HABERLER>GÜNCEL
8 Temmuz 2012 Pazar - 17:18

KCK 'Joker'lerine 3 milyon lira vermiş!

İzmir'in de aralarında bulunduğu 8 ilde, KCK yapılanması altında 'Joker' adı verilen kişilerin, başkalarının adına sınava girmesini sağlayan şebekeye yönelik yeni bilgiler de ortaya çıktı.

KCK  Joker lerine 3 milyon lira vermiş!

İZMİR - Polisin takibi sırasında şebeke liderinin banka hesaplarında, sınav usulsüzlüklerinden elde edilmiş 3 milyon TL para olduğu ileri sürüldü. Bu paranın bir bölümünün de yine örgüte gelir amaçlı kullanıldığı da öne sürüldü. Üniversite sınavları ve özellikle de Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS), yerlerine sınava girdikleri örgüt sempatizanlarının, devletin çeşitli birimlerine girmesini sağlayan şebekeye yönelik İzmir emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin bir yıl süren takibinin ardından, şebeke elemanları, KPSS yapıldığı gün düzenlenen operasyonla yakalandı. İzmir, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara illerindeki oerasyonda, aralarında iki öğretmen ve iki de öğretim görevlisinin olduğu toplam 40 kişi yakalandı. İzmir'e getirilmeye başlanan zanlıların da sorgularının başladığı belirtildi.

3 MİLYON TL BULUNDU
Joker adı verilen şebeke elemanlarının, yerlerine sınava girdikleri örgüt sempatizanlarının devletin bakanlıklar dahil önemli birimlerine girmelerinin sağladıkları belirlendi. Şebekenin ayrıca, başarılı olmalarını sağladıkları bu kişileri, örgütünün sokak eylemlerinde de kullandığı ileri sürüldü. Şebekenin KCK üyesi de olan Diyarbakırlı liderinin banka kayıtlarından, şebekenin bu yöntemle milyonlarca TL'lik kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Şebeke liderinin banka hesap hareketlerinde 3 milyon TL olduğu öne sürüldü. Bu paranın önemli bir bölümünün terör örgüt adına kullanıldığı, geri kalınının ise şebeke elemanlarınca paylaşıldığı iddia edildi.

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR
Bu arada, gözaltındaki şüphelilerin ifadeleri ve elde edilecek yeni bilgiler doğrultusunda operasyonu yönlendirecek olan polisin, bu yöntemle meslek edinen kişileri belirlemeye çalıştığı, bu kişiler hakkında da işlem yapılacağı bildirildi. 



20 ZANLI İZMİR’E GETİRİLDİ

ÖSYM tarafından düzenlenen memurluk ve üniversite sınavlarına, sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan, terör örgütünün şehir yapılanması KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik İzmir merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 zanlı İzmir'e getirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin, bir ihbar üzerine yaklaşık 1 yıl süreyle sürdürdükleri araştırma ve takip sonrası, dün 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda Diyarbakır, Batman, Gaziantep, Mardin ve Hakkari'de gözaltına alınan 20 zanlı, İzmir'e getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Sağlık raporlarının alınmasının ardından Bozyaka'daki İzmir Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına götürülen zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ile bağlantılı olduğu kişilerin oluşturduğu şebekenin, üniversiteye giriş ya da kamu kuruluşlarına yerleştirme amacıyla yapılan sınavlara, kendilerine yakın kişilerin yerine sahte belgelerle başkalarının girmesini sağladıkları ve bu kişileri üniversite ya da kamu kuruluşuna yerleştirdikleri ve bu kişileri KCK güdümünde kullandıkları iddia ediliyor.(Bahri Karataş/DHA/AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Askeri casusluk'ta 4 muvazzaf asker daha tutuklandı
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''askeri casusluk'' iddialarına yönelik ...
Bunları söyleyen polis yetiştiriyor!
Polis Akademisi Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Remzi Fındıklı’nın son ...
'Pilotlarımıza ulaştığımızda çok şaşırdım'
Suriye’nin düşürdüğü Türk jetinin enkaz ve pilotlarını bulan Nautilus ...
 
Hüseyin Üzmez için yakalama kararı
Bursa’da 2008 yılı Nisan ayında 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel ...
'Ben bakanlıktan, bakanlıkta benden bıktı'
Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı’ndan “yaş haddi” nedeniyle ayrılan Prof. ...
Samsun'daki sel felaketinin suçluları belli oldu!
TMMOB Şehir Plancıları Odası, Samsun’da dün ölü sayısı 12’ye çıkan son ...
 
Dokuz Eylül'de rektör krizi!
Cumhurbaşkanı Gül, 19 üniversiteye rektör ataması yaparken, Dokuz Eylül’ü ...
Karşıyaka'da mezarlığa gitti ve...
Karşıyaka’da, psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen 42 yaşındaki Seyfullah ...
Tunceli'de mayınlı saldırı: 1 asker şehit
Tunceli’nin Nazimiye İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerin etkisiz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva