HABERLER>SPOR
23 Eylül 2015 Çarşamba - 18:00

Flaş! Siirt’te stat savaş alanı: Karşıyaka maçında büyük olaylar

Siirt’in Kurtalan İlçesi'nde, Kurtalanspor ile İzmir temsilcisi Karşıyaka arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı, konuk ekibin 3-1 galibiyetiyle devam ederken, 85'inci dakikada çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edildi. Terör örgütü PKK lehine tezahüratlar yaparak, Karşıyakalı futbolcuları taşlayan Kurtalansporlu bir grup taraftara, polisler gaz bombalarıyla müdahale etti. Polisin müdahalesi sonrası taraftarlar stattan uzaklaştırıldı.

Flaş! Siirt’te stat savaş alanı: Karşıyaka maçında büyük olaylar

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Karşıyaka ile Bölgesel Amatör Ligi temsilcilerinden Kurtalanspor, bugün Kurtalan Stadı'nda Ziraat Türkiye Kupası maçında karşı karşıya geldi. Maç başlamadan önce İstiklal Marşı okunacağı anonsu yapılırken, maçı izlemeye gelen Kurtalanspor taraftarının bir bölümü, terör örgütü marşı okuyarak, Abdullah Öcalan lehinde sloganlar attı.
 
Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip Kurtalanspor, 9'uncu dakikada Yunus Gerçek'in ayağından kazandığı gol ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona ererken, ikinci yarının hemen başlarında konuk ekip Karşıyaka, Çağlar ile beraberliği sağladı. 72'nci dakikada Taha Balcı'nın attığı 2'nci golden sonra tribünlere dönerek asker selamı yapması, Kurtalansporlu taraftarlardan büyük tepki aldı.
 
Kurtalansporlu taraftarlar da yine PKK ve Abdullah Öcalan lehinde sloganlar atmaya başladı. Bu dakikadan itibaren her anı gergin geçen karşılaşmada, 83'üncü dakikada yeşil- kırmızılı İzmir ekibi, Fall ile 3-1 öne geçti.
 
Bu dakikadan sonra tribündeki taraftarlar, konuk ekip futbolcularını ve teknik heyeti taş yağmuruna tutarak, yine terör örgütü lehinde sloganlar atmaya başladı. Devreye giren çevik kuvvet polisi, taraftarlara gaz bombaları ile müdahale edince saha bir anda gaz bulutuyla kaplandı.



Sahada bulunan her iki takım futbolcuları ve teknik heyet ile gazeteciler de gazdan etkilendi. Her iki takım futbolcuları ve karşılaşmanın hakemleri soyunma odasına gitmek zorunda kaldı.
 


Bu sırada Kurtalansporlu taraftarlar ile polis arasındaki olaylar devam etti. Polisin müdahalesi sonrası Kurtalanspor taraftarları stattan uzaklaştırılırken, maçın hakemi Adem Ergülmüş, yaşanan olaylar nedeniyle 85'inci dakikasında maçı tatil ettiğini duyurdu.



'RESMEN SAVAŞ ÇIKTI'
Karşıyaka Teknik Direktörü Cüneyt Dumlupınar, Kurtalanspor maçında yaşadıklarını, "Statta resmen savaş çıktı" sözleriyle değerlendirdi. Biber gazının etkisiyle soyunma odasında kendine gelmeye çalışan Dumlupınar, "Siirt merkezde stat varken, Futbol Federasyonu bizi Kurtalan'da amatör müsabakaların oynandığı bir tesiste, son derece sağlıksız koşullarda maç oynamak zorunda bıraktı. Seyirciler daha İstiklal Marşı okunurken terör örgütü lehine slogan atmaya başladı" dedi. Çağlar'ın attığı ilk golden sonra futbolcusuyla birlikte birbirlerine karşılıklı asker selamı verdiklerini söyleyen Dumlupınar şöyle konuştu: "Taha'nın ikinci golden sonra asker selamlı sevincine tribünler büyük tepki gösterdi. Biz her maçımızdan önce oyuncularımla birlikte asker selamı veriyoruz. Kurtalan da Türkiye Cumhuriyeti'nin toprağı ve biz her yerde kimseden çekinmeyip selamımızı veririz. Askerler ve polisler güvenliğimizi sağlamak için büyük çaba sarf etti. Can güvenliğinin sağlanmadığı koşullarda futbol oynatılması Futbol Federasyon'un ayıbı… Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ilk seçildiğinde bayramlarda maç oynanmayacağını söylemişti ama hem arifede hem de bayramda maçımız var."



Karşıyaka’nın tecrübeli futbolcusu Necati Ateş de soyunma odasında askerlerle çekilen fotoğrafları paylaşarak, “Bizi koruyan ve yanımızda olan askerimize ve polisimize çok teşekkürler… Allah sizleri korusun, yardım etsin inşallah” mesajını yazdı.



'MİLLİ MARŞIMIZIN OKUNMAMASI ÜZDÜ'
Ziraat Türkiye Kupası'nda olaylar yüzünden tatil edilen maçta 67. dakikada Kurtalanspor'a attığı golden sonra asker selamı verdiği için tribünlerden tepki gören Karşıyakasporlu Taha Balcı, yaşananlara isyan etti. Karşılaşma öncesi tribünlerin İstiklal Marşı okumamasının çok zoruna gittiğini söyleyen genç futbolcu, "Son dönemde yaşanan terör olayları hepimizce malum. Müsabakadan önce marşımız çalınırken tribünlerin terör örgütü lehine slogan atması beni çok üzdü. Golden sonra sevincimi asker selamı vererek yaşadım" diye konuştu.
 
Bu arada olaylar esnasında Karşıyaka'nın yabancı futbolcuları Gürcistan vatandaşı Aleksandr Amisulashvili, Bosna- Hersek vatandaşı Senijad Ibricic ve Senegal vatandaşı Djiby Fall'ın büyük şaşkınlık ve korku yaşadığı, yöneticilerin bu oyuncuları yatıştırmak için büyük çaba sarf ettiği bildirildi.
 
BAŞKAN'DAN DA TEPKİ
Kurtalan'da yaşananlara Karşıyaka Başkanı Ali Erten de tepki gösterdi. Güvenlik güçlerinin kafileyi korumak adına ellerinden geleni yaptığını dile getiren Başkan Erten, "Kurtalan da ülkemizin bir parçası. Nerede olursa maç oynarız ama hiç olmazsa karşılaşmanın Siirt merkeze alınması gerekiyordu. Bu şartlarda müsabakanın oynatılması kabul edilecek bir şey değil. Sportif mücadele bu hale gelmemeli. Son yıllarda Ege takımları Güneydoğu kentlerinde sıkıntı yaşıyor. Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayetimizi bildireceğiz. Hiçbir spor takımı böyle birşey yaşamamalı" diye konuştu.
 


Karşıyaka Yöneticisi Hakan Düzdemir, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki olaylar yüzünden yarıda kalan Kurtalanspor deplasmanından önce rakip takım ve taraftarla sorun yaşamadıklarını söyledi. Kafile başkanı olarak futbolculara eşlik eden Düzdemir, "Maçtan önce dün gece Kurtalanspor başkan ve yöneticileri Batman'da kaldığımız otele geldi. Birlikte dışarıda yemek yiyip otelde kahve içtik. Maç başlarken tüm mülki-idari amirler stattaydı. İstiklal Marşı'nda bizden başka ayağa kalkıp eşlik eden olmadı. Bu esnada sürekli terör örgütü PKK lehine slogan atıldı. Son dakikalarda mülki-idari amirler stattan ayrıldı. Olaylar artınca takımı soyunma odası demeye şahit isteyecek odada korumaya çalıştık. Geçen yıl Cizre'de Göztepe benzer olaylar yaşamıştı. Diyarbakır'a kadar yoğun önlemle gelebildik" dedi. (dha)

 
Flaş! YSK AK Parti’nin seçim şarkısını yasakladı
 
Rize’de AK Partili vekilden başkana sert sözler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu uzatmalarda yıkıldı: 0-1
İzmir ekibi Ziraat Türkiye Kupası 2'inci eleme maçında Iğdır Arasspor’a ...
Göz-Göz’de sakatlık sıkıntısı
Ziraat Türkiye Kupası 2'nci eleme turunda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ...
Yok artık Lewandowski: 9 dakikada 5 gol!
Almanya Bundesliga'da halen devam etmekte olan Bayern Münih - Wolfsburg ...
 
Göz-Göz tur vizesini penaltılarla aldı
Göztepe, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sonuçlanan maçta Büyükşehir ...
Kaf-Kaf’ta barış zirvesi: Yönetim buzları eritti
Karşıyaka yönetimi, kulübe ekonomik destek sağlayan Erdal Acar'la yaşanan ...
Bucaspor hocasını buldu
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup takımı Bucaspor'da Levent Eriş'in istifası ...
 
Proje tamam: İşte Karşıyaka’nın yeni salonu
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, geçen sezon Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde ...
İzmir Cup’ta tribünler boş kaldı
Folkart İzmir Cup ATP Challenger Tenis Turnuvası'nda ana tablo maçları ...
Karşıyaka’nın yeni stadı ne zaman bitecek?
Karşıyaka’da 15 bin kişilik yeni stat projesinin son durumuyla ilgili ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva