HABERLER>GÜNCEL
29 Ekim 2012 Pazartesi - 16:48

Yasakların Valisi! Kordon’da ‘içkiyi’ de yasaklamıştı!

Ankara’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını önce toptan sonra kısmen yasaklayarak 89. yıldönümünde Cumhuriyet kutlamalarını krize dönüştürmekle suçlanan Vali Alaaddin Yüksel’in sicili yasaklarla dolu. Yüksel’in İzmir’e ayak basar basmaz Kordon’daki içki yasağı da hatıralardan…

Yasakların Valisi! Kordon’da ‘içkiyi’ de yasaklamıştı!

EGEDESONSÖZ - Sivil toplum örgütlerinin Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünü önce tamamen sonra kısmen yasaklayarak tepkilerin odağına oturan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, daha önce de benzer onlarca yasağa imza atmış bir isim…

19 yıldır aralıksız Valilik yapan, 7 ayrı Başbakanla çalışan, 28 Şubat sürecinde ‘askerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle’ Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğundan kapısı kırılarak indirilen Vali Yüksel’in Balıkesir’den sonraki görev yeri olan İzmir’e ayak basar basmaz Kordon’daki mekanlara yönelik getirdiği ‘içki servisi’ yasağı da hafızalardan silinmeyen kararlarından…

Vali Yüksel’in Ankara’daki görev sürecinde ’trafik sıkışıklığı’ gerekçesiyle Harp Okulu öğrenci koşusunu ve şehit ailelerinin mitingini yasakladığı da biliniyor.
 
7 AYRI BAŞBAKANLA ÇALIŞTI…
TBMM Başkanvekili ve 28 Şubat döneminin İçişleri Bakanı olan Meral Akşener, o sırada Emniyet Genel Müdürü olan Yüksel’i böyle suçlamış ve görevden alınmasını istemişti.   

19 yıldır aralıksız valilik yapan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in en tartışmalı yasağı sivil toplum kuruluşlarının Cumhuriyet Bayramı için düzenledikleri ‘Seferberlik Yürüyüşü’e yönelik kararı oldu. Gelen tepkiler üzerine başkentteki kutlamalara kısmen de olsa izin veren Vali Yüksel, daha önce de “Trafik sıkışıklığı” gerekçesiyle Atatürk’ün Ankara’ya gelişi nedeniyle her yıl düzenlenen Harp Okulu öğrenci koşusu ile şehit aileleri ve gazilerin mitingini de yasaklamıştı.

1993’den bu yana dönemin başbakanları Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan hükümetleri ile çalışan, 19 yıldır kesintisiz biçimde Trabzon, Balıkesir, İzmir, Antalya ve Ankara valiliği yapan Alaaddin Yüksel, 29 Şubat sürecinde de Emniyet Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştu.
 
AKŞENER’E GÖRE 28 ŞUBAT’I ÇIKARANLARDAN BİRİYDİ
28 Şubat’ta Refahyol hükümetinin İçişleri Bakanı olan TBMM Başkanvekili Meral Akşener, bir süre önce yaptığı açıklamada, “28 Şubat’ın işbirlikçileri vardı, bunların bir kısmı, süreci o gün en şiddetli şekilde alkışlayanlardı. 28 Şubat’ta en derin krizlerden birini çıkaran Emniyet Genel Müdürü Alaaddin Yüksel, bugün Ankara Valisi’dir” demiş ve görevden alınmasını istemişti.
 
POLİS TEŞKİLATINA YAPILANDIRMA İSTEMİŞTİ
Yüksel’in, Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemde 9 Ocak 1997 günü TBMM Susurluk Komisyonunda verdiği ifadede, “Annesi fuhuştan kayıtlı, babası cezaevinde olanların çocukları polis yapılmış, bu adam üç gün sonra arabanızdan cep telefonunuzu çalıyor. Polis teşkilatının acele yapılandırılması gerekir” sözleri, emniyet teşkilatından büyük tepki görmüştü. 62 yaşındaki Yüksel, çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptı ve 1993’de Trabzon Valisi oldu. 1996-1997 yıllarında Emniyet Genel Müdürlüğü, 1997-2000’de Balıkesir Valiliği, 2000-2003’de İzmir Valiliği, 2003-2010’da Antalya Valiliği görevlerinde bulundu. Yüksel, 13 Mayıs 2010 tarihinden bu yana da Ankara Valisi olarak görev yapıyor.
 
İZMİR BU YASAĞI UNUTMADI!
Cumhuriyet Bayramı yürüyüşünü yasaklayarak şimşekleri üzerine çeken Vali Yüksel’in sicilindeki en tartışmalı yasaklardan biri de İzmir’e atandığı sırada aldığı şok bir karardı.

2000-2003 yılları arasında İzmir’de görev yapan Yüksel, Balıkesir'den İzmir'e atanmasının ilk ayında İzmir'de ilginç bir yasak yürürlüğe koymuştu. Valiliğin talimatıyla harekete geçen Emniyet Müdürü Hasan Yücesan'ın emri ile İzmir'de içkili restoran ve kafeterya çalıştıran tüm işletmeciler karakollara çağırıldı. İşletmecilere sadece içki ruhsatı aldıkları kapalı mekana içki servisi yapmaları gerektiği hatırlatılan bir kağıt imzalatıldı. Aksi halde para ve kapatma cezaları uygulanacağı açıklandı.

Kordon’daki mekanlara 13 yıl önce getirilen ‘içki yasağı’ o günün medyası tarafından çok sert dille eleştirilince Vali Yüksel, ‘Henüz görmedim’ dediği Kordon’daki yasağı ikinci gün kaldırarak geri adım atmıştı.
 
Kentte kaldığı süre boyunca başta jeotermal atağı olmak üzere köylerdeki altyapı çalışmaları gibi önemli hizmetlere de imza atan Yüksel, kente ayak basar basmaz aldığı ‘içki yasağı’ nedeniyle büyük eleştirilerin hedefinde yer almıştı.
 
İŞTE TÜRKİYE’NİN KONUŞTUĞU VALİ YÜKSEL’İN ÖZGEÇMİŞİ:
1950 yılında doğdu. İstanbul Pertevniyal Lisesi’nden mezuniyetinin ardından İstanbul Hukuk Fakültesi’ni bitirerek avukatlık stajını da tamamladı.
 
Kırklareli İl Maiyet Memurluğundan başlayıp, sırası ile Lüleburgaz Kaymakam Refikliği; Saray, Lalapaşa, Enez Meriç, Kaymakam Vekilliklerinde ve 56. Dönem gunceldir.com Kaymakamlık Kursunu başarı ile tamamlayarak, Erzurum / AŞKALE, Denizli / ÇAMELİ, Adana / SAİMBEYLİ, Bolu / GEREDE, Tekirdağ / ŞARKÖY, Kocaeli / KÖRFEZ Kaymakamlıkları ile İSTANBUL Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
1983 yılında Federal Almanya’da “İlçenin Yeri ve Önemi” konusunda araştirma ve incelemeler yaptı.
1990 yılında Harp Akademileri – Milli Güvenlik Akademisini bitirdi.
Bakanlar Kurulunun 96/8214 sayılı Kararıyla 1996-97 yıllarında Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirildi ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı.
1993/96 yıllarında Trabzon Valiliği, 1996-97 yıllarında Emniyet Genel Müdürlügü ve 1997-2000 yillarinda Balıkesir Valiliği, 2000-2003 tarihleri arasında da İzmir Valiliği görevlerinde bulunan Vali Alâaddin YÜKSEL, 31 Ocak 2003 tarihinde Antalya Valiliği görevine atandı.
 
Vali Alâaddin Yüksel; Matematik Öğretmeni Emine Yüksel ile evli olup 2 çocuk babasıdır

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Orhan Yılmaz 29 Ekim 2012 Pazartesi 20:33

Vali beyin sanırım ileriye dönük bir takım yatırımları var galiba.

Yorumu oyla      19      5  
partizan 29 Ekim 2012 Pazartesi 19:40

KARIŞTIRMAYIN TAHRANIN VALİSİ OLMASIN...

Yorumu oyla      20      5  
Sinan Öztan 29 Ekim 2012 Pazartesi 17:02

Ankara Valisi göründüğü gibi değilmiş.Yasakçı valiler halkın arasına girmeye korkarlar ve yüzleri hep kıpkırmızıdır.Devletin valisi olma yerine iktidarların valisi olmayı tercih ederler ve bu yüzdende her devrin adamı olarak uzun süre görevde kalırlar.

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de kutlamaların ilk adresi Cumhuriyet Meydanı'ydı...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, İzmir'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. ...
İzmir'de trajedi: Araya giren arkadaşını öldürdü!
Tire’ye bağlı Dallık Köyü'nde 37 yaşındaki M.A., kendi üzerine yüklü miktarda ...
İzmir Kurban’da yine bağış lideri
Türk Hava Kurumu'nun (THK) kurban derisi bağışının geçmiş yıllarda olduğu ...
 
Anıtkabir’de asker yere yığıldı!
Cumhuriyetin 89.yıl kutlamaları dolayısıyla Anıtkabir'de düzenlenen törende ...
Cumhuriyeti 'biber gazıyla' kutladık!
Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle Başkent’te düzenlenen yürüyüşte ...
Esad’ın askerleri Türkiye’ye sığındı
Suriye'de yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında muhaliflere teslim olmak ...
 
Cumhuriyetin 89.yıl coşkusu: İlk tören Anıtkabir’de
Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah ...
Trafikte yeni ‘üfleme’ dönemi: Uyuşturucu kontrolü
Trafikte alkol testi tartışılırken, 2013’de sürücüler için alkolün yanı ...
İzmir'de gergin 29 Ekim: Ankara yoluna Emniyet taş koydu!
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için İzmir’den Ankara’ya gitmek isteyen otobüslere emniyet el koydu.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva