HABERLER>GÜNCEL
27 Eylül 2018 Perşembe - 12:23

Kültürpark tahsisi için hedefteki isim konuştu: Takdir bekliyoruz, şaşkınım!

Tınaztepe Üniversitesi kurucularından Bektur, “O parayla 650-700 tane daire alırdım. Vatana, millete zarar vermiyoruz. Biz kente bilmem kaç milyon dolarlık yatırım yapıyoruz, takdir bekliyoruz. Şaşırıyorum. Sağından bakıyorum solundan bakıyorum, yanlış bir şey görmüyorum” dedi.

Kültürpark tahsisi için hedefteki isim konuştu: Takdir bekliyoruz, şaşkınım!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak’ta bulunan Kültürpark Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan hizmet binası için aldığı flaş kararın yansımaları sürüyor. Mecliste alınan karar gereği binanın 3 yıl süreyle, İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin Rektörlük ve Akademik Birimlerinin eğitim hizmetlerinde kullanılması için tahsis edileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla İzmir’de vakıf üniversitesi çatısı altında faaliyete geçecek kurumun, Buca’da bulunan Özel Tınaztepe Hastanesi’nin sahibi olan ve uzun yıllar Bucaspor’da yöneticilik yapmış olan Dr. Mehmet Bektur’a ait olduğu öğrenildi.

Kentte meslek odalarından oluşan sivil inisiyatifin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve kendisine yönelik tepkilerinden sonra Egedesonsöz’e konuşan Bektur önemli açıklamalar yaptı.

HAZİRAN AYINDA ÖĞRENCİ ALACAĞIZ
Geride kalan ve ilerleyen dönemde yaşanacak süreç hakkında bilgi veren Bektur, “Biz bir üniversite açmaya çalışıyoruz. Yardım istedik,  sağ olsunlar ‘yardım edelim’ dediler. O kadar. Vatana, millete, kentimize zarar vermek gibi bir kaygımız falan da yok. Biz aldıktan sonra YÖK’e başvuracağız. 2019 yılının Haziran ayında öğrenci alacağız. Kampüsle ilgili projeye yarışması yapıldı, bitti” dedi.

TAKDİR BEKLİYORUM, ŞAŞIRIYORUM… O PARAYLA 700 DAİRE ALIRDIM!
Karar sonrasında oluşan tepki ve eleştiriler üzerinden konuşan Bektur, “Biz kente bilmem kaç milyon dolarlık yatırım yapıyoruz, takdir bekliyoruz. İlginç yani, şaşırıyorum. Bizler vakfetmek işlemi yapıyoruz. Vakıflar kamunundur. Vakfın özeli mi olur? Vakfın yasa koyucuda bir tanımı var. Eğitimi, sağlığı yapıyoruz. Çoluk çocuğumuzun parası koyuyoruz. Bunlar bizim mülkümüz, tapumuz olsa hukuku ayrıdır. Biz vakfediyoruz. 100 dönümlük 100 milyonun üzerinde değeri olan arsamızı gittik vakfettik. Kamuya bağışladık. Tınaztepe Üniversitesi özel kamu tüzel kişiliğidir. Kamu istediği zaman emanetçinin elinden alıp kendi memurunu atar. Üniversiteler böyledir. İnsanlar dışarıda birbirine vakıf üniversitesi mi kamu üniversitesi diye soruyor mu? Şaşırıyorum. Ürküyorum. ‘Yapmasam daha mı iyiydi?’ noktasına geldim. İnanamıyorum. Çok entelektüel bulduğum kesim tarafından bunların dillendirilmesi bana değişik geliyor. Herhalde ben hata yapıyorum düşüncesine geldim. O parayla 650-700 tane daire alırdım ben!” açıklamasını yaptı.

SAĞINDAN BAKIYORUM SOLUNDAN BAKIYORUM, YANLIŞ BİR ŞEY GÖRMÜYORUM!
Devralınacak binada herhangi bir tadilat yapılıp yapılmayacağıyla ilgili konuşan Bektur, “Biz başvurumuzu yaptık. Koşullarımız da belli değil. Bakalım içinde ne kadar tadilata ihtiyaç var? Öğrenciyi, akademisyeni içeriye sokmak yakışır mı, bakacağız. Biz burada geçici kullanmak için  talep ettik. Sağından bakıyorum solundan bakıyorum, yanlış bir şey görmüyorum” dedi.

SÜREÇTE NE OLMUŞTU?
Karar sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açıklama yapmış ve “Hiçbir şeyin satıldığı, atıldığı yok. Ekonomi Üniversitesi’ne de rahmetli başkanımız Piriştina Grand Plaza Oteli’ni vererek aynı katkıda bulunmuştur. Ne ahlaki ne maddi bir yanlış iş yapmadığımız kanaatindeyiz” şeklinde konuşmuştu.

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu da yaptığı yazılı açıklamada, tahsis işleminin Kültürpark’ın kamusal kimliğine ters düştüğünü belirtmiş ve “Kültürpark’ın yeni bir ticari kullanıma ve yeni bir işletmenin arka bahçesi olmasına konu edilmesi kabul edilemez” ifadelerine yer vermişti.

ÜNİVERSİTE KURUCULARI KİMLER?
Ses Sağlık Eğitim Spor Vakfı’na ait İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nin kurucuları arasında Dr. Mehmet Bektur, Atila Yılmaz Dölarslan, Emin Özmen ve Ufuk Tevfik Kekeç gibi isimlerin bulunduğu öğrenildi. 

 
Evcil hayvan sahibi olmak isteyenlere 6 öneri
 
CHP’den kasırga ihtimali için acil eylem çağrısı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
meral akın 28 Eylül 2018 Cuma 15:45

izfaşın eski genel müdürü akşenerin izmir adayı zat sosyal medyada hakaretler ediyor. bunların tek derdi koltuk izfaş olmadı vekillik işlerine gelmezse ona buna küfür sayın bektur izimirli adına teşekkür ederiz

Yorumu oyla      9      5  
28 Eylül 2018 Cuma 09:55

Entelektüel kesim? izmirde hemde? Bırakın İzmiri, Türkiyede entelektüel kişi varmı? Komik. Arkadaş Türkiye'nin üçüncü dünya ülkesi konumuna düştüğünün farkında değil

Yorumu oyla      11      5  
smyrna 28 Eylül 2018 Cuma 00:48

Bektur üzerine alınmasaymış. Hedeftekiler o kararı alanlar. Sanki bedava öğrenci okutulacak

Yorumu oyla      9      5  
Şahin 27 Eylül 2018 Perşembe 23:52

Bu üniversitede eğitim parasız yapılacak sanki.

Yorumu oyla      9      5  
şaşkın 27 Eylül 2018 Perşembe 21:51

Siz gerçekten şaşkınsınız! Yaptığınız yatırım için neden takdir bekliyorsunuz, eğitim ya da sağlık hizmetlerini bedava mı vereceksiniz de takdir bekliyorsunuz? Kimi kandırıyorsunuz, almayı düşündüğünüz dairelerin getirisinden daha yüksek olduğu için bu işe giriştiğinizi biz biliyoruz, itirazımız da yok, hayırlı olsun, başarılar dileriz! Başka, meclisin size tanıdığı ayrıcalığı küçümser ya da haketmiş edalarla konuşmak nerden çıktı? Geç kalmış değilsiniz, daire alabilirsiniz! Ama sakın ha sakın bu kentin meslek örgütlerine laf etmeye kalkmayın, onlar bu kentin yılmaz savunucuları, onlar olmasaydı, kordondan şu anda otoyol geçiyordu, metro basmane garını yoketmişti, bir çok yer ranta açılmış talan edilmişti! Akıllı olun, İzmirlileri saf, ahmak, unutkan zannetmeyin!

Yorumu oyla      11      6  
Selin 27 Eylül 2018 Perşembe 21:50

O zaman gidin alın daireleri. Kültürparka dokunmayın.

Yorumu oyla      10      6  
lafazan 27 Eylül 2018 Perşembe 21:33

Kendini bir şey bilir sanan ahmak, bu ülkede en çok kitap satılan il İzmir! Bu ülkede okuduğunu anlayan ve araştıranlar da İzmirdedir ve zaten bu nedenle yatırım sözüne kanmazlar, yatırımın ne olduğunu sorgularlar, kandırmaca ise istemezler. Senin gibiler de, her şeye sazan gibi atlamayan bu insanları 'istemezükçü' diye etiketlerler! Haddini bil de yaz, oku, öğren, nerede en çok kitap satılır, nerede biat etmeyenler var, nerede sevdiğini bile eleştiren var!

Yorumu oyla      9      6  
Semih Üstün 27 Eylül 2018 Perşembe 18:17

Aynı Bektur Birincisi o entellektüel dediğiniz insanların bir çoğu entellektüel değil. Sosyal medyada klavye başına geçip işlerine gelmeyen yada kendilerine menfaati olmayacak bir çok yatırıma muhalefet eden vizyonsuz insanlar(hele sosyal medyadaki o sözde gazeteci bozuntularının bakmayın) İkincisi İzmire İzmirliye yatırım yapmanın en büyük suç olmasını yeni anlamanıza inanın şaşırdım Üçüncüsü Kocaoğlu’nun bir çok icraatini eleştiren bir yurttaş olarak bu tahsisi alkışlıyorum Dördüncüsü İzmir’de sizin gibi yüz kişi çıksa çok farklı olurdu Bir İzmirli olarak size teşekkür ederim

Yorumu oyla      12      6  
27 Eylül 2018 Perşembe 15:29

Burası İzmir. Yatırım sevmezler. Sorsan her şeyi bilirler ama iki satır kitap okumaz, araştırma yapmazlar.

Yorumu oyla      13      9  
laf cambazı 27 Eylül 2018 Perşembe 15:11

Kocaoğlu'nu sever, takdir ederim. Ancak bu Sn. Bektur'un açıklamaları çok çiğ geldi, dediğini yapıp daire alsaydın be adam! Kaşığıyla vermeden, sapıyla göz çıkaran' diye bir söz var, bununki de öyle! Gören, duyan da öğretimi bedava sunacak sanır. Vakıf olması hiç bir şeyi değiştirmiyor, meclisin sunduğu ikramın değerini bilip, susmasını öğrenmeli! Burası İzmir, şikayetçisi olduğu meslek örgütleri de bu kentin yılmaz savunucuları, hatalarıyla birlikte bu kentin insanları! Demem o ki, meslek örgütlerine laf eden bu kentte barınamaz, laf eden kimse barınamadı!

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaybolan liseli genç kız için özel ekip!
İzmir'in Tire ilçesinde, lise öğrencisi Pınar Ezgi'den (15), iki gündür ...
AİHM’den terör örgütü elebaşı Öcalan'a ret!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah ...
İzmir'de sözde 'il ablası'na ceza yağdı!
İzmir'de "FETÖ/PDY üyesi" olduğu gerekçesiyle yargılanan örgütün sözde ...
 
Seri katil hakkında flaş gelişme!
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 1. Ceza Dairesi, sanık Atalay ...
Milli Eğitim'den ilköğretimde çok önemli düzenleme
MEB, ilkokullarda uygulanacak yeni programın ilkelerini belirledi. 3'üncü ...
Karaburun'da gece yarısı korkutan yangın!
İzmir'in Karaburun ilçesinde otluk alanda çıkan yangında 50 dekarlık alan  zarar gördü.
 
İzmir'deki okulda dehşeti yaşamıştı: Rekor tazminat isteniyor!
Kantinde semaverden dökülen kaynar suyla haşlanan Ata’nın hayatı karardı. ...
Ayıya vurdu, 'arabam mahvoldu' dedi
Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde, hafif ticari aracın çarptığı bozayı ...
Meteoroloji de doğruladı: Kasırga, Ege Bölgesi'ne ilerliyor!
Küresel tahmin modellerine göre Türkiye'ye adım adım bir kasırga geliyor. ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva