HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ocak 2013 Pazartesi - 18:11

Değirmenci’den kentin çehresini değiştirecek 5 öneri

İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ocak ayı meclis toplantısında 5 öneri dile getirdi: 1-Büyükşehir Belediyesine İl Özel İdaresi yeni hizmet binası yakışır... 2-Mevcut Büyükşehir Belediye binası yıkılıp, Hasan Tahsin Meydanı olarak düzenlenirse deniz görünür… 3-Mevcut alana yeni bir Hasan Tahsin anıtı yakışır... 4-Büyükşehir Belediyesi yeni yerine taşınınca katlı otopark yıkılıp yer altına çekilerek yeni meydan yaratılabilir... 5-Eski Sümerbank binasının bulunduğu alana kongre merkezi, sergi alanları ve otel yapılabilir…

Değirmenci’den kentin çehresini değiştirecek 5 öneri

İZMİR - Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Ocak ayı meclis toplantılarının üçüncü birleşiminde İzmir İl Genel Meclisinin son 4 yılını değerlendirdi.

Başkan Değirmenci, yaptığı değerlendirmede İzmir kamuoyu ve ilgililere önerilerde de bulundu. Değirmenci, “Tekel Binasını da Özel İdare Hizmet Binasına dönüştürmek için ihale ettik. Yeni bina yılsonunda bitecek. Bu binada oturmak bize nasip olmayabilir ama belki bu bina 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası olabilir. Tadilat bitmeden bu konuda gerekli düzenlemeler, hazırlıklar yapılabilir. Yeni Büyükşehir Kanununa göre, Özel İdarelerin mal varlıkları ilgili belediyeler ile bakanlıklar arasında dağıtılacak” dedi.

ÇILGIN DEĞİL MAKUL ÖNERİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasının ihtiyaca kafi gelmediğini ve binanın depreme dayanıksız olduğu konusunun da gündeme geldiğini belirten Başkan Değirmenci, “Büyükşehir Belediye Başkanı ve Sayın valimize benden bir teklif, çılgın değil makul bir öneri; Yeni yapılan Özel İdare Hizmet Binası, içinde bulunduğumuz bina ile birlikte belediyeye devredilirse büyükşehirin ihtiyacını rahat rahat karşılar. Mevcut belediye binası yıkılırsa İzmir yeni bir Hasan Tahsin Meydanı kazanır. Teknik olarak uygunsa altına da yer altı otoparkı yapılabilir” diye konuştu.

HASAN TAHSİN’E YENİ HEYKEL
“Cesurca söylemek gerekirse mevcut anıt olayı tam olarak simgelemiyor. Tarihimize, Hasan Tahsin’e, İzmir’e yakışan daha güzel, daha estetik, daha görkemli bir anıt yapılabilir” diye konuşan Başkan Değirmenci, “Bir çağrıda Gazeteciler Federasyonu başkanı sayın Atilla Sertel’e yapıyorum. Sertel’in öncülüğünde bir bağış kampanyası başlatılırsa Hem Özel İdare olarak hem il Genel Meclis Üyeleri olarak ilk katkıyı bizlerin koyacağını beyan ediyorum. Bu öneri daha da genişletilerek bu meydanın yanına Merkez Bankası ve SGK binası yıkımı da eklenerek geliştirilebilir” dedi.

KATLI OTOPARK YIKILABİLİR
İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, yaptığı önerilere devam ederek konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hayalimizi biraz daha geniş tutup Büyükşehirin yeni hizmet binasına taşındığını düşünürsek önünde heyula gibi duran katlı otoparkta yıkılıp yeraltına alınabilir. Böylece hem belediye binasının önü hem de Doğum Hastanesinin önü açılır. Bu önerilerimi yetkililerin, basının, odaların, ilgili herkesin ve tüm İzmirlilerin tartışmasına açıyorum”

SÜMERBANK ARAZİSİ HIZLI DEĞERLENDİRİLMELİ
Yıllardır atıl durumda bulunan eski Sümerbank arazisi hakkında da düşüncelerini dile getiren Başkan Değirmenci, “Mülkiyetimizde bulunan Sümerbank tesislerinin parsel büyüklüğü 114 bin 192 m2. İnşaat taban alanı hakkı 57 bin 096 m2, toplan inşaat alanı hakkı 172 bin 288 m2.
Bu alanı Büyükşehir Belediyesi ve Turizm Bakanlığı ile ortak proje düzenleyerek İzmir’in hizmetine sunmanın gayreti içindeyiz. Proje kısaca şöyle: Planda ticaret merkezi olarak ayrılan yere çok katlı otel, kültür ve turizm alanı olarak ayrılan yere ise, bir kongre merkezi ve eski eserlerin sergileneceği sergi alanları olarak düşünüldü. Bu proje yaklaşık 3 ay önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Tarafından sayın valimize ve Kültür Bakanımıza sunuldu. Başka kuruluşların istemleri de var. Karar için konunun sayın valimiz tarafından meclisimize teklif edilmesini bekliyoruz. İzmir’de bu büyüklükte ve böyle bir mevkii de başka bir yer yok” dedi.

4 YILDA 925 MİLYON LİRA
Görev süreleri içinde İl Genel Meclisinin yaptığı işlere de değinen İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Görev yaptığımız 4 yıl içinde 265 Birleşimde aldığımız 1803 karar ve bakanlıklardan gelen ödeneklerle harcadığımız 925 milyon 675 bin 126 TL ile İzmir’in 30 ilçesi ve 597 köyüne önemli hizmetler gerçekleştirdik. İlimizin eğitim, sağlık, kırsal kalkınma, tarım, gençlik ve spor, çevre, kültür ve turizm ve sosyal hizmetler alnında halkımıza en üst düzeyde ve eşit olarak hizmet sunabilmek için yoğun çaba harcadık. Birçok önemli kararlara ve ilklere imza attık. Ülkemizdeki diğer Özel İdarelere örnek olacak projeleri hayata geçirdik” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selim Kuşcu 8 Ocak 2013 Salı 13:58

Kemal Karataş'ın sunduğu proje fikrinin aynısı.Karataş çalışmıştı ve avan proje sunmuştu.Değirmenci damdan düşer gibi,gündemde yer almak için bu tür çıkışları hep yapıyor.Meclis Başkanının fikri geldiyse Meclis Üyeleriyle bu konuyu görüşür.Çalışılır.Olgunlaştırlır. Bir çalışma grubu oluşturlur.İlgili kurum ve kuruluşlarla yapılan görüşmelerden sonra Vali ve Belediye Başkanıyla mutabkat arayışına girilir.Bİr yerden çıkıp "fikrim geldi" diyenlerden bir şey olmuyor.Değirmenci show yapıyor.

Yorumu oyla      13      6  
İzmir'e Yazık.. 8 Ocak 2013 Salı 11:58

Arkadaş nedir bu heykel, sergi ve meydan merakı bu şehirde? Altyapı çalışması yapın, altyapııı!!!

Yorumu oyla      12      6  
Doç.Dr.Levent Köstem 8 Ocak 2013 Salı 11:41

Ben sayın Değirmenci'ye bir öneri sunayım. Urla'nın tarihi ve doğa güzeli "Zeytinler köyüne" verdiği "balık işleme tesisi " izini gibi bir izini verip, Büyükşehir belediyesi binası yerine balık işleme tesisi izni verilmesi için uğraşsın arkadaşlarını ikna etsin , Urla Zeytinler köyüne verdiği izni iptal etsin , bu izni yeni yere aktarsın. Hem deniz kenarı olduğu için daha uygun olur. Meclisten de onayı rahatlıkla alır.

Yorumu oyla      14      7  
Hanımeli 8 Ocak 2013 Salı 09:38

Serdar değirmenci sen ne yapmaya çalışıyorsun. Bir sonraki dönem İl Genel Meclisi olmayacağı için 5.dönem il genel meclisi üyeliği yapamayacaksın. Amacın ne? Aziz Kocaoğluna şirin görünmek mi? Demezler mi adama : Sen İl Genel meclisinde Valinin memurluğundan başka ne yaptın. İl Genel Meclisinde yaptığın tek şey dedikodu, al takke ver küllah. Bu yapınla Büyükşehirde ne yapabilirsin ki...

Yorumu oyla      20      7  
ESKİDOST 8 Ocak 2013 Salı 03:25

İyi hoş da belediye binasını yıkıyorsan Sümerbank'ın eski yerine niye yeni bina konduruyorsun.Madem halkçısın? Merkez Bankası binasını da yık,sahilin önünü tamamen aç Konak meydanı özgür kalsın.Ömür boyu da adın anılsın!

Yorumu oyla      21      8  
tırıvırı 7 Ocak 2013 Pazartesi 22:58

Kemal Karataş'ın büyük alan projesini gözardı etmeyin. Ona danışın.

Yorumu oyla      15      7  
Buğra Tokmakoğlu 7 Ocak 2013 Pazartesi 21:51

Önerilere katılmamak mümkün değil...

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlknur Denizli’den Seferihisar’a ve tarıma ‘sıcak’ müjde
Türkiye'nin ilk Sakin Şehri, jeotermal kaynakla ısınan seralarda ürün ...
Narlıdere'de Afet eğitimlerine devam
Narlıdere Belediyesi ve MAG Vakfının ortaklaşa gerçekleştirdiği afet bilinci ...
Gazeteciler bu kez kendi dertlerini anlatacak
Bornova Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte '10 Ocak Çalışan ...
 
EXPO zirvesi: Kocaoğlu, Davutoğlu’nu ağırladı…
Ziyarette ana tema EXPO’ydu... 2020’nin zor bir yarış olacağını söyleyen ...
Gaziemirli kadınlarda platese yoğun ilgi
Gaziemirli kadınlar güne belediyenin düzenlediği plates kursu sayesinde ...
Kırım Türkleri geleneksel lezzetlerini tanıttı
Düğün, dernek, özel gün derken şimdi iş edinmiş. Konak Belediye Başkanı ...
 
İzmir’in içme suyuna yeni arıtma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı’dan sonra kentin en büyük içme suyu ...
Başkan Durak’tan küçük Canan’a yeni yıl sürprizi
Karşıyakalı küçük Canan’ın en büyük hayalini Belediye Başkanı Cevat Durak ...
Bornova Belediyesi'nden 'Benim Fotoğrafım' hizmeti
Bornova Belediyesi düzenlenen etkinliklere katılanların kendi fotoğraflarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva