HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2015 Pazar - 09:37

CHP'de son gün raporu: Kimler delege oldu/neler yaşandı?

CHP İzmir Örgütü delege seçim maratonunu tamamladı. Karşıyaka'da önemli isimler aynı listede buluşurken, Yalı Mahallesi'nde çoğunluk ve çekiş şoku yaşandı. Bornova'da oy kullanma öncesi istifa sürprizi ve hastanelik eden kavga güne damga vurdu, Çiğli'de de seçimler gergin anlara sahne oldu.

CHP de son gün raporu: Kimler delege oldu/neler yaşandı?

Onur Deniz - Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Örgütü delege seçimlerinde sandık kapattı.

1 Kasım genel seçimleri sonra MYK kararıyla yeniden yürürlüğe giren takvimde İzmir’de bugün kurulan sandıklarla 30 ilçede delege maratonu tamanlandı.

- CUMARTESİ RAPORU: KİMLER DELEGE OLDU/OLAMADI?

Cumartesi mesaisi metropol ilçelerdeki büyük mahallelerde kıran kırana çift liste rekabetine sahne olurken, üyeler son gün mesaisinden de metropolde sandık başına gitti.

ALİAĞA SANDIKLARI

İlçede delege seçimleri Yeni Şakran, Barbaros Hayrettin Paşa, Fatih ve Mimar Sinan mahallelerinde kurulacak sandıklarla tamamlandı.

Yeni Şakran Mahallesi'nde çift liste yarışı vardı. Seçimi sandıktan 81 oy alan beyaz liste kazanırken, Murat Yaman, Hanife Şen, Bilgen Yılmaz ve Bahar Deniz gibi isimler delege oldu. Rakip mavi liste ise 45 oyda kaldı.

Diğer 3 mahallede delegeler mutabakatla seçildi.


BUCA SANDIKLARI

İlçede Mustafa Kemal, Çamlıpınar, Göksu, Yenigün, Kuruçeşme, Yıldız ve Efeler mahallerinde heyecan yaşandı.

Kuruçeşme Mahallesi’nde beyaz ve mavi liste yarışı vardı. Beyaz listede eski belediye meclis üyesi Veli Balyemez, Ali Asker Düzgün, Baba Kaykurus, Erol Topçu, Vahap Eroğlu gibi isimler yer alırken, rakip mavi listede Ali Atik, Ali Rıza Kılıç, Arzu Başak, Songül Çimenli gibi isimler yer aldı. Seçimi 509 oy alan mavi liste kazandı. Beyaz liste 310 oyda kaldı.
 
Çift listeyle sandığa gidilen Çamlıpınar Mahallesi’nde de beyaz ve mavi yarışı yaşandı. Beyaz listede Asker Yılmaz, Ali Duman, Cafer Aksünger, Birgül Turgut yer alırken, mavi listede Gökçe Albay, Rojda Güven, Sinan Köse, Eser Turhan gibi isimler yer buldu. Sandıktan mavi listeye 129 oy çıkarken, beyaz liste 85 oyda kaldı.
 
Mustafa Kemal Mahallesi'nde de çift liste çıktı. Kırmızı listede Sevilay Akyol, Kemal Yıldız gibi isimler yer alırken, mavi listede Sinan Yaman ve Murat Erdoğan gibi isimler yer aldı. Sandıktan kırmızı listeye 84 oy çıkarken, beyaz liste 81 oyda kaldı.
 
22 delegenin çıkacağı Efeler Mahallesi'nde ise; beyaz ve mavi listeler yarıştı. Beyaz listede Aydın Özcan, Hamide Sönmez, İlhan Dal, Zaman Suyer, Barış Gökdemir, Ali Üstün gibi isimler yer alırken, mavi listede Halime Nazlım, Ahmet Özkan, eski ilçe başkanı Selim Bozdağ, Kamuran Parıltı, eski belediye başkan yardımcısı Hüsnü Kaya ve İsmail Yüzer gibi isimler yer aldı. Seçimi 180 oy alan mavi liste 5 oy farkla kazandı. Beyaz liste 175 oyda kaldı.
 
Buca’da çift listenin yarıştığı Yıldız Mahallesi’nde ise partililer sandığa gitti. Kırmızı listede Hüseyin Bayer, Cesur Şanlı, Ömer Ömeroğlu gibi isimler yer alırken beyaz listede ise  Neriman Aydemir, Gülizar Yıldız ve Tekin Gül gibi isimler kendisine yer buldu. Seçimi 294 oyla kırmızı liste kazanırken beyaz liste 244 oyda kaldı.

Göksu’da iki listeyle gidilen yarışta Eski Meclis Üyesi Ercan Geçgel’in çıkardığı liste seçimi kazandı.

Yenigün Mahallesi'nde de çift listeyle yapılan seçimi muhalifler kazandı.

 
BORNOVA SANDIKLARI

Atatürk, Evka-3, Evka-4, Kızılay, Işıklar, Merkez, Serintepe ve Yeşilova mahallelerinde sandık kuruldu.

Evka-4 mahallesinde de çift liste yarıştı. Beyaz listede Kubilay Kaysal, Bilge İlgün, Mehmet Saygılı ve Gürhan Atmaca gibi isimlerden oluşurken, turuncu listede ise Erbay Kara, Buket Topsakal, İbrahim Karagöz, Volkan Çam gibi isimler yer aldı. Seçimi 137'ye 127'lik üstünlükle beyaz liste kazandı.
 
Atatürk Mahallesi'nde de çift liste yarıştı. Beyaz listede Dilek Kızıl, Kemal Şanlı, Filiz Soylu, Yılmaz Yıldız gibi isimler yer alırken, mavi listede Pakize Namdar, Zeki Çağın, Büyükşer Belediyesi İZELMAN Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Behiç Kabadayı, Veysi Altundağ gibi isimler yer aldı. Yarışı 396 oy alan mavi liste kazandı. Rakip beyaz liste 150 oyda kaldı.

EVKA-3’te olaylı seçimde kura!

Bornova’da bir başka çift listeyle gidilen Evka-3 Mahallesi seçimlerinde kavga çıktı! İlçe Eski Gençlik Kolları Başkanı Ömer Eşki ile İlçe Yöneticisi Mahir Polat ve yanındakiler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Ortalık bir anda karışırken tekme ve yumruklarla yaralanan Eşki ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekşi iç kanama riskine karşılık kontrol altına alındı.

Öte yandan yarışta 2 liste de 150 oy aldı. İki listeden 11'er delegenin kurayla seçilmesi kararlaştırıldı. Ancak sandık başına gelen İl Başkan Yardımcısı Metin Atmaca ayrı ayrı değil toplu kura çekilmesi gerektiğini söyledi. Atmaca'nın müdahalesine itiraz gelince uzlaşı sağlanamadı. Delegelerin nasıl belirleneceği konusundaki son kararı ilçe yönetimi verecek. 
 


Kızılay’da seçime istifalı başlangıç!
Kızılay Mahallesi’nde seçim istifayla başladı. Kırmızı listenin kongre delegelerinden Orhan Ateşçi oy kullanma işleminin başlamasıyla birlikte istifa dilekçesini sandık sorumlularına teslim etti. İstifa kararı salonda iki liste temsilcileri arasında tartışmaya yaşandı. Kısa süreli tartışmanın ardından oy kullanma işlemi sırasında kırmızı listeye Abdülhamit Doymaz’ın yazılmasıyla son buldu.

Seçimde 2 liste yarıştı. Milletvetili Özcan Purçu'nun danışmanı Tanju Ceviz'in çıkarttığı kırmızı listede eşi Gürcan Ceviz ve İftahar Levent gibi isimler liste başına yazılırken beyaz listede Zübeyde Çelik, Hatice Kınık, Cesim Yıldız, Nihat Kaya, Birol Çam Metin Sucu ve Kadir Kapucu gibi isimlere yer verildi. Kırmızı listeye sandıktan 120 oy çıkarken, beyaz liste 158 oy alarak seçimi kazandı.

Yeşilova Mahallesi’nde mevcut Muhtar Erkan Güler ile Belediye Meclis Üyesi Öztürk Bağcı’nın öncülük ettiği 2 liste yarıştı. Yarışı Güler’in listesi kazandı. Güler'le birlikte Mustafa Muşmula ve Ergüder Küçükefe delege seçildi.

2 delegeli mahallede 3 liste!

Bornova’da seçim yapılan Işıklar Mahallesi’nde iki delege için üç liste yarıştı. Listenin birisini Meclis Üyesi Mehmet Çıtak diğerlerini ise mahallenin parti örgütlenmesi çıkarttı. Seçimi Çıtak'ın listesi kazandı.

Serintepe Mahallesi’nde ise Bornova Belediyesi Eski Güvenlik Amiri Alişan Han ile mevcut Meclisi Üyesi Mehmet Poyraz’ın öncülük ettiği listeler yarıştı. Seçimi 102'ye 69'luk üstünlükle Poyraz'ın listesi kazandı.

 
ÇİĞLİ SANDIKLARI

İlçede delege seçimleri EVKA-5 Mahallesi, Maltepe ve Kaklıç'ta yapılan seçimlerle tamamlandı.

EVKA-5’te yüksek tansiyon!
Çift listeli rekabetin yaşandığı mahallede oy kullanma işlemine geçilmeden tansiyon yükseldi.
 
Beyaz listeye destek veren İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer, seçim için görevli İl Başkan Yardımcısı Kemal Kaygül’ün sandık kurulacak masaya oturmasına itiraz etti. İki listeye destek veren isimlerin tartışmaya dahil olmasıyla gerilim arttı. İlçe Gençlik Kolları Başkanı Baransel Güler Koçer’in üzerine yürüdü. İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan da Koçer, Kaygül’e sert sözler sarf etmesi üzerine tartışmaya girdi. Araya giren partililer ortamı sakinleştirdi ve oy atma işlemi başladı.

EVKA-5 Mahallesi’nde İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ve İlçe Eski Başkanı Ali Rıza Koçer’in desteklediği beyaz listeyle, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Başkan Yardımcıları Niyazi Arslan, Ali Karabay ve Şirin Akgül’ün desteklediği mavi liste yarıştı. Beyaz listede Belediye Eski Başkan Yardımcısı Erkan Gül dışında Nazlı Kılınç, Serap Yalnız, Yaşar Avşar gibi isimler vardı. Mavi listede ise İlçe Eski Yöneticisi Yaşar Sert'in yanı sıra Mehmet Gülcan, Gülnur Kuş, Akif Bozdağ gibi isimler yer aldı. Sandıktan mavi listeye 245 oy çıkarken, beyaz liste 174 oy aldı.

Maltepe Mahallesi’nde hafta içi ilçe yönetimi tarafından ertelenen seçim bugün yapıldı. Seçime tek listeyle gidildi. Şükrü Yavuz, Osman Oflatçı, Ali Korkmaz, Sema Uzunbayır, Nazlı Dağ, Sibel Doğan, Savaş Turhan ve Haki Koçak gibi isimler delege seçildi.


KARŞIYAKA SANDIKLARI

Yalı, Bostanlı, Cumhuriyet, Örnekköy, Goncalar ve Donanmacı mahallelerinde sandık kuruldu.



Başkan'ın mahallesinde çoğunluk sağlanamadı!
İlçenin büyük mahallelerinden Yalı Mahallesi'nde üyeler 40 delege seçmek için sandığa gitti. Beyaz ve Mavi listenin yarıştığı mahallede, pek çok tanınmış isim yer aldı. Beyaz listede, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, meclis üyeleri Aysel Aksoy, İsfahan Naki, Murat İpek, Ruhi Tezer Şam, Leman Kutay, eski belediye başkanı Cevat Durak'ın oğlu Burak Ali Durak ve Saniye Bora Fıçı yer aldı. Aynı listenin ön seçim delegeleri kısmında ise, eski belediye meclis üyesi Ömer Fitöz, Yeliz Çoban ve Hicri Atak gibi isimler bulunuyor. Rakip mavi liste ise; Hüsnü Yardımcı, Hasan Kızılarslan, Hüseyin Yenigün gibi isimlerden oluştu. Mavi liste 40 kişilik delege listesini tamamlayamadı ve 36 kişiden oluştu. Mahallede sandık saat 16.00 itibariyle kapanırken, Başkan Akpınar'ın ve önemli isimlerin delege seçilmek için yarıştığı seçimde yeter çoğunluk sağlanamadı. Bin 64 üyesi olan mahallede 355 üyenin sandığa gitmesi gerekiyordu ancak bu sayı 304'te kaldı. Seçimin yarın aynı yerde ve saatte yapılabileceği bildirildi.

- YALI'DA SANDIĞA ÇEKİÇLİ SALDIRI...

 
Kurultay gibi yarışı beyaz liste kazandı, eski başkanlar delege olamadı
Bostanlı Mahallesi’nde de çift liste yarışı yaşanırken önemli isimler dikkat çekti. Sarı istede eski belediye başkanları Cevat Durak ve Cihan Türsen, Eski Meclis Üyesi Asuman Yalçın, Hamdullah Akgül, Bahri Koyuncuoğulları, Rengin Çipöz, İZSU Eski Genel Müdür Yardımcısı Cemal Sümengen, Meclis Üyesi Abdullah Akgül, Nurten Akyazılılar, Rıfat Özer, Metin Tokatlıoğlu, Metin Karadayı gibi isimler yer alırken, beyaz listede ise Eski İl Başkanı ve Milletvekili Adayı Ali Engin ve kardeşi Abdullah Engin, Müjdat Ünsalan, Nurşen Balcı, Eski İlçe Başkanı Ali Karaege, Önder Koç, Şükrü Parmaklı, Nihat Morkoç, Mehmet Özyiğit, Hayrullah Özkan gibi isimler yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Yüksel Çakmur her iki listeye yazıldı. Kıran kırana geçen yarışı 367 oy alan beyaz liste kazandı. Sarı liste 300 oyda kaldı. 
 
Çift listeyle sandığa gidilen Örnekköy’de beyaz ve kırmızı liste yarıştı. Kırmızı listede Murtaza Çağlar, Tayfur Çetin, Elif İnanır, Mustafa Ersöz gibi isimler yer alırken beyaz listede ise Muharrem Uluğ, Yaşar Duransoy, Erol Çağlar, Yasemin Kaymak gibi isimler yer aldı. Zaman zaman tartışma çıkan sayım sonucunda kırmızı liste 282 oy alırken, beyaz liste 165 oyda kaldı.

Cumhuriyet ise de beyaz ve kırmızı liste yarışı yaşandı. Beyaz listede Kemal Çetin, Gülşen Önder, Birsen Altun, Cuma Zorlu kendisine yer buldu. Mahallenin kırmızı listesinde ise Özgür Demir, Aysel Arslan gibi isimler yarışa girdi. Sandıktan kırmızı listeye 184 oy çıkarken, beyaz liste 121 oyda kaldı.

Örs kazandı, Barlak delege olamadı
Donanmacı Mahallesi’nde sarı ve kırmızı liste yarışı vardı. Sarı listede İZFAŞ Eski Genel Müdür Mehmet Şakir Örs, Gönül Gezginci, Ayçin Tanuk ve Fisun Çelik gibi isimler kendilerine yer bulurken, kırmızı listede ise Karşıyaka Meclisi Grup Başkanvekili Suha Barlak, Mehlika Gökmen Avukat Murat Fatih Ülkü ve Muharrem Ekti gibi isimler var. Kırmızı listenin önseçim delegesi adayları arasında ise İl Eski Başkanı Ekrem Bulgun yer aldı. Seçimde sarı liste, kırmızı listeye 94'e 87'lik üstünlük sağladı.

Tek listeyle seçime gidilen Goncalar Mahallesi’nde Muharrem Gezginci, Yüksel Bakış, Metin Durak, Ali Can ve Sibel Sarı gibi isimler delege oldu.


Bahriye Üçok’ta kura!
Öte yandan Karşıyaka’da daha önce yapılan Bahriye Üçok Mahallesi’nde kazanan liste kadın kotası uygulanmadığı için kaybeden listeden 4 kadının delege listesine dahil edilmesi kararlaştırıldı. İsimler kura ile belirlenecek.

İPTAL EDİLEN SEÇİMDE MUTABAKAT
Karabağlar’da dün Kazım Karabekir Mahallesi’nde yapılan seçimler yeter çoğunluk sağlanamayınca iptal edilmişti. İlçe Yönetiminden alınan bilgiye göre çift listeyle yapılacak seçimde taraflar mutabakat sağladı ve delegeler uzlaşıyla belirlendi.

MENDERES’TE İPTAL EDİLEN SEÇİM YENİDEN

Menderes Özdere'de  oylar eşit çıktığı için iptal edilen delege seçimleri tekrar yapıldı. Özdere eski Belediye Başkanı Haldun Ertok'un öncülük ettiği sarı liste, beyaz liste ile yarıştı. Yarışı, Ertok kaybetti.. Kaybeden listede Ertok ile birlikte Karşıyaka'da siyaset yapan eski İl Delegesi Azimet Gürbüz, İl Genel Meclisi eski Üyesi ve İESOB Danışmanı Yusuf Vangöl, Sami Gürler, Hüseyin Akdağ, Tülay Batı ve Mustafa Can gibi isimler delege olamadı. Kazanan beyaz listeden yarışa giren Melahat Kahraman, Fadime Ertok, Aysel Yüce, Meclis Üyesi Zeki Taşyakan, Tahir Ertok ve Şaban Mısırlı gibi isimler delege oldu.
 

 
Paris saldırganlarından birinin kimliği belli oldu!
 
Anadolu lisesinde ayetli merdiven!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 16 Kasım 2015 Pazartesi 00:14

Yazıklar olsun be, alt tarafı delege seçileceksiniz.Sevin sevmeyin gencecik bir çocuğu hastanelik edecek kadar dövmek ancak maganda kılıklı adamlara yakışır.Ama bu maganda kılıklı adamlar CHP'ye hiç mi hiç yakışmıyor!Geçmiş olsun sevgili Ömer...

Yorumu oyla      18      5  
serkan 15 Kasım 2015 Pazar 17:49

menemen ilçe başkan adayımız ali kemal elitaşı desdeklıyoruz ulukent olarak tüm delegelerimizle yanındayz

Yorumu oyla      14      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arınç'tan 'paralel yapı' operasyonu yorumu: Bu insanlar...
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'da bir TV programında gündeme ...
Kılıçdaroğlu'ndan Hollande'ye taziye mektubu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan ...
Erdoğan Hollande’yi aradı: Yanınızdayız mesajı
Erdoğan Hollande ile telefonda görüştü.
 
Yıldırım’dan Erdoğan’a ‘buggy’ servisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Rezak’ı kabul ettiği görüşmeye ...
HDP'den Paris açıklaması: Katliamı lanetliyoruz
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Fransa'da ...
Kılıçdaroğlu’ndan istifa çağrılarına yanıt: Aday olacak mı?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarını ve kurultay tartışmalarını ...
 
Dünya liderleri G20 zirvesi için Türkiye’de
G20 Liderler Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde ...
Flaş! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Paris’ açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırılarla ...
HDP'den G-20'ye katılan liderlere Silvan mektubu
HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, Silvan'da yaşananlara uluslararası kamuoyunun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva