HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ağustos 2013 Pazar - 10:37

Başkan’dan grev krizi hakkında her şey!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bütçe raporu verirken İZELMAN ve İZENERJİ’de yaşanan grev hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu sendikanın krizi iyi yönetemediğini savundu.

Başkan’dan grev krizi hakkında her şey!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bütçe raporu verirken, kenti uzun süre kilitleyen grev krizi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu kent yatırımlarını arttırabilmek amacıyla borçlanmaya karşı olmadığını açıkladı. Belediyenin vadesi gelmiş borcunun bulunmadığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Kimsenin parasını ödememezlik etmedik. Ne işçinin, ne kurumların ne de başka birinin. Belediye kime borcu varsa tıkır tıkır gününde ödedi” dedi.
 
‘BORÇSUSUZ’ DEMİYORUM…
Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin hazineye olan borçlarını bitirdiğini belirterek, “Borcumuz olduğu dönemlerde Türkiye'deki bankalara kısa vadeli borçlandık. Bu nedenle uluslararası kredilerde uzun vadeli borçlanamadık. Ben borçsuzum demiyorum. Hazineye borcumu bitirdim diyorum. Şimdi de, Türkiye'de kısa vadeli borçlarımı ödüyorum. Yurtiçinden kısa, uluslar arası alanda orta veya uzun vadeli, 13-15 yıl arasında borçlanıyorum. Yani ödeme dengemi yayıyorum ve ucuz biçimde borçlanıyorum. Tabii borçlanacağım. Kentin projeye ihtiyacı olduğu sürece ödeme ahlakım ve döndürebildiğimiz müddetçe, buldum mu borçlanacağım” dedi.
 
Kocaoğlu ayrıca “Niye borçlanıyoruz? Kentin kalkınması için, yapmam gereken projeleri ve altyapı yatırımlarını öne çekmek için. Ödeyebildiğim kadar ve ihtiyacım olduğu kadar borçlanırım. Kendi özel hayatımda da bu böyledir. Ödeyebileceğim parayı gözümü kırpmadan borçlanırım. Zaten borcumuz da 10 bin lira kadar” diye konuştu. 

 
SENDİKALAR MAALESEF…
Başkan Kocaoğlu, İZELMAN ve İZENERJİ'de Yüksek Hakem Kurulu kararıyla noktalanan zam krizi hakkında ise, “O iş bitti. Yüksek Hakem Kurulu'ndan karar geldi. Biz ne verdiğimizi biliyoruz. Süreci maalesef sendikalar yönetemedi. Yüzde 21 oranında zam verdim. Geçen yıl yüzde 14 ile davullu zurnalı sözleşme imzaladım. Nasıl oluyor bu iş? Şimdi sözleşme imzalamadılar. Bunu siz soracaksınız” dedi.
 
ÜZÜLMEM AYRI SÜREÇ AYRI!
Kocaoğlu, “Aramızda kırılma noktası diye bir şey yok. Biz ondan sonra da görüştük ve bir puan fazla verdik. Sabahleyin işin bırakılmasından etkilenmem, akşam otobüslerin durmasına üzülmem, sıkılmam ayrı bir şey, toplu sözleşme süreci ayrı bir şey. Biz duygularımızın esiri olarak belediye başkanlığı yapamayız. Öyle belediye başkanlığı yaparsak akşam heyecanlanır bir şey veririz, sabah da kararımızdan vazgeçeriz. Öyle belediye başkanlığı olmaz. Kurallara uygun, kişi egolarımızı, sinir sistemimizi kenara bırakmalıyız. Tamam, zaman zaman sinirleniyor ve geriliyoruz ama bu karar aşamasına geldiğinde doğru, hakkaniyetle hareket etmen gerekir” ifadelerini kullandı.
 
PROBLEMİM YOK!
Başkan sözlerini şöyle tamamladı: “Sendika ile aramda hiçbir problem yok. Benim açımdan sorun yok. Sendika hiçbir zaman ne istediğini tam olarak söylemedi. Masaya oturmadı. Kalktı 'ikramiye, zam' dedi. Süreci doğru yönetemedi derken, işin içinde gün gün, saat saat yaşayan kişi olarak konuşuyorum. Otobüsleri sabah sefere çıkartmamak, masaya oturmak, sözleşme masasında görüşmek, verdiğini cepte sayıp çıtayı yükseltmek ayrı konu. Onların hepsi geldi geçti. Şimdi işçilerin, arkadaşların çalışması gerekiyor”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izenerjide çalışan üniversite mezunu 12 Ağustos 2013 Pazartesi 12:47

sayın başkanım yüksek hakeme gitmemeliydin. defalarca eylem yaptık, çıkıp eline mikrafonu alıp bize konuşabilirdin. en kötü gününde yanında duran işçiyi ezdin sen sendikacılarla kavgalı olduğun için. eski haklarımızdan daha kötüye gitti sözleşmen. yemek parası nasıl kesilir ya izne çıkınca. insan izne ayrıldığı zaman yemek yemeyecek mi??? kendini bitirdin bizi de 2 yıl daha düşük ücrete çalıştıracaksın

Yorumu oyla      23      7  
12 Ağustos 2013 Pazartesi 09:53

SAYIN AZİZ BAŞKANIM SONUNA KADAR YANINDAYIZ VE YANINDA OLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ.ARKADAŞLAR SİZLERDE NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOSUNUZ NEDEN AZİZ BAŞKANI KÖTÜLÜYOSUNUZ BELLİKİ SİZDE SENDİKA VE AKP YANLISISINIZ.AKP GELSİNDE SENİ VE SENİN GİBİ LERİNİ GÖRECEM O ZAMAN

Yorumu oyla      14      24  
izenerji 12 Ağustos 2013 Pazartesi 09:37

arkadaşlar bu acıklamada acıkca anlaşıldıfı gibi sendikayla ortaklaşa işciyi nasıl düzdüklerinin itirafıdır işci düşmanı aziz ve chp zihniyeti bu sendikada chp nin arka bahçesi işci kardeşlerim bunu görün artık at gözlügüyle bakmayın iş emek yoksa oyda yok

Yorumu oyla      27      9  
işçi 1 11 Ağustos 2013 Pazar 23:56

bizde izmir halkıyız ve aynı anda işçisiyiz provokotörde değiliz sen değilmisin sözleşmeliye 750 tl veren ne bütçetmiş sen zannetiyorsun her şey çantada keklik para oyurana değil çalışana verilir

Yorumu oyla      17      8  
Faruk 11 Ağustos 2013 Pazar 23:17

Sokaktan birine sorsunlar. Belediyede aynı işi yapıp 5 ayrı maas alan var. Bu ne demek diye.. Adam git kardesim sacma sorular sorma der. Ne yazık ki, boyle bir sacmalık var. Yapacak tek care secimde..

Yorumu oyla      17      8  
Sizce Kim Haklı? 11 Ağustos 2013 Pazar 23:12

Başkanım %21 verdim diyor.Malum sendika yöneticileri! 16 Martta yüksek hakeme gönderilmiş sözleşmeden haberimiz yok! diyor.Aynı hamam aynı tas, yine ezilen şirket personeli biz emek ve alınterinin karşılığını isteyen gerçek emekçiler.Her sözleşmede olduğu gibi satış apaçık ortada iken birde burda fal bakıp emeği hakkında yorum yapan benim gibi düşünenleri yok AKP li oyunu gibi safsata yazanlar bana ne senin siyasetinden chpden.klimalı odalarda bürokrat sendikacı dayı ahbap yakınları KÜÇÜLMEYİN

Yorumu oyla      16      6  
ercan 11 Ağustos 2013 Pazar 17:50

sana yazıklar olsun diyorum başkan ne kadar kolay hedef gösteriyorsun sendikalar suçlu deyip kapat sen degilmiydin bu işçilere sabredin 2013 de hakkınızı verecegim diyen bu işçiler sana güvenmişti sendikalar yapılması gerekeni yaptı sen ikramiyelerimizi bile degiştirmiyordun.senin bu diktatörlüğüne boyunmu eyselerdi seni kınıyorum bir partili olarak bu yaptıgın işçi düşmanlıgıdır.

Yorumu oyla      35      17  
11 Ağustos 2013 Pazar 17:34

senin sosyal demokrat anlayışın bu mu be eshot ta izulaş dahil beş ayrı ücret var bu nasıl halkçılık hakkımız haram...

Yorumu oyla      42      21  
chp li 11 Ağustos 2013 Pazar 15:59

başkan haklı sendika boş işler yaptı bitmiş sözleşmenin grevini yaptılar.daire başkanı gibi olan baş şoförler işçiyi yönlendirdi.sayın başkan dikkat edin bu personellere.

Yorumu oyla      36      26  
izmir azizdir aziz kalacak 11 Ağustos 2013 Pazar 15:49

izmir azizdir aziz kalacak

Yorumu oyla      27      45  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da ‘Gizli Kahramanlar’a 2 yeni merkez
Karşıyaka’nın “Gizli Kahramanları” kadınlar 2 merkeze daha kavuşuyor. ...
Başkan sözünü tuttu: Menderes’te eğitim bayramı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes Belediyesi ile ortaklaşa hayata ...
Kürüm: Sokaklar için ikinci alt yapı atağı başlatıyoruz
Karabağlar Belediyesi, İzmir’le bütünleşen, yaşanabilir ve yeşil bir ilçe ...
 
Konak’da dönüşüm hareketi: Atık yağda hedef 150 ton
2010 yılında Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında atık yağların geri dönüşümünü ...
Buca’da Yusuf Güney’le bayram coşkusu
Buca Belediyesi’nin Ramazan Bayramı kutlamaları çerçevesinde sanatçı Yusuf Güney sahne aldı.
İzmir’in orman köyü mezarlarına ‘hayırlı’ duvar!
İçinde hayvanların otladığı orman köyü mezarlıklarına duvar yapılması ...
 
Karşıyaka’ya bir modern pazaryeri daha…
Karşıyaka’nın yeni mahallelerinden Zübeyde Hanım Mahallesi pazaryerine ...
Tartışmalı tayine Kocaoğlu yorumu: Çok üzüldüm!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sık sık karşı karşıya ...
Başkan Kocaoğlu'nun evinde şüpheli şahıs paniği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun evine, girmeye çalışan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva