye olarak bu yolda ilerlemeyi seçtiniz. Bu da taktire şayan" şeklinde konuştu.

 
İZMİR TALİHSİZLİĞİNİ YENECEK
İzmir'in Doğu ile Batı'nın buluştuğu bir nokta olduğunu belirten Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, "Ortak noktalara baktığımızda birlikte yaşama ve birlikte faaliyet yapma kültürünün en yaygın olduğu illerden bir İzmir'dir. Kentimizin EXPO 2020 için ideal bir şehir olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
Yaşan kentin ruhunun çok önemli olduğuna vurgu yapan Yıldırım, sağlığın insanlığın en önemli teması olduğunu aktardı. Kanuni Sultan Süleyman'ın bir sözünü hatırlatan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi; olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi sözü okunması zor ama manası çok derin. Sağlık devletten çok daha değerli… Sağlıkta bölgesel farklılıkların ortadan kalkması bütün dünyada sağlanması... Bu farkındalığın oluşturulması anlamında İzmir, bütün farklarını sunacaktır. Talihiz bir şekilde kaybettiğimiz organizasyonu kazanacağımıza gönülden inanıyorum."
 
EXPO'YU İSTİYORUZ!
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise konuşmasında "Daha iyi bir sağlık için yeni yollar temasını istiyorsak, herkes için sağlık için yeni yolların hepsi İzmir'den geçecek. İzmir sadece fiziksel tedavi açısından değil dünyanın ilk psikoterapi merkezinden birisidir. EXPO'yu İzmir için istiyoruz" dedi.
 
KENETLENDİK

İzmir'in EXPO için kenetlendiğini tekrar vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "İzmir'in EXPO 2020 yürüyüşünde, bütün siyasi partilerimiz bütün iş alemimiz sendika ve konfederasyonunu üyeleri, İzmir ve Türkiye halkı, EXPO adaylığı için kenetlenmiş durumda. İzmir olarak 4 milyon İzmirliyle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza, Ana Muhalefet Partisi başkanlarımıza ve diğer parti başkanlarımıza verdikleri teşekkürden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Beyoğlu Efsanesi’ Beyoğlu’na geri döndü
Beyoğlu'nun simgelerinden tarihi İnci Pastanesi, bulunduğu binadan tahliye ...
Başkent’te EXPO delegasyonuna gövde gösterisi
İzmir'in EXPO adaylık dosyasını incelemek için üç gündür İzmir'de bulunan ...
Türkiye’nin turizm gelirine 6 milyar dolarlık rötuş!
Merkez Bankası'nın ödemeler dengesinde 2012 için kullandığı 23.44 milyar ...
 
WGC’den tarihi altın alımı
Dünya merkez bankaları geçtiğimiz yıl yaklaşık son 50 yılın en büyük altın alımını gerçekleştirdi.
İzmir’den 14 Şubat çağrısı: Gülü çiçekçiden alın!
Bu sene 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevdiklerine internet üzerinden çiçek ...
THY’den ‘içki’ açıklaması: Hangi noktalarda yasak?
İçki servisinin bazı hatlarda yasaklandığı iddialarına yanıt veren THY, ...
 
İzmir’de düğün var: IF Wedding’ten 7.Merhaba!
Hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünü bir araya getiren IF Wedding Fashion ...
Trafik sigortasına korkutan zam!
Trafik sigortasına yapılan zam sonrasında Haziran 2012’de trafik sigortası ...
Dünyanın 14 Şubat gülleri İzmir’den!
Geçen yıl kar yağışı nedeniyle kırmızı gül üretiminde sıkıntı yaşayan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva