HABERLER>SEÇİM 2015
18 Mart 2015 Çarşamba - 23:40

Kılıçdaroğlu’nun ‘rakipleri’ konuştu: Bomba karar için kim/ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmak için önseçime girme kararı aldığı İzmir ikinci bölgede büyük hareketlilik yaşanıyor. Partide uzun süredir aday olmak için saha çalışmalarını yürüten aday adaylarından konuyla ilgili değerlendirmeler geldi.

Kılıçdaroğlu’nun ‘rakipleri’ konuştu: Bomba karar için kim/ne dedi?

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den önseçime girme kararıyla ilgili değerlendirmeler geldi.

İkinci bölgenin öne çıkan isimleri kararı yorumladı. Kılıçdaroğlu’nun önseçim rakipleri durumla ilgili açıklama yaptı.



MUSTAFA BALBAY
Sayın genel başkanımızın İzmir’den önseçime girme kararı örnek bir karardır.  Bu karar demokrasi açısından anlamlıdır. Parti içinde alınan önseçim kararının gereğini yerine getiren genel başkanımızın bu tavrı çok anlamlıdır. Kararın hayırlı olmasını diliyorum.



MUSTAFA MOROĞLU
Süper bir karar. Herkesin kulağına küpe olacak bir tavırdır. Hep partide önseçime olan iradesini gösterdiği hem de İzmir gibi bir kentin CHP için önemini gösterdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Alınan karar çok doğru bir karardır. Örgütümüzün de bunu coşkuyla karşılayacağına inanıyorum.


ALİ ENGİN
Sayın genel başkanımızın önseçime girmesi kararı olumludur. Cesaretle önseçime girmesi örnek bir karardır. Türk siyasi hayatı açısından bir mesajdır. Siyasi partiler yasasında da değişikliğe temel olacaktır. İzmir’den milletvekili olması da partimize güç katacaktır.

SELÇUK AYHAN
Genel başkanımızı rakip olarak görmeyiz. Her yerden aday olabilir. Burada yarışa giren arkadaşlar var. Kontenjan sayısının azaltılmasını istiyoruz. Genel başkana parti elbette oy verecektir. Sayı burada dörde çıkmış oluyor. Önseçime aday olma iddiasında olan partililerin emeğinin de sıkıntıya düşmesi, zarar görmesi söz konusu olacaktır.



ATİLLA SERTEL
Hayırlısı olsun. Üç kontenjanın olduğu yere genel başkanın da gelmesi dört kontenjan demektir. Genel başkanın da gelmesi çıkacak milletvekili sayısını etkiler. Önseçime katılımı da arttırır. İzmir üyesine güveniyorum. Onlar sağduyulu ve akıllıdırlar.

SERDAR DEĞİRMENCİ
Genel başkanın İzmir’i tercih edip ikinci bölgeden seçime girmesi biz adaylar için bir onurdur. Bizim milletvekili sayımızı arttıracaktır. Bu kararı bütün merkez yönetim kurulu üyelerine, genel başkan yardımcılara, milletvekillerine, PM üyelerine ve kontenjan için başvuran herkese örnek olmalıdır. Bu karardan sonra bütün kontenjan adayları kaldırılmalı, herkes önseçime girmelidir. Eski genel başkanın, 78 yaşındaki eski genel sekreterin önseçime girdiği yerde kimse önseçimden kaçmamalıdır. Genel başkan nasıl seçime giriyorsa bütün yöneticiler de seçime girmelidir. Genel başkanın vermek istediği mesaj da budur. Kontenjan olarak başvuran herkesi önseçime davet ediyorum. Hodri meydan.

SİNAN SARIKÜSE
Bu karar bizim için onur verici bir karar olmuştur. Kendisi ile aynı sandık mücadelesine girmek, CHP iktidarı için çalışmak benim için gurur vericidir. En büyük gurur ve şerefi yaşıyoruz. Partide il gençlik kolları başkanlığı yaptım. Gençlere de çok önem veriyor. Kendisinin buradan aday adayı olması en genç aday adayı olarak beni bizzat mutlu etti. Gençlerin umudu olan genel başkanımızın kararını çok olumlu buluyorum. Bize sinerji ve güç katacağına inanıyorum. Bizim amacımız sayın genel başkanımızı İzmir’den önseçimde birinci çıkartmak olacaktır.

SUMRU KARAER
Ben sahada çalışmalarımı yürütüyorum. Her gün alanlarda dolaşıyoruz. Gece gündüz alanlardayız. Bir kadın aday adayı olarak emeğimle çalışıyorum. Zor da olsa zoru seçtim. Başkaları gibi kontenjanı seçmedim. Karar hayırlı olsun. Sayın genel başkanımız da hoş gelmiştir. Başımızın üstünde yeri var.

NEVZAT KAVALAR
Sayın genel başkanımız ile aynı bölgede seçime girmek bize onur verir. Önseçime bile önemlidir. Önseçime girmeyen, cesaret edemeyen arkadaşlarımıza örnek olsun. Bundan sonra kontenjan kararları gözden geçirilmelidir. Bizim açımızdan sıkıntı yok. Hep birlikte çalışıp örgütümüzden destek isteyeceğiz. İzmir’de tüm kontenjanlar kalkarsa mutlu oluruz.



HÜSEYİN SEZER

Bu kararı çok onur verici buluyorum. Sayın genel başkanımızın önseçim kararı herkes örnek olsun. Kontenjan sayıları tekrar gözden geçirilsin. Genel başkanımızın İzmir’den adaylığı partimize güç katacaktır. Milletvekili sayımızı arttıracaktır. Aynı bölgede olmak ve sayın genel başkanımız ile önseçim havasını yaşamak gurur vericidir.

ÜLKÜMEN RODOPLU
Bu karar İzmir için çok olumludur. İzmir ikinci bölgeye başbakan yakışır. Karar partimizde sinerji yaratacaktır. Daha çok milletvekili çıkartarak oy oranımızı arttırırız. Tüm Türkiye’nin göze İzmir’de olacaktık. Kazanan İzmir ve ülkemiz olacaktır.

LEVENT EYİPİŞİREN
Gençlik Kollarında başlayan 24 yıllık siyasi yaşamım boyunca parti içi demokrasi ve önseçim için mücadele vermiş bir siyasetçi olarak, İl Başkanımızın açıkladığı üzere Sayın Genel Başkanın da önseçime girme kararı vermesi çok sevindirici, değerli ve manalıdır. Son dönemde çok yaygın ve düşük kontenjanla önseçim uygulanması için siyasi ve hukuki mücadele vermiş bir eski PM Üyesi olarak Sayın Genel Başkanımla aynı bölgede yarışmak bir onur ve ona da oy vermek, birinci çıkmasını sağlamak ayrı bir görevdir.

CEVDET TÜMTÜRK
Genel Başkan’ın gelişi çok güzeldir. Mutlu olduk, sevindik… Kararını kutluyoruz ancak kontenjanlar meselesinin de biran önce açıklığa kavuşturulması gerekir. İzmir için belirlenen sayı oldukça fazladır.



MEHMET BİRLİK
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İzmir'den ve bölgemizden aday olacağı ve ön seçime gideceğini açıklaması, partimiz, bizler ve sosyal demokrasinin kalesi olarak bilinen şehrimiz için onurdur. Yıllar sonra bir genel başkanın ön seçime girme kararı vermesi de, parti içi demokrasinin güçlenmesini hızlandıracak ve örgütlerimizin dayanışmacı ruhunu geri getirecektir. Ne var ki; bu karar, kontenjan sayısının yeniden ele alınması gibi bir durumu da beraberinde getirmektedir. Hedef, büyümüştür. Cumhuriyet Halk Partisi; İzmir'de daha çok milletvekili çıkarma şansını yakalamıştır. Ayrıca, ön seçim katılımının artacağını da düşünüyorum.

İDRİS YAVUZ YILMAZ
Genel Başkanımız istediği yerden aday adayı olur başımız tacıdır. Genel Başkan’ın aday aday olduğu 2. bölgede kontenjan olmaması gerekir diye düşünüyorum. Biz önseçimde Genel Başkanımız’ı birinci sıraya yazacağız.

HAKKI AKALIN
Genel Başkan’ımızın adaylığı h0ayırlı olsun. Kontenjan adayları ne kadar sınırlı olursa, partinin yönetimini o kadar rahatlatacaktır.  Ben önseçimi partimizi rahatlatacak bir başlangıç olarak görüyorum. Daha sonraki önseçimlerde kontenjanların iyice azalacağı görüşündeyim. Bu da partimizi rahatlatacaktır, CHP’nin rahatlaması Türkiye’nin rahatlamasıdır.


 NURGÜL UÇAR
Üyeye güvenmek demokrasinin ilk adımı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun üyeye güvenerek yola çıkması partimiz açısından iktidarın başlangıcıdır. Önce üyelerimiz sonra halkımız izin verirse genel başkanımızı başbakan olarak uğurlamak istiyoruz.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
istemiyoruz 22 Mart 2015 Pazar 14:16

git memleketinden aday ol. oooo izmir garanti dur bende ordan aday olayım demek yakışıyor mu? zaten anca 6-7 milletvekili çıkacak o bölgeden de ki 6 çıktı 3 kontenjan diyorsun birde sen aday oluyosun kontenjan 4 de çıkıyor noldu önseçim yaptın izmirlinin oylarıyla temsil edilen 2 aday seçildi yani anca %33 lük bir oranla temsil edilebildi. ya kontenjanı düşür ya git memleketinden aday ol Sayın KK

Yorumu oyla      11      5  
19 Mart 2015 Perşembe 20:39

bu seçimin galibi akp olacak niyemi bu seferki milletvekili adayları hepsi süper mesela sayın Mehmet Bayındır yıllarca vatandaşa hizmet verdiğini ve çok sevildiğini ben şahid oldum eğer listeye girerse 2 bölgeyi siler süpürür izmir halkı inanıyorumki kendisini yalnız bırakmaz

Yorumu oyla      15      5  
koylü 19 Mart 2015 Perşembe 17:13

deniz baykal antalya mustafa sarığül istanbuldan genel başkanımıza yakışan memleketi dersim .dersimli kemal .bence tunceliden aday olmalı

Yorumu oyla      15      6  
Kadir 19 Mart 2015 Perşembe 06:35

KK'nın bu girişimi,önseçim için mücadele eden diğer adayların emeğine saygısızlıktır.CHP'nin 11 ilde aday adayı bulamadığı haberlerine inat,KK,örneğin Aksaray ilinden aday olabilirdi.Çünkü KK bir parti lideri ve tüm Türkiye'yi kucaklayan bir pozisyonda olan bir kişilik olmalı.Madem ki kendine güveniyorsun ve önseçimi savunuyorsun,bunu CHP'nin güçlü olduğu İzmir'de değil,m.vekili çıkaramadığı illerde neden kullanmıyorsun?Örneğin;Aksaray ilinde neden önseçim'e girmiyorsun? KK;yerel seçim ve C.Başkanlığı seçimlerinde yaptığı vahim hatalara devam etmekte olduğunu göstermektedir.Bu adımı ile de CHP'nin ülke genelinde % 25'in üzerinde oy;İzmir'de ise 12'den fazla m.vekili çıkaracağını sanmıyorum.

Yorumu oyla      23      12  
dinazor 19 Mart 2015 Perşembe 01:40

Eğri oturup doğru konuşalım.Kimse bu işten menmun olmaz.Üç olan kontenjan dörde çıkmış olur.Birde kuraltaydaki gibi genelbaşkanın anahtar listesi çıkınca iş çığırından çıkar.Aday adayları adaylıklardan çekilin maçın son dakikalarında oyunun kuralı değişirmi.Bu nasıl bir siyaset anlıyışı ki tüm güven duygularını zedeliyor.

Yorumu oyla      19      10  
reco baba 19 Mart 2015 Perşembe 01:33

chp nin manken guzelleri.....bacak boyuna gore....

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’nun İzmir hamlesine ‘AK’ tepkiler: Kim/ne dedi?
İl Başkanı Delican ve İzmir Milletvekilleri CHP Lideri’nin ülke gündemine ...
Kılıçdaroğlu'ndan tüm dengeleri alt-üst edecek İzmir kararı
CHP Genel Başkanı 7 Haziran yolunda tüm dengeleri alt-üst edeecek bir ...
CHP aday adayı Demir'den yoğun seçim mesaisi
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Fahrettin Demir seçim turlarına devam ediyor.
 
Ve MHP İzmir listesi de hazır: Kimler başvuru yaptı?
Partide aday adaylığı için belirlenen başvuru süresi doldu. MHP İzmir’de ...
Saygılı’dan 29 Mart mesajı: Üye özgür bırakılmalı
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Saygılı önseçimde oy kullanacak ...
CHP aday adayı İnanç'tan 18 Mart mesajı
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan ...
 
CHP'li Altındağ: Çanakkale milletimizin onurudur
CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Çetin Altındağ, “Binlerce Mehmetçiğimizi ...
Bayır’dan iddialı mesajlar: CHP’yi iktidar yapın…
CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Tacettin Bayır, ziyaretlerini sürdürüyor.
CHP aday adayı Erten’den Gültepe çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Abdurrezzak ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva