HABERLER>GÜNCEL
29 Ekim 2012 Pazartesi - 17:09

Bir İzmir klasiği: Kordon’da ‘yüz binlik’ coşku

Yüz bini aşkın İzmirli Cumhuriyet Yürüyüşü için Alsancak’a akın etti… Kordon ve Cumhuriyet Meydanı kırmızıya boyandı. Büyük coşku görülmeye değerdi…

Bir İzmir klasiği: Kordon’da ‘yüz binlik’ coşku

İZMİR – Cumhuriyetin 89.yılı kentte sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan resmi törenin ardından bir alternatif kutlamaya sahne oldu.

- Foto Galeri: Yürüyüşten en güzel kareler…

- İzmir sabahı beklemedi… İlçelerden kutlama raporu…

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve İzmirliler tarafından organize edilen, CHP’nin de büyük destek verdiği ‘Cumhuriyet Yürüyüşü’ binlerce İzmirli’yi Alsancak’ta buluşturdu.

Ellerinde bayraklarla Gündoğdu Meydanı’ndan harekete geçen 100 binden fazla İzmirli oldukça renkli görüntülere sahne olan ve olaysız geçen yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda tamamladı. İzmirlilerin hedefinde Anıtkabir’e yürümek için Ulus’ta toplanan kalabalığa yapılan sert polis müdahalesi nedeniyle hükümet vardı. Marşların arasında ‘Hükümet istifa’ ve ‘Atatürk’e uzanan eller kırılsın’ sloganları da karıştı.
 


Cumhuriyet Meydanı’nda İzmir'den Ankara'daki törenlere katılmak için otobüslerle hareket eden, ancak polis tarafından araçları durdurulan ve gitmelerine izin verilmeyen CHP’nin tepkisi tavan yaptı.



CHP’DEN ANITA ÇELENK HÜKÜMETE TEPKİ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kadın ve gençlik kolları üyesi iki kişiyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çelenk konulurken partililer, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı attı.
 
CHP İzmir İl Başkanı Engin, "Bayramı kutlarken izin mi alacağız? Halkın iktidarını kurmak için çalışacağız. Diktatörlüğü yıkmak için çalışacağız. Halkın iktidarını kurmaya var mısınız? Mücadeleniz hayırlı olsun, bayramınız kutlu olsun" dedi. Partililer ellerinde ay yıldızlı bayrakları sallayarak, 10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi.
 
MOROĞLU’NDAN HÜRRİYET KAVGASI
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Nazım Hikmet'in `Hürriyet Kavgası' adlı şiirini okuyarak, “Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar. Dinleyin duyduğunuz çakalların ulumasıdır. Safları sıklaştırın çocuklar. Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, "Baskılar bizi yıldıramaz. Teslim olmayacağız. Bu mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz" derken CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, şöyle konuştu: “Cumhuriyet demek; hanedanlığa dayalı saltanat yok, halkın iktidarı var demek. Cumhuriyeti bu duyguyla kutlamak AKP iktidarı tarafından yasaklanmıştır. Dün akşam bizi Anıtkabir'e kavuşturacak olan otobüslere el koydular, şoförleri evraklarından ayırdılar. İzmir'de otobüsleri beş ayrı noktaya kaçırdılar. Sayın Vali, Sayın Emniyet Müdürü kimin valisisin, kimin emniyet müdürüsün? İçişleri Bakanı'na `sen kimin bakanısın' diye sormuyorum. O, Recep Tayyip Erdoğan'ın, diktatörlüğün bakanı. Dün bu meydanlarda çiçekler tekmelendi. Atatürkçü Düşünce Derneği'nin çiçeği alındı, çelengi satan çiçekçiye dokuz sivil polis gönderildi. `Sen bu çiçeği neden sattın' diye soruldu. Hükümet istifa, Tayyip Yüce Divan'a” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
arif gürbeyli 30 Ekim 2012 Salı 14:47

TAYYİP ERDOĞAN ATATÜRK TEN SONRA ÇÜRÜMÜŞ TÜRKİYEYİ YENİDEN AYAĞI KALDIRDI.BU GÜNKÜ CHP ASKERİ VESAYETÇİDİR.GARDORUPCUDUR.YAŞASIN HALKÇI ATATÜRK.YAŞASIN HALKÇI ERDOĞAN

Yorumu oyla      11      7  
Tayfun 30 Ekim 2012 Salı 11:52

Cumhuriyet bayramının ne demek oldugunu bazıları anlayamaz ,dogal karsılıyorum cunku yıllarca unutturulmak icin ne gerekiyorsa yapıldı.Ancak ,unutmayın, ulkemiz işgalden kolayca kurtulmadı,Ataturk ve arkadaslarının halkımızı cok dogru sekilde orgutlemesi ile oldu, oyle havadan olmadı. Boyle onemli bir gunu ve İzmir deki kutlamaları gormezden gelen basını siddetle kınıyorum. unutmasınlar, korkaklar tarih yazamaz . buna karsın , yurekli insanlar dun buyuk bir tarih yazdılar hepsini kutluyorum...Cumhuriyeti ve Demokrasiyi sevenlerin bundan sonra ki demokratik tepkileri daha da cogalacak, hic kimse suphe etmesin. Bu Cumhuriyet sahipsiz degil.

Yorumu oyla      14      5  
Bayraklılı 30 Ekim 2012 Salı 09:16

Daha düne kadar kızıl bayrak sallayanlar birden Atatürkçü oluvermiş. Solun bastığı yerde ot bitmez.

Yorumu oyla      12      13  
görkem 30 Ekim 2012 Salı 09:14

chp nin tek silahı zaten Atatürkçüyüz muhabbetleri.Şimdi böyle insanları biraraya toplayın yürüyün ama İzmir sürünsün hizmet sıfır çok yazık oluyo İzmire çoook

Yorumu oyla      11      13  
Rıza 30 Ekim 2012 Salı 08:29

MHP ye dil uzatılmasa çok iyi olur. Bu yürüyüşe katılmış biri olarak aslında Bahçelinin söyledikleri çok doğru. Alternatifi sandıkta başarmalıyız.

Yorumu oyla      11      10  
29 Ekim 2012 Pazartesi 23:09

Şimdi de bir başka kriz, bir başka kavganın içindeyiz. Ak Parti'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleriyle ilgili yaptığı uygulamalar CHP ve İP gibi boş işlerle uğraşanlara milletin kafasını şişirmeleri için fırsat verdi.CHP'nin ve marjinal grupların ortalıkta salınarak yürümesini, ülkede boş teneke misali gürültüler çıkarmasını istemiyoruz...Dünya devletlerine bakıyoruz, bizim ülkemiz kadar karışık, stresli ve agresif gündem, hiçbir yerde yok.

Yorumu oyla      11      9  
BARAJ 29 Ekim 2012 Pazartesi 22:55

MHP BARAJIN ALTINDA KALACAK DİYE BU PARTİYE VERİLEN CHP OYLARINA YAZIK..AKP NİN İŞİNE YARAMIŞ.YURTSEVER MİLLİYETÇİLER KAFALARINI İKİ ELLERİNİN ARASINA ALIP BİRAZ AĞLASINLAR BELKİ RAHATLARLAR.

Yorumu oyla      14      5  
İZMİRLİ 29 Ekim 2012 Pazartesi 22:28

VERİLEN KURTULUŞ SAVAŞINI ,YENİDEN KURULAN DEVLETİ VE DEVRİMLERİ BASİT BİRŞEY SANANLAR VAR GALİBA...ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNDEN SONRAKİ YILLARDA SAĞ PARTİLER ÜLKEMİZİ DIŞA BAĞIMLI HALE GETİRMESELERDİ ŞAMPİYON LİGİNDE OLURDUK......BUGÜN SAMANI BİLE İTHAL EDER OLDUK YAZIKLAR OLSUN BİZİ BU HALE GETİRENLERE....

Yorumu oyla      23      6  
Işık Dikicigil 29 Ekim 2012 Pazartesi 22:13

2002 DEN BERİ TÜRKİYE DE ÖRTÜLÜ FAŞİZM VAR DENİYORDU. ULUS MEYDANINDA ÖRTÜ KALKTI.FAŞİZM ÖRTÜSÜZ KALDI. TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ. OY ALDIKÇA FUTÜRSÜZ AKP, DP YE DÖNDÜ. KENDİ HUKUKUNU YA DA DAHA DOĞRUSU HUKUKSUZLUĞUNU YARATTI. BATTIKÇA BATIYORLAR. ÇUVALLADIKÇA ÇUVALLIYORLAR. TÜRK MİLLETİ İLE TÜRK POLİSİNİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEKTEN ÇEKİNMİYORLAR. BÜTÜN BASKILAR BÜTÜN ENGELLEMELERE KARŞI TÜRK MİLLETİ ÖZÜNE, TARİHİ KARAKTERİNE DÖNÜYOR. BUNLAR SON ÇIRPINIŞLAR. ESAD' A DİKTATÖR DİYENLER, AYNAYA BAKSIN

Yorumu oyla      22      5  
yalçın erginer 29 Ekim 2012 Pazartesi 20:36

AKP'ye teşekkürler.Uyuyan ve tembelleşen Atatürkçüleri uyandırdılar.Bugün bana göre milattır.artık AKP'nin geriye gidşi başlamıştır

Yorumu oyla      57      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yasakların Valisi! Kordon’da ‘içkiyi’ de yasaklamıştı!
Ankara’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını önce toptan sonra kısmen ...
İzmir’de kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet Meydanı'ydı...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İzmir'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. ...
İzmir'de trajedi: Araya giren arkadaşını öldürdü!
Tire’ye bağlı Dallık Köyü'nde 37 yaşındaki M.A., kendi üzerine yüklü miktarda ...
 
İzmir Kurban’da yine bağış lideri
Türk Hava Kurumu'nun (THK) kurban derisi bağışının geçmiş yıllarda olduğu ...
Anıtkabir’de asker yere yığıldı!
Cumhuriyetin 89.yıl kutlamaları dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törende ...
Cumhuriyeti 'biber gazıyla' kutladık!
Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle Başkent’te düzenlenen yürüyüşte ...
 
Esad’ın askerleri Türkiye’ye sığındı
Suriye'de yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında muhaliflere teslim olmak ...
Cumhuriyetin 89.yıl coşkusu: İlk tören Anıtkabir’de
Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah ...
Trafikte yeni ‘üfleme’ dönemi: Uyuşturucu kontrolü
Trafikte alkol testi tartışılırken, 2013’de sürücüler için alkolün yanı ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva