HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Şubat 2013 Cuma - 09:59

İzmir trafiğine Konak Tüneli rötuşu!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan Konak Tüneli inşaatı nedeniyle ulaşıma da düzenleme getirildi. Konak Meydanı yönünden yapılacak çalışmalar dolayısıyla Varyant trafiğinin sistemi değişecek. Varyant’tan iniş kapatılırken çıkış yolu da çift şeritli hale gelecek. Bahribaba Parkı ve otobüs duraklarında da düzenleme yapılacak.

İzmir trafiğine Konak Tüneli rötuşu!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Çalışmalarına başlandığı günden bu yana İzmir’in önemli gündem maddelerinden biri olan Konak Tünelleri inşaatı nedeniyle trafik sisteminde değişiklik kararı alındı. Yeşildere’den girip Konak Doğum Hastanesi’nin olduğu bölgeden çıkması planlanan tünelin çalışmaları hummalı bir şekilde devam ederken yeni bir karar alındı. Çalışmaların kısa zamanda Konak Meydanı yönü yani Bahribaba Parkı’nın üst tarafından da başlaması beklenirken trafiğe düzenleme getirilmesi istendi. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sunduğu güzergah değişikliğinde Varyant’ın iniş yolunun kapatılmasını istedi. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da olumlu görüş bildirdiği sisteme göre Eşrefpaşa’dan Konak Meydanı’na iniş yolu kapatılacak. Arkeoloji Müzesi ve Doğum Hastanesi’nin bulunduğu noktadaki evler kamulaştırılarak yıkılacak. Yıkım işlemleri, nakliye çalışmaları ve tünel şantiyesi nedeniyle trafik tek yönden verilecek. Konak Bahribaba Parkı’nda bulunan otobüs durakların hemen üzerinden Varyant’a yani Eşrefpaşa’ya çıkan yol çift yönlü çalışacak.
 
DURAK YERLERİ DEĞİŞEBİLİR
Tünel çalışmalarının ulaşımı aksatmaması için Karayolları ve belediye ekipleri hummalı çalışmaları sürdürürken önlemler de şimdiden alındı. Bölgede kamulaştırılacak 30’un üzerindeki ev sahiplerine yazıları gönderildi. Boşaltma işlemleri devam eden evler için Bakanlar Kurulu’ndan ‘acil kamulaştırma’ kararı alınmıştı. Arsa rayiç bedelleri ve bina maliyeti üzerinden yapılan hesaplamalar tamamlandı. Burada yapılacak çalışmalar sırasında Bahribaba Parkı’ndaki otobüs duraklarının bazılarının da yer değiştirmesi planlanıyor.

 
KISA ZAMANDA BAŞLARIZ
Konak Tüneli’in üst tarafında bulunan evlerde meydana gelen çatlaklara müdahale eden ve bölge halkı ile bir araya gelerek yüreklere su serpen Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, tünelin Yeşildere Yolu girişinden çalışmaların sürdüğünü Konak Meydanı tarafından da kısa zamanda girileceğini söyledi. Projeyi zamanında bitirmek istediklerini anlatan Uraloğlu, “Hiçbir problem yok. Tünel inşaatı sırasında zeminin durumunu sürekli kontrol ediyoruz. Anlık verilerle yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Ağustos 2013 Cumartesi 18:26

rezıl olmaya basladıda trafık acıl cozun eskı yol acılmalı

Yorumu oyla      12      5  
3 Ağustos 2013 Cumartesi 15:57

varyant yolu cıkıs yolu tek yönken cvp vermiyordu kısın sımdı hem cıkıs hem ınıs oldu bakalım bu kıs acılmazsa o yagmur camurlarda kazalar kacınılmaz olcak bır kaza veya arac arıza yapsa saatlerce rezillik olcak.

Yorumu oyla      12      5  
misafire 18 Şubat 2013 Pazartesi 10:12

Çiğli ve Gaziemir'de altgeçitler Hatay'da metro yapılırken nasıl alternatif yollar kullanıldıysa Varyant'da da o tür çözümler uygulanır.

Yorumu oyla      13      11  
misafir 15 Şubat 2013 Cuma 17:58

demokrat isimli yorumcuya cevap veren arkadaş, kastedilen zaten tünelin açıldığı zaman değil inşaat sırasında varyantın inişe kapatılacağı zamandır.

Yorumu oyla      16      9  
Demokrat'a 15 Şubat 2013 Cuma 14:54

Buca ve Gaziemir'den Konak'a ulaşmak isteyenler zaten tüneli kullanacaklar:)

Yorumu oyla      18      11  
trafik 15 Şubat 2013 Cuma 14:07

İzmiri istanbulun trafik cehennemine Ankaranın içine yapılan alt üst geçit köstebek yuvasına çevirmeye çalışıyorsunuz... Trafiği kent içine yönlendirerek.. Büyükşehir ulaşım master planı kent içi metro çevreyolu dışı alt üst geçitler... Çevreyolundan hava alanına giderken yMetro istasyonlarına gelerek araçlarını park edip metro ile aliağa, havaalanı dahil her yere rahat ve kolaylıkla ulaşacaklar. Trafiği kent içine yönlendirerek Bu kentin yaşam huzurunu bozmayın sizden başka bir şey istemiyoruz

Yorumu oyla      19      13  
misafir 15 Şubat 2013 Cuma 12:10

varyant trafiği büyük ihtimalle ikiçeşmelik yoluna aktarılacak tam bir rezillik yaşanacağı açık.ayrıca bahribaba parkı ve oradaki bulunan yeşil alan talan edilecek. tünelin konak tarafında yapılacak çalışma ile oradaki yerleşimin sıklığı ve tünele daha yakın olması nedeniyle kadriye mahallesinde yaşanan hasarın kat be kat fazlası burada yaşanacak sesini çıkarmayanlara şimdiden geçmiş olsun.

Yorumu oyla      20      14  
güzel izmir 15 Şubat 2013 Cuma 11:41

ya karayolları gölge etmesin başka bbir şey isteyen yok.İzmir hükümetin bir kuruşuna dahi muhtaç olmadığını defalarca kanıtladı.Karayollları girip de şehri başımıza yıkmaya kalkmasın.Ne kaliteli iş yaptığı çöken duble yollardan belli.

Yorumu oyla      23      16  
Sinan Öztan 15 Şubat 2013 Cuma 11:40

Büyükşehir Belediyesi Ankaranın bazı projeleri engellemesine rağmen büyük projeleri tek tek yürütüyor.Büyükşehir Belediyesi hizmet yapmıyor demek nankörlüktür.Bunlara ne demeli,gözleri var görmezler,kulakları var duymazlar.Hakan Orhan gün gelecek sen hasetinden çatlayacaksın.

Yorumu oyla      27      13  
engin 15 Şubat 2013 Cuma 11:33

izban hattında aslan payı belediyenindir.hiç boşuna sahiplenmeyin.o demiryollarının arazileri tcdd na ait olduğuni için %50 %50 ortaklık var.bana bir tane izban gibi proje gösterin tcdd ve akp belediye ortaklığı olan.havaalanı binası zaten yap-işlet-devret.çevreyolunun bornova tünelleri akp kurulmadan önce bitmişti.izmir hakettiği yatırımları hiçbirzaman alamadı.saygılar

Yorumu oyla      24      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Karabağ'a 'meclis üyesini tehdit'ten dava!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ hakkında kendi partilisi CHP’li ...
Konak’ta renkli Sevgililer Günü
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Sevgililer Günü’nü çeşitli etkinliklere katılarak kutladı.
Karşıyakalı kadınlardan anlamlı etkinlik
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın “Gizli kahramanlarım” dediği ...
 
Bergama Belediyesi'nden iki yeni kurs
Son iki yılda yaklaşık 16 farklı alanda kurs açan Bergama Belediyesi vatandaşların ...
Tartan içini döktü: Çok konuşulacak ‘tavla’ göndermesi
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan patladı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
Annelerin emeği sevgililere hediye oldu
Karşıyaka Belediyesi “14 Şubat Sevgililer Günü “ nedeniyle kermes düzenledi. ...
 
Başkan İnce'den muhtarlara yastık, gençlere çiçek
Güzelbahçe Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle iki özel etkinliğe ...
Çocuklar 'Doğal Yaşam'ın resmini çizecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, 6-11 yaş arasındaki çocukların ...
Mobil devrim: İzmir cebe girdi!
Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamaya aldığı “Mobil Kent Rehberi”, adres ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva