HABERLER>POLİTİKA
25 Şubat 2015 Çarşamba - 13:02

Şakran Cezaevi iddiaları Meclis’e taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Şakran Cezaevi' diye bilinmekte olan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutulmakta olan çocuk ve gençlerin birbirlerine yönelik şiddet, tecavüz, cinsel istismar gibi fiilleri gerçekleştirdiği iddiası doğru mudur?" diye sordu.

Şakran Cezaevi iddiaları Meclis’e taşındı

Tanrıkulu soru önergesinde konuyla ilgili olarak şu bilgilere yer verdi;  "24 Şubat 2015 tarihli, Gazeteci İsmail Saymaz'ın yaptığı habere göre, 'Şakran Cezaevi' diye bilinmekte olan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürünün imzasını taşıyan 2 Aralık 2014 tarihli infaz kurumu içinde Psiko-Sosyal Birime gönderildiği belirtilen evrakta, kaşık yuttukları, sıvı deterjan içtikleri, zayıf çocukların cinsel istismara uğradıkları, kurumda görevli infaz ve koruma memurlarının denetimsiz kaldığı, yetki ve sorumluluklarını aşarak yanlış kararlar icra ettikleri ve çocukların sürekli şiddete maruz kaldıkları yer almaktadır. 'Şakran Cezaevi' diye bilinmekte olan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu hakkında 17 Ocak 2014 tarihinde vermiş olduğum yazılı soru önergesine Adalet Bakanlığının vermiş olduğu 22 Eylül 2014 tarihli cevaplarında, iddiaların gerçek olmadığını bildirdiği hususlar birlikte değerlendirildiğinde AKP Hükümetinin suçu övmek ve suçluyu korumak, gerçekleri gizlemek iç güdüsü ile hareket ettiği açıktır. Yine aynı şekilde Pozantı Çocuk Cezaevi'nde çocuklara taciz ve tecavüz eden 20 devlet memuru hakkında açılan dava ise takipsizlikle sonuçlanırken, davacı olan 4 çocuk 'devlet malına zarar verdiği' gerekçesiyle davalı duruma düşmüş ve çocuklara toplam, 578 yıl, 11 ay 6 gün hapis cezası ve 978.180.00 T.L. adli para cezası verilmiştir."

Tanrıkulu'nun Başbakan Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesi şöyle;


'Şakran Cezaevi' diye bilinmekte olan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutulmakta olan çocuk ve gençlerin birbirlerine yönelik şiddet, tecavüz, cinsel istismar gibi fiilleri gerçekleştirdiği iddiası doğru mudur?
 
'Şakran Cezaevi' diye bilinmekte olan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürünün imzasını taşıyan 2 Aralık 2014 tarihli evrak, ‘Görev Taksim’ başlığını taşıyan yazıları neticesinde başlatılan bir inceleme bulunmakta mıdır?
 
Şakran Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumunda çocuklara ve gençlere yönelik insanlık dışı muamele ve uygulamalar 17 Ocak 2014 tarihinden önce de biliniyor olmasına rağmen, Adalet Bakanlığı, verilen cevapta neden kamuoyunu yanıltmıştır? Gizlenmek istenen nedir ve kimler korunmak istenmektedir?
 
Şakran Cezaevi diye bilinmekte olan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürünün imzasını taşıyan 2 Aralık 2014 tarihli evrak, ‘Görev Taksim’ başlığını taşıyan yazı mevcutta olmasına rağmen, Adalet Bakanlığı 22 Eylül 2014 tarihinde vermiş olduğu yazılı soru önergesi cevabında neden gerçekleri saklama gereği duymuştur?
 
Müdürün imzasını taşıyan 2 Aralık 2014 tarihli iç yazışmada açıklanan infaz koruma memurlarının içeriye uyarıcı ve uyuşturucu madde soktukları ve görevlerini ihmal ettiklerinin tespit edilmesinin yazılı olarak Bakanlığa bildirildiği, Şakran Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumunda çalışan infaz koruma memurları hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılan bir soruşturma varsa, akıbeti nedir?
 
İşte, evde, sokakta çocuklara ve kadınlara yönelik tacize, tecavüze ve şiddete engel olamayan AKP Hükümeti, kendi koruma ve güvenliği altında olan hapishanelerde de bu taciz, tecavüz ve şiddete göz mü yummaktadır?
 
Evde, sokakta, işte ve kendi koruması altındaki cezaevlerinde, ‘İnsanlığa karşı işlenmiş bir suç kapsamında olan’ çocuklara ve kadınlara yönelik tacize, tecavüze ve şiddete engel olan, bu suçlara ve suçlulara göz yuman görevliler hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır?" (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir’den ‘Fırat’ açıklaması: Rektöre ve emniyete bombardıman!
MHP İzmir İl Başkanı Karataş Ege Üniversitesi’nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ...
Erdoğan: Varsın inadına mini etek desinler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki açılış töreninde yaptığı konuşmada, ...
AK Parti Adayı’ndan ‘Diriliş’ temalı reklam!
AK Parti’den Konya milletvekili aday adayı olan Osman Yavuz'un 2015 genel ...
 
CHP'li Türeli halkın gündemini değerlendirdi!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM ve Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
DSP İzmir Özgecan için etek giyecek!
Tarsus İlçesi'nde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinin ...
Şok: AK Parti'yi 40'ın altında gösterdi, polis bastı!
Gezici Araştırma Şirketi’ne baskın yapıldı. Şirket, birkaç gün önce yayımlanan ...
 
Ergenekon ve Balyoz'un en ünlü ismi de aday!
İrticayla Mücadele Eylem Planı başlıklı belgede ıslak imza tartışmalarıyla ...
Aliağa'da sular durulmuyor: Acar'dan Durmaz'a sert mesajlar
Aliağa’da CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz ve partisinden istifa edip MHP'li ...
CHP'de kulisleri sarsan iddia: O isim geri mi dönüyor?
CHP'de yıllarca 'ikinci adam' olarak bilinen Önder Sav'ın tekrar politikaya ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva