HABERLER>GÜNCEL
28 Kasım 2011 Pazartesi - 17:42

Özel yetkili savcılardan 15 kişiye itiraz!

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun son gününde sürpriz hakim değişikliği üzerine serbest bırakılan 15 kişi için özel yetkili savcılar itiraz hakkını kullandı. Tutuklu personelden bir kişi için itiraz edilirken 10 kişi için hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Özel yetkili savcılardan 15 kişiye itiraz!

EGEDESONSÖZ-Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik 22 Kasım’da başlayan ve 44 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan operasyonun 4. gününde sürpriz hakim değişikliği sonrası serbest bırakılan 15 kişi için özel yetkili savcılar harekete geçti. Savcılar, hakim tarafından serbest bırakılan 15 kişinin tamamının tutuklanması için mahkemeye itiraz etti. Büyükşehir Belediyesi cephesinde ise Kültür Müdürlüğü çalışanı Cengiz Başkurt’un avukatı tutuklama kararına itiraz etti. Kalan 9 isme yönelik itirazın da yasal sürenin son günü olan Perşembe günü yapılacağı öğrenildi.

CHP ‘operasyon savcısını’ HSYK'ya şikayet edecek

HAKİM DEĞİŞİKLİĞİNE BAĞLANMIŞTI
Operasyonun ilk iki gününde 11 tutuklama kararı veren hakimin son anda rapor almasıyla görevlendirilen yeni hakim 15 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmıştı.
İlk iki gün dosyaya bakan Eski Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi İsmail Şahin’in sürpriz bir şekilde rapor alması, operasyonun kırılma noktası olarak değerlendirilmiş, yeni hakim Mehmet Ayhan aralarında Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey’in de olduğu 15 ismi tahliye etmişti. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılarının bu karara itiraz etmesi beklenirken, beklenen itiraz bugün geldi. Özel yetkili savcıların ‘örgüt iddiasının’ 15 kişinin serbest bırakılmasıyla zayıfladığı savcıların bu nedenle itiraz ettiği kaydediliyor.
 
BÜYÜKŞEHİR PERŞEMBEYE KADAR İTİRAZ HAKKINI KULLANACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin de tutuklu personel için özel bir hukuksal çalışma yürüttüğü itiraz süresinin son günü olan Perşembe’ye kadar tutuklu personele yönelik yasal itirazın yapılacağı öğrenildi. Kültür Müdürlüğü’nde çalışan Cengiz Başkurt’un avukatının ise itirazını bugün yaptığı öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nın yetkilileri için de sendika avukatlarının hazırlık yaptığı, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli 4 ismin (Ali Sabuktay, Halim Yazıcı, Pınar Çalışkan ve Tülay Tümay) avukatlarının da belediye ile koordineli bir hazırlık yaparak tutukluluk kararına itiraz edecekleri belirtildi.
 
İŞTE TUTUKSUZ YARGILANMA KARARINA İTİRAZ EDİLEN 15 KİŞİ:
Sekreter Yardımcısı Erhan Bey, Karar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı, TMMOB Harita Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Selçuk Savcı, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Levent İşler, Grand Plaza Genel Müdürü, Eski Etüt Proje Daire Başkanı Işık Çelikoğlu, Grand Plaza Eski Genel Müdürü, Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü eski Başkanı Muharrem Derbentoğulları, İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Haspolat Kuyumculuk şirketi Çalışanı Şulehan Ulusoy ve AK Parti Bayraklı İlçe Başkan Yardımcısı Çağlar Haspolat, Organizatör İsmail Yoğurtçu, Turkuaz Şirket yetkilileri Mustafa Nafi Kaya, Gökhan Boğazkesen, Murat Boyacıoğlu, Ferik Faruk Boyacıoğlu, Kubilay filminin yönetmeni Faik Ahmet Akıncı.
 
TUTUKLULUK KARARINA İTİRAZ ETMESİ BEKLENEN 10 KİŞİ:
İZENERJİ Genel Müdürü Ali Sabuktay,
Kültür Müdürü Halim Yazıcı
Solfej Prodüksiyon, Organizasyon Şirketi'nin Sahibi Sedat Sakur
DİSK 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca
Sendika Disiplin Kurulu Başkanı Necip Binici
Şube Saymanı Memiş Sarı
Denetim Kurulu Başkanı Cafer Alt
Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Yıldırım
Kültür Daire Başkanlığı çalışanlarından Tülay Tümay
Destek Hizmetleri Şefi Pınar Çalışkan

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
RUMUZ 3 29 Kasım 2011 Salı 11:17

İŞTE HERKES GÖRSÜN SÖZÜM ONA BAĞIMSIZ YARGI NERDEYSE BAĞIMSIZLIKTAN ÇATLAYACAK HABURDA ELİNDE APONUN MEKTUBUYLA GELENLERİ ÇADIRDA SEBEST BIRAKAN SAVCI BURDA YALAN DOLAN BELGELERLE İNSANLARIN ONURLARIYLA OYNUYOR SABAHIN KÖRÜNDE EVLERİ BASTIRIYOR VE MEDYAYA YOK 300 KİŞİYİDE ALACAĞIZ DİYE MİLLETTİ OTURDUĞU MAKAMI KULLANIP TEHDİT EDİYOR VE PİŞKİN PİŞKİN GÜLÜYOR İŞTE YARGININ,ADALETİN KİMLERİN ELİNDE OYUNCAK OLDUĞUNU GÖRDÜK YAZIKLAR OLSUN ADALET ÖLMÜŞTÜR ALLAH RAHMET ETSİN AMİNNNNNNNNNN.

Yorumu oyla      17      6  
yılmaz karadaş 29 Kasım 2011 Salı 10:52

belediyecilerin suç işleme özgürlüğümü var.yargı tehditlere boyun eğmez.suçluları savunmadaki gayreti hizmette göstersinler.

Yorumu oyla      12      11  
Büyük Başkan Priştina 29 Kasım 2011 Salı 09:49

İzmir halkının başına daha kötüsü gelemez. Rahmetli Büyük başkan Ahmet Priştina'ın gerçekleştirdiği veya planladığı büyük projeleri sayesinde CHP bugünlere geldi. Bu büyük mirası kötü harcıyorlar. Yeni bir katkıyı bırakın bir kenare mirası tükettiler. Herkes bu gerçekleri bilemez, halkta rahmetli döneminde oluşmuş kanı yıkılıyor. Çok yazık oluyor, İzmir'e ve İzmirliye çok yazık olmaktadır. Büyük başkanı mezarında rahat ettiremediniz...

Yorumu oyla      13      10  
göçmen 29 Kasım 2011 Salı 08:51

izmirde ki otoparklara bir bakaaaalıımmm... doğum hastanesinin karşısındaki sokaktaki kimdir... yollara kadar taşan dubalar nedir... vatandaş olarak birşey söyleyin bak ne oluyor... diş hastanesininarkasındaki otopark kimdir... fiyatı nedir. nasıl oto parkçılık yapılmaktadır. araştır izmir gör oku anla... herşey paraysa o otoparkalrı 4e değil 20 ye alacak çok adam var... kamu zararımı kamu huzurmu herşey para değildir....

Yorumu oyla      12      6  
sütten çıkmış ak kaşıklar 29 Kasım 2011 Salı 00:28

Vay be Belediye sütten çıkmış ak kaşıkmış da kendilerine ne kadar da büyük haksızlık yapılmış.Beyler İzmirde yaşıyorsak çevremize eleştirel bakabiliyorsak başımızı da kuma gömmüyorsak İzmirde birşeylerin eksik olduğunu anlayabiliriz ama tabi başımızı kumdan çıkarabilirsek

Yorumu oyla      12      11  
izmirli 28 Kasım 2011 Pazartesi 22:09

Emir kardeş bu işten kimlere ekmek çıkmış anlatsanda onu da öğrensek.

Yorumu oyla      12      12  
emir 28 Kasım 2011 Pazartesi 21:34

5n1k seninkiler haber programı izlemez, tecavüz ensest felan var tvlerde, yoğunlar yani. Sende soluğu burda almışsın ama bu işten sana ekmez çıkmaz. Not: Oldum olası gazcılardan, koşun komşular koşun diye çığıran dedikoduculardan nefret ettim yahu, ıyyyy

Yorumu oyla      17      7  
5n1k 28 Kasım 2011 Pazartesi 20:19

İzleyen varmı arkadaşlar? Aziz Bey: İhaleyi açanda benim kazanan da benim. Cüneyt Özdemir: Tuhaf değilmi efendim? Aziz Bey: değil... Aziz Bey: Mafya alacağına biz alalım dedik. Cüneyt Özdemir: Efendim kime göre mafya neye göre mafya. Aziz Bey: ıııı şey .... Yorumu size bırakıyorum çok sayın CHP' liler.

Yorumu oyla      14      18  
Yorumlar 28 Kasım 2011 Pazartesi 18:14

Kin dolu yorumlarla Adaleti, Savcıları, Polisleri, Hükümeti alenen tehdit eden yorumcular. Hadi çıkın biraz daha sövün.

Yorumu oyla      13      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da PKK'ya darbe: 3 terörist öldürüldü
DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi kırsalında güvenlik güçlerince gerçekleştirilen ...
Yılbaşı biletleri yarından itibaren satışa çıkıyor
Milli Piyangonun yılbaşı özel çekiliş biletleri yarından itibaren satışa ...
El yapımı bombayla yakalandılar
İzmir'de, terör örgütü PKK'nın kuruluş yıldönümünde eylem yapmak istedikleri ...
 
Yangın tatbikatında tiner faciası: 11 öğrenci yaralı
Yangın tatbikatında sönen ateşi yeniden alevlendirmek için tiner dökülünce ...
Flaş! Başbakan Erdoğan bağırsak ameliyatı oldu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu bağırsaklarında meydana gelen ...
Polisler CHP'li Yüksel'e dava açmaya hazırlanıyor
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ...
 
Sözcü gazetesinden çok konuşulacak iddia
AKP'li Özak bir tanıdığının Dışişleri'ne alınması için bakana mektup yazdı Davutoğlu işe aldı.
Liseli Elif'in hayalleri kazayla son buldu
Hatay Semti'nde, yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı, lise öğrencisi ...
İzmir Adliyesi'nde şok değişiklik
Hanefi Avcı'nın, "Haliçte Yaşayan Simonlar" adlı kitabında yer alan özel ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva